Şimdi Ara

AliBaba'dan Bireysel Toplu Ürün Getirme ve TR'de Satışı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
30.430
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, uzun süre internette araştırdım ancak açık bir makaleye rastlamadım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
    AliBaba'dan 100 adet, 1000 adet sipariş ettiğimiz ürün gümrükte ne gibi bir işlemden geçer, bizden ne talep ederler, vergi ödeyerek alabilir miyiz yoksa vergi levhası mı isterler? Fiyatının önemi nedir, mesela 100 tanesi 90$ tutan ürünlerde de vergi, gümrük, belge uğraşır mıyız? Şimdiden teşekkürler. Bilgileri toplayarak burada ayrıntılı bir AliBaba başlığı oluşturmayı düşünüyorum herkese yardımcı olmak adına. Kimse kimsenin nasibini yemez derdi babam hep.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merak ediyorum ben de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de merak ediyorum forumca toplanıp bir konteynır mal getirip burda satsak nasıl olur acaba? :)
  • Bireysel olarak böyle birşey yapamazsınız. Boşuna araştırmayın diye söyliim dedim. Toptan ticaret yapacaksanız en azından bir şahıs şirketi kurmanız ve bir gümrük müşavirine vekalet vermeniz gerekiyor. Malların parasını öder getirtirsiniz gümrükçünüzün çıkartığı masrafları vergileri öder malları alırsınız özetle bu. Ama tabi ürünün ne olduğu çok önemli satın almadan önce bir gümrükçüye danışmalısınız. Mesela şarj cihazı getireceksin. Bunda CE denetimi TSE var.(her model için 1300 küsür TL ödersiniz) Pil için ayrı bir uygunluk denetimi var. Bunlar ciddi masraftır. Bireysel kişiler altından kalkamaz. Gümrükçüler her ithalat başına ürünün bedeline de bağlı olarak komisyon alırlar min 400-500TL tutar.
  • Bireyler ithalat ve ticaret yapamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki, benim peder ticaret yapıyor halı, mobilya üzerine. Vergi Levhası felan da var. Onun üzerinden ithalat yapsam? Ek belgeler felan lazım olacak mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TTunahanKK

    Peki, benim peder ticaret yapıyor halı, mobilya üzerine. Vergi Levhası felan da var. Onun üzerinden ithalat yapsam? Ek belgeler felan lazım olacak mı?

    İthalat yapiyorsa fazla birsey gerekmez.Yapmiyorsa gumrukle ilgili bir kayit belgesi var onu almak gerek birde ticaret odalarindan birinr uye olmasi lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük bütçeli ürünler getirecekseniz çok yüksek fiyata çıkar. Masraflarınız ürün fiyatı+kdvsi+GTİP e bağlı gümrük vergisi+gümrük masrafları(antrepo vs)+gümrük müşaviri+kargo ücreti. Ürün orda yazandan iki kat belki daha fazla fiyata gelecek. Bütçenize bakın ona göre halledin. Bazen burdaki toptancılardan daha ucuza alınabiliyor. Hatta çoğu zaman



    Kdv=yüzde 18

    Gümrük vergisi=ürünün cinsine göre değişir

    Müşavirlik masrafı=En az 550 daha da fazladır. Benim görüştüklerin 550 600 lira çıkarmıştı. Ama üründen ürüne değişir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Mühendis kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, sağolasın bütün sorularımın cevaplarını verdin ancak yasa 75 euro'yu geçmeyecek ve dikkat çekmeyecek şekilde adet sınırlaması olmaması şeklinde diye biliyorum. Mesela 0,4$'lık kulaklklardan 100 tane sipariş etsek? Totalde tutacağı zaten 40 dolar bi şey. Gümrükte tutulur mu ya da elime ihbarname mi gelir ticari mal tespiti felan diye?
  • TTunahanKK T kullanıcısına yanıt
    Yasal durumlara bakarsak sizin öyle bir siparişinizde yani aliexpressten veya ebayden direk verilen siparişlerinizdeki ürünleri satmanız yasal değil. Onlar sadece alıcının kullanımına özgüdür. Ticareti yasaktır. Ticaret yapabilmek için(yasal çerçevede) dediklerimin yapılması gerekiyor. Ayrıca 100 tane aynı ürün siparişinde ticari sipariş şeklinde görülüp gümrükten geçmemesi yüzde 90 gibi bir ihtimal. Kanunda sadece 75 euro yazmıyor. ''75 euro üstü eşyalar gümrük vergisine tabi şu ürünler dışında; telefon, parfüm, büyük kesici aletler, silah, tohum ve ticari eylem yaratmayacak eşyalar.'' yazıyor.
  • Çin’den toptan konteynır bazında alışverişlerinizde, ürün bulma konusunda, gümrük konusunda her türlü desteği veririz . Kapı teslim fiyat veririz . 10 senedir Çin’de profesyonel kadromuzla hizmet vermekteyiz . Eğer bir ticarete başlamak veya sorunsuz bir mal alımı yapmak istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz.

    WHATSAPP: +8615651825250

    Bornova Technology and Trade Co., Ltd.

    e-mail : info@bornova.cn
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omer-cavdar

    Çin’den toptan konteynır bazında alışverişlerinizde, ürün bulma konusunda, gümrük konusunda her türlü desteği veririz . Kapı teslim fiyat veririz . 10 senedir Çin’de profesyonel kadromuzla hizmet vermekteyiz . Eğer bir ticarete başlamak veya sorunsuz bir mal alımı yapmak istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz.

    WHATSAPP: +8615651825250

    Bornova Technology and Trade Co., Ltd.

    e-mail : info@bornova.cn
    ömer hocam pm ye bakabilirmisiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.