Şimdi Ara

Akıllı Yangınlarla Küllerinden Doğan 10 Otel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akıllı Yangınlarla Küllerinden Doğan 10 OtelOdatvyoutube
    Akıllı Yangınlarla Küllerinden Doğan 10 Otel Muğla’nın Marmaris ilçesinde ünlü bir otelin üst bölgesindeki ormanlık alanda çıkan yangın Türkiye'nin gündemine oturdu. Yangınına müdahale sırasında 1 personelin şehit düşmesi de hepimizi derinden yaraladı. Uzmanlar yangının kundaklama olmadