Şimdi Ara

Alman mı Japon mu tartışmasına son nokta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır kullanıcılarının arasında tatlı bir rekabet vardır. Sürekli sorulan soru Alman otomobilimi, Japon otomobilimi diye buyurun size son nokta.


    Yok edilemeyen otomobil Honda, linkten izleyebilirsiniz.









  • Yıllardır sanayi ile içli dışlı birisiyimdir, ağır hizmette kullanılan araçları gördüm, çok uzun süre "yok abi abartıyorsun bu Japonları diyen" bizzat işin içinde sanayici,tamirci arkadaşlarım da oldu ama sonra Japon aldıklarında ne demek istediğimi anladılar. Kendimde çok uzun süre Alman, İtalyan araçları kullandım ayrı konu ama iş sağlamlık,usta dostu tamirat gibi noktalara gelince Japonların ezici üstünlüğü vardır. Hatta bazı modellerini bozmanız imkansıza yakındır ( sarf malzemelerini saymıyorum).


    Örneğin dünya turu yapmış meşhur bir Mercedes G serisi var, bunu herkes bilir ama o G serisinin bu dünya turunu yaparken araba fiyatının tam 2 katı yedek parça eskittiğine çok az kişi dikkat eder. Kaldı ki G serisi bir de Almanların en sağlam araçlarından bir tanesi.


    Tek sağlam Alman tanırımım o da Mercedes W124 kasalar, düzgün bakın bu kasayı öldüremezsiniz.

    İlk arabam 98 Model Mazda 323 oldu. 1.5 Motor üstten çift egzantirikli doch motor o günün şartlarında kendi sınıfında yer alan performans ve yakıt tüketimi konusunda bir çok otomobili üzüyordu.


    Sene 2001 tam kanımızın kaynadığı dönemler. Cahilliğin her şeyi ben bilirimin baş gösterdiği yıllar. O arabaya o kadar işkence ettim ki her yeşil ışıkta patinaj ile kalkardım, her köşe başında el freni çekip dönerdim, sıfır çizerdim. Bakım desen zaten öyle bir şey yok. Motor yağını bile aklıma düştüğü zaman petrolden elime geçen yağı eklerdim. Ankara'da bir dönem Mazda Kayanlar vardı. Sahibi babamın yakın arkadaşıydı lan geçerken bir uğrayayım da arabaya bir baksınlar dedim. Normalde servis alanına girmek yasaktır, torpilli olduğumdan servis alanına girdim olanı biteni izliyorum. Usta sen bu arabayı sürerek getirdiğine eminmisin, çekiciyle gelmiş olmasın diye sorunca bi tedirgin oldum. Niye dedim, aslanım arabanda motor yağı yok, bujiler ömrünü tamamlayalı yıllar olmuş, radyatörde su namına bir şey yok V kayışın koptu kopuyor ve sen bu arabanın yürüdüğünü mü iddia ediyorsun diye sordu. Evet hem de deli gibi gidiyor dedim. Adam silktir git dercesine bir bakış attı. Bakımdan sonra farkına vardım ki aslında araba gitmiyormuş, bakım sonrası araba kendine geldi sanki arkaya roket bağlanmış gibiydi.


    O araba beni bu kadar işkenceye rağmen sadece 2 defa yolda bıraktı birinde J turn yaparken akis kırdım, birinde de benzinim bitti araba benzin olmadan gitmiyormuş  

    Kendimden örnek vereyim. Hem 2008 model BMW E60 525i aracım var. Hem de günlük kullandığım 2007 Mitsubishi Colt 1.5 benzinli aracım var. Bmw ye bindiğim zaman sürekli bir tedirginlik içerisindeyim. Bir gözüm yolda bir gözüm ise göstergeler de Bi arıza ışığımı yakacak diye (çok şükür bugüne kadar hiç bir uyarı ışığı yakmadı, bu arada şunu da belirtmek de yarar var Hollanda’da yaşıyorum arabalarımın ikiside olabilecek en iyi kondisyonda bakımlı arabalar) bakarken (biraz fazla takıntılıyım) Mitsubishi Colt a bindiğim zaman yüzümde istemsiz bir gülümseme beliriyor. Çünkü japon lar karmaşıklıktan uzak saf sürüş makineleri

    Bu adamlar tum dunyanin gozunun onunde olduklari icin bu tarz hareketleri pr icin yapiyorlar. Adamin saniyelik geliri bir adet sifir jazzdan fazla. Birkac saniyelik geliriyle s class filosu kurabilir


    Birkac milyon dolari olan insanlarin bile, o eski jazz ariza yaptiginda kaybedilecek en ufak bir saniyeye tahammulleri olmaz. Hos ariza yapsa bile takip edecek onlarca hizmetlisi var ama, adam neden vakit kaybetsin


    Pr calismasi basarili olmus, zuckerin ne kadar da mutevazi ve halktan biri olduguna inanmissiniz. Size ne kadar yakin gorunuyor degil mi. Gates de mcdonalds kuyrugunda bekliyordu


    Bu arkadaslarla muhatap olmaya calisin bakalim, mutevaziligi gorursunuz (tabi ulasabilirseniz)

  • konfor, statü istiyorsan alman

    sorunsuzluk, hafiflik, seri atik araç istiyorsan japon

  • Şunu göz ardı etmeyin. Japon otomobilleri sadece corolla, cıvıc den ibaret değildir. Ülkemizde olmayan Lexus, İnfinty gibi bir çok japon otomobili var. Hem konforu hem de uzun ömrü bir arada sunabilen
  • Hocam bu tatlı rekabet bir video ile sona ermez. Ben hiç japon arabası kullanmadım ama 97-99 arası honda accord alıp biraz para harcayıp keyif için binmek istiyorum. İki türe de ön yargım yok. Dediğiniz gibi japonların da kalite konusunda iyi olan marka ve modelleri var.

