Şimdi Ara

Ali Yavuz Kol oyuncu analizi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2020-2021 sezonunda A takım kadromuzda olması beklenen altyapı çıkışlı oyuncumuz Ali Yavuz Kol'un geçtiğimiz sezonda kiralık olarak gittiği Tarsus İdman Yurdu formasıyla 30 Ekim 2019 tarihinde Türkiye Kupası 4.turdaki Fenerbahçe maçındaki performansından yapılan analiz.

    Orta yapılı, kısa boylu,sağ ayaklı. 4-3-3 diziliminde sol kanatta içe kat eden forvet olarak oyuna başladı ve 72.dakikadan sonra santrafor (yaratıcı) olarak görev yaptı. Öne çıkan özellikleri çeviklik,hızlanma,top sürme. Takımı atağa geçtiğinde çabuk reaksiyon göstererek ileri hareketlendi ve pas opsiyonu oluşturdu. Oyuncu boş alana/savunma arkasına koşu atmak yerine sırtı dönük olarak pas almaya meyilli bir görüntü sergiledi. Bu durum zaman zaman bek oyuncusuna koridorunu doldurarak alan açamamasına neden oldu. Aldığı toplarda içeriye kat ederek pas ve şut opsiyonu yaratmaya çalıştı ve orta açma girişimini tercih etmediği görüldü. Sırtı dönük olarak top saklama becerisi iyi ve dengesini iyi koruyor. Sırtı dönük olarak aldığı toplarda vücut hareketi yaparak kaleye yüzünü dönme konusunda oldukça çabuk ve markajı zor bir oyuncu görünümü sergiledi. 1'i havadan olmak üzere 4 kilit pas denemesinde bulunurken bunların birinde isabet kaydetti. Bu paslarda sık sık zamanlama hatası yaptığı görüldü. Top gelmeden ne yapacağının bilincinde ancak pas almadan önce çevre kontrolü yapmakta zayıf. Bu nedenle şok baskı yapıldığı zaman top kayıplarında bulundu. Ofansif duran toplarda boy dezavantajı gereği ya arka direği tercih ediyor yada yay dışında konumlanarak topun sekmesi durumunda tehdit yaratmaya çalışıyor.
    Savunmada -sanıyorum talimat gereği- ileride konumlanarak kontra atak için bekledi. Top isteme ve koşu gösterme konusunda çekingen değil ancak neredeyse hiçbirinde karşılık alamadı. Savunma arkasına koşu yapmama tercihi olarak arkasında bu isteğine cevap alamadığını düşünüyorum. Bireysel olarak yetenekli,bileklerine hakim,çevik ve çabuk bir oyuncu olması rakibi geçme konusunda iyi performans göstermesini sağlıyor. Ancak çevre farkındalığının düşük olması dar alanda etkinliğini azaltıyor. Sık sık geriye gelerek ve merkeze kayarak top almaya çalışması oyun içinde kalmaya istekli yapısını gösteriyor. Top ters kanattayken savunmayla aynı çizgide konumlanıyor. Ofsayt bilincine sahip ve maç boyunca yakalanmadı. Ters kanattan içeri orta yapılma ihtimali olduğunda ceza sahasına giriyor ancak hem boyunun dezavantajı hemde zamanlama hatası yaptığından dolayı bu konuda etkin olmamakla birlikte bu toplarda iyi pozisyon alması gelişme gösterebileceğini işaret ediyor. Topla üçüncü bölgede buluştuğunda uygun durumda olan takım arkadaşlarına pas çıkartarak bencil bir oyuncu olmadığını gösterdi. Nitekim 53.dakikada rakip kalecinin defans oyuncusuna verdiği pasta araya girerek topu kazandı ve uygun pozisyondaki arkadaşını görerek takımının atıldığı golde asist yaptı.
    Hücumdan savunmaya geçişlerde gerekli reaksiyonu göstermemesi takımı için ekstra yük bindiriyor. Ancak buna rağmen bazen pozisyonunu almak için çaba gösteriyor. Birinci ve ikinci bölgenin kesiştiği alana kadar geri gelip rakibi karşılamaya çalışıyor. Ancak rakip bek oyuncusunu marke etmek konusunda başarılı ve istekli değil ve sık sık adam kaçırdığı görüldü. Takımıyla savunmada pozisyon alırken ki iletişimi iyi denebilir. Maçta bazı anlarda yönlendirme yaptığı görüldü ancak pozisyon alma konusunda sıkıntı yaşadığı aşikar. Takımı önde bastığında ise yapılan pres kendi alanında değilse bu prese katılmadı. Dayanıklığı yüksek olmadığı için taktiksel karar olma ihtimali mevcut.
    Özetle iyi bir geleceği olabilecek potansiyeli taşıyor. Kendisinin sırtı dönük top alma,saklayabilme veya çabuk bir şekilde rakip kaleye yüzünü dönebilme , top sürerken iki ayağını kullanabilme ve hızını koruma, ortalarda iyi pozisyon alma, iyi şut tekniği,öz güven,oyun zekası,karar verme gibi artıları var. Ligimizde bu yaştaki bir oyuncu için güzel özellikler diyebilirim. Ancak savunma katkısını,dayanıklık,zamanlama gibi bazı ciddi eksiklerini gidermesi gerekiyor.

    Okuduğunuz için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SimurgFC -- 16 Eylül 2020; 15:11:18 >



  • Fm 21 mi çıktı
  • Aragramir kullanıcısına yanıt
    Anlayamadım ve alakayı da kuramadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.