Şimdi Ara

Allahını seven üzerime tavsiye atsın (Şehir dışı/Aile baskısı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler yapacağım ciddi tercih 3 tane var. Bunlardan ikisi kendi sıralamamın biraz önünde, gerilemesini umut ederek yazıyorum, 1 tanesi bu yıl açılacak olduğu için bilinmiyor ama ihtimaller dahilinde. İçime sinen sadece buralar var.2 tane de yedeğim var, biri daha çok istediğim ama sıralaması daha düşük olan yer, biri ailemin istediği sıralamanın biraz daha yüksek olduğu yer. Annem babam ayrı, babam onunla birlikte kalmamı istiyor annemler de git rahat edersin diyor. Fakat ben oradaki okulun içime sinmeyeceğini, eğitiminin diğerlerine göre iyi olmayacağını, tek başıma kalmak istediğimi falan açıklamaya çalışıyorum. ODTÜ-İTÜ olmadığı sürece fark yok önemli olan rahat okuman falan dediklerinde e iyi o zaman mezuna kalayım diyorum ona da sen çalışmazsın sakın yapma diyorlar (Daha önce beni ders çalışırken görmüşlükleri azdır, genelde okulda hallederdim haklılar bu konuda). Eğer sınırda yazdığım okullar gelmezse ve bir yere yerleşmezsem üzülmem ama babamın istediği yeri yazıp yazmamak arasında gidip geliyorum çünkü yazdığım an gelir.Ben bu işin içinden nasıl çıkabilirim?







  • Sene başından beri Sabancı Koç Odtü falan karşılaştırma yapıyordun bilgisayar mühendisliği için. Sonuç ne geldi nereler tutuyor sınırdan kastın hangi üniversite biraz daha aç ki daha iyi tavsiye verelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence o babanın yanındaki yeri en sona yaz. yazmazsan ve diğerleri gelmezse açıkta kalırsın ek kontenjanlar belli olmaz çalışmayı sevmeyen biri de olduğuna göre mezuna bırakma. o yeri en sona yaz en kötü orası gelir kalmak istemezsen orda okurken çalışır yeniden girersin sınava.
  • @Bashare

    Hocam o iş YGS öncesidir muhtemelen. Durumu özetleyeyim ben 38 küsür bin, Yazacağım yerler Ege, İYTE, TAÜ, alternatif tercihlerim Anadolu ve GTÜ. Bana yazdırılmak istenen yer Anadolu. Baya şifreli yazmışım şu an fark ettim.

    @3Taner

    Hocam o iş şöyle oldu, ailede maddi sıkıntı yok pek, eğitimim için verilebilecek bir para var.Sene başında ben bu yıla kadar ders çalışmayı bilmediğim için dert ediyordum onlar da sıkıntı yapma olmazsa sağlık olsun özele veririz tarzı şeyler söylüyordu. Benim denemeler iyi güzel gidiyordu, YGS'den 2 gün önce anneannem bir kaza geçirdi yoğun bakımda kaldı ben bunun şokuyla girdim sınava ne olduğunu bilmeyerek.Alakam olmayan bir puanla 65k geldi. Bunun üstüne bıraktım zaten ben çalışmayı, özel üniversiteye de para verdirmek falan istemediğim için mezuna kalmaya karar verdim. Sadece denemelere gittim geldim öyle girdim sınava 38k ya geldi LYS sonucu olarak. Yani kalırsam evde çalışabilirim de veya sıralamamın geri gitme şansı yok, ama tek bölüm istediğim için ya ilk 5k da kalmam lazım ya da 15-20k arasında alternatiflerim oluyor. Mezuna kalırsam o ikincincil alternatiflerim mezuna kalmaya değer mi bunu sorgulamam gerekecek. Oraya gireceğimin de garantisini verebilirim, bu sene zaten yapamadığı sorularını bana çözdüren adamlar 15-20 binde, buradan hesap edebilirsiniz özetle durumumu.




  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Go where money comes. That's the rule.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seviyrmda Allah i neden karistiriyorsun . Pek oturup ders e kafa yorcak izlemini birakmadin .yolunu kendin ciz her zaman ailen olmayacak . Hakkinda hayirlisi olsun .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah hocam. O izlenimi kimseye veremiyorum maalesef.
  • Güncel beyler
  • Hocam senin asil istedigin yer neresi? Eger soyleyecegin uni disindaki tutan universitelerden , sinav oncesinde tutsa giderim dedigin bir yer varsa tutanlardan birini yaz. Ama hic aklindan gecmeyen , icine sinmeyen bi yeri yazmak kolaya kacmak gibi biraz. Karar senin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum gtü'yü forumdaki konudan görüp de yazmak istediysen eğer yanlış yapıyosun. çok iyi hatırlıyorum affiliation bi konu açtı "yakında gebze teknik trollüğü yapılacak" diye ve 2 gün sonra gtü bilgisayar konusu açıldı.

    https://forum.donanimhaber.com/m_118016361//tm.htm#118016361

    https://forum.donanimhaber.com/m_118069403//tm.htm#118069403



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire Cavalry -- 29 Temmuz 2016; 3:30:48 >




  • HarleyDavid kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam cevabın için. Açıkçası sınav önce tutsa giderim modunda olduğum okullarla şu ankiler farklı, şu an araştırarak kafama yatmasını sağladım 2-3 yerin. Fakat biri zor, biri sınırda, biri belirsiz.Garanti yazabileceğim yer var, içime sinerek yazacağım garanti yer yok, bu düşündürüyor.Şimdi daha da araştırsam ilgimi çeken başka bir bölüm bulurum istediğim okullarda fakat ben 3-4 senedir bilgisayar mühendisliğini ciddi isteyen bir tip olarak başka bölüm seçtiğimde keşke bilgisayar mühendisliği okusaydım gibi bir pişmanlık yaşamak istemem, hele seçtiğim bölümden mutsuz olursam o sene kayıplarından sonra döner sınava hazırlanır mıyım bilmiyorum.
  • mofarah kullanıcısına yanıt
    Baban nerede yaşıyor ki iyte kazansan babanla yaşayacaksın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben zaten biliyordum hocam GTÜ'yü, hatta affilation'ın açtığı konuya forumda genelde okulun reklamını yapan bilgisayarmühendisiyim nickli GTÜ mezunu abiyi ben etiketlemiştim fake falan değil o abi Foruma konuyu açan kızılgenç nickli kullancıdan bahsediyorsan da kendisiyle telefonla da görüştüm, bildiğin reel hesap, son sınıfa geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam. GTÜ aslında içim rahat olarak yazacağım okullardan, yani açıp akademik kadrosunu-okulun vizyon-misyonunu inceleyince benim yazacağım Ege veya top 6 dışındaki okulları tokatlayabilecek nitelikte bir okul olduğu açık. Fakat işte sosyal durum olsun, okulun konumu olsun düşündürüyor. Onun dışında okula laf atmaya gerek yok gayet sağlam yazacağım tüm okulları ciddi ciddi araştırdım
  • Gktupc G kullanıcısına yanıt
    Hangi mesajımdan çıkarttın hocam bu anlamı editleyeyim onu
  • mofarah kullanıcısına yanıt
    Bende su an ayni durumda sayilirim seninle. Bir yandan tutan bi yeri yazmayi istiyorum , bir yandan kafamda "Acaba?" sorusunu dusunuyorum. 5 sene boyunca keske der miyim? 1 sene kacirmamak icin deger mi? Bunlari dusununcede yazasim gelmiyor hic bir yeri. Bende isletme muh/isletme istiyorum itu/bogazicinde. Benim istedigim bolumlerdede bilg. gibi bounn-bilkent-odtu-ituden mezun olmadikca belkide vasat kalacak bolumler oldugu icin dusunuyorum.Kendini iyi sorgula , kendine karsi durust ol. Verecegin karari ne kadar cok istiyorsun onu dusun.(Onersemde ben yapabilecek miyim muamma.)

    Hemseri ciktik galiba bu arada lol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HarleyDavid kullanıcısına yanıt
    Valla umarım hayırlısı olur hocam. Aslında bilgisayar mühendisliği pek öyle değil, şu kendini gelistirmene bağlı klişesinin en yoğun olduğu bölüm olabilir.Yani bir inşaat gibi çevre, işletme gibi sosyal çevre ihtiyacı yok. Ama yine de düşündürüyor. Ben Mersinde büyüdüm ama baba tarafından Eskisehirliyim yazlarım orada geçer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana bi mezun yakışır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.