Şimdi Ara

Akustik Gitar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, Wolf Akustik gitarım var. 2-3 gün oluyor sanırım başlayalı gitara. 5 akor ezberledim, bunlar:
    Am, E, Dm, G, B7 lakin sorun şu; akorları ezberlememe ve bol pratiğe rağmen, notalar arası geçiş yaparken, ritim bozuluyor. Şöyle ki, örneğin La Minör basarken, bir yandan da ritim atıyorum ama akoru değiştirirken ritim bozuluyor. Çelik teller dolayısıyla da parmaklarım acıyor, umurumda olmuyor ama bari acıdığına deyse. Siz neler düşünüyorsunuz? Düzenli pratikle, 3-4 hafta içerisinde acı konusunda ve akor geçişlerinde düzelme olur mu?

    Ve bir soru daha, ritim atarken elimi de istemsizce hareket ettiriyorum, bilekten ritim atamıyorum yani. İlk başta ritim atarken sanıyorum bilekten atmadığım için böyle alıştım. Bunun düzelmesi kısa sürede mümkün mü, ya da düzelmeli diye bir kaide mi var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moneygunloven -- 28 Temmuz 2016; 17:30:58 >



  • Akor geçişleri zamanla hızlanır, sana tavsiyem akorları ritm atarak değil de tek mezürlük arpejler ya da sadece aşağı doğru vurarak çalışmak.

    Parmakların acıması normal, 16 senedir çalıyorum işten güçten 1-2 hafta elime almayınca daha sonra biraz zorladığımda parmaklar su topluyor patlıyor... :) şu an yara bandı var parmağımda yani :)
  • Sadece aşağı vurarak çalışmak mantıklı sanırım :)

    Parmakların acısı da, gülün dikeni heralde. Olmazsa olmuyor. Kim bilir dayanamaz bir hal aldığında belki klasik gitar çalarım

    Teşekkür ederim tavsiyeler için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.