Şimdi Ara

Almanya Üni Başvuru-Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, ben şu anda İstanbul Üni, Peyzaj Mimarlığı bölümünde okuyorum. Gerek okulumu gerek bölümümü sevmemekle beraber Türkiye'de de kendimi güvende hissetmediğim için yurtdışında okullara bakmaya başladım. Bazı araştırmalar sonucu Hochschule Ulm'de Computer Science bölümünü buldum ve aklıma yattı. Zaten küçüklüğümden beri hep bilgisayar üzerine bir bölüm okumak istiyordum ki zaten şu an bile kendimce internetten CS50 dersleri alıyorum. Neyse, aklıma bazı takılan sorular var:

    Anadolu Lisesi mezunuyum,
    Ben 2013 girişliyim, fakat geçen yıl (2015) de tekrar sınava girdim ve yine aynı civarda bir puan yaptığım için tercih yapmadım, başvuruda yollamam gereken sonuç belgesi geçen yıl girdiğim sınavın sonucu mu yoksa 2013deki giriş belgem mi? Sanırım bu linkteki bilgiye göre barajı aşmış olmak yetiyor. Emin olamadım.

    Okulun kendi sitesindeki başvuru sayfasında direkt olarak okula değil de önce buraya başvuru yaparak belgelerimin onaylatılmasının gerektiğini gördüm. Burda "studienkolleg" ifadesi dikkatimi çekti. Öncelikle sınava girmem gerekiyor mu gerekmiyor mu anlayamadım açıkçası. Sanırım öncelikle buraya başvuruyoruz, burdan gelen cevaba göre direkt olarak ya da sınavla başvuru yapmam gerekiyor, emin olamadığımdan bunu soruyorum.

    Gereken dökümanlarda "List of subject grades (original and German or English translation)" şeklinde ifade edilen şey tam olarak nedir? Bunu nereden nasıl temin edebilirim?

    Yardımcı olabilecek arkadaşlar biraz genel olarak bunları ve diğer şeyleri açıklarlarsa, nasıl bir yol izlemeliyim anlatırlarsa çok sevinirim. Bir çok siteye baktım aslında ama internette sonuçta çok fazla bilgi kirliliği var, genel olarak beni tatmin etmedi bunlar o yüzden sizlere tekrar sormak istiyorum. Bu konularda çok şey okuyunca insanın kafası karışabiliyor. Mayısa kadar da başvuru tarihi olduğu için acele ediyorum, o yüzden en net ve en hızlı şekilde yardım alabilmek için konuyu açtım.

    Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.



  • www.deutschstudent.de sitesinden gerekli bilgileri öğrenebilirsiniz.

    Almancanız hangi düzeyde ? TestDAF sınavını geçmeniz gerekiyor şartlı kabul eden üniversiteler de var. Siz en sağlıklı bilgiyi üniversiteye mail atarak ya da arayarak elde edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölüm almanca değil ıngilizce, o sebepten almanca sınavına girmem gerekmiyor. List of subject gradesle de ne istediğini anlamadım mesela cidden, okula attığım maile de dönüş olmadı.

    Zaten şu an sayısaldan alan bir bölüm okuyorum. Baktığımda bölüm kabul şartları lysde barajı geçmiş olması şartı var sadece bu üniversitede. Yine çok emin değilim tabii.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bölüm tamamiyle ingilizce değil, ilk üç dönem ıngilizce bunun yanında almanca dersleri veriyorlar ondan sonra almanca devam ediyor okul. Ve evet ücretsiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %100 ingilizce değilse Almanca yeterliliğinizi ispat etmeniz gerekecektir. Mailinize cevap gelmediyse okulu arayarak en sağlıklı bilgiyi edinebilirsiniz.

    Genel kabul şartları yukarıda ki arkadaşın da dediği gibi okumak istediğiniz bölümü Türkiye'de kazanmış olmanız gerekiyor. Lys'de barajı geçmek yeterli olmayacaktır.

    Önerdiğim siteye bakmayı unutmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • swizzz S kullanıcısına yanıt
    Okulun istediği belgeler arasında almanca yeterlilik belgesi yok, ielts istiyor. Bazı arastirmalarima göre o istediğin bölümü kazanmış olma denklikten dolayi gerekiyor sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %100 ingilizce olmaması sebebi ile belgelemek zorunda olmasınızda, Almanca eğitim alacağınız için Almanca bilmeniz gerekecektir.

    Barajı geçmek yetersiz olmasının sebebi denklik değildir. Almanya haklı olarak yurt dışından gelen öğrencilerin okumak istedikleri bölüme uyum sağlayabilecek yeterliliğe sahip olmasını istiyor. 180 barajını zorla geçen birisinin TU Aachen da okuyabilmesi ne kadar mantıklı olabilir ?

    Internette yanlış, eski çok bilgi var. Size tavsiyem okumak istediğinize göre ingilizceniz vardır. Direkt üniversiteyi arayıp sağlıklı bilgi almanızdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • swizzz S kullanıcısına yanıt
    Benim İnternetten baktığım kaynak okulun kendi sitesi o yüzden öyle bir akıl yurutmustum
    Okul kendisi zaten almanca dersi veriyor genel almanca ve mesleki almanca olarak. Ki zaten gitmeden önce almanca öğrenmeye başlarım tabii ki
    Okula mail atmıştım geri dönüş olmadı, ben burda daada ulaştım ordan gerekli ve güncel bilgileri aldım.
    İlgi alakaniza çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.