Şimdi Ara

Almanya'dan Turkovac'a izin çıkmadı: Aşıyı olanlar ülkeye giremeyecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
1
Favori
7.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    yani cahil aptal insan olsak neysede iyiki interneti hala yasaklamadılar

    Almanya'dan Turkovac'a izin çıkmadı: Aşıyı olanlar ülkeye giremeyecek

  • Kendine_Antagonist kullanıcısına yanıt

    Türk halkı 20 yıldır güvendiği kişileri seçiyor sen merak etme müzmin muhaliflik hastalığına yakalanmışsın 30 yılda geçse düzelmez.



    Sizleri başarı rahatsız ediyor Türkiye bu aşı ile milyar dolar para kazanacak ya derdinizi biliyoruz... Almanya'dan Turkovac'a izin çıkmadı: Aşıyı olanlar ülkeye giremeyecek 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 14 Ocak 2022; 17:14:25 >
  • ama erdogansevdalisi61 nickli biri bana aşımız biontechten iyi avrupa bizi kiskanacak demisti :(

  • Arkadaşlar, işi yine siyasete dökmeye gerek yok. Pfizer resmi sitesindeki Faz çalışamlarıyla ilgili açıklamayı aşağıya koyuyorum.

    Klinik Geliştirme Fazı:
    Klinik çalışmalar dört fazda yapılır. Tüm klinik çalışmalarda "Good Clinical Practice (GCP)" (İyi Klinik Uygulamaları) kurallarına uyulması zorunludur.

    Faz I: Amaç; ürünle ilgili güvenlilik verilerinin toplanması, doz aralığının saptanması, tolerans ve farmakokinetik özelliklerin incelenmesidir. Bir seri dereceli olarak artan tek doz uygulamaları yapılır. Çalışmalar genellikle sağlıklı gönüllülerde yapılır. Denek sayısı 20-80 arasındadır. Bu çalışmalar ortalama 1-1.5 yılda tamamlanır. Bu fazın ana amacı "güvenlilik" verisi elde etmektir.


    Faz II: Amaç; ilacın etkinliğinin hastalarda belirlenmesi, yan etki profilinin araştırılması ve doz-cevap verilerinin toplanmasıdır. Çalışmalar hedef hastalığı olan 100-300 hasta gönüllüde yapılır. Bu çalışmalar genellikle açık ve çok katı protokollerle uygulanır. Bu fazdaki çalışmaların tamamlanması ortalama 2 yılı alır. Bu fazın ana amacı "etkinlik ve güvenlilik"tir. En uygun ilaç uygulama yöntemi (tablet, kapsül, infüzyon, vb) de bu fazda araştırılır.


    Faz III: Amaç; ürünün klinik etkinliğinin ve yan etkilerinin daha geniş bir hasta popülasyonunda değerlendirilmesidir. Hedef hastalığı olan 1000-3000 hasta gönüllü bu çalışmalarda yer alır. Çalışmalar genellikle çok merkezli, çok uluslu, randomize ve çift kör olarak planlanır. Klinik çalışmaların bu fazının tamamlanması 3-4 yıl sürer. Bu fazın ana amacı "etkinliğin kanıtlanması ve yan etkilerin izlenmesidir.

    Faz III çalışmalarda yeterli veriler elde edildikten sonra ürünün ilaç olarak kullanılabilmesi için "onay" alınması gerekir. Bunun için Amerika Birleşik Devletleri'nde FDA'ya (Food and Drug Administration) "New Drug Application (NDA)" (Yeni İlaç Başvurusu) başvurusu yapılması gerekir. Benzer başvuru Avrupa Birliği için "European Medicines Agency (EMA)"e yapılır. Bunlar dışında ise her ülkenin yasal olarak sorumlu olan kuruluşuna gerekli başvuruyu yaparak onay alması gerekir. Onay alınma süresi FDA'ya yapılan başvurularda ortalama 1,5 yıldır. Ürünün onayı alındıktan sonra ilaç olarak kullanımına başlanabilir. Türkiye’de ilaç başvuruları T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na yapılmaktadır.

    Faz IV: Ürün ilaç olarak kullanılmaya başlandıktan sonra yapılan klinik çalışmalar Faz IV çalışmalar olarak kabul edilir. Bunlara genel olarak "postmarketing surveillance" (pazarlama sonrası izleme) çalışmaları adı verilir. Bu çalışmalar genellikle binlerce gönüllü ile gerçekleştirilir ve uzun yıllar sürebilir. Bu çalışmaların ana amacı "uzun süreli güvenlilik" verilerinin toplanmasıdır. Klinik çalışmalar sırasında ortaya çıkmayan yan etkiler bu araştırmalar sırasında rapor edilebilir. Bunun yanı sıra; ilaçla veya kullanıldığı hastalık ve hasta grubu ile ilgili ekonomik çalışmalar ve yaşam kalitesi çalışmaları bu fazda uygulanabilir.

    İlaç geliştirme süreci ilacın patent ömrü boyunca sürer. İlaç kullanıma girdikten sonra yeni endikasyonlarda kullanılması için yapılan çalışmalar Faz III çalışmaları olarak kabul edilir ve aynı kurallara uyularak yapılır. Yeni doz ve formülasyon geliştirilmesi de onaydan sonra araştırılabilir.





