Şimdi Ara

Akvaryum Kurulumu Hk

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Resimde de görebileeğiniz 80 LT'lik akvaryum düzeneğini 15 gün önce kurmuştum.

    1 adet hava motoru
    1 adet ısıtıcı
    1 adet led lamba :)

    Daha sonra suyun rengi resimde görebileceğiniz şekle gelmesi sebebi ile araştırmaya başladım. Ve çok yem verdiğim için bu şekle gelmiş olabileceği, dış filtre ile temizlenmesi gerektiği bilgisine ulaştım. Birkaç video 'da izlediğim şekilde dış filtreyi yaptım ama sanırım içine koyduğum şeylerin steril olmaması sebebi ile sabahına toplam 13 adet balığım öldü.

    Şimdi tekrar bir koloni kurup başlamayı düşünüyorum. Sizlerden de bu konu hakkında fikir ve önerilere ihtiyacım var.

    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürlerimi sunarım.

     Akvaryum Kurulumu Hk
     Akvaryum Kurulumu Hk







  • Resimleri göremiyorum.
    Tam olarak hangi konuda yardıma ihtiyacın olduğunu söylersen yardımcı olabilirim :)
  • Şimdi tekrar balık almayı planlıyorum. Akvaryum büyüklüğüne göre hangi cins almalıyım, dış filtre kurmam gerekiyor mu? Gerekiyor ise evde yaptığımız işimizi çözer mi yoksa almalı mıyız..Motor 20 TL'ye almıştık sanırım.. Bu hava motorunun yetersizliğinden dolayı mı akvaryum kirleniyor ?
  • 13 baligin mi oldu gecmis olsun kardesim benimde baliklarim vardi deniz akvaryumuydu akvaryum tatli su vardi icinde gerci japon baligi vardi 8 10 tane hasta olmuşlardı biri tek yuzgecini kaybetmisti adi nemoydu bir tanede su portlek gozlu siyah olanlardan vardi o da renk degistirip sarilasmisti cok sasirmistim nette arastirmistim adapte olmustur demislerdi. Neyse bunlar baya uzun sure yasamislardi gelin gibi kuyruklari suzuluyordu cok guzellerdi. Bir gun babam suyu doldurken acele edip hizli koydu bi kac gun sonra olduler. Soktan olduklerini dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kurter

    Şimdi tekrar balık almayı planlıyorum. Akvaryum büyüklüğüne göre hangi cins almalıyım, dış filtre kurmam gerekiyor mu? Gerekiyor ise evde yaptığımız işimizi çözer mi yoksa almalı mıyız..Motor 20 TL'ye almıştık sanırım.. Bu hava motorunun yetersizliğinden dolayı mı akvaryum kirleniyor ?

    Fotograflari bende goremiyorum bu arada benim motorda baya kuvvetli birseydi kumlari bile cekiyordu yukardaki bolmeye gonderiyordu orda da elyaf tarzi bisi koyuyorduk degistiriyorduk arada ordan dokuluyordu geri vitamin damlatiyordum arada dezanfektan falan oluyor suyu mavi yapiyor sonra duzeliyor petshoptan alabilirsin ustunde talimatlari var. Dip mamalarindan al su batanlardan.

    Bu arada benim ki deniz akvaryumu denen bi turdu tanidik vermisti akvaryumlar digerlerinden biraz daha pahali oluyor ama gorunusleri cok iyi ve filtreleri de dedigim gibi baya ayrintili neyse tekrar gecmis olsun iyi gunler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeaceDluffy -- 19 Nisan 2015; 12:12:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.