Şimdi Ara

Akp, kendi ayağına neden sıktı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mevcut parlementer sistemde, %35 oy bile alsa en az 2 dönem daha iktidar garantiyken, neden %50+ lık baraj gerektiren bir sisteme geçilmesnine çalıştılar?



  • Çoğunluk meselesi. Yarıdan üstün gelmek mi?
    Üçte biri olmakmı?

    Ysk elinde olduğu sürece %45 te alınsa %50+1 olur. Cia başkanının, başkanlık refarandumu öncesi neden geldiğini hâlâ söylemedi B. Erdoğan. Zaten birçok şey tuhaf ülkede.

    Yani bu da benim düşüncem tabii. Farklı şeylerde olabilir.
  • Çoğunluk meselesi. Yarıdan üstün gelmek mi?
    Üçte biri olmakmı?

    Ysk elinde olduğu sürece %45 te alınsa %50+1 olur. Cia başkanının, başkanlık refarandumu öncesi neden geldiğini hâlâ söylemedi B. Erdoğan. Zaten birçok şey tuhaf ülkede.

    Yani bu da benim düşüncem tabii. Farklı şeylerde olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 10 Aralık 2017; 18:51:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü başkanlık sisteminde tüm yetkiler kendisinde toplanıyor yasama ve yürütme yetkisi kendi vekilleri fazla olduğundan sadece onda toplanıyor , yargı bile bir nevi bağımsız olmayıp onun himayesine giriyor. Siz şu an hakim ve savcıların büyük davalarda kendi iradeleriyle karar verdiğini mi sanıyorsunuz ? Hepsi sarayın ağzına bakıyor aksine bir karar verirlerse fetöcü diye hemen açığa alınmaktan korkuyorlar , haklılar da

    Şu an korku ve baskıyla bir yönetim hakim. Kendileri ve peşkeşçileri milyar dolarla oynarken rüşvet alıp verirken ; halk ise sefil bir biçimde hayat sürüyor ve gün geçtikçe bu sefillik giderek artıyor. Bunun sonunda iç savaş zaten kaçınılmazdır . İşsizlik , enflasyon almış başını gitmiş. Ha bunlara karşı çıkarsanda fetöcü hain ilan ediliyorsun.

    Şimdi diyecekler ki herkesin elinde son model iphone , araba eh be kardeşim adam onu kendi kazandığından alamıyor ki kredi kartıyla alıyor veya kredi çekiyor. Adı üstünde kredi. Şunu bir türlü anlayamadılar alım gücünüz krediyle , kredi kartıyla değil aylık gelirinize göre hesaplanır. İphone veya araba için (kredi çekmeden) kaç maaş gerekir , Bir aylık maaşla kaç litre benzin alınır , kaç sepet market alışverişi yapılır veya bir maaşla kaç defa lokantada yemek yenilir böyle hesaplanır.

    Şu an en kıytırık 1990 model şahinler bile 20.000 e yaklaşmış. Avrupadaki adam ise 3-4 maaşa son model arabaya biniyor. Buda farklı bir örnekti.




  • olm bas bas bağırdık saf yapıyor hala kendini yargılanmamak için siz rte o koltuğa oturursa bi daha kalkıcak mı sanıyosunuz hiç bi avrupa ülkesi tebrik dahi etmedi ysk faciasından sonra rte istediği kadar başkan olsun elalemin gözünde diktatör kalıcak diyceksiniz ki bana ne lan avrupa ne düşünüyo amerika ne düşünüyo dolar çıkınca da dış mihrak diye ağlamıycaksın o zaman benim beceriksizliğim diycen
  • Antlion A kullanıcısına yanıt
    ABD ve AB de büyük davalarda, hakim ve savcılar kendi iradeleriye mi karar veriyor sence?
    Korku ve bakıcı bir yönetimin hakim olduğu fikrine nasıl kapıldın? Gördüğüm kadarıyla Feto ve pkklılar dışında herkes her türlü siyasi,sosyal faaliyeti yapıyor. Köşe yazarından siyasetçisine herkes her türlü hakareti de yapabiliyor. Hatta bizzat Rte'nin şahsına ve ailesine.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.