Şimdi Ara

Aliexpress Ana Konu • (1971. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42.508
Cevap
1.504
Favori
2.880.614
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
189 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19691970197119721973
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

    Vergi ile aldığınıza ek ücret ödemezsiniz. Diğerine de düşük de çıkabilir yüksek de çıkabilir. Hangi satıcının puanı daha yüksek ise ona yönelin derim. Bu tarz araç ürünlerinde dolandırıcılık epey fazla oluyor ne yazık ki... Ben vergi dahil olanı seçerdim riske etmezdim. Ötv felan derken 95i de geçik bir vergi ile karşılaşabilirsiniz.

  • Arkadaşlar selam aliexpresten 1800 dolar civarı bir kaç malzeme aldim ve bunu vergisini ödeyerek aldim.Fakat satıcı uzun süre kargolayamadı ve Aliexpresste turkiyeye 1500 dolar gönderim limiti olduğunu ve kendi kargo gönderisi için gönderi kabul etmediğini söyledi.Tekrar parça parça sipariş vermemiz gerektiğini söyledi.Bizde gönderemiyorsan şuanki sipariş iptal olsun tekrar siparis verelim diye beklemeye koyulduk.sipariş iptaline son 4 gün kala baktim ürünün gönderildiğine dair uyarı geldi.satıcı kendi calistığı ems hava yollariyla gönderdiğini yazdı.Daha hizliymış.Aliexpress te ürünün yola çıktığı yolda oldugu görünüyor ama kendi kargo sirketinde gönderi iptal yaziyor.Simdi bu saticı harici kargo şirketiyle gönderdiği için bize tekrar vergi cikmazmı.Saticıya gönderme iptal et dedim yola çıktı gibi seyler yazdı.Sizce ne yapmaliyim ürün gelirde vergi cikarsa elimizdeki vergi ödeme sayfasindaki durumu beyan etsek faydası olurmu.Sizce ne yapmaliyim Aliexpress e sikayet etmelimiyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • serhat1971 kullanıcısına yanıt

    Selamlar, 1500 dolar sınırını geçtiği için o şekilde yollaması da sorun çıkartır o zaman? Her ürün illa ki aynı gümrükten geçiyor. Ve vergi peşin ödendiğine dair ibaresi oluyor diye aklımda kaldı şuan için. Ve vergi dahil aldığınız ürüne vergi çıktığı taktirde satıcıya dispute açıp ödediğiniz vergi tutarı kadar ücret iadesi alabiliyorsunuz. Aliexpress e yaptığınız şikayet maalesef bir sonuç sağlamayacak... Satıcıyı daha çok koruyor (türkiyeye karşı). Satıcı 4 gün kala kargoladığı için ürünü kargoladım benden çıktı kafasına girdiği için aliexpress tamamen onu savunacak. Umarım komple paranızdan olmazsınız. Dolandırıcı satıcı da çok var çünkü aliexpress de. Sizi 90 gün kadar oyalayacak aliexpress de (ki umarım olmaz). Kargonuzda 6-7 max 10 gün sonra halen hareket yok ise dispute açıp paranızın tamamını iade alabilirsiniz. Hareket olursa da geldiğinde 1500 dolar sınırına takılıp yeniden sorun çıkmaz umarım. Biraz karman çorman yazdım ama umarım açıklayıcı olmuştur.


    edit: "Ayrıca 1500 euro üzerindeki alışverişlere yüzde 18 Katma Değer Vergisi (KDV) de ekleniyor."

    Şeklinde bir yazı buldum... Bu ek ücreti satıcıdan istemeyin diye yollamak istememiş olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krmbzkurt -- 11 Haziran 2021; 14:32:2 >




  • krmbzkurt kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim.Aslinda biz iptal edip 3 parça halinde tekrar sipariş verelim dedik.Ama kargolama süresinin dolmasını bekleyelim demistik.Oda kabul etmisti ama bir anda sormadan etmeden kafasına göre başka kargoya verdim diyo bu kural dışı degilmi.iptal et tek tek alalım diyoruz onada kargo cıktı gibilerinden cevap veriyor.Aliexpress buna musaade etmemesi gerekmezmi.Şaşirdık gercekten.Bu arada altın üyeyim güven konusunda aliexpress bana inanmazmı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • serhat1971 kullanıcısına yanıt

    Kural dışı değil ne yazık ki. Siz iptal işlemi başlatsanız bile satıcı onay vermediği sürece iptal olmaz. Kargo süresinin dolmasını beklemek diye bir şey de yok ne yazık ki. O şekilde olunca 20 iş günü kadar paranızın geri gelmesini bekliyorsunuz. Aliexpress size inanır da satıcı diretir sizi orada da daha düşük ücret ödemeyi teklif ede ede 10 gün civarı kadar daha oyalanmış olursunuz. Şimdi ürün kargoya verildiği için, mecbur 10 gün sonra dispute açabiliyorsunuz ne yazık ki. Satıcının puanı %kaç acaba? Ya da direk mağazanın linkini atarsanız inceleyip daha iyi cevaplar verebilirim.





