Şimdi Ara

AKP’nin sürpriz seçimini tahmin ediyoruz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bana kalırsa 2021 kasım veya 2022 şubatı olacak 2023 kesinlikle olmayacak o zamana kadar götürebileceklerini düşünmüyorum.




  • 2022 Mart veya Nisan ayı seçim olur %20 inin altını görebilir


    Seçim tarihi ne kadar uzarsa AKP için o kadar kötü


    Herkesin hesaplamadığı %10 yeni genç seçmen var


    AKP + MHP den %15 seçmen Deva + Gelecek + İyi Parti + SP geçti yanına corona ve ekonomiyi ekle %20 -25 gidiyor


    Baraj %5 inerse çöküş büyük olur bu 3 parti Deva + Gelecek + SP %5 barajını %100 geçer


    58 milyon seçmen var + 5-6 milyon yeni genç seçmen geliyor


    ölüm + corona = 1,5-2 milyonu çık 60-61 milyon seçmen olur




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 21 Haziran 2021; 11:40:51 >
  • 2023 e kadar olmaz
    gideceklerini bile bile erken gitmek işlerine gelmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasım 2022

    RTE tekrar aday olabilsin diye meclisten seçim kararı çıkarırlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2022 bahar. Cumhur ittifakı %55'le sandığa gömer. Yaşanan son olaylar gösterdi ki Türk milleti istikrarsızlığa gelemiyor. Muhalefetin Peker operasyonuyla iktidarı yıpratma çalışmasına sağlam bir tokat gelecek gibi gözüküyor.

  • Millet ittifakı hala çoğunluğu alabilmiş değil, erken seçim akp nin işine gelir. Bunu CHP hala anlayamadı.

  • ldr1907 kullanıcısına yanıt

    Halkın büyük çoğunluğu ekonomiye bakar, pandemide esnaflar battı. 5 Litre yağ neredeyse 100 TL olacak. 2 seneye dolar 10 TL olacak. Son seçimde mhp sayesinde ilk turda kazandı; bu seçimde deva, gelecek partisi akp'den en az %4 oy alacak. RTE'nin 45 üstü alması mucize.


    AKP parti olarak %40'ı bile göremiyor artık. Genç nesil bir devri kapatacak.

  • 2023 de olur.Adam geldiği ilk günden beri hedef 2023 diyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4020D9D24 -- 21 Haziran 2021; 11:54:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RawShed kullanıcısına yanıt
    2 seneye dolar 10 mu olacak cidden 2 sene sürer mi sçahahahaha ben 1 sene diyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dolar 9
    Euro 10

    İstikrar bunun neresinde? Üstteki istikrar demiş de. İstikrar kavramından farklı şeyler mi anlıyoruz acaba çok değişik kafalar ama %55 alır Cumhur İttifakı benim pek umudum yok gram şaşırmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyid€ kazanacakları €rk€n s€çim€ ancak gir€rl€r

  • 2022 temmuz ayında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazanacak olsalar eskiden olduğu gibi yarın seçim yaparlardı, 3.5 atıyorlar. Kendi anket/araştırma firmaları bile tarihe gömüleceklerinde hemfikir.

  • 2023’den önce olmaz bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akp erken seçim yaparsa, ülke bilin ki daha kötüye gidecektir, erken seçim olmazsa bilin ki hala akp için ülkeyi toparlama umudu var demektedir.

  • 15 temmuz 2022

    İmamoğlu'na Sisi denmesi gibi: Darbeci fetöcüler ile millet iradesi arasında seçim yapmamız istenecek Bu aralar revaçta olsalardı seçim tarihi 28 şubat, 27 nisan vs. de olabilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _giray_ -- 21 Haziran 2021; 22:42:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar 7 Haziran 2015'te zaten sandığa gömülmüştü.Siz bakmayın ortalıkta kendilerinden emin dolaştıklarına...Bu millet 7 Haziran 2015'te bunlara aslında yolu gösterdi ancak ardından açılım sürecinin bitmesi ve artan terör olayları sayesiyle milletten tekrar oy aldılar.1 Kasım 2015 erken genel seçimlerinde millet sırf terör olaylarından çekindiği için bunlara 'mecburen' oy verdi.Ardından 24 Haziran 2018 erken genel seçimi yapıldı.Bu seçimlerde de 'Verin yetkiyi görün etkiyi','başkanlık sistemine geçelim uçacağız','başkanlık sistemi ile dolar,sterlin ve euro karşımızda tir tir titreyecek'' gibi içi boş büyük laflarla milletten oy istediler.Millette yeni sistemi denemek için bunlara yeniden oy verdi ancak bu oy oranı %42'de kaldı.Eğer MHP gerçekten muhalefet partisi gibi davransa aslında şuan mecliste de çoğunluğa sahip değiller.Hali hazırda MHP'nin desteğine sahip olmalarına rağmen anayasayı ne mecliste değiştirmeye ne de referanduma götürebilme gücüne sahipler.


