Şimdi Ara

Ali'nin küçük kızının Ömer ile evlenmesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
4.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • İspanyol medeni kanunu -https://www.refworld.org/cgi-bin/texis/vtx/rwmain/opendocpdf.pdf?reldoc=y&docid=5a8ad42e4

    Md. 46: Evlenme

    The following persons may not marry: (Aşağıdakiler evlenemez)

    1- Non-emancipated minors (Ergin kılınmamış küçükler)
    2- Persons who are already joined in marriage. (Çoktan evli olanlar)


    Md. 315: Reşitlik

    Legal age begins upon turning eighteen. (18 yaşına girmeyle reşit olunur)


    Md. 317: Ergin kılınma

    Emanciation by concession granted by the persons exercising parental authority shall require that the minor has turned sixteen and consents to the emancipation. Such emancipation shall be executed pursuant to public deed, or by appearing before the judge in charge of the Registry (Ergin kılınma ailenin izniyle, 16 yaşına girmeyle mümkündür. Hakim tarafından yapılır= Olağanüstü evlenme yaşı)



    Yani kişi 18 yaşına girmeden evlenemez. Yalnızca ergin kılınmayla evlenir. Bu da mahkeme kararıyla olur. Buna da olağanüstü evlenme yaşı denir. Olağan evlenme yaşından farklıdır, özellikle mahkemede yapılır.



    Almanya 16 dedin attım medeni kanun. Al bu da İspanya Medeni Kanunu.


    Senin gibi yobazla daha uğraşamayacağım, sabit fikirli ve bilgisizsin. Ne bilgin var, ne de doğrusu söylendi mi kabul edebiliyorsun, blokluyorum geçiyorum daha uğraşmayacağım.
    Ne hukuk, ne fıkıh bilgi var, Alman medeni kanunu atıyorum hâla bana 16'dır, 18 değildir diyorsun. Şimdi gelmişsin 18 isteğe bağlı, olağanüstü evlenme yaşı yok diyorsun...

    Ben uyduruyormuşum öyle mi?

    TMK. md. 124'ü bir oku bakalım.
    http://webftp.gazi.edu.tr/hukuk/dergi/15_4_3.pdf

    Evlenmede yaş meselesi MK m. 124 ile hükme bağlanmıştır. Buna göre: “Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.” Aynı maddenin ikinci fıkrasında olağanüstü evlenme yaşı belirtilmektedir: “Ancak, hakim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir



    İnsanları yalanlarla yanlış bilgilendirmenin önüne geçmek adına şuraya bırakalım.


    Avrupada 1-2 ülke hariç her ülkede evlenme yaşı ZORUNLU OLARAK 18'dir. Ancak bazı durumlarda olağanüstü evlenme yaşları vardır(Mahkeme emriyle rüşt kılınma, ya da evlenmesine izin verilmesi gibi), bunlar ise en aşağı 16'dır, arkadaşın dediği gibi 15 de yoktur.


    100 yıllık kaynak istedim, hâla veremedin, ayet hadisleri 99. anlamına göre yorumlayan reformcuların videosunu atıyorsun... 100 yıllık islami bir kaynak vermediğin sürece bu konu net olarak 9 yaştır. Son yüzyılda aklı başına gelip kıvıran reformcuları kimse takmıyor. Aç islam alimlerini oku ne diyorlar Yaşar Nuri, Edip Yüksel, C. Taslaman gibiler hakkında...


    Bilgin olmadığı konularda tartışma kardeşim. Hadi iyi forumlar.
    Evet kardeşim, yuvarlak dünya yalan, düz dünya gerçek, uzaya çıkılmadı, Martin Luther hiç doğmadı.

    Hristiyanlığa reform yapılmadı diyen insanla tartışmam. Dediklerimi de zaten anlayamamışsınız.

    Size tek tavsiyem google'a girin, diliniz varsa, "Oldest record of a bible" yazın, bu konu üzerine araştırmalar yapın. İncilin en eski nüshasını, sonra gelen nüshalarını(içindeki yazarların ifadeleri dahi değişerek gelişimini) inceleyin.


    Bunu müslümanlıkta da yapmaya çalışanlar var, Edip Yüksel, Yaşar Nuri Öztürk ve şu an aktif olarak Caner Taslaman. İslamı reforme edip, çağa uygun hale getirmeye çalışıyorlar. Siz bu bilgileri haiz değilseniz zaten sizin temelde eksik olduğundan ileri üstündekileri de okuma gereği duymam. Hele Roma'nın dünyanın hakimi diye hristiyan dönemini alıp, pagan dönemini almamanız tarih açısından da eksikliğinizi ortaya açıkca koyuyor...

    Bir arkadaş daha demiş, " Uyuşturucu da kullanabilir bu çocuklar. Banane yanlış her zaman yanlıştır." Bu cümleyi anlayamamışsın, bana da aynı argümanla gelmişsin yok batıda tecavüz mü ediyorlar falan. Anlamıyor musun kardeşim, 12 yaş, 15 yaş, bunlar yaptıkları şeyin tam anlamını kavrayabilecek zeka ve olgunluğa sahip değildir. Bu uygulamanın batıda yaygın olması doğru olduğu anlamına gelmez. Orada da insanlar çocuklarını erken ilişkiden koruyor çünkü cinsel birliktelik iradesi o yaşta olamaz.
    Arap toplumu da onları "iradeye sahip" görmemiş, onların iradesini YOK SAYMIŞTIR. Altı boş bilgilerle argüman oluşturmaya çalışıyorsun, bunlara neresinden cevap versek hata.

    Tek tek bu konudaki her yanlışını düzeltmeye kalksam spamden şikayet yerim, daha fazla tartışmayacağım, zaten yanlışlarını yeterince göstermiş arkadaşlar, sabit fikirinizden hatalarınızı kabul etmiyorsunuz, zaman kaybı. İyi forumlar.
    Doğru değil.
    İslam öncesi Türk töresinde kaç tane yaşlı erkek küçücük çocukla evlenmiş?
    Var mı ben bahçede oynarken 60 yaşında adam geldi yanıma diye bir rivayet?

    Yahu Türklerde eş erkeğin tamamlayıcısıdır. Küçücük kız 60 yaşında adamın nesini tamamlayacakmış

    Söz ve üstüne nişan. Bunlar erkekle kız birbirini tanısınlar diyedir. 10 yaşında kız 60 yaşındaki adamla sözle, tanısınlar, sonra son kararlar verilsin. Biraz da nişanlı olarak hareket etsinler. Türk töresi böyle. İslamiyet öncesi de böyle.

    Öyle hepsi yaptı canım diye geçemezsin. Türk töresinde asla yaygın değildir. Her zaman da ayıplanmıştır. Anadoluya Arap geleneği yerine Türk töresi hakim olaydı çok daha iyi olurdu.
    Kardeşim cidden dalga mı geçiyorsun benimle? Son kez yazıyorum:

    VERDİĞİN YAŞLAR, OLAĞANÜSTÜ EVLENME YAŞLARI, AVRUPADA EVLENME YAŞI BİR İKİ İSTİSNA HARİÇ 18'DİR.

    15 HİÇ, 16 ise 1-2 tane vardır. Geri kalan hepsinde evlenme yaşı 18'dir.

    Senin kaynağında yazmıyor olması senin de yanlış bilgilendirildiğin anlamına gelir. Medeni Kanun atıyorum, bana gelmiş "yok yok 18 değil, 16" diyorsun. Medeni Kanun da mı yalan söylüyor?



    Yaşar Nuri'nin, Edip Yüksel ve Caner Taslaman gibilerin, islam reformcusu olduğunu, islamı değiştirdiklerini söyledim. Bu kişileri ciddiye alıp islam tartışmam. Çok basit bir soru, 3.ye soruyorum, "100 yıldan eski kaynak ile 9 yaş olayının yanlış olduğunu gösterebilir misin?"
    Ben şu anki islam alimlerini sormuyorum, en az 100 yıllık olanları soruyorum. Şu an savunamayacaklarını fark ettikleri için reform çabasına girdiler bunu ben de söylüyorum, o youtube'dakiler de onlardan.


    Senin attığın yaşlar, olağanüstü evlenme yaşları, mesela mahkeme kararıyla 16 yaşında evlenebilmek gibi. Ancak evlenme yaşı İspanya'da 18.

    Senin mantığınla, mahkeme kararlı evlenme yaşlarıyla yani, Türkiye'de de evlenme yaşı 16. Klasik bir reformcu islamcı taktiğiyle, işine gelen kısımları cımbızlayıp, yanlış bilgiler yaymada kullanıyorsun.

    Türkiye'de ve Avrupa'da 1-2 ülke hariç, evlenme yaşı 18'dir.

