Şimdi Ara

Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ! (985. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: bulutsuzgece
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
21.690
Cevap
235
Favori
1.238.702
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 983984985986987
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BlackMon B kullanıcısına yanıt
    Evet hocam Singapur illallah ettim gerçekten keşke seçebilsek posta firmasını
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deaththorn

    Evet hocam Singapur illallah ettim gerçekten keşke seçebilsek posta firmasını

    keşke hocam yanwen cok hızlı bu konuda


    8/10günde elimde oluyordu tatilden önce

  • BlackMon B kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız Singapur post olan siparişimden iki gün sonra başka sipariş verdim Yanwen ile yolladı o geleli kac gün oldu bilmiyorum bile yani Singapur hala ortada yok
  • Benim singapore post siparişi dün sabah dispatched oldu, gönderi hareketlerinde 24 şubatın tarihi var acaba uçağın ineceği tarihi mi yazıyorlar?
    Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wotkins W kullanıcısına yanıt
    Zannetmiyorum hocam hatadır muhtemelen
  • Benim Singapur post ile aldığım son ürün rekor denecek kadar kısa sürede gelmişti. Ondan bir hafta önce yanwen ile yola çıkan kargo ise hâla arrived to İstanbul takılı durumda. 35 gün oldu bugün. Gerçi Yanwen ile gelen kargolar last mile aşamasında RH-TR kodu aldıktan sonra PTT'ye devrediyor. Ondan sonra Yanwen post sorumlu tutulamaz. Çok detaylı sonuç gösteren global tracking siteleri var. Aşama aşama hangi şirketlerin kargonuzu devraldığını dahi görebiliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scoupman S kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç hocam gerçekten posta işlerine kafam basmıyor. Singapur Post geçenlerde çok kısa sürede elime geçmişti şimdi hâlâ bekliyorum. Bu sefer de Yanwen çok hızlı geldi. Şurayada tam kafam basmıyor, şimdi posta ülkeden ayrıldı diyor ama neden böyle uzun sürüyor ki yani. Çinliler mi ülkeden ayrıldı diye yanlış bilgi giriyor yoksa uçak ülkeler arası aktarma şeklinde mi geziyor yada gerçekten posta bizim ülkeye giriyor PTT mi girdiğini geç sisteme işliyor çok değişik belirsiz bir durum.
  • İnglizce olanları yabancı firma giriyor sanırım. PTT takip sitesinden bakınca Türkçe olmaya başlayınca da PTT veri giriyor diye yorumlanabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar apc kargo hakkında bilgisi olan var mi , bi ürün aldim Amerika’dan apc kargo ile gönderdi satıcı
  • Bir ay önce falan Cimere yazdığım şikayete cevap geldi. Yaklaşık 69 gündür beklediğim ilk kargomun takibinde en son gümrük girişi görülüyordu. Bu sebeple cimere yazdım. İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü'ne iletilmiş ve gelen cevap komik. Ürün PTT ile gelmediğini bile bilmiyorlar LP ile başlayan takip kodunun. zaten posta müdürlüğünü aramıştım daha önce onlar havayolu ile geldiği için İstanbul Havalimanı Gümrük Müdürlüğü'nde olabileceğini söylemişlerdi. Orasıda hiç telefonları açmadığı için cimere yazmıştım. Bu cimer gitmiş yine posta gümrük müdürlüğü'ne göndermiş şikayeti Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ! 

    Cimere yazdığım şikayet:


    Aliexpress'den Almış olduğum ürün 14 günde Çin'den Türkiye'ye ulaştı. Fakat 30 Aralık'tan beri yaklaşık 28 gündür kargoyu takip ettiğim zaman Gümrük İşlemlerinde takılı kalmış görünüyor. yaklaşık 45 TL civarı vergisini ödeyerek aldığımız bir ürün 28 gündür gümrükte görünüyor. Takip kodu: LP00424100549958

    PTT'yi aradım ürünün İstanbul Havalimanı Gümrük Müdürlüğü'nde olabileceğini söylediler. Fakat bu Müdürlük hiç bir çağrıya yanıt vermemekte.

    Ayrıca internette bu durumumu paylaştım 30 Aralıktan beri ürünümüzün gümrükte bulunduğuna dair. Bir kaç kişinin daha benzer tarihlerde ülkemize giriş yaptığı ürünlerinin halat onlarada ulaşmadığını öğrendim. Aralık sonu gelen ürünlerle ilgili belli ki ilgili departmanda bir sorun var. Gümrükte görünen bu siparişimizin akıbeti hakkında bilgi verilip, kısa sürede ürünün tarafımıza gönderilmesini arz ederim.


