Şimdi Ara

Almanya, 2035'ten itibaren yeni benzinli ve dizel araç satışlarının yasaklanmasını kabul etmeyecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
3.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Halbu ki en fazla elektrik yatırımı yapan firmalar alman markaları.

  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt

    Ne çevreciği ya o piller bitince ne oluryor.


    Üretilirken çevreye verdiği zararları bir araştır.


    Elektrikli arabalar algıdan başka birşey değil.

  • sadece bilinen yaklaşık 2000 yıllık petrol var. elektrikli iyi güzel ama içten yanmalı bitecek muhabbeti tamamen dümen ya

  • Dünya ve çevre kimin umurundaki her şey çıkarlar doğrultusunda ilerliyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yasakçı zihniyete gerek yok. Fiyatlar ucuzlarsa insanlar zaten kendiliğinden tercih edecek, yasaklarla insanların özgürlüğünü kısıtlayamazsınız.

  • yav bı bıtmedı su haberler. küçükken 2020 yılından sonra dediler, sonra 2025'e atandı. sonra 2030 dediler, şimdide 2035'e geldi. seneye de 2050 olur. dizel benzin hiçbir zaman bitmez. hadi dizeli bi nebze anlarım da benzin bitmez.

  • dünyada alman araba firmalarının ürettiği araba kadar kimse araba üretmedi ve ürettiği arabaların %99dan fazlası da benzinli ve dizelli arabalar ben de almanyanın yerinde olsaydım aynı tepkiyi verirdim

  • Emisyon skandalından sonra bana pek şaşırtıcı gelmedi klasik alman kafası

  • rx7enes R kullanıcısına yanıt

    Güzel analiz 

  • Tam elektrikliden önce geçş dönemi için hibrit araçlar daha mantıklı değil mi? Neden bu tam elektrikli sevdası alelacele??

  • Batarya atığı ve lastik aşınmasına ben de balata tozunu ekleyeyim.

    En çevreci ulaşım türü, "bataryasız" elektrikli raylı sistemdir bence.
    Ayrıca şu motsikletlerle getir götür kebapçı pizzacı teranesi bitmeli. O motosikletler hem hava kirliliğine, hem gürültü kirliliğine, hem de trafik karmaşasına sebep oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Eşsek gibi elektrikli araba olacak sensin.Eşşekler gibi alırsın.Senin ne kadar putin rus hayranı olduğunu gayet iyi biliyorum.Batıyı matıyı bırak sen şimdi şu an rusyanın yediği haltı konuşuyoruz.O kadar insanı evinden barkından canından ülkesinden etti.Suriyede ettiği gibi.Batı bu kadar diş göstermese tüm komşularını işgal edecek bir devlet.Sizin gibi rusçular bizi rus tarafına çekmek için her şeyi yapıyor ama malesef bir tarafınızı yırtsanız da türkiye o tarafa gitmeyecek.Aç da bak ihracaat yaptığın ülkelere Batı olmasa açlıktan geberir gidersin.Hadi yiyorsa natoyu bırak da rusyanın yanına geç.Seni ne hale getirirler görürsün.Bahçeli gibi natodan çıkmalıyız diyen ortalığa eyy amerika eyyy avrupa diyip sonra onlardan para dilenen beş kuruşluk siyasetçilerin arkasından gidersiniz.


    Dostum bak benim mesajlarımı alıntılayıp cevaplar yazma.Senin nasıl bir zihniyette olduğunu gayet iyi biliyorum ve sabaha kadar yazsam gene bildiğinden bir gram geri adım atmazsın.Çünkü sizin gibilerle konuşmak bugünlerde pek mantıklı değil.Siyaha beyaz demek için inat eden zihniyetin ürünüsünüz ve artık sizin iki kelamınıza bile tahammül edemiyorum.Siz adam olsanız bu milletin ızdırabını bitirip seçime gider ve anyayı konyayı anlarsınız Millet size gereken dersi verir ama başınızdaki dikdatörün ataları tahtta kalmak için kardeşlerini bile boğdurmuştu.O zihniyetin devamının ne yapacağı da belli olmaz


    Bana bir daha cevap yazarsan hakaretten başka benden bir cevap bekleme.Bizim seninle forumdan ceza almamıza sebep olacak bir bağdan başka ortak tek bir noktamız olamaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ırakta suriyede batının yaptıklarını ne çabuk unuttun da rusyanin dibine natoyu getirmeyi teklif eden bir ülkeyi savunur oldun?
    adamlar ab ye girin nato ile komşu olmak istemiyoruz dedi burada duyar kasma.

    Batı dediğin senin burnunun dibine Pkkistan kurmaya çalışıyor,müsaade edelim batı için o zaman?
    bu kadar sevdalıysan hakarete gerek yok git paralı asker yapsınlar seni



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 23 Haziran 2022; 14:18:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav ciddi olanlardandamı ders almıyoruz anlamıyorumki, konusu bura değil ama ne batıdan ne rusyadan ne çinden fayda var bunu anlayın artık, her ülke kendi menfaati için çalışır onun dışında abd Türkiye ile Yunanistan arasında kalırsan Yunanistanı seçer Türkiyeden çıkarı olmazsa Türkiyeyi seçmez şuan Türkiyeyi tamamen gözden çıkaramadığı için sopa gösteriyor ama vurmuyor. Çünkü rusya içinde iran içnide hatta çin içinde güneyde israilin güvenliği içinde Türkiyeye muhtaç yoksa abd asla heleki bidon yönetiminde asla Türkiye nin menfaatine hiçbir iş yapmaz


    Ama şu aralar anlaşmalımı değilmi bilemiyorum ingiltere bize yöneliyor abd ile anlaşma halindemi değilmi bilemedim ama ingiltere bir halt ediyorsa illaki bir yerden çıkarı vardır. F16 blok 70 ve elimizdeki F16 larıda blok70 e yükseltme işini kabul etmezse abd şuan en yakın olarak eurofighter alacak gibi görünüyoruz.


    Rusya ile nükleer santral kuruyoruz yani bu işler öyle tamamen batıdan yana olalım tamamen rusyadan yana olalım vs ile olacak iş değil artık çıkarımız neredeyse nereden nasıl fayda alıyorsak ona göre davranmamız gerekiyor.


    Birilerinin dediği gibi ukrayna rusya savaşının başında S400 leri verelim rusyaya ambargo uygulayalım mantığı ile yürümez bu işler

  • Alman dizeli diye bir klişe vardır, zaten gerek Otto çevirimi olsun gerekse dizel olsun içten yanmalı motorların banisi Almanlardır.


    Bu arada elektriğin çıkış noktasında da bir Alman vardır. Bu kişi Volkswagen'in başmühendisi Ferdinand Porsche'dir. Alman Panerkampfwagen tanklarının ihalesine prototip olarak elektrik tahrikli bir tankla girmiştir.


    Kısacası otomotiv endüstrisi Almanlardan dönüyor, bu karar içten yanmalıların ömrünü epey etkiler.

  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt

    biz bunları yazınca ruscu oluyoruz

    arkadaş reel politik diye bir şey var ya

    adam sana hss vermemiş, getirdiği patriotu pkk ya operasyon yapıyorsun diye geri çekmiş

    rus sana dünyanın en gelişmiş hss lerinden birini vermiş

    nükleer santral demişsin yapmaya gelmiş

    f 16 vermiyor sana yunana veriyor,rus su 57 gibi bir uçağı bile al kullan diyebiliyor.

    Batı senin dibindeki ülkeyi parçalamaktan başka birsey istemiyor,çünkü seni üniter olarak istemiyor

    rus olmasa suriyeyi yok edeceklerdi.

    nato Karadenize inince sadece ruslari mi taciz edecek zannediyorsunuz behey şaşkınlar?

    ukraynayi niye vurmuş, savaş olmuş

    ukraynanin natoda ne isi var peki?natonun Karadenizde ne işi var, cevap yok

    bunu anlamak bu kadar zor mu ya

    adamlar halen sevr kafasindalar,ve bunları halen savunan var utanç verici

    çıkarın ruslardan yanarsa onlarla olursun

    Batıdan yanaysa onlarla olursun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 23 Haziran 2022; 17:38:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence fazla hızlı geçiş yaptırmaya çalışıyorlar 2040-45'e kadar uzatmaları gerekiyor bu süreci. İlk önce yapılması gerekenler Eski Nükleer santralleri kapatıp yerine Fosil yakıtla çalışan elektrik santralleri açılması yasaklanmalı Yerine yenilebilir yada yepyeni gelişmiş Toryum vb. nükleer santraller açılması gerekiyor. Şimdi Nükleer seçeneğini tartışacaklar olacaktır ama her türlü daha çevreci ve yeni santraller aşırı güvenli ki atıkları ile enerji üretebilen santral geliştiren firmalar var (en bilineni Bill Gates'inki) diğeride fosil yakıtlı araçlar yerine gelecek elektrikli arabalar için şimdiden daha fazla santral açılması ve AB tarafından teşvikler verilmesi olacaktır. Artık güneş panelleri rüzgar türbinleri kurmak kömür santrallerinden bile ucuz hale geldi tek sıkıntı üretilen elektriğin depolanması sıkıntısı diğer santrallerde 7/24 artan talebe göre istediğiniz an daha fazla elektrik üretirsiniz ama güneş panelinden gece, Rüzgar türbininden rüzgarsız günde elektrik üretemezsiniz, bu yüzden ürettiğiniz fazla enerjiyi depolayıp elektrik tüketiminin yoğunlaştığı saatlerde bu enerjiyi ağa vermek zorundasınızdır. Pillerin 2000 dolardan 180 dolar civarlarına düşmesi bu sorunuda bir ölçüde halletti fakat hala bu kadar fazla pili üretebilecek fabrikalar yok ama haberlerini görüyoruz özellikle Avrupa'da ciddi yatırımları görüyoruz Asyadan Batıya iyice çekilmeye başladı üretim. Şimdi Elektrikli arabaların bataryaları ne olacak diyenlerde var fakat bu bataryalar komple kullanılmaz hale gelmiyor ki bu bataryaları güneş paneli santraline götürüp depolama aracı olarak kullanabilirisiniz (BMW'nin fabrikasında kullandığı çözüm veya Tesla Megapack'lerde kullanılan piller buna örnektir) Ki bu çözüm haricinde şarjlı ufak aletlerde yada şehiriçi elektrikli moped'lerde veya ufak şehiriçi arabalarında bu piller tekrar kullanılabilir tamamen ömrünü tamamladığında çöpe de gitmeyecek bu piller tekrar geri dönüştürülecek son senelerde bir ton şirket çıktı geri dönüştürme konusunda ve seve seve bu işi yapacaklar çünkü piller içerisinde çok değerli metaller var ve bunlar iyi para ediyor. Siz yaktığınız yakıtı9 geri dönüşüme sokamazsınız ama BEV arabanın her parçasın geridönüşüme sokabilirsiniz.

    Ek olarak rejerenatif frenle Balata tozunun diğer arabalara göre daha az olduğunu (ki çoğu BEV araba ile frene basmadan şehiriçinde kullanabildiğinizi belirteyim Zoe de tamamen durmak için ufakça frene basmak gerekebiliyor tabi) ve daha az sürtünme katsayılı lastik kullanıldığı için lastiğinde çevreye daha az verdiğini ekleyeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 23 Haziran 2022; 18:6:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • almanya kadar çevreciliğe düşkün iki yüzlü bir devlet görmedim

  • Almanya, su an yesil enerji planini rafa kaldirdi. Neden? Rusya, dogal gazi kestigi icin. Yani elektrigi Norvec gibi cografi sekilde ruzgardan ne bileyim sudan barajdan elde etmiyorsan ki Norvec'in nufuus 80 milyon olsaydi o zaman baska bir mesele olabilirdi yetebiliyor mu diye.


    Neyse kisacasi populer kulture inanip gaza geleni gercekler oper boyle.


    Greta gibi ezberden sallayan kiza aglayanlar ne oldu 3-4 ay instagram kullanaamayinca Komure dondunuz?  


    Elektrigi ne sekilde elde edebiliyorsun once onu dusuneceksin sonra ulkedeki bu kadar arac elektrikli olsa ne olurdu diye hesaplayacaksin. Her sene elektrikli arac arttiginda sen daha cok komur tuketeceksin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.