Şimdi Ara

ALEMDAĞ J.KOMD.TB.K.LIĞI/İSTANBUL/İSTANBUL-Bedelli Askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
8.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim sevk başlangıç 1 Mart- 15 Mart arası.

    Buraya düşen arkadaşlar için yardımlaşma konusudur.



  • Celp Dönemi
    2019 HAZİRAN-24B
    Celp Grubu
    1
    Birlik Adı
    ALEMDAĞ J.KOMD.TB.K.LIĞI/İSTANBUL/İSTANBUL
    Sevk Tarihi
    29/06/2019
    Sevk Başlangıç
    14/06/2019
    Sevk Bitiş
    29/06/2019
  • 2019 OCAK 10/B.... İzmirden giden var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jokeriss

    Celp Dönemi
    2019 HAZİRAN-24B
    Celp Grubu
    1
    Birlik Adı
    ALEMDAĞ J.KOMD.TB.K.LIĞI/İSTANBUL/İSTANBUL
    Sevk Tarihi
    29/06/2019
    Sevk Başlangıç
    14/06/2019
    Sevk Bitiş
    29/06/2019
    Kopyalamis say devrem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020 ocak.
    bu tarihte tek bedelli ben olacağım sanırım başka hiç duymadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyumyasasi -- 20 Kasım 2018; 11:22:59 >
  • efesliefe E kullanıcısına yanıt
    vay be tekim sanmıştım sonunda birisi çıktı :)
  • 4b olarak bir tek ben varım heralde whatsapp grubu da bulamadım
  • mesajım bulunsun burada yaptım askerliğimi, anlatırım ilk mesajı editler koyarsınız.
  • quxall Q kullanıcısına yanıt
    Bedelli mi yaptınız?

    7B ben gidiyorum.
  • really24 R kullanıcısına yanıt
    evet, rahat yerdir çekinmeyin.

    Kısaca anlatırsam;

    Gerekli kılık kıyafet vs malzemeleri

    Giderken yanınıza yeteri kadar yeşil don-çorap-atlet,sivil kıyafetiniz, yatak eşofmanı, dışarı eşofmanı, spor ayakkabı, mavi asker terliği,tam traş seti, banyo için gerekli malzemeleri alın. Size sadece iki atlet, iki çorap, banyo ve Tıraş havlusu veriyorlar isteyen kendi havlusunu götürsün. Eksik olan kılık kıyafet şampuan krem vs hepsi kantinde mevcut fiyatları dışarıyla aynı.

    Yatak çarşafları açık mavi, çarşaflar yıkanmış oluyor ama üzerinde lekeleri gitmiyor kötü koku yok. Bulabilen açık mavi yastık kılıfı götürsün koyu renkler dikkat çekiyor. Sizden gidince traş çantası 4 adet askı ve 4 adet elbise poşeti, bir temiz bir kirli bir de delikli yıkama poşeti almanızı isteyecekler, hepsi kantinde mevcut. Çantalarınız dolapların üzerinde kalıyor ayrı yere almıyorlar ona göre biraz büyük valiz getirebilirsiniz çünkü dolap içinde hiçbir yabancı malzeme şampuan dahil görünürde istemiyorlar , çantaya atarsınız.

    Para Konusu ise şöyle; normalde kantin de dahil hiç bir yerde nakit geçmiyor ama bazen kartta arıza olunca mecburen nakite dönüyorlar, 150-200 tl nakit kenarda dursun ne olur ne olmaz, Bazen de kantinde sigara olmuyor sigara için nakit verip dışarıdan aldırıyorsunuz.


    Kışladaki Sosyal İmkanlar

    Alemdağ kışlası normalde az miktarda usta askerin ve jandarma komandoların bulunduğu bir yer. Şu vakitte kışladaki uzmanlar elbab vs görevde olduğu için kimsecikler yok, genel olarak ferah bir yer. Başınızdaki komutanların geneli görevlendirmeyle sağdan soldan gelmiş sevecen insanlar. Kışlada bir adet yemekhane mevcut, yemekler usta askerler ve başındaki komutanlar tarafından yapılıyor bu sebeple lezzeti yerinde, çeşitleri yeterli, kimse aç kalmaz ağzının tadı da bozulmaz.

    Bedelli askerler için kocaman bir bina tahsis edilmiş ve o binada sadece bedelliler kalıyor, yani uzun-kısa dönem kimseyle muhattap değilsiniz. Duşları yeterli, akşam sabah sıcak su mevcut, kilitli kapıları var öyle perdeli değil, isteyen sıra beklemeden hergün duşunu rahatça alabilir.