    Olağanüstü evlenme yaşları istisnaidir. Genel evlenme yaşı diyerek verilemez.


    18 ile 12 arasında dağlar kadar fark vardır. 12 yaşında ne biolojik ne de ruhsal olarak bir kız evlilik ve getirilerini kavrayamaz. 18 ve sonrasında ise ortalama olarak kavrayabileceği kabul edilir.
    10 yaşında bir kız ile 15 yaşında bir erkek evlense hadi bunu Tarihselcilik ile açıklamaya çalışabilirsin ama konuda eleştirilen evlilik 60 yaşındaki bir adamla 10 yaşındaki bir kız çocuğu ve bu evlilikten 2 çocuk olduğu geçiyor yani cinsel amaçla yapılmış, himayesi altına alıp korumak için değil.
    Şuan bir 60 yaşındaki müslüman 12-13 yaşındaki bir kızla evlenmek istese nasıl savunabilirsin ki o zaman. Günümüz şartları değişti Allah'ın kuralları da o yüzden değişti mi diyeceksin o zaman kuran ve İslam'ın bir anlamı kalmıyor. Bu kitap 600lü yıllardan kıyamete kadar hakim olacak kaynaktır denililyorsa öyle her devre göre yorumlayamayız.
  • Geçmişteki bütün toplumlar çocuk evliliklerini normal gördüler. Soylu ve zengin ailelerin yaptırdıkları çocuk evlilikleri siyasiydi amaçlara sahipti. Tarihte birçok örneği var. Ancak çocuk evlilikleri yaygın olarak yoksul ailelerde görülmekteydi. Çünkü bu bir ekonomik problemdi. Kaynakların bollaşmasıyla çocuk gelinler sorunu kendi kendine çözüldü. Örneğin 15. yüzyıl çiftçisi için kötü geçen bir hasat ölüm demekti. Sermaye birikiminin olmadığı bir dönem ve/veya yerde yaşayan birinin açlığı bile çok farklı şeyler aslında. Doğan her kız çocuk, doyurulacak bir ağız demek. Yoksul ailelerde erkek çocuk beklenmesinin temel sebebi budur. İşte o dönem yapılacak 2 seçenek vardı: Ya çocuğunu öldürürsün ya da onu evlendirirsin.

    Elbetteki bunlar çocuklarla cinsel ilişkiye girmenin ahlaken doğru olduğunu söylemek değildir. Burada önemli nokta geçmiş toplumlardaki çocuk evliliklerin cinsel amaçlarla yapılmamasına dikkat çekmektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-596C9B846 -- 19 Mayıs 2020; 18:37:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu çocugun ailesinin cinsel amaçla kızını evlendirmediğine dikkat çeker çocukla evlenenin değil :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

    Bu çocugun ailesinin cinsel amaçla kızını evlendirmediğine dikkat çeker çocukla evlenenin değil :)
    Çocukla evlenen bunun bilincinde olarak evlenmeli zaten. Ahlâki sezgi denen bir şey var değil mi?

    “(Britanya için) 1929 yılında düzenlenen evlilik yasasından önce örfi yasalara göre geçerli bir evlilik için evlilik yaşı erkekler için 14 kadınlar için 12 idi. Bu kural –yasal düzenlemeden sonra bile- İrlanda Cumhuriyetinde yürürlükten kaldırılmamıştı.[1] [Amerika için] Örfi yasalarda 12 yaşın altındaki kızların ve 14 yaşın altındaki erkeklerin evlilikleri geçersizdi.[2]”

    “Daha önceki zamanlarda; özelliklede Kraliyet ailelerinde 7 yaş üstü çocukların evlenmesi meşhurdu. Fakat bu şekilde yapılmış herhangi bir evlilik kız 12, erkek 14 yaşına ulaştığında taraflarca iptal edilebilirdi. VIII. Henry 14 yaşına gelmeden önce, ölen kardeşi Arthur’dan dul kalan Catherine ile evlendirilmişti. Henry 15 yaşına ulaştığında bu evliliği red etmişti fakat 1509 yılında Catherine ile tekrar evlendi.[3]”

    [1],[2],[3]: The Encyclopedia Britannica, Vol. 14, Marriage maddesi s. 932, 934.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bunları niye anlattın ki benim tek söylediğim bu evliliklerin cinsellik amaçlı yapıldığı bunların yapılması dahil hiçbir şey hakkında bir şey söylemiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.