Şimdi Ara

Akşamları ADSL Hattın Kopması, Yavaşlaması (Turknet,Telekom,Vodafone,sol,)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben 2 aydır Akşamları kopma sorunu yaşıyorum. Bazen çok bazen az oluyor gece 01.00 gibi genelde düzeliyor bu durum. Bazen daha geç düzeliyor, bazen nete bile girilmiyor.. Türk Telekomdan , türknete geçiş yaptım değişen birşey olmadı. Şimdi 2 aydır neler yaşadım.. Telekom,turknet bana Ne cevaplar verdi Değinmicem çok Onlara göre sorun Yok..
    Benim mrk ettiğim Bu sorunla karşılaşan Adsl kullanıcılarının oranı , Takip ettiğim kadarı ile bu sorun Son 2-3 aylık dilimde daha çok artmış gibi sanki..

    Bu başlığıda Adsl kullanıcıları için açtım, Malum İstanbul un göbeğinde olsanız da santral çok yakın değilse benim gibi adsl Kullanıyoruz. altyapı, yıl 2017 , Ülkenin Net ort. gibi vs. vs. durumlarına girmicem..

    Kopma veya fazla hız düşümü yaşayan arkadaşlar başından geçenleri, bunun ne kadar sürdüğünü, nasıl sonuçlandığını , neler yaşadıklarını paylaşırsa yardımı olur belki herkes için..



  • Arkadaşım altyapın sonuçta telekom ise diğer isslerin yapacağı pek birşey yok eleman sıkıntısı var kolay kolay gelmezler ben eski internetimin olduğu yerde usta ile direkt bağlantı kurmuştum :D... şimdi senin kendin sahaya inmem lazım senin sorunun benim eskiiden yaşadaığım sıkıntıyla çok benzer kırılgan netin var nedenide büyük bir ihtimalle santrale çok uzaksın hava değişimi olsa, modeme aynı anda 2-3 kişi bağlansan bile saate göre çok sık kopmalar yaşarsın ilk önce yapman gereken apartman girişindeki kendi portunu bul uzatma elelktrik çek modemini direkt oraya tak cep telefonun varsa evdeki snr değerlerin ile kıyasla.Not:Telefon kablosunu iki ucu vardır ters takma gibi sorunu yoktur ayrıca tam hatırlamıyorum ama kabloların ucuna gelen voltajıda olçebilirsin.
  • Hocam, apartmandaki kutudan eve direk cat 5 mi 6 mı ne kablo çektirmiştim 2.5 sene önce.. Bu sorun son 2 aydır olmaya başladı bendeki. Sanki akşam saatleri birileri Benle aynı nete bağlanıyo ve birden internet kafayı yemeye başlıyo 😃.. bazen splitter ı çıkartıp cat kabloyu direk takıyorum düzeliyo gibi oluyo. Onu çıkartıp splitterla tekrar takıyorm vs. Bendeki sorun yoğunluktan da muhtemelen ama yinede tekrar bi elrktrikçi çağrıcam..

    cat kablo da eğilme,bükülme zamanla aşınma onda bi sorun olmuş olabilir mi acaba?
  • epsotel E kullanıcısına yanıt
    Elektirikçi ile alakası yok. İlk hat değerlerinizi görmek lazım. Aynı sorunu bende yaşıyorum. Son 2 aydır. Türknetten türktelekoma çıkışlarda sorun oluyor. Dns ile biraz düzeliyor. Vpn hiç giremedin zaman işe ayarlıyor. İlimizi bilmiyorum özellikli güneydoğu da bu sorun var speedtest de sunucu olarak Antep Telekom ile vodafone ankara testleri yapın farkı görürsünüz. Antep maraş mersin adana üzeri çıkışlarda sorun var. Direk kayseri üzeri gidince sorun yok.
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Akşamları ADSL Hattın Kopması, Yavaşlaması (Turknet,Telekom,Vodafone,sol,)



    hocam bu normal zamandaki ve Türk telekomda 20 ay boyunca stabil şekilde kullandığım değerler..





    Akşamları ADSL Hattın Kopması, Yavaşlaması (Turknet,Telekom,Vodafone,sol,)



    bu da kopma başladıktan sonraki son 2 ayda hem türk telekomda hem turknette kopma sırasındaki değerler..





    en son bu akşam yine koptu ve yine cat kabloyu Çıkardım ve yine splitterla beraber taktım 3.5 saattir değerler normal herhangi bir kopma olmadı..



    Şuanki değerleri atamıyorum dışardayım normalde 20 ay telekomdayken 12 mb. tanımlıydı bir sorun olmuyodu son 2 aydır 8 mb. düşürüldü hızım her 2 saylağıcıdada yine kopma oldu şuan yine 12 mb. tanımlı ama 2 gündür modem den snr yi yükselttim. en son 2 saat önce down snr 11 , upload snr 16.. hızsa down 8.5 mb da şuan upload 799 kb. da



    12 ye çıkarmıyorm 2 gündür işin ilginci kablo,splitter sök tak yapınca genelde normale dönüyo , bazense dönmüyo Hem altyapıda,hem cat kabloda sorun olabilir ama bazen 5-6 saat hiç kopma olmuyo ben bu işi çözemedim valla😃

    istanbul/bayrampaşa bölgem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epsotel -- 10 Haziran 2017; 1:33:15 >
  • Hattınızda sorun var. Ekler mutlaka kontrol edilmeli. Saha dolabına mesafeniz ne kadar?
  • Ek yerleri vs varsa sıkıntı olabilir.

    Splitterdan cikarip direk modeme taktigimda duzeliyor demissiniz.

    Splitterde sorun olabilir mi?
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    mahalle başındaydı en son benim saha dolabı değişmediyse aşağı yukarı 100 mt. falan hocam
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Direk modeme takılı kullanıyorum genelde zaten, kopma olduğunda splittera takıp telle kullanıyorum, sonra kopma olursa yine ordanda çıkartıp tersini yapıyorm direk modeme takıyorm.. çıkart tak yapınca bazen hat değerlrti normale dönüyo anlamadım bu işi o yüzden.. cat 6 kablomda ek yok benim direk apartmandaki kutudan modeme geliyor.. Telekom ve turknet her ikiside Dışarda apartmana kadar bizden kaynaklı problem yok diyorlar..
  • epsotel E kullanıcısına yanıt
    100 mt olmasına imkan yok. Yada eski tip dolap yeni beyaz dolap olması lazım. Ben 4km den 12 13 mbit alıyorum. 100mt en kötü hat bile 100mbit vdsl alır.

    Zaten hattınız crc hatalarıda vermiş. Kablo da sıkıntı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 10 Haziran 2017; 9:56:24 >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    hocam saha dolabı mahalle başında en çok 120 mt. mesafe vardır . tabii eski tip belki 30 yıllık bi dolap, her an kuvvetli fırtınada falan uçabilir . 😃



    upload da bazen çok crc çıkıyor , kabloyuda değiştirim demi hocam?

    Tekrardan Bi cat kablo alayım olmazsa..
  • epsotel E kullanıcısına yanıt
    Ya var ya adam hattı bağlayınca hiç mi kontrol etmez. İşbilnezlere sinir oluyorum. Siz zaten 8li kablo çekmişsiniz. Kablo renklerini değiştirmeyi deneyin. İşiniz düşerse bi rüzgar esirin o dolabın rüzgara ihtiyacı var.
  • hocam, anlamadım tam olarak nerdeki kablonun, girişindeki renklerini değiştireyim?



    2.5 sene önce bağlatmıştım cat6 kabloyu ben mavi-beyaz , dı en son.. son 2 aya kadar bir sorun yoktu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: epsotel

    hocam, anlamadım tam olarak nerdeki kablonun, girişindeki renklerini değiştireyim?



    2.5 sene önce bağlatmıştım cat6 kabloyu ben mavi-beyaz , dı en son.. son 2 aya kadar bir sorun yoktu..

    Telefon ve internet için 2li kablo gerekir. Siz mavi beyaz diyorsunuz çektiğiniz kablo 2 limi 8 limi?
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    dedim ya hocam cat6 kablo 8 ' li sanırım içİ.. normal olarakta sadece 2 si mavi - beyaz takılı apartmandaki kutuya ve ordan aynı şekilde modeme.
  • Tak çıkar yapınca düzeliyor diyorsunuz. Hatta veya modemde sorun oluşmuş olabilir gibi geldi bana.
  • atomcu kullanıcısına yanıt
    3 modem denedim aynı hocam, tak-çıkar yapınca bazen düzeliyo evet. artık Elektrikciye baktırcam son kez.. düzelmezse ondan sonra bilmiyorum kapatabilirim veya birsüre dondurucam aboneliğimi çünkü Dün akşam 10 saat falan normal şekilde hız,değerlerle kullandım bu akşamsa yine sürekli kopuyo işte en sonuncu az önceki efsane down snr si ve upload snr si 😃
  • Akşamları ADSL Hattın Kopması, Yavaşlaması (Turknet,Telekom,Vodafone,sol,)
  • epsotel E kullanıcısına yanıt
    Snr değerinizi çok kötü. Çok fazla crc hatası alıyorsunuz. Büyük ihtimalle kablolarda sorun oluştu. Ankastreden eve yeni hat çektirtin.
  • atomcu kullanıcısına yanıt
    hocam snr ve crc her zaman böyle değil ama mesela dün akşam üzeri 5 den gece sahura kadar neredeyse sıfır crc ve normal hız ve normal snr değerleriyle kullandım bir problem olmadı. Kablolarda bir sorun olsa bu sürekli olmaz mı sürekli en son attığım değerler gibi seyredmez mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.