Şimdi Ara

Akpli kardeşlerime yeni söylem: “Madem kimse evlenmiyor...”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Madem kriz var caddeler niye dolu, niye her yerde araç var söylemi tarih oldu arkadaşlar.

    Cumhurbaşkanı evlenme yaşından şikayet etmişti.
    Sosyal medyada da ekonomik olarak kendini sağlama alamayan gençler tepki göstermişti haklı olarak.
    Şimdi kriz yok, herkes evleniyor diyebilirsiniz.

    Yeni söylem:
    “Madem kimse evlenmiyor düğün salonları niye hep dolu?”

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Bu Ülkede Beyinsiz Çok

    Ülkenin nüfusu 83 milyona dayandı + yabancı ve turistleride katarsak 100 milyon

    1 milyonu alışveriş merkezinde ise 99 milyonu nerene girdi

    2018 Türkiyeye gelen turist sayısı 40 milyon

    İstanbulun nüfusu 15 milyon + 2019 turist sayısı 15,5 milyon + yabancılar ortalama 20 - 23 milyon

    Ha bu arada turist gelip senin köyünü gezmiyor çoğunun nerede ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 12 Ocak 2020; 22:51:15 >
  • keşke bu kadar uzun yazmasaydın
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    🤣🤣🤣🤣🤣

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gördüklerimiz üç harfli tek heceliler olmasın.

    Not: ne bileyim sürekli cin düğünlerinden bahsediyorlar.
    O yüzden dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zina haramdir

    Akpli kardeşlerime yeni söylem: “Madem kimse evlenmiyor...”
  • güzel mantık kurmuşsun ama biraz daha anlatmalısın , caddeler niye dolu diyen adamın bu kadar kolay anlamasını bekleme
  • Haftalık evlilik konusu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa ve peşindeki biz kanunlarımızın evliliği çekilmez hale getirdiği, evin reisi kim olacak belli olmadığı, kim güçlüyse kim iyi dövüyosa onun sözünün geçeceği, Adamın bir sözü ile boşayamacağı yıllarca sürüm sürüm sürüneceği, süresiz nafakalar ödeyeceği gibi kabuslar evlilikden caydırıyor bende bekarım evlenmiyorum bu manzaraya göre

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık ileri safaya gidiliyor yavaş yavaş evlilik pahalı olunca zina artıyor doğal olarak beklentiler yüksek olası anlaşma bozulunca enkazda ağır günümüzde çiftlerin birbirini hiç çekemediği düşünülürse düşünmek için kılı kırk yarak lazım ayıca eşini tanıyor musun bu zamanda.Bir anda değişenler oluyor.

    Son safha ise namus ve bekaret kavramının yok olması aynı kadınlar üzerindeki toplumsal baskı azaldıkça bu durum artacak ve bir anda evliliklerinde olmadığını göreceksiniz.Avrupa gibi yaşar avrupa yasaları ile yatıp kalkar avrupalıların özendikleri şeyi yaparsan durum bu olur tüketim tüketim tüketim her şekilde gerek araç ev tatil gerekse kadın cinsellik para eden ve kapitalizmi döndüren her ne şey varsa buna uymak ve buna özenmek bağlanmak ile gidilen yol bellidir.
  • Paran yoksa sokağa bile çıkmayacaksın. Akp kafası böyle. Paran yoksa dışarda hava bile almayacaksın. Yan komşum bu kafada da o yüzden yazdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akpli kardeşlerime yeni söylem: “Madem kimse evlenmiyor...”
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanoto

    Avrupa ve peşindeki biz kanunlarımızın evliliği çekilmez hale getirdiği, evin reisi kim olacak belli olmadığı, kim güçlüyse kim iyi dövüyosa onun sözünün geçeceği, Adamın bir sözü ile boşayamacağı yıllarca sürüm sürüm sürüneceği, süresiz nafakalar ödeyeceği gibi kabuslar evlilikden caydırıyor bende bekarım evlenmiyorum bu manzaraya göre
    Sen şeriatçı değil miydin yau?

    Çevrende yok mu şöyle erkeğinin sözünü dinleyecek ağırbaşlı bir kız?

    Şeriatçı tanıdıkların öyle iyi kızlar yetiştirmemiş mi hiç?
  • Valla düğün salonları dolu falan değil, Yazları hafta sonları düğün salonunda tonmaster olarak çalışıyorum ekstra iş olarak, bundan 7-8 yıl öncesinde 1 sezonda 300 civarı düğün yaparken şimdi aynı salonda 1 sezonda 70 düğün yapamıyoruz.

    Önceden düğün olmasa bugün diye dua ediyorduk dinlenebilmek için, şimdi düğün olsun diye dua ediyoruz. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana sazı .oksan az.....
  • Olması gereken de bu değil mi ?

    Osmanlı imparatorluğu zamanında bu vergi vardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Osmanlı ata binerdi, napalım bugünde beygirlemi seyahat edelim. ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanoto

    Avrupa ve peşindeki biz kanunlarımızın evliliği çekilmez hale getirdiği, evin reisi kim olacak belli olmadığı, kim güçlüyse kim iyi dövüyosa onun sözünün geçeceği, Adamın bir sözü ile boşayamacağı yıllarca sürüm sürüm sürüneceği, süresiz nafakalar ödeyeceği gibi kabuslar evlilikden caydırıyor bende bekarım evlenmiyorum bu manzaraya göre
    sen evlenme zaten. bu kafa daha çok üremesin. sayınız çok değil, ama gene de ayağımıza dolaşıyor, daha çok dert üretmeyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boşanan erkek neden nafaka öder? temelde ulke gelişimini tamamlamadığı için...

    baba evinde oturan kızı "aldın". geliri yok, malı yok, kendi geçimini sağlama becerisi yok. babası ona bakıyordu. artık sen bakıyorsun. anlaşamadınız, boşandın. toplumsal normlar gereği ikinci evliliğini yapması nispeten zor. "bozuldu" artık. bu evlilik yapılana kadar, kızın geçimi senin sorumluluğunda. ondan nafaka odersin. cocuk varsa, senin çocuğun zaten, onun iyi yetişmesi de senin görevin. geçmiş olsun.

    kızı "almazsan", geçiminden sen sorumlu olmazsan, birbirinizden eşit derecede sorumlu olursanız nafaka da söz konusu olmaz. yani, sen çalışıyorsun kazanıyorsun 5, o çalışıyor, kazanıyor 4... anlaşamadınız ve boşandınız. nafaka falan odemen gerekmez. denginiz olmayan insanlarla evleniyonuz, sonra agliyonuz...

    çocugunuz varsa isterse esin de senin kadar kazansın, nafaka ödersin. çocuğun icin odersin. Bu da zaten senin annesi ile birlikte olan sorumlulugundur.

    Kafalar geri olunca, iş biraz karışıyor. şark kafası ile kaşık kullanıp, garp kafası ile biftek yemeye çalışıyorsunuz. sorun bu.

    Ben mi dedim git baba evinde oturan kızı "al" diye? İdeal dünya düzeninde kız da çalışıyor ve eve birlikte ekmek getiriyor olacaktınız. Birbirinize dayanacak, birbirinize güvenecek, birbirinizden güç alacak, birbirinizin yükünü çekecektiniz. Anlaşamazsanız da, karşılıklı rıza ile boşanacaktınız. Konu kapanacakti... Köle arıyorsanız bedelini ödeyeceksiniz aga, kusura bakmayın. Birlikte omur gecireceginiz insanın her konuda fikrini almak, birlikte karar vermek, birlikte hareket etmek ZORUNDASINIZ. Mutlak itaat bekliyorsanız, bir muhtaçlık söz konusu olmalı. Sizin elinize bakıyor olmalı. Beklentiniz bu ise, ki çok misojenist, anlaşamazsanız da bedelini belki bir omur boyu odersiniz.

    --------

    Evlenmeme sorunsalı ise başka bir sorun. kolay mı lan?

    evlenme süreci ayri masraf, bekar adam, işsiz kalsa ana-baba evine döner idare eder tekrar iş bulana kadar. evli olsan, cift olarak mı taşınacaksın ana-baba evine?

    evi yürütmek ayrı masraf.

    ona gelene kadar, kafası sana uyan, bir.omur geçirebileceğini düşündüğün insanı bulmak (kiz icin de ayni, erkek icin de) zaten en zoru... Hic kolay değil bir evliliği yürütmek. En iyi arkadaşın olacak sevgiliyi bulman lazım ki, evliliğin yürüme ihtimali yüksek olsun. En iyi dostun olamayacak insanla evliliği yürütmek zor. Cok net. En iyi dostun bile olsa zor. Oyle düşün. Benim hatun yılda kac kere kafamı radyatöre surtmek istiyordur, kim bilir. kolay mı lan? düşünsene, evde bir herif var, hiç gitmiyor... dolayısı ile gençler evlenirken çok dikkatli davranıyorlarsa çok doğru yapıyorlar.

    Eğer benim eşim bir gün bu yazıyı okursa, bilsin ki : "seni cok seviyorum guzel kız. iyi ki hayatımdasın. İyi ki en iyi arkadaşımsın. aksi halde evlenmek için deli olmak lazım. ikimiz de bir elimiz yağda, bir elimiz balda iken girdik bu cendereye, ama nasıl huzurluyum, nasıl mutluyum anlatamam... Bir an bile pişman olmadım."

    Ve hatta: at, bebişim, silah... (bkz. karikatür) o derece.

    Sayın Cumhurbaşkanım şöyle düşünsün: boşanma oranları hızla yükselmeye devam ederken, gençler hızlı hızlı evlenip, boşanma istatistiklerini daha da yukseltse iyi mi olacak? Mevcut durum daha iyi değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cidden ama düğün salonları hep dolu 🤣😂🤣🥳😎💣

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.