  • fbyram kullanıcısına yanıt
    Kendimden örnek vereyim. Hem 2008 model BMW E60 525i aracım var. Hem de günlük kullandığım 2007 Mitsubishi Colt 1.5 benzinli aracım var. Bmw ye bindiğim zaman sürekli bir tedirginlik içerisindeyim. Bir gözüm yolda bir gözüm ise göstergeler de Bi arıza ışığımı yakacak diye (çok şükür bugüne kadar hiç bir uyarı ışığı yakmadı, bu arada şunu da belirtmek de yarar var Hollanda’da yaşıyorum arabalarımın ikiside olabilecek en iyi kondisyonda bakımlı arabalar) bakarken (biraz fazla takıntılıyım) Mitsubishi Colt a bindiğim zaman yüzümde istemsiz bir gülümseme beliriyor. Çünkü japon lar karmaşıklıktan uzak saf sürüş makineleri
  • Almanı göremedim ama pek sonuç değişecek gibi görünmüyor  

  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Ford Focus

    Her ne kadar Ford un genlerinde Amerika ya dayansa da artık günümüzde asimile olmuş ve hayatını bir Alman otomobili olarak sürdürüyor.

    Yanlışım var ise düzeltin. Yanlış biliyor da olabilirim.
  • son_samuray kullanıcısına yanıt

    zaten japon diyince benim aklıma corolla veya civic gelmiyor ki.. rx7 başta olmak üzere, integra, celica, is300, fx45, g35, r34, supra, lancer vs. geliyor

  • Yesinler birbirini,İtalyan der geçerim
  • amerikaya bakacan böyle şeylerde. adamlar bile japonu, koreyi baş tacı ediyor. he bana sorsan alman derim ama sorunsuzlukta japon ve kore iyi.

  • Araba insanlara statü kazandıran birşey değildir yalnızca altın klozete hacetini yaparken mutlu olan insanların olduğu ülkelerde bu amaçla kullanılır.


    Alman, amerikan, japon vs vs araçların hiçbiri insana statü vermez.

  • Tamam Son Samuray

  • fbyram kullanıcısına yanıt
    Ben aslında genel geçer bir durumdan bahsettim. Bugün dışarı çık 10 insana sor japon otomobilleri nedir diye 9 tanesi corolla civic der. Bilmezler bir Camry nin konforunu, yolda süzülüşünü hissettirdiklerini.
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Eyvallah
  • son_samuray kullanıcısına yanıt

    Güle güle kullanın hocam. Doğrudur colt u bir ara almaya çok yaklaşmıştım ama nasip olmadı. Swift de mesela çok heves edip cesaret edemediğim bir model.


    Evet japon arabaların da baya konforlu arabaları var. Genel kullanılanları c sınıf olduğundan imajları da piyasada c sınıf ile belirleniyor. Yanlış bence de bu algı  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fbyram kullanıcısına yanıt
    Çok daha iyileri sizin olsun. Türkiye şartlarında piyasası olan maalesef bir kaç araba var. Onların dışında kalanların çok bir şansı olmuyor. Hoş şöylede bir durum söz konusu 2 sene öncesine kadar Türkiye'de yaşarken tamamen piyasa kaygısı ile Passat a biniyordum. İstediğim sevdiğim bir otomobilmiydi hayır ama değer kaybetmiyordu .
    Eğer Suzuki Swift alma gibi bir niyetiniz var ise sizi üzebilecek tek noktası yakıtı olur 4x4 olması sebebiyle. Ben yaklaşık 20-25 gün civarında kullandım B segmenti bir otomobil den olan tüm beklentilerinizi fazlasıyla karşılayan bir otomobil güzel tarafı ise 4x4 olması Ankara'dan Alanya ya seyahat ettiğimde toroslarda yaşattığı keyfi anlatamam o yolu deyim yerindeyse gözü kapalı bilirim. Virajdan viraja atıyorum makine banamısın demiyor. Resmen asfaltı kazıyarak tutunuyor du daha önce ne Passat ile ne Ford Focus ne de citroen c4 ile o yolu öyle keyifli geçmedim.
    Şehir içinde 2-3 lt fazla yaksa da uzun yolda bunu kompanse ediyordu.




  • mithrandir24 kullanıcısına yanıt

    bizim ülkede öyle. 1985 külüstür bi mercedes kullanan, sıfır egea kullanandan daha havalı geziyor.

  • Vag'a devam.

  • Fransız  


    Şaka bir yana ben böyle tartışmaları yersiz buluyorum. Bazı genellemeler var. Japon arabaları sorunsuzdur derler ama RX8 ağızınıza eder vb. durumlar. Milliyetçilik yapmaya da gerek yok. Eminim ki ne Almanlar ne Japonlar bizi düşünmüyordur. Kısacası o dönem hangi araba güzelse hangi araba size daha uygunsa onu alın. Ülke almıyoruz araba alıyoruz yaw takmayın bu kadar.

  • Fakirler kendini rahatlatmak için japoncu oluyor. ver eline s class japonlara sövsün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.