    Kantinde malzeme rafı doldurulduğunda epeyce çeşit oluyor fiyatları uygun, küçük su 35 krş. Soda, ice tea ne ararsan var sıkıntı çekmezsiniz. Sigara vs biterse de komutanlara söylüyorsunuz aranızda para toplayıp dışardan aldırtıyor. Kantinin yanında çay, tost, pizza vs yapılan içerde tv olan bir yer mevcut, fiyatlar makul hazır tost lezzeti de yerinde susamlı kocaman ekmeği var 3 tl, çay kahve sallama 50 krş, pizza 4 tl gibi. Kantinin diğer tarafında da internet kafe ve playstation var genelde kalabalık oluyor içeride bir tane ps3 ve 4-5 tane çalışır pc var öyle külüstür değil iyi bilgisayarlar.

    Bunun haricinde işinize yarayacak terzi ve berber var ücretsiz. Ellerinin ayarı fena değil ikisinin de. İçeride kocaman bir mescid mevcut, eğer askerler arasında imam varsa cumalar kılınıyor. Genel olarak sosyal imkanlar bu şekilde, gerisi bildiğinin ormanlık arazi sık sık oturma bankları filan mevcut, boş zamanlarınızda sohbet edebileceğiniz yerler bunlar.


    İçerideki işleyiş, Neler yapacaksınız?

    Genel işleyiş: 1. Bedelli Er Eğitim Bölüğü olarak takımlara ayrılacaksınız. Koğuşlar 34 kişilik, Her takım 4 manga her manga da 12 kişi toplamda 250-300 kişi olursunuz. Her sabah mıntıka temizliği yemin töreni gününe kadar yapılacak, bina çevresi, kantin vs izmarit toplama, katların paspaslanması, koğuşların temizliği, wclerin temizliği günlük yapılacak, herkesin görev yeri belli olacak.

    Bir yada iki gün karavanacılık yapacaksınız her gün iki manga yemekhaneye gidecek ekiplere ayrılıp sabah-öğle-akşam yemekleri için bulaşık-kazan yıkama-üst kat düzenleme işlerini yapacak yemek taşıyacak.

    Koğuş Temizliği için her koğuştan her gün iki kişi görevli olacak, geceleri de hergün saatlik iki kişi akşam 8 sabah 6 arası birer saat bütün katta nöbet tutacak kamuflaj giyecek. bu nöbet de iki kere denk gelir.

    Sabah 6 kalk,
    6:30 kahvaltı
    Gün ağarınca mıntıka
    8:15 sabah iştiması
    iştima sonrası tekrar koğuşlara çıkartıp yatak-dolap düzenlerine bakılacak bunu hergün yapacaksınız.
    9:00 dan sonra takım takım eğitimler başlayacak
    12:00 öğlen yemeği iştiması
    13:30 iştima ve eğitim
    17:00 akşam yemeği iştiması
    akşam yemeğinden sonra serbestsiniz sivil kıyafetlerle dolaşabilirsiniz, pijamalarınızla, kantinde oturabilir kafeye gidebilir veya koğuşta kalırsınız, isteyen duşunu alır.
    21:00 ile 23:00 arası o gece nöbetçi komutan yat iştiması alır belirlediği bir saatte, geneli koğuşta yatak başında sayım yapar, kimisi yatın ben sayarım der, sağda solda fazla dağılırsanız gece soğuğunda kamuflajı giyer dışarıda iştima verirsiniz.

    Cumartesi ve Pazar günleri tamamen serbest ve sivil kıyafetli olursunuz,Sabah kalk 7:00 olur.

    Ziyaretçi saatleri hafta içi öğlen 12-13 arası akşam da 5 ile 9 arası
    Cumartesi pazar sabah 9 akşam 5 arasıdır. Ziyaretçiniz geldiğinde kamuflaş giymek zorundasınız.


    Cep telefonu mevzusu

    Akıllı telefon kullanmak yasak. Yanınızda getirdiğiniz akıllı telefonu ilk başta kayıt olurken teslim ediyorsunuz ve varsa tuşlu kamerasız telefonunuza hattınızı takıp kullanıyorsunuz. Hiç riske girip sıkıntı yaşamaya 20 gün için gerilmeye gerek yok, gidin güzelce telefonunuzu teslim edin getirdiğiniz tuşlu telefonla işinizi görün. Telefonunuz tuşlu dahi olsa ulu orta yerde konuşmak yasak, sadece bina içinde ve koğuşta konuşabilirsiniz. İlla ben sokarım vermeyeceğim diyen de yanında büyük bir powerbank alsın ki şarjda akıllı telefon yakalatmasın, powerbankı şarj etsin prizde. Bir de her koğuşta tek priz var akşam başı karınca yuvası gibi oluyor zaten.

