Şimdi Ara

Allen Iverson neden başaramıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • uzun süredir basketbol ile ilgili birisi olarak bu soruyu soruyorum kendi kendime,iveerson neden başaramıyor kariyerine baktığımızda mükemmel oyununun yanı sıra ne bir kupa var ne de kazanılmış büyük başarılar yanılmıyorsam la lakers ile final oynadıkları sene normal sezonun mvp si seçilmişti ve aynı sene final oynamayı başarmıştı.zaten bundan sonrada bi düşüş süreci yaşadıo takımıyla birlikte dikembe mutombo nunda takımdan ayrılması ayrı bir savunma sıkıntısı yarattı takıma ve sonuç olarak iverson bir gerilemeye girdi,hal bu ki ilk çıktığı yıllar jordan a kafa tutması bile onun kariyerini kupalarla süsleyeceği umudunu getiriyordu bize.şuansa nuggets da ve pekte iyi işler çıkardığını söyleyemeyiz.bu konu hakkında yapacağınız açıklamaları dikkatli dikkatli okumaya çalışacağım

    peki sizce iverson neden başaramadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmc_dmx_mim -- 15 Ekim 2007; 21:12:26 >







  • Aslında "bu tip" konularla pek ilgilenmiyorum ama boş vaktim var yazayım uzuuun uzuuun;

    Cevabım:Çünkü tek başına bi takımı yenemezsin...
  • Iverson aslında bir ekoldur.Onun sayesinde nba i seven çok fazla insan bilirim. Iverson özel hayatında da öyle bir insan ki, bir araba aldıgı zaman tum arkadasları da aynı arabadan alırmış. Ne yapsa tum arkadasları aynısını yaparmış.Yani gerçek bir lider. Cok fazla canımı yakmıştır kendisi orlando maclarında gecenin bir yarısı cok sövdügüm olmuştu :)

    Iverson bence denver ı seçmekle hata yaptı. Yani ben denver'ın şampiyonlugu bırak batı finaline filan bile çıkmasını hayal olarak goruyorum. Kadro super belki ama tereddüt edio insan .Hele o key-mart var ya... bu sene donuyomus heralde yazık valla .

    bu arada butombo deil mutombo heralde elin 2 yana kaydı




  • Sampiyonluklari oyuncu degil takim kazanir.Boyle oyuncular var.Bu da onlarin sanssizligi.
  • gerçektende tek başına olması onun hep dez avantajı oldu.örneğin wade ile shaq gibi bir brliktelik şansı iverson un eline hiç geçmedi diyebilirim.gerçektende dediğiniz gibi iverson kendi ekolünü ortaya çıkarmış nadir oyunculardandır.aslıdnda elle tutulur bir başarı ortya koyamadıysa bile basketbol namına gerçekten büyük işlere imza attı
  • kevin gibi O'da ama zamanında newyork süper idi karşılarına jordan çıktı
  • bu soruya Iverson'ın bi demeci ile cevap vermek istiyorum

    malum,Shaq ve Kobe arasında olanları herkes biliyor,Kobe Shaq'ın takımdan gitmesini istediğini söylediği zamanlarda Iverson şöyle bi açıklama yapmıştı:"Kobe ne yaptığını bilmiyor,eğer Shaq takımdan giderse Kobe'nin elinde benim gibi birkaç sayı krallığı ve Mvp ödülünden başka birşey kalmaz"

    cevap çok açık,Iverson'a gerçekten yardımcı olucak bi oyuncu yok,sadece bir sezon Mutombo'nun olması bile 76ers'ı finale çıkarmaya yetti ki o kadroda yardımcı rolde olan görev adamı başka oyuncularda vardı(Eric Snow ve Aaron Mackie)

    ha Denver'da neden mi başarısız oldular,cevap çok açık:bu takımda Carmelo var
    eğer Carmelo bu takımda olmasa,Iverson diğer oyuncularla birlikte çok şey yapar inanın bana
    düşünün,bi takım maç başına 90 sayı atıyor ve bu 90 sayının 60'ı iki oyuncudan geliyor

    tabi suç hep takım arkadaşlarında olamaz,Iverson her ne kadar çok asist yapan ve top çalan(aynı zamanda çok top kaybeden) bi skorer olsada bunlar gerçeği göz ardı edemez,Iverson top kullanmayı çok seviyor!




  • dediklerine katılmamak mümkün değil gerçekten

    aynen dediğin gibi kobe şuan her nekadar kişisel başarılarını tatmin etsede basketbol bir takım oyunu ve takım olarak ortada bir başarı yok.aynen iverson un dediği gibi.

    iverson un ihtiyacı olan bana göre duncan tarzı bir oyuncu.içeriye girdiğinde pota altına girdiğinde güvenerek birşeyler yapabilmesi için bu şart bana göre.

    iverson gerçektende topla çok fazla oynuyor,bir çok zaman topu savunmdan alıp hiç pas vermeden turnikelere kalktığını görebiliyoruz.
  • Benim düşücem ;

    Yanında oyuncu yok falan gibi düşünce saçma bence.Yani sanki Allen Iverson hep tek başınaydı.Geçen sezonlarda bir kadroları vardı ; Chris Webber,Andre Iguodala,Kyle Korver ...Mis gibi kadro vallaha.Ama takım bir şey yapamadı.Yani yanında uzun yoktu demek çok da doğru değil.Bu kadroyla playoff'a bile katılamadı geçen sezonlarda.Tabi yanında gidip 1-2 süperstar koyarsan şampiyon olur o başka.

    Finale çıktığı zaman yani 2001 yılında yanında Dikembe Mutombo,Eric Snow,Aaron McKie gibi oyuncular vardı.Ama o zaman ki doğu şimdi ki doğudan çok çok daha güçsüzdü.Doğu finalinde kimi elediler hatırlıyor musunuz? Durun ben söyleyeyim ; Sadece Vince Carter'ı olan bir Toronto Raptors.Yani finale çıkmaları çok doğaldı.Sadece Cartervardı ve yanında Dikembe Mutombo,Eric Snow ve Aaron McKie gibi oyuncular vardı.E tabi Allen Iverson takımını finale çıkartması da süpriz olmadı.Yani anlatmak istediğim ; o sene Doğu Konferansı Şampiyonu olmaları hiç de zor değil.

    Ha tabi Allen Iverson'un yanında Kobe'nin gibi Shaquille O'Neal,Robert Horry,Karl Malone,Gary Payton,Derek Fisher,Rick Fox gibi adamlar olsaydı o da elbette yüzükleri kapardı.

    Allen Iverson'un hücum gücünü bilmeyen yoktur.Tabi bunun bir de savunma tarafı var.Her ne kadar çok top çalsa da Allen Iverson savunma yapmadığından dolayı çok eleştirilen bir oyuncudur.Savunmayı da iyi yapsa çok daha iyi olur.


    Şu an Allen Iverson şampiyon olabilecek bir takımda oynuyor.Yanındakiler iyi.Carmelo Anthony NBA'in en iyi SF lerinden biri,Marcus Camby zaten ''En İyi Savunmacı'' ödülünü alarak savunmada ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir uzun,JR Smith gibi iyi bir gard ... Yani şimdi ki takımı çok iyi.Şampiyon olması için gerekli bütün oyuncular var.Artık bu kadroyla da olamazlarsa kimse gelip de ''Takımındaki oyuncular yetersizdi'' falan demesin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: İlkkan23LeBron

    Benim düşücem ;

    Yanında oyuncu yok falan gibi düşünce saçma bence.Yani sanki Allen Iverson hep tek başınaydı.Geçen sezonlarda bir kadroları vardı ; Chris Webber,Andre Iguodala,Kyle Korver ...Mis gibi kadro vallaha.Ama takım bir şey yapamadı.Yani yanında uzun yoktu demek çok da doğru değil.Bu kadroyla playoff'a bile katılamadı geçen sezonlarda.Tabi yanında gidip 1-2 süperstar koyarsan şampiyon olur o başka.



    usta öyle bi yazmışsın ki görende Kyle Korver değil Ray Allen,Chris Webber değil Tim Duncan,Andre Iguodala değilde Andrei Krilenko Iverson'ın 76ers'teki takım arkadaşlarıydı
    bahsettiğin 3 oyuncudan Kyle Korver şut atmaktan başka bişey yapmıyor,Chris Webber eski performansından oldukça uzak ve Andre Iguodala'da öyle bi takımı sırtlayacak kadar mükemmel bi oyuncu değil




  • Onları bulamayanlar da var.Çok iyi oyuncular onlar.Ama değinmek istediğim şu ; O oyuncularla beraber playoff'lara bile çıkamadılar.Doğudalar üstelik Batıdada değiller ki.Finalşe kalınacak kadar iyi oyuncular vardı ama başaramadı.

    Hem hiç de abarttığımı düşünmüyorum ben.Sadece ''Mis gibi kadro vallaha'' dedim.
  • mis gibi takımı bırakıp da nuggets a geçerse böyle olur
    bana biraz kariyerinin sonlarına doğru yol alıyor gibi geliyor
  • Iverson Stockton gibi bir lider ama malesef onun Malone'si hiç olamadi...O yüzden yüzüksüz kalmaya devam edecek gibi görünüyor...Kobe hakkinda söylediklerinden de belli oluyor...
    Ama herseye ragmen o bir ekol
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serseri

    Iverson Stockton gibi bir lider ama malesef onun Malone'si hiç olamadi...O yüzden yüzüksüz kalmaya devam edecek gibi görünüyor...Kobe hakkinda söylediklerinden de belli oluyor...
    Ama herseye ragmen o bir ekol


    iverson ile stockton taban tabana zıt oyuncular.. oyun açısından bakarsan biri atmaya(iverson), diğeri attırmaya(stockton) endeksli oynar.. biri defalarca sayı kralı olmuşken diğeri nba'in en çok asist yapan oyuncusu ve bu ünvanı da kimseye bırakacağını düşünmüyorum.. saha dışında da karakter olarak çok farklılar zaten, söylemeye gerek yok..

    iverson'ın malone'u olacağına shawn marion'u, andrei kirilenko'su olsa daha iyi olur.. zaten takım olarak en büyük başarısını yakaladığı 2001 yılında finale giderken en büyük yardımcılarından biri dikembe mutombo'ydu.. ayrıca başarı sadece 2 oyuncuyla kazanılacak birşey değil.. bazen 4 hall-of-fame kapasitesindeki oyuncunuz(shaq-kobe-malone-payton) ve en büyük koçlardan biri(phil jackson) takımınızda bulunsa bile bu şampiyonluğu garanti etmez.. takım kimyası denen olay herşeyden daha önemli




  • Denver'ın şu kadroyla nasıl başarılı olamadığını anlamıyorum. Camby-K.Martin-Carmelo-Jr.Smith-Iverson önde oynayan 3 oyuncusu da hem iç hem dışarda çok iyiler.Camby zaten en iyi savunmacı ve blokları NBA'in en iyilerinden.Hadi diyeceksiniz ki K-Mart kötü.Peki geçen sene Cleveland finale çıktığında PF pozisyonunda oynayan adamları (Gooden,Varejao) K-Mart'tan çok mu iyiydi? Veya Eric Snow Iverson'dan daha mı iyi.Bence en büyük sorun takım kimyasında.Bunu sahada sağlamak da Iverson'dan geçiyor.Skorer yönünü arka plana atıp asist yapmalı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: phoarbix

    Denver'ın şu kadroyla nasıl başarılı olamadığını anlamıyorum. Camby-K.Martin-Carmelo-Jr.Smith-Iverson önde oynayan 3 oyuncusu da hem iç hem dışarda çok iyiler.Camby zaten en iyi savunmacı ve blokları NBA'in en iyilerinden.Hadi diyeceksiniz ki K-Mart kötü.Peki geçen sene Cleveland finale çıktığında PF pozisyonunda oynayan adamları (Gooden,Varejao) K-Mart'tan çok mu iyiydi? Veya Eric Snow Iverson'dan daha mı iyi.Bence en büyük sorun takım kimyasında.Bunu sahada sağlamak da Iverson'dan geçiyor.Skorer yönünü arka plana atıp asist yapmalı.

    Bende senin gibidüşünüyorum aynı. Haydi bu seneyi geçtim,daha takımda yeni alışıcak falan pilan diye.Ama şimdi rahat finale çıkartması lazım Allen Iverson'un.

    Cleveland'a gelirsek ... Ama Cleveland'da LeBron James vardı.O adam hepsine yeter(yetti de).




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos


    quote:

    Orjinalden alıntı: İlkkan23LeBron

    Benim düşücem ;

    Yanında oyuncu yok falan gibi düşünce saçma bence.Yani sanki Allen Iverson hep tek başınaydı.Geçen sezonlarda bir kadroları vardı ; Chris Webber,Andre Iguodala,Kyle Korver ...Mis gibi kadro vallaha.Ama takım bir şey yapamadı.Yani yanında uzun yoktu demek çok da doğru değil.Bu kadroyla playoff'a bile katılamadı geçen sezonlarda.Tabi yanında gidip 1-2 süperstar koyarsan şampiyon olur o başka.



    usta öyle bi yazmışsın ki görende Kyle Korver değil Ray Allen,Chris Webber değil Tim Duncan,Andre Iguodala değilde Andrei Krilenko Iverson'ın 76ers'teki takım arkadaşlarıydı
    bahsettiğin 3 oyuncudan Kyle Korver şut atmaktan başka bişey yapmıyor,Chris Webber eski performansından oldukça uzak ve Andre Iguodala'da öyle bi takımı sırtlayacak kadar mükemmel bi oyuncu değil




