Şimdi Ara

AKP 14 Yılda 3 Trilyon 222 Milyar Vergi Topladı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AKP hükümetleri, 2003 başı ile 2016 sonu arasındaki 14 yılda toplam 3 trilyon 222 milyar lira vergi topladı…
    Böyle söyleyince sanki normalmiş gibi duruyor. Eski para ile söylesem hiç anlaşılmayacak ama söyleyeyim; 3 kentilyon 222 katrilyon lira vergi toplandı…
    Basitleştirelim; 3 milyon 222 bin tane bir trilyon liralık vergi toplandı. Yetmedi! Bırak harcamayı, bu parayla sıfır ülke satın alırsın.
    Öyle hesap makinelerine sığacak bir rakam değil… Hesaba özelleştirmeleri falan da dâhil etmiyorum. Yok, limanlar, araziler satılmış, madenler kiralanmış, Telekom, şu, bu, hiç saymıyorum. Lisans hakları, enerji dağıtım ihaleleri de bu rakamın içerisinde yer almıyor. Oralardan da dünya para geldi ama kim bilir nereye gitti?
    Borçlanmamız mı azaldı? Hayır! IMF'ye 23 milyar dolarını ödedik, çok daha fazlası masanın üzerinde… Türkiye'nin 2002'de 130 milyar dolar olan brüt dış borcu 430 milyar dolara yükseldi.
    Peki, bunca parayla ne yapıldı? Siz 14 yılda toplanan vergiyle kurulan fabrika gördünüz mü? Arayın bakalım, belki bulursunuz.
    Yollar, köprüler mi yapıldı? Hayır! Yaptırıldı… Devlet yapanlara 15-20-25 yıllık müşteri garanti paralarını vergilerimizle ödeyecek.
    Hani Cumhurbaşkanı her ortamda övünüyor ya, cebimizden bir kuruş çıkmadan yaptırıyoruz diye… Yaptırırken aynen öyle ama önümüzdeki 20 yıl boyunca ödemek için anamız ağlayacak……
    Şimdilik açıklanan rakam, 123 milyar dolarlık garanti taahhüdü verdiğimiz. Bunlar bitenlerin garantisi… Halen yapılanlarla beraber siz rakamı üçe katlayın.
    Bunu ona yaptır, onu buna yaptır, sahi vergilerle ne yapılıyor?
    Bakın; İki Boğaz köprüsünün geçiş ücreti 3.50 liradan 7.0 liraya yükseltildi. İki kat artırıldı ama nafile… Yıllardır adeta para basan iki Boğaz köprüsünün gelirini artık üçüncü köprüyü yapanlara veriyoruz. Bütün büyük araçlar üçüncü köprüye yönlendirildiği halde geçen araçların parası da yetmiyor. İhale araç garantisinden de para alıyor. Köprüyü yaptırırken nasıl hesap kitap yaptılarsa artık! Hiç değilse bir çobana danışsaydılar.
    Osmangazi Köprüsü'ne hiç girmeyelim. O başlı başına bir kara delik… Şöyle söyleyeyim, eğer köprüyü devlet yapsaydı yıllar boyu ödeyeceğimiz para ile bir tane de yanına yaptırır yol şeritlerini de altın kaplama çektirirdik!
    Sözde cepten beş kuruş para çıkmadan şehir hastaneleri özel sektöre yaptırılıyor, 18 sağlık tesisi için özel sektöre 30 milyar dolar kira ödenecek.
    Yani efendilere 19 haneli
    3.222.000.000.000.000.000
    liralık çek yetmedi muhteremler gelecek vergilerimizi de senetle ipotekledi.

    MURAT MURATOĞLU / Sözcü



  • "Sıkılıyorum, daralıyorum, isyan ediyorum isyan!" - Cem Uzan



    Yemin ediyorum ben bu tür hesaplamalara girince kahroluyorum. Hele o diyanet işleri başkanlığının bütçesi yok mu? Sadece o parayla yeni ülke kurarsın be. Cumhuriyet ilk kurulduğunda eldeki sıfır imkanlarla neler başarmışız bir de bugün o kadar vergi ile yapılana bakın. Yemin ediyorum kederimden öleceğim çok üzülüyorum ülkenin bu haline. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti iki köprü 3 tane yolda ibaret değil, olmamalı.

    GENİŞ VİZYONLU ÜRETİME BİLİME KATKI SAĞLAMAYI HEDEF EDİNEN İKTİDARLAR SEÇMELİYİZ
  • Yolsuzluk,İsraf. Hep boş işler.



    O paranın %2'siyle Uçak,Nükleer Gemi-Denizaltı,Helikopter,Araba ve Çeşit çeşit Motor üretilip satılırdı. Ama yok işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabi terörist suriyeliler için bir kısmı
  • 3.222.000.000.000 olacaktı yalnız.

    3.222.000.000.000.000.000 nedir.

    her türlü inanılmaz bir para gerçi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tonyukuk

    3.222.000.000.000 olacaktı yalnız.

    3.222.000.000.000.000.000 nedir.

    her türlü inanılmaz bir para gerçi.

    Eski parayla yazmış. Ek bilgi olarak paranın ağırlığı 100'lük banknotlarla 35400 ton. Paranın 1/3'ü ile bağlantı yollarıyla beraber 100 (yüz) tane boğaz köprüsü yapılabiliyor.

    Tabi bu işin gırgırı ama çok az bir kısmıyla bile satılığa çıkan birbirinden değerli teknoloji şirketlerinden birkaç tanesini alabilirdik. Düşünün mesela Atmel gibi firma birkaç ay önce 3.6 milyar dolara satıldı. Ürettiği ürünler, bilgi birikimi, teknolojisi, patentleri akla zarar. Satın alınıp devlet şirketi yapılabilirdi. Yeni Tübitak'ımız olurdu, tabi bin kat daha gelişmişi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BF8E9B238 -- 25 Nisan 2017; 1:26:27 >
  • Bu ülke batmaya mahkum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dehşet para toplanıyor
    hala yap işlet devret mantığıyla ihale veriliyor

  • Diyanete gidiyor o paralar. Köprü ve yol yerine bilim alanına yatırım yapılsaydı şu an dolar 3.6 olmazdı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstüne üstlük satılan devlet kurumlarını da ekle bunların üstüne. sonuç ne? inşaat,yol,havalimanı.

    nerede ar-ge? nerede bilim? nerede teknoloji? nerede ekonomi? nerede eğitim? haklarını yemeyelim,eğitim de imam hatip okullarının çoğaltılması,her şehire üniversite açılması gerçekten çok ileriye götürdü bizi.
  • 80 milyon insandan deve yuku ile vergi toplayip,bir tane kayda deger is yapamayan hukumet bu millete mustehak.Su 80 milyon pasa pasa deve yukuyle vergi odeyip gıkı cikmayan nufus,bir isvecte,bir hollanda'da olsaydi ohoooo.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 kentilyon diyor lan 3 kentilyon cumhuriyet tarihinde görülmemiş yolsuzluk bu yuhhhhhhhhhhhhh beeeee
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.