Şimdi Ara

Alıcı - verici Devresi yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar benim yapmak istediğim şeyi anlatıyım ilk önce ben uzaktan kumandalı bir tank yapmak istiyorum ve öncelikle bana en az 1 km mesafede motor kontrıl yapabileceğim bir devre lazım yani şöleki ileri geri gidicek ve sağ tuşa bastığımda sol motor çalışıcak sol tuşa bastığımda sağ motor çalışıcak biliosunuzki tanklarda dönerken tek motor çalışıyor şimdilik bana böle bi devre lazım yardımcı olursanız sevinirim ve ayrıca daha sonra geliştirmeye açık olucak mesela sonra bi kamera ekleyebilirim bu kameranın dönüşünü yapan motorları kontrol edicek falan yardımlarınızı bekliyorum...



  • hocam bir kaç şekilde yapman mümkün bu işlemi.

    şuan en yaygın kullanılan kablosuz veri ulaştırılma aracı internet. kablosuz internet 1 km mesafeye ulaşamaz. o zaman gsm firmalarının imkanlarından yararlanacaksın.

    tanka bir ip vereceksin şebeke üzerinden sağ motor sol motor vs gibi tercihleri yapabilirsin. günümüzde yaygınlaşan ekıllı evler de bu mantıkla yapılıyor.
    kamera işi de farklı, görüntü transferi için 3g yada yüksek çözünürlüklü görüntü transferi için 4g teknolojisi gerekir.
  • Udea sitesine bir göz atın derim. Çok güzel modüller var. 1km'den haberleşebilenler U serisi zannedersem. Daha sonra l298,l293 gibi motor sürücü entegreleri ile mikrodenetleyici kullanımını öğrenmeniz gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mangdaşire -- 26 Eylül 2010; 13:47:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.