Şimdi Ara

Alkolden ehliyet kaptıran STAJYER/ADAY sürücü rehberi 2019/2020 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
51.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam forumda misiniz hala?

  • 0.69 promil alkol çıktı. Aday sürücü olarak geçiyorum. İdari para cezası yazıldı, ayrıca ehliyetim daimi iptal edildi yenisini çıkarmam gerekecek bu da bir masraf ve ek bir süre, ayrıca psikoteknik de bir masraf. Aynı zamanda stajyer avukatım işim gereği hergün araba kullanmam gerekiyor asla ama asla alkollü araç sürmeyin hele adaysanız daha fena 3 4 katı masraf ayrıca 6 ay değil 8 ay beklemiş oluyorsunuz..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki hafta önce 1,05 ile yakalandım, ehliyet 22 yıllık bir tomar rezillik birde motor kullanıyordum. Aldılar karakola götürdüler motor çevirmenin orada kaldı. İfademi aldılar, sanırım kamu davası açılacak gidip savcıya ifade vereceğim tekrardan. Karakolda işim bitince taksi ile motorun yanına gittim, çevirmedeki polislere selam verip kolay gelsin diyip motora binip gittim. Yani amaç sadece ceza kesmek sanırım kesilen cezaya göre puantaj var :)


    Tamam yüzde yüz hatalıyım kısa mesafe gidecektim ( 2 km ) bu da geçerli bir bahane değil ama ülkede ki tecavüzcüsü, hırsızı, gaspçısı bu kadar rahat rahat elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor ortalıkta biz bi alkolü yakalandık diye bu kadar da psikolojik şiddet yapılmamalı.


    işim gereği kullanıyorum ve kullanmak zorundayım ehliyetsiz yakalanırsam 3750 TL bana, 3750 TL ruhsata, sanırım çevirmeyi görürsem arabayı yolun ortasına bırakıp gideceğim. Alıp götürsünler otoparka oradan çıkarmak daha ucuz olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 1 Mart 2022; 0:23:20 >




  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

    Maalesef 1 saat daha kalsaydınız 0.15 geriye gider soruşturma açılmazdı. 1 üzeri olunca soruşturma açılıyor. Ama sizin başınıza ilk defa geliyorsa seri muhakeme usulü ile hiç beklemeden maks yarım saatlik bir işlemle Hagb alırsınız. Yani halk dilinde 5 yıl süreyle bir şey yapmazsam tamamdır denilen hükümdür. Geçmiş olsun bu arada doğrusunu düşünüyorsunuz tamam hatalıyım ama aynı hatayı kimler kimler rütbesi veya tanıdığı için yememiştir :))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AVK. A kullanıcısına yanıt

    Yani şu saçma sapan iş yüzünden 5 yılımızı ipotekledik neymiş efendim alkol kötülüklerin anasıymış. Tabi tanıdık eş dost ile o çevirmeden geçen binlerce kişi vardır. Bizim dayımız olmadığı için kabak bizim başımıza patlıyor.

  • 0,39 promille ehliyetime el konuldu, 6 ay bekleme süresi ile 1823 lirada ceza kesildi ve itirazda bulunduğum mahkeme itirazımı reddetti, idareyi haklı buldu, birçok kişi yazmış bu konuda fakat hangi kanunun hangi maddesine göre olduğuna hiç değinilmemiş varmı bilgisi olan acaba

  • AVK. A kullanıcısına yanıt

    1 saat beklemenizin size hiç faydası olmazdı çünkü bu konudaki yerleşik kararlara göre kanun saatte 0,15 promilin düştüğünü kabül ediyor, benim ölçümüm 0,39 fakat 53 dakika sonra ölçüldüğü için 0,52 promil üzerinden işlem yapıldı, kısaca kanun diyorki alkol vücutta her dakika için 0,025 promil düşer diyor, aklınızda bulunsun

  • Ankaralıyarıkss A kullanıcısına yanıt

    işte kesinlikle beklemiyorsunuzu nasıl izah ediyoruz önemli olan o

  • Puckas P kullanıcısına yanıt

    Neye göre yokturu bir izah eden olsa çok faydalı olacak ama sadece yoktur dememizi kabül etmiyorlar, mahkeme reddetti itirazımı

  • The BlackMamba 24 kullanıcısına yanıt

    Merhaba, iptal edebildiniz mi cezayı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dilekozdemir0 D kullanıcısına yanıt

    Hayır, hemen yeni ehliyet başvurusu yapıp 0'dan ehliyet aldım :)