    Gelen cevap:


    T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 27.01.2021 tarihinde yapmış olduğunuz xx sayılı başvurunuz 22.02.2021 tarihinde İSTANBUL POSTA GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:

    Başvurunuz konusu gönderiye ait PTT Takip numarası bildirilmediğinden inceleme yapılması mümkün olmamıştır. PTT Takip numarasının (AA*********BB şeklinde) bildirilmesi halinde gerekli incelemenin yapılarak sonucundan tarafınıza bilgi verilebileceği hususu tebliğ olunur.

    Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri CİMER’in internet adresinden takip edebilirsiniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlanta34 -- 22 Şubat 2021; 22:46:20 >




  • Arkadaşlar bu güne kadar mesajlarıma cevap vermeyen satıcı dispute açtıktan sonra cevap yazdı. Ben teklifi reddettim. Acaba başından böyle bir olay geçen var mı. Bu arada sistemdeki takip no 12 gün geçmesine rağmen hala bulunamıyor. (LT514154788NL)
    Satıcının mesajı ;
    Merhaba müşterim, takip numarasını kontrol ettim, hala transit, yeni koronavirüsün etkisi nedeniyle teslim süresinin normalden daha yavaş olduğunu biliyorsunuz. umarım birkaç gün daha kalabilirsiniz, öğeniz alındığında 1$ iade edeceğim, böyle bir planı kabul edebilir misiniz?
  • Ticaret bakanlığı, Cimer'e Cimer Ulaştırma Bakanlığı'na sevk etmiş. (PTT bu bakanlığa bağlı ya ondan) Paslaşa paslaşa sonunda kaleyi bulacaklar ama top hâla ortada yok. :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scoupman S kullanıcısına yanıt

    İlgili departmana kadar yazmışım onlar gitmiş yine ptt ile gelen kargo sanıp istanbul posta gümrük müdürlüğü'ne göndermişler.

  • Atlanta34 kullanıcısına yanıt
    İlk başta PTT'ye yönlendirmeleri saçma. Kargo geldikten sonra direkt Aras Kargonun deposuna gönderilip orada işlem yapılmaya başlar. CİMER hiç bir şekilde bu konuda yardım edemez. Bizim Aras Kargo ile iletişime geçip sorunu bildirmeliyiz.
  • falcon_X1 kullanıcısına yanıt

    en ince ayrıntıya kadar yazdım arasa bakalım. bilgileri istediler maille. dönüşleri ne olacak

  • Atlanta34 kullanıcısına yanıt
    Şimdiden ne cevap verecekler diye merak ediyorum.
  • seyyah1984 kullanıcısına yanıt

    Çin'de 5 Şubat 20 Şubat arası yeni yıl tatili olduğu için kargonuzun güncelleme almaması belki normal olabilir.bende 2 Şubat'ta gönderilen ürünün ilk kargo bilgisi bugun yani 21 gün sonra geldi.daha henüz yola bile çıkamadı taşıyıcı topladi diye ilk yazı yeni geldi.anlasmazligi acmissiniz artık iptal edemezsiniz ederseniz tekrar anlaşmazlık hakkınız yok olur.aliexpresin kararını bekleyin belki aliexpress biraz daha beklemenizi soyleyebilir.benim kargomun birisi item arrived to İstanbul yazdi öylece kaldı halende 115 gündür öyle 90 gün dolunca anlaşmazlık açtım satıcı biraz daha süre istedi bende aliexprese yazdım 20 gün daha beklemek istiyorum diye ama hemen para iadesi yaptı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satıcı mağazayı kapatmış, takip kodu da guncellenmiyor 1 haftadır gelmez dimi şimdi bu urun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samsaa01

    Satıcı mağazayı kapatmış, takip kodu da guncellenmiyor 1 haftadır gelmez dimi şimdi bu urun

    hocam benimde öyledi ürün aldım satıcı magazayı kapatmıştı sonra baktım takip kodu girmiş güncellenmiyor 3 gündür bakalım akıbeti ne olacak

    cvp vermiyordu dün vermiş bekleyin güncelle alıcaktır demiş biraz

  • BlackMon B kullanıcısına yanıt
    Disputeyi açtım.keyfi bilir 3 günü var 😅
  • 
Sayfa: önceki 983984985986987
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.