Şimdi Ara

Aldığım O.C'li ekran kartı sanırsam sorun çıkartıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ramazan bayramı arefesinde bu ekran kartını almıştım. İlk aldığımda oyunlarda sorun yoktu. Rainbow 6 Siege'yi indirdim oyuna girdim 5dk sonra bilgisayar kitlendi reset atmak zorunda kaldım. Bundan sonra R6'da her zaman böyle oluyordu. Neyse bende yazılımsal bir sorun sanıp driverleri falan tekrar yükledim ama hala sorun devam ediyordu. 10-15 gün sonra bazı oyunlarda alt+tab'dan tekrar oyuna dönerken pc komple kapanmaya başladı. Bende MSI Afterburner ile oyunlarda sıcaklara kullanımlara vs. bakmak istedim. Baktığımda VoltajLimit uyarısının sürekli sol üstte olduğunu farkettim. Baştan bilgisayarda O.C. yok niye böyle yapıyo derken aklıma ekran kartının fabrikadan O.C'lu olduğu aklıma geldi. Bu sorunu nasıl çözebilirim bir fikri olan var mı?







  • Ekran kartından olduğunu sanmıyorum . Bence işlemciniz fazla ısındığı için oluyor. Ama yine de ekran kartı derseniz sanırım afterburner dan hız düşürme yada undervolt yapabilirsiniz youtube da anlatımları vardır. Fps ınız 60 dan yukarı ise monitörünüz 60hz ise 60 fps e sabitleyip dener misiniz oyunu riva tuner dan yapabilirsiniz oyun içinde ayarı yoksa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WmGMD W kullanıcısına yanıt
    İşlemci sıcaklığı 78 derece civarlarında oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Candance

    İşlemci sıcaklığı 78 derece civarlarında oluyor.
    O zaman benim teorim yattı hocam psu nuz kaç volt acaba ? yani fabrika çıkışı oc li kartlar çok düşük miktarda overclock edilmiş oluyorlar bildiğim kadarı ile çok özel modeller hariç böyle bir sıkıntıya yol açmaması lazım. Ama daha bilgili arkadaşlar belirtirler fikirlerini geçmiş olsun.
  • Sorun sanki PSU'danmış gibi geldi bana da.
  • sorun anakartta da olabilir, arkadaslarin ongorusunu test etmek lazim, farkli bir psu ile test ardindan problem devam ediyorsa, ekrankartini farkli pcde test etmek lazimy ekran karti arizalida olabilir. sifir aliyoruz ama problemsiz olacak diye bir kural yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş aldigin kart yeni nesil asus yeni özel karti diye biliyorum sen bi zahmet pusunu kontrol et pc özeliklerini yaz neyin ne oldugunu bilelim.yorum yapalim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bnm Anakart ile ayni işlemcim 8150 16 gb ram +ssd + 850+80 psu cift fanli kule sogutucu ekran karti rx 560 .. 2-3 yil önce 1 gb 256 bit ekran kartiyla oyun oynadigimda kapanirdi ama sistemi psu ve kule sogutucu ile sorunu cözmüştüm ondan dolayi sormuştum tşk ederim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Candance

    İşlemci sıcaklığı 78 derece civarlarında oluyor.
    kaliteli termal macunla ciddi fark yaratabilirsin.soğutucun f/p kralıdır..

    yine fanl konumlandırmalarına dikkat etmeli.

    sorun ya psu veya anakartın pcı e slotunda hasar-şasi olabilir..
  • Zalman ZM-STG2 termal macun sürdüm ama galiba tam anlamıyla beceremedim. Videolarda denildiği gibi yaptım biraz döküp kartvizit ile dağıttım ama bilmiyorum. Bi de bu ekran kartında PSU'dan kablo bağlamadan direkt olarak anakarta takıp çalıştırıyoruz acaba onun bi etkisi olabilir mi? Ne biliyim anakarttan gelen güç yetmiyodur hesabı falan?
  • Aklıma takılan başka bi şey de anakartın özelliklerine baktım Win10 uyumluluğu yazmıyor acaba ondan da olabilir mi?
  • Baska bi psu ile deneme imkanin varsa bi de oyle dene bakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz sorunların asıl kaynağı kullanılan PSU'nun +12v kanalından yeterli gücü verememesi olabiliyor ama sizin kartınız zaten 1050ti bu seçeneği de elemiş sayılırsınız.



    Fakat sorun yine de PSU gibi duruyor, en az 40 amper/500W bir PSU kullanmalısınız o sistem için bile. PSU yetersizliği + sıcaklık birleşince sizde ki durum oluyor işte.



    Kilitlenme işini sadece sıcaklığa ya da bir sistem bileşenine bağlayamayız, sonuçta bunlar bir bütün ama en yakın olanı PSU sıkıntısı gibi duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Candance

    Aklıma takılan başka bi şey de anakartın özelliklerine baktım Win10 uyumluluğu yazmıyor acaba ondan da olabilir mi?
    Elimdeki ddr2 sistemde w10 kullanıyorum. W10 alakalı olduğunu sanmam.



    Zamaninde sisteme yük binince anakarttan çıtırdama sesi geliyodu, yer yerde kitlenip kalıyordu. Uzun uğraşın sonunde 750w psuyu 80+ 550w ile değistirdim sorun düzeldi.



    İşin garibi o sistemde 150w bi ekran kartı kullanıyodum. Hatta gtx760 lada denedim ki o kart 170w dı ama sorun yoktu. Sonra 120w gtx960 a geçince bu sorun oldu. 960 diğer bileşenlere daha çok yük binmesine yol açtığı için genel güç tüketimi artmıştı.



    Psuyu değiştirip denemende fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben böyle durumlarda hw monitor ve rivatuner statistic server ile oyun içi cpu gpu ısı voltaj, görmek istediğim ne varsa seçip bakıyorum. sorunun kaynağına kolay ulaştırıyor.
  • Yunuzeus kullanıcısına yanıt
    Başka psu ile deneme şansım yokki :/
  • Bulunduğunuz ilden bir arkadaş yardim edebilir aslında hocam ankara da iseniz board ı kapıp gelin deneyelim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle konulardan anlaşılıyor ki demek ki ürünlerde bulunanan OC, gaming vb. gibi marketing ibareleri insanları kandırabiliyormuş.

    Kutuya OC yazabilmek için fabrika çıkışın üstüne koyulan +25mhz'in ciddi birşey olduğunu sanıp üstüne bide sorun çıkartabileceğine inananlar varmış.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.