    +1

    webber zaten bitik durumda...zaten onda bir umut ışığı olsaydı sacramento kovalar gibi elinden çıkarmazdı...birkaç maç hariç zaten gözle görülür katkısı olmadı 76ers a....iguodala yıldız seviyesinde bir oyuncu değil zaten...tamam çok atletik ve göze hoş gelen hareketleri var ama bu onu yıldız yapmaz...yeni nesil slam dunker tarzındaki oyunculardan biri sadece...belki ileride iş yapar ama şuan için maç kazandırıcak oyuncu değil....

    bence iverson un yanına garnett gibi bir oyuncu lazımdı...4 yada 5 pozisyonunda oynayabilecek bir süperstarla iverson çok iş yapardı...yanlarındada 4-5 tane kalburüstü oyuncuyla yüzük için zorlarlardı ligi...

    aslında denver ın kadrosu şuan konferans finali yapabilecek bir kadro ama işte egolar işin içine girince başarı imkansız oluyor....iverson un yaşı fazla olmasa ben olsam carmeloyu hiç düşünmeden takasta kullanırım ve yollarım o takımdan....




  • Ya kardeşim Allen Iverson'dan o kadroyla şampiyon olmasını beklemiyoruz ama en azından insan playoff'a çıkarır.Bakın diğer süperstarlara.Mesela LeBron,kimse yokken finale çıkardı takımını.En azından o 76ers kadrosundan çok daha kötüydü.

    Üstelik kötü dediğiniz Andre Iguodala Scottie Pippen'dan daha iyi sezonlar geçiriyor ve adam ciddi ciddi Pippen'la kıyaslanıyor. Andre Iguodala gibi oyuncuya yeni nesil slam dunker'dan biri sadece demek çok büyük haksızlıktır.Bu dediğin kategoriye anca Gerald Green falan gierbilir ama Iguodala çok iyi bir oyuncu.


    Siz o kadroyu LeBron James veya Kevin Garnett'e verin bakalım,neler oluyor görün.En azından playoff'a çıkartırlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: İlkkan23LeBron

    Ya kardeşim Allen Iverson'dan o kadroyla şampiyon olmasını beklemiyoruz ama en azından insan playoff'a çıkarır.Bakın diğer süperstarlara.Mesela LeBron,kimse yokken finale çıkardı takımını.En azından o 76ers kadrosundan çok daha kötüydü.

    Üstelik kötü dediğiniz Andre Iguodala Scottie Pippen'dan daha iyi sezonlar geçiriyor ve adam ciddi ciddi Pippen'la kıyaslanıyor. Andre Iguodala gibi oyuncuya yeni nesil slam dunker'dan biri sadece demek çok büyük haksızlıktır.Bu dediğin kategoriye anca Gerald Green falan gierbilir ama Iguodala çok iyi bir oyuncu.


    Siz o kadroyu LeBron James veya Kevin Garnett'e verin bakalım,neler oluyor görün.En azından playoff'a çıkartırlar.



    iyide ben iguodala ya zaten kötü demedim...ama süperstar da değil henüz...olmak yada olmamak onun elinde ilerki yıllarda...iverson gittikten sonra tabiki istatistik olarak yükselicek buda onu göz önüne sürücek...ama ben pippen la onu asla kıyaslamam açıkçası...pippenla kıyaslanabilmesi için daha çok uzun bir süreçten geçmesi lazım...bütün parmakları yüzükle dolu bir adamdan bahsediyoruz çünkü...

    aslında boston ray allen yerine iverson u kadrosuna katsaydı bu sezon ozaman bizde o zaman görürdük gerçekten sorun iversondamı yoksa oynadığı takımdamı diye...




  • IVERSON ÇOK TOP KULLANARAK BUGÜNLERE GELDİ . ÇOK HIZLI, İYİ ŞUT ÇIKARIYOR, TOP ÇALIYOR, İÇERİYİ ÇOK ZORLUYOR. AMA KESİNLİKLE ÇOK TOP KULANIYOR. ŞUT YÜZDESİNİ ARAŞTIRIN, KARİYER ORTALAMASI İLE GERÇEK BİR YILDIZI KIYASLAYIN GERÇEĞİ GÖRECEKSİNİZ. AYRICA İYİ BİR TAKIMI YOK. NBA SAYILI KÖTÜ TAKIMLARIN BAŞINDA GELİYOR.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.