    Aday sürücü arkadaşlar, yanlış bilinen birşeyi size tekrardan söyleyeyim. 0.20 - 0.50 arasında yakalandığınızda ehliyetiniz yine iptal edilir ANCAK 6 ay beklemek gibi bir durum yoktur. Yukarıda yorum yazan arkadaş 0.39la 6 ay ceza yediğini söylemiş, yok öyle birşey. Hiç beklemeden kursu arayıp yeni kayıt açtırın. Daha psikoteknik, psikiyatr falan onlarla uğraşacaksınız :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The BlackMamba 24 -- 12 Ağustos 2022; 15:7:52 >
  • The BlackMamba 24 kullanıcısına yanıt

    Selamlar dün 0.3 ile aday ehliyetimi kaptırdım. 6 ay beklenmemenin ilgili kanunu elinizde var mıdır?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giz.kor. G kullanıcısına yanıt

    Araştırın internetten, elimde yok ancak polisin dediğiyle kursun dediği farklıydı. Cumartesi kaptırdım pazartesi yeniden kaydoldum.

  • The BlackMamba 24 kullanıcısına yanıt
    Kardes e devlette ceza iptal detay olarak bekleme süresi 184 gün yaziyor bende o dolmadan alamiyormusum sende öyle bi süre yaziyor muydu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mustafa6972 M kullanıcısına yanıt

    Hayır yazmıyordu. 0.50'nin üzerinde çıkınca bekleme süresi var diye duymuştum ben. Benim 0.31 oldugundan direkt kaydoldum.

  • The BlackMamba 24 kullanıcısına yanıt

    Selamlar, hocam konunun baya içinde olduğunuz için sormak istedim  


    geçen günlerde akaretler civarında 23 promil alkollü çıktım. Stajyer sürücü adayı olduğum için ( 1 yıl 8 aydır ehliyetim vardı ) teknik sebeplerden ötürü ceza kesildi ve ehliyetim alındı.

    Size izninizle 2 sorum olacak.


    İlk soru --> 1 bucuk saat sonra yaptırdıgım kan testinde 17 promil alkollü çıktım. Bunu baz alarak itiraz etmeyi düşünüyorum. Sizce sonuç ne olur? İtiraz Etmeli miyim yoksa 0.00 Promil çıkmadığım için ehliyeti zaten vermezler mi ?


    İkinci sorum da --> 6 ay beklemeye gerek olmadığından bahsetmiştiniz. Acaba bu durum genel mi ? Yoksa spesifik durumlarda mı geçerli. bunun için minik bi görüşme şansımız olur mu?


    cevaplarsan yuregıme su serpmıs olursun hocam sımdıden tesekkurler.





  • Kan testinde 17 promil çıktıysanız başvuru yapsanız da ehliyetinizin iptali sabit kalır, çünkü vücut saat başı ortalama promil kaybeder, 1.5 saat sonra 17 promil çıkmanız 1.5 saat öncesinde 20'nin üstünde olmanızı kanıtlar vaziyette.


    Ehliyetiniz iptal oldu, ona geçmiş olsun.


    6 ay bekleme olayı benim ehliyet iptalim döneminde yoktu, şuan varmıdır bilemem. Belli bir promilin üzerinde çıkanlarda 6 ay bekleme söz konusuydu. Kursunuzu arayın, kayıt yaptırmak istediğinizi söyleyin durumu anlatın onlar ne cevap veriyosa odur. Edevlette şayet 6 beklemeyle ilgili birşey yazıyorsa demekki kural değişmiş, ben beklemeden direkt olarak kursa kaydoldum, psikoteknik belgesi ve hastaneden başka bir belge aldım. Kursunuz sizi aydınlatır.

  • The BlackMamba 24 kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Benim cezam 22 şubatta bitiyor ama kurs bana psikoteknik belgesini cezam bitmeden aldirdi ilerde bi sorun çıkar mı? E devlette belgem gözüküyor yeterli diye hem psikiyatri hem psikoteknik raporu bu raporun geçerliliği 5 seneymiş zaten ben cezam bitince teorik ve direksiyon sinavlarina girecegim tek korkum sinavlari gecip psikoteknikden sinavin falan iptal olmamasi kursa sordugumda bişey olmaz dediler ama pek sağlıklı bi bilgi sahibi değiller gibi bu durumu yaşayan birileri var mı beni aydinlatabilecek teşekkür ederim ilginiz alakaniz için iyi aksamlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Giz.kor. G kullanıcısına yanıt
    Kardeşim çok geçmiş olsun birkaç sorum olacaktı sana bende 0.28 le kaptirdim 4 ay önce stajyer sürücüyüm
    Yakalandığın araç
    otomobil miydi?
    Yoksa motorsiklet veya ticari sınıfa giren bi araç mıydı?
    E devlette 6 ay bekleme süren var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.