Şimdi Ara

Allah neden şeytanı öldürmüyor diyen arkadaşlar için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Siz hoşunuza gitmeyen koşullar olduğu için düzene isyan edip reddetmeye çalışıyorsunuz, görmezden geliyorsunuz. Allah bizi sınayamaz, öyle bir Allah olamaz. Ben inanmıyorum diyerek tepkinizi ortaya koyuyorsunuz. Allah neden şeytanı yarattı diyene kadar Allah bizi neden günah işleyebilecek şekilde yarattı da diyebilirsiniz. Madem günah işleyebilecek şekilde yarattı neden iyi insanlar dünyada sıkıntı görüyor, sonsuz güçte Allahın onlara apayrı bir güzellik sunması gerekmez mi de diyebilirsiniz. Yani Allaha ve kurduğu düzene muhalefet olmak isterseniz bunun sonu yok. Siz sadece Allah'ı gözünüzle görüp itiraz edemeyeceğiniz mucizelere şahitlik ettiğinizde inanacağınızı iddia ediyorsunuz. Ayrıca sürekli mükafatlandırılmak da koşullarınız arasında. Bu istediklerinizin sunulduğu geçmiş toplumlar yinede Allahı reddedip yok oldular. Kuran bu nedenle tarihi olaylara fazlaca değinir. Saksıyı kullanıp sonuç çıkaralım diye.

    Yaratıcıyı yoksaysanız da onun insanlığa sunduğu 2 seçenekten birini tercih etmiş oluyorsunuz. Ya inanıp itaat edeceksin, ya da inanmayıp isyan edeceksin. Allah bir efendidir. Sizin tercihlerinize göre kendisini şekillendirmez, kuralları o koyar. Fizik kurallarının nasıl dışına çıkamıyorsanız, aynı şekilde onun diğer kurallarından da dışarı çıkamazsınız. Siz Allahı sanırım tanıyamamışsınız. Sonsuzluğun tek sahibine şart koşmaya çalışıyorsunuz. Bunların olacağını(fanatik inkarcıların varlığı) o da biliyordu evet. Ondan dolayı sizler için de onun düzeninde sonuçlar hazır

    Kendinize bir iyilik yapın ve Allah tarif edildiği şekliyle nasıl bir şey düşünün. Hayal gücünüzü sonuna kadar kullanın. Ondan sonra da okuldayken öğretmene okul müdürüne, işteyken patrona, mahkemedeyken hakime saygı gösterip boyun eğerken Allaha boyun eğmemenin mantığını arayın. Buna cevap olarak "Saydıklarının hepsinin mantığı kuralı adalet düzeni var, Allahta bu yok ondan inanmıyoruz" diyecekseniz de neden size göre Allah adaletsiz onu düşünün. Düşünürken Allahın köleniz yaptığınız ananız babanız değil, yaratıcı olduğunu hatırlayın. Tabi size göre var olmadığı için sorun da yok. Peki ya varsa? Büyük patronun karşısına çıkınca onu suçlayıp kendinizi savunamayacaksınız. Yaptığınız yanlış için dövünüp duracaksınız.

    Sınav bitecek, sonuçlar açıklanacak. Siz de neden böyle bir sınav olduk deyip şikayet edecek bir yer mi arayacaksınız? Her şeyin sahibi böyle bir karar almış, itiraz edeceksiniz? Bence nankörlük yapmayın. Hayatta zorluklar olduğu kadar güzellikler de var. Siz beğenmeseniz de Allah çok cömert. Sadece mesele nankörlük.

    Vicdanınız nasıl rahat ediyorsa o şekilde bir karar verin. Bazısı vicdanı rahat olsun diye karar alır, bazısı da istediği olsun diye karar alıp vicdanını buna uydurur. Vicdan herkese vardır. Kimi samimi ilişkiler kurar, kimi de kandırarak hayatına devam eder. Herkesin arası iyidir. Kimi yalancıktan, kimi sahiden.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.