  • Normal ilaç geliştirme aşamalarında süreyi dikkate alırsak Faz 1 için 1 yıl, Faz 2 için 2 yıl, Faz 3 için 3 yıl minimum süre hesaplandığında, Bir ilacın piyasaya sürülmesi için minimum 6 yıl gerekiyor.Şu anda Biontech de dahil olmak üzere tüm aşıları vurulanlar Faz 3 denekleri oluyor bu durumda. :)

  • encuni kullanıcısına yanıt
    Cahil ve aptal değilsin ama bu enstitünün 1998 yılında tüm faaliyetlerinin durduğunu bilmiyorsun. Ecevit döneminde kapatılmış bir kurum bu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muratkaya kullanıcısına yanıt
    Aptal olmayabilir ama tam bir cahil olduğu kesin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yerli aşıyı öncelikle saraydakiler olsun, onlara bir şey olmazsa bende olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine bizi kıskanmışlar muhtemelen

  • axiprens kullanıcısına yanıt
    Almanya'dan Turkovac'a izin çıkmadı: Aşıyı olanlar ülkeye giremeyecek
    Almanya'dan Turkovac'a izin çıkmadı: Aşıyı olanlar ülkeye giremeyecekeuronews
    Yerli aşı Turkovac'ın Faz-3 çalışması ara sonuçları açıklandı
    https://tr.euronews.com/2022/01/12/yerli-as-turkovac-n-faz-3-cal-sma-sonuclar-ac-kland

    Burası almanya mı ki araştırmadan sorgulamadan hemen karşı çıkalım.

  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    😂😂😂😂😂🐑😂😂😂😂😂😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • axiprens kullanıcısına yanıt

    Şimdi, sen bana Almanya'nın Turkovac Aşısı ile ilgili yapmış olduğu araştırmayı bulabilir misin?

    Nasıl bir inceleme araştırma yapmış? Sonuçlar neymiş? Niye karşı çıkmış?



    Bunları bulup gösterebilir misin?


    yoksa ezbere konuşmaya devam edcek misin?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanahmet -- 14 Ocak 2022; 18:10:5 >
  • Aşıyı da siyasete bağlayın. Olm zorlamayın la bu kadar aklınız kaçar. Kim tuttuysa sizi kim maaş veriyorsa her konuda siyaset yapmayın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • muratkaya kullanıcısına yanıt

    bende dıyordum ne zaman ecevit cehape diyecekler yine şaşırtmadınız hahahah .d 2005 de uzak dıye üretiminin bitirildiği 2009 da yangından hasar gördüğü (yangında nasıl cıktıysa) 2011 de khk ile kapatılması kararı alındıgını 2017-18 de diyanete 200 dönüm arazi ve binanın otel yapılması için verilirken gündem oldugunu ıcın vazgeçildiğni bilmesek bu yazdıklarınıza inanacaz . BAK TEKRAR YAZIYORUM RESMİ KAPANIŞ YILI başlangıcı 2005 tam kapanış 2011. Üretim durdurulması ile bi tarihin yok edilmesi aynı şey değil bunu bi öğrenmeniz lazım sonra ortalıkda süper güçüz diye dolanıyorsunuz kapıdan almıyorlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi encuni -- 14 Ocak 2022; 18:15:0 >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Elbet de birileri çıkıp belgeleri araştırma sonuçlarını ortaya koyup, ortaya çıkan aşıyı savunarak
    -Eyy Almanya, yanlış yapıyorsun.

    diyecek.

    Eskisi gibi, tamam efendim, kabul efendim dememizi mi bekliyorsunuz?

  • TTB'nin kara propagandası Almanya'ya ulaşınca hemen yasakladılar aşımızı tabii. TTB'nin bu yaptığı şey resmen saf kötülük. Zamanı gelince, gerçekler açığa çıkınca seve seve kabul edecekler.

  • Salın hemen Afganları sınıra :D

  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Almanya niye araştırma yapsın, olan araştırmanın gerçekliğine bakar önce, ben de çıkıp demesini bilirim şunu yaptım %0.4 vaka sayısı gördüm demeyi, adamlar da "yav he he tamam, git başka yerde onay al, biz bunu vurulanı bağışık saymayız" der rahatça. 1000 kişi ile test edip milyonlara güvenli diye sunamazsın, etkinliğini sayfalarca makale yazıp bir de on binlerce test ile kanıtlamang gerek. Bir tane bilimsel makale yok doğru düzgün Turkovac ile ilgili, tamam güzel yaptın o zaman aynı yoldan gidip (usulüne uygun, her şeyi detaylı yazıp testleri en az "rakiplerin" kadar yüksek yaparak) en azından Sinovac gibi onay almayı başaracaksın. Kim vurulur bundan sonra Turkovac? Ben bile çıkıp şehri dolaşsam 1000'den fazla denek bulurum, ceplerine 3-5 kuruş da koyarım. Onu bile yapamadılar.
    Devasa Edit: Sinovac bile Türkiye'de faz 3 aşamasınada 40,800 kişi ile test yaptı. Daha Turkovac kendi ülkesinde 1000 kişi ile yaparsa (yarısı da ücret karşılığı gitmiştir eminim) Almanya seni iplemez güler geçer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaximillianFoe -- 14 Ocak 2022; 18:42:08 >




  • Bizim aşı da ab onayı alsın öyleyse. Basvurmamışlar mı ki...?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.