Şimdi Ara

Almanya’ya Mühendis olarak başvuru yapmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 23 yaşındayım gelecek yıl sömestir tatilinde kısmet olursa diplomamı alıp başkentteki bir üniversiteden mühendis olarak mezun olacağım. Planlarım arasında Almanya’da kabul edilen teknik eleman ve işçi alımı yoluyla Almanya’ya başvuru yapmak var. Hali hazırda İngilizcem orta seviyede ve geliştirmekteyim. Almanca öğrenmeye başladım ve bunu da ilerletiyorum. Alanın inşaat, tünel mühendisliğine veya çelik yapılar üzerine özelleşmeye düşünüyorum. Hali hazırda 1 analiz bir de çizim programı olmak üzere 2 tane program biliyorum ve geliştiriyorum. Mesleki anlamda da meslek lisesi çıkışlı olmamdan ötürü yeni mezun bir mühendise göre biraz daha iyi olduğum söylenebilir. Bu konuda bilgisi olan ve kıymetli yorumlarını benimle paylaşacaklara şimdiden çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • https://www.youtube.com/watch?v=_pFwglpBUIg
  • bende elektrik-elektronik teknisyeniyim ..
    senin yaşlarındayken benimde yurt dışına gitme hayalim vardı o zamanlar genciz tabi kanımız hızlı akıyor mesleğim elektronik üzerine olduğu için çin yada jaonya gibi ülkelere nasıl gidilir onu araştırıyorum frumlarda..
    derken mesleğimle alakalı teknik bir forumda bana bir abi bişey dedi. bak şimdi dostum şevkini kırmak istemem ama senin burdan aldığın diploma belge v.s gittiğin yerde bazen geçerli olmayabiliyor. elektrik mühendisi biri arkadaş türkye şartlarında kalfiye eleman sayılacak durumdayken adam gittiği ülkede 2 yıl stajer benzeri bir pozisyonda çalışmış yani gittiğin ülkede sana buyur gel hadi masan odan burası kimse demez...
    nacizane tavsiyem...
  • güney-666 G kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim. Eğitim gördüğüm okul Avrupa standartlarında geçerli olan mavi diploma veriyor mezun olurken. Kaldı ki aldığımız eğitimde bize öğretilen hesaplama yöntemleri ve yönetmeliklerin hepsi Avrupa ve Amerikan standartlarını kapsıyor. Bir denklik sağlamam gerektiğini biliyorum ve bunun için de çabalayacağım. Elbette bana doğrudan gel çalış demeyecekler. Ben de bunun bilincinde olarak bu yola çıkıyorum. Azim ve kararlılığın elinden bugüne kadar bir şeyin kurtulabildiğini görmedim. İş hayatınızda başarılar ve kolaylıklar dilerim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.