  • serhat1971 kullanıcısına yanıt
    98 puan altından genelde alışveriş tavsiye edilmiyor. Yorumlarda orjinal değil yazmışlar, satıcının herhangi bir üründen çok sattığı ürün sayısı 13... Umarım sorunsuzca atlatırsınız. Dediğim gibi 10. Günden sonra hareket yoksa dispute açın mutlaka. Satıcıyla iptal konusunda anlaşmıştık ürünü tekrar yolladı diye, ss leri alın konuşmaların hepsini koyun kargo takibini cianao mu ne adı var aliexpress de track order diyince açılan yerden orijinal siteye gidin diyerek orjinal dilinde ss alın disputeye onu da atın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alakanız için tesekkürler.Aliexpress müsteri hizmerlerine giriyorum hani diyecem satıcı onay vermedigimiz halde başka kargo ile gönderim yapiyor vergi cıkacak biz bunu istemiyorduk.Hep otomatik cevaplar.Saticiyla günlerdir yarışıyoruz görseniz.Yüzlerce ürün aldim böyle birşeyle karsilaşmadım.Sabah kargoya verdim diyor takip numarasını girdigimde daha sisteme girmemiş olabilir diye uyarı veriyor herhanfi bir hareket yok.Sizce ne yapmalıyım ürünün gelmesini yada kargo hareketlerinimi (olursa tabi) takip ediyim.sizin fikriniz nedir siz olsanız nasil hareket ederdiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat1971 -- 11 Haziran 2021; 15:11:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • serhat1971 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, 5 günden sonra kargo bilgileri işleniyor o yüzden 6-7 max 10 gün sonra kontrol edin dedim. Yazık valla arkadaşımın da aynı anda göndermesi gereken 2 üründen 1 tanesini yolladı satıcı sonra arkadaşın baskısı üzerine arkadaşı engelledi. Şimdi hem dispute yiyecek hem de kötü yorum kazanacak ne yazık ki...


    En doğru kargo takibini şu siteden alabilirsiniz, www.track24.net veya www.17track.net

    Takip kodunu da paylaşırsanız ben de gün aşırı bakarım aklıma geldikçe. Lp ile başlıyorsa vergi dahil yollamış demektir. Ama kod 2-3 gün sonra değişip lp li halini de alabilir ya da hiç hareket de olmayabilir Karmakarışık bir sistem.





  • Valla benim aldığım ürünlerde ben hiç sorun yaşamadım, ama arkadaşlarımda sürekli sorun çıkıyor ne hikmetse... Satıcıyı düzgün seçeceksiniz en önemli detay bu ne yazık ki... Yorumlar her şeydir. Ama bazı satıcılar var özellikle türkiye de... İnsanlara para verip alışveriş yaptırıyorlar iyi yorum istiyorlar. Hele kupon zamanı 40 tllik alışveriş bedavaydı 10 tl yorum yapan kişiye veriyor adam hem 30 tl kazanıyor havadan hem de iyi yorum alıyor.

  • krmbzkurt kullanıcısına yanıt
    Bakalım süreç ne olacak kesin kargoladımı yoksa bizimi kekliyor anlamiş değilim çok asilsak iptal edecek gibi yazilar yaziyor..iptal et tek tek sipariş verelim dedim olur dedi bu seferde bir anda böyle bir işe kalkışmış.Unutmuşum birde bana akil veriyor gümrük vergi sorun olursa sana aliexpres döküman belge göndeririz ispatlarsin diyor.Bilmiyorum artik.Valla dünya çapında 10.000 üyeli cevtolet captiva club baskan ve yardımcilariyız bir talimatla en azınindan soru cevap kisminda bogariz o satıcıya.Suan magaza kapalı sanırım okumuyorlar.Gönderim yapilmamas iptali için tekrar yazacğim.Gelişmelerden haberdar ederim.son yazışmayida ekledim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • serhat1971 kullanıcısına yanıt

    Umarım yeni bir kod alır kargonuz çünkü kod normalin çok dışında. Gelişmeleri bekliyorum yardımcı olablimek adına. Ve en kötü dükkanı kapatıp gider yenisini açar o şekilde soruya boğarsanız...

  • krmbzkurt kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.Bende hep yorumlara puanlara göre alış veriş yaparım bozuk eksik ürüne iade aldım, gelmedi diye arka arkaya gelen ürünlere mecbur olmadığım halde saticiya yazıp tekrar ödeme yaptım bu konularda titizim...Bu ürünlerde 3-5 satıcı var ve tek bu vergili satan magazaydı vergi ile ugraşmayalım diye seçmistik.İnsallah zarasız atlatirız.Kısmet gidişat ne olaca göreceğiz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayarım için batarya siparişi vermek durumundayım, gümrükte takılmaması için satıcıyla konuşmak ve üzerine batarya olduğunu belirtecek bir ibare olmaması istemekten başka gerçekleştirebileceğim bir prosedür var mı, teşekkürler.

  • 60 dolarlık ürüne ne kadarlık gümrük vergisi gelir öğrenmenin bir yolu var mı ? ürün ebay den alınacak

  • Xit kullanıcısına yanıt

    Kendi sorumu yanıtlayım ürün 13 günde elime ulaştı. Daha önce hiç bu kadar hızlı gelen bi ürün ile karşılaşmamıştım. Gümrük vergisini aliexpress kendi tahsil etti. Buraya bana aras kargo ile geldi ve extradan bi ücrewt talep edilmedi.

  • Dostlar 19 Mayıs da bir kulaklık aldım. Satıcı 20 Mayıs da kargoya verdi fakat ürün günlerdir bu şekilde. Bu ne demek oluyor ürün hala cin de anladığım kadarıyla neden yola çıkmıyor ?


    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • king2424 K kullanıcısına yanıt
    Kargoya verilirken xray den geçiyor ve pil olduğunu görüp almak istemiyor hiç bir kargo firması o yüzden hiç bir işe yaramaz ne yazık ki... Zaten çoğu ürün Türkiye'ye gönderim kapalı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sunyou post için tr de takip imkanı var mıdır acaba

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 19691970197119721973
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.