    Son olarak kitap götürün yanınızda epeyce vakit kalıyor arkadaşlar, başka türlü geçmez.



    1. Hafta:

    Teslim olduğunuz ilk gün kayıt işlemleri yapılacak yatakhanenizin olduğu binada, size yatak yapmayı öğretecekler, çarşaf katlamayı öğretecekler, dolap düzenini öğretecekler ve bunu her gün denetleyecekler. Kamuflajlarınızı teslim almanız çarşamba gününü bulur çünkü yol izninden dolayı birkaç günde birikecek herkes.

    Eğitim: İlk hafta yanaşık düzen eğitimi dediğimiz rahat hazır ol selam dur vs gibi eğitimleri verecekler, uygun adım yürümeyi öğreneceksiniz. Cuma günü Marş söyleyerek uygun adım yürürsünüz:)

    2. Hafta:

    Bu hafta mekanik nişancılık eğitimi alıp atış yapacaksınız. Pazartesi günü silahlığa takım takım gidip HK G3 Piyade tüfeklerini alıp mekanik nişancılık eğitimi alacaksınız. Zevkli bir hafta olacak, önce sök-tak ve teknik bilgiler peşine de nişan alıp atış yapmayı öğretecekler. Bölük komutanı Yüzbaşı büyük ihtimal bir gün sizi toplayıp tahtada teorik eğitim de verecek. Perşembe veya cuma günü atış sahasına gidip 25m 3 adet atış yapacaksınız. Korkmayın g3 tepmez, sadece sıkı tutun, omuz çukuruna iyi oturtun ve sol elinizle de kendinize güzelce çekin silahı. Zaten destekli atış yapacaksınız, namluyu kum torbalarına koyup iki dirseğiniz yerde olacak yani yormayacak sizi. İlk atışta kısa süreli sağırlık ve kulak çınlaması olacak o kadar
    Atış da bittikten sonra isteğe bağlı olarak kızamık ve tetanoz aşısı olacaksınız, belki mevsimsel olarak aşı türleri ve günü değişebilir.


    3. Hafta:

    Bu hafta sadece yemin töreni provası yapacaksınız, rutin ve sıkıcı bir hafta olacak. Mevcut takımlarınız birleşecek yeniden boy sırasına koyulup iki takım haline geleceksiniz. günde sabah akşam ikişer provayla başlayıp durumunuza göre teke de düşürebiliyorlar, perşembe günü de tek provayla öğleden sonra serbest kalacaksınız.

    Cuma sabahı yemin töreni 10:00 sularında başlayacak 11:00 geçerken bitecek namusum üzerine and içerim dediniz ve askerlik bitti geçmiş olsun




  • quxall Q kullanıcısına yanıt
    Hocam çok detaylı her bir konuya özellikle salt başlıklar halinde değinmişsiniz.

    Zamanınızı harcamışsınız. Çok güzel bir yazı olmuş. Elinize emeğinize sağlık.
  • Merhabalar konu için teşekkür ederim :)

    07/12/2018
    22/12/2018

    arası sevk tarihim var ben katılımı , 16 aralık da gerçekleştireceğim,

    Sabiha gökçende ineceğim,

    havalimanından birliğe giden otobüs bilginiz var mı sarı taksinin dolaştırmasını pek istemiyorum sanırım bitaksi çağıracağım.
    Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim herkese hayırlı teskereler ^^
  • quxall Q kullanıcısına yanıt
    Keşke burayı gitmeden okusaydım gerçekten çok iyi anlatmışsınız. Diğer celplere gidecek arkadaşlar mutlaka okumalı.
  • 15B ciler şafak 58 =)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quxall Q kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. 16 Şubat ta gidiyorum
  • 19 mart teslim oluyoruz bakalım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: by_error

    Merhabalar konu için teşekkür ederim :)

    07/12/2018
    22/12/2018

    arası sevk tarihim var ben katılımı , 16 aralık da gerçekleştireceğim,

    Sabiha gökçende ineceğim,

    havalimanından birliğe giden otobüs bilginiz var mı sarı taksinin dolaştırmasını pek istemiyorum sanırım bitaksi çağıracağım.
    Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim herkese hayırlı teskereler ^^
    Benim de merak ettiğim husustur bu soru.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efesliefe E kullanıcısına yanıt
    sen de kopyalamış say devrem
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.