Şimdi Ara

ALMANLAR BİZİ KISKANIYOR! (yersen)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Almanya'da bütçenin 13 milyar 500 milyon euro rekor fazla vermesinin ardından yatırımların artırılması ve vergi indirimi tartışmaları başladı. Türkiye'nin bütçesi Ocak-Kasım 2019 arasında 92.9 milyar TL (14.1 milyar euro) açık verdi.

    Almanya fazla parayı nasıl harcayacağını tartışıyor
    Almanya’da federal hükümetin 2019 yılı bütçesinin 13 milyar 500 milyon euro ile rekor fazla vermesi, mali kaynakların nasıl harcanması gerektiğine ilişkin tartışmalara yol açtı. Türkiye’de Merkezi yönetim bütçesinde, kasım ayında 7,8 milyar lira fazla verilirken, ocak-kasım döneminde ise 92,9 milyar lira açık kaydedildi.

    ‘İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELE’
    Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre, bütçe fazlasının yeni yatırımlar için kullanılmasını öneren Maliye Bakanı Olaf Scholz, “Almanya’da şimdi çok fazla yatırım yapmamız söz konusu” dedi. Altyapıya, okullara, hastanelere, iklim değişikliği ile mücadeleye ve ülkenin her bölgesine eşit hizmet götürülmesi için yatırım yapılabileceğini ifade eden Sosyal Demokrat Partili (SPD) Scholz, “Şimdi hepsi daha kolay olacak, çünkü bunun için gereken güce sahibiz” şeklinde konuştu.

    Alman hükümet bütçesinin fazla çıkması ile bütçe rezervlerindeki para 48 milyar euroya ulaştı. Almanya’da Maliye Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre bu paranın 17 milyar 100 milyon eurosunun nasıl harcanacağı henüz planlanmadı.

    VERGİLERDE İNDİRİM TALEBİ
    Bütçenin fazla çıkması üzerine koalisyon ortağı Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri vergilerin düşürülmesi talebini yineledi. Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinden Eckhardt Rehberg, “Zorlaşan konjonktürel durum göz önünde bulundurulduğunda sonunda işletme vergisini düşürmemiz ve dayanışma vergisini de 2022’den itibaren kaldırmamız gerekiyor” dedi.

    Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, uzun süredir işletme vergisi oranlarının düşürülmesini ve Almanya’nın doğu eyaletlerinin kalkınması için alınan dayanışma vergisinin tamamen kaldırılmasını talep ediyordu.

    Federal düzeydeki bütçe fazlasının vergi mükelleflerine ait olduğunu savunan muhafaletteki liberal Hür Demokrat Parti (FPD) Genel Başkanı Christian Lindner de vergilerde indirim yapılması gerektiğini söyledi. Vergilerde indirim talep eden Sol Parti ise orta sınıfın üzerindeki vergi yükünün azaltılmasını istiyor.

    BÜTÇE NEDEN FAZLA ÇIKTI?
    Almanya’da 2019 yılı bütçesi eski Doğu Almanya ile Batı Almanya’nın birleştiği 1990 yılından bu yana ilk kez bu kadar fazla verdi. Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, 2019 yılında toplam gelir 357 milyar 100 milyon euro, toplam gider ise 343 milyar 600 milyon euro olarak kaydedildi. Daha önceki tahminlere göre gelirin 356 milyar 400 milyon euro olması bekleniyordu.

    Rekor düzeydeki bütçe fazlasının en önemli nedeni hükümetin tahminlerin altında faiz ödemesi oldu. Bunun yanı sıra vergi gelirlerinin de beklenenin 3 milyar 500 milyon euro üzerinde olduğu kaydedildi. Ayrıca, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılması halinde Almanya’nın Birlik’e ödediği katkının artması öngörülüyordu. Ancak Brexit’in ertelenmesi nedeniyle Almanya’nın yaptığı ödemenin aynı düzeyde kalması da bütçenin fazla çıkmasında etkili oldu.

    https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/almanya-fazla-parayi-nasil-harcayacagini-tartisiyor-5567340/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Az bizimkileri örnek alsınlar;

    Derhal meclisteki vekillerin altlarına 0 gırtlak dolu araba çekilmeli. İtibardan tasarruf olmaz.
  • Türkiyeye ikinci saray yapılmalı ekonomik sorunun nedeni budur allahın izniyle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.