    Dahası milletin bunlara tavır aldığı 2019 yerel seçimlerinde iyice ortaya çıktı.İlk kez İstanbul ve Ankara'yı kaybettiler.O dönemi hatırlıyorum ben dahil birkaç arkadaş Ankara'nın kesinlikle muhalefete geçeceğini,İstanbul'un da muhalefete geçebileceğini söylediğimiz zaman bizimle alay eden troller vardı.''Hadi Ankarayı anladıktan İstanbul'u rüyanızda bile alamazsınız' diyorlardı.Sonuçları gördük.Seçimi kaybettikleri halde zorla seçimi yeniletip sandığa gittiklerinde ise tarihi bir farkla tekrar yenildiler.


    Kısacası bu millet altı yıl önce yapılan 7 Haziran 2015'te zaten yol verdi.O tarihten bu zamana kadar terör ve darbe girişiminin yarattığı korku ile getirdikleri yeni sistemin içi boş büyük vaatleri sayesiyle milletten tekrar oy aldılar ancak hiçbir zaman 7 Haziran 2015 öncesindeki büyük desteğe sahip olamadılar.24 Haziran 2018'de ki seçimlerden sonra ise gün gün eriyorlar.Bu erime 2020'de ortaya çıkan korona salgını ile iyice artmış durumda...Gençlerin çok büyük bir kısmının bunlara oy vermeyeceğini kendileri de biliyor.Şimdi ekonomi iyice kötüleştiği için gençleri geçtim kendilerine oy veren yetişkinlerin bile artık bunlardan yüz çevirdikleri görülüyor.Kendi anket firmaları bile çöküşü gizleyemiyor.


    Son olarak erken veya zamanında yapılacak bir seçimde bunların gidici oldukları artık aşikar.Bu gidişi durdurmak için ya seçim devam ederken usulsüzlük yapacaklar ya da seçim kanununu değiştirecekler.Buna yeltendikleri zamanlar oldu.İlk Mart 2014 yerel seçimlerinde Ankara'da Mansur Yavaş ileri geçeceği sırada trafolara kedilerin girmesi sonucu veri akışı kesilmiş ve veriler geri geldiğinde Yavaş'ın rakibi (adını bile ağzıma almak istemiyorum) birden bire öne geçmişti.Ardından Nisan 2017'de yapılan referandumda da aynı senaryoyu görmüştük.'Evet' ile 'Hayır' başa baş giderken birden veri akışı kesilmiş ardından YSK kanunu çiğnenerek mühürsüz oylarında sayıma dahil edildiği açıklanmış ve böylece 'Evet' çok az bir farkla öne geçerek içinde bulunduğumuz bu ucube sistem Türkiye'ye getirilmişti.Yine aynı senaryoyu Mart 2019 yerel seçimlerinde görmüş,İstanbulda İmamoğlu ve Yıldırım başa baş giderken birden bire veri akışı kesilmiş,uzun bir süre veri girdisi olmamış ancak İmamoğlunun ve ekibinin oyları yerinde takip etmesi sayesiyle bir oldu bitti yapamamışlardı.Buna rağmen 'birşey olmasa bile kesinlikle birşeyler oldu' denilerek YSK'ya baskı kurularak İstanbul seçimleri iptal edilip yeniletilmişti.Bunda ise tarihi bir farkla yenilmişlerdi.


    Kısacası eğer kanunlara uyulur ve muhalefet seçim gecesi tüm Türkiye'de gözünü dört açarsa bunların ilk seçimde tarihi bir yenilgi alıp gitmeleri büyük bir olasılıktır.

  • ben bir ay diyorum.yarın nasıl bir "hata" yapıcakları belli olmaz, gitmeden önce ülkeden alabiklerini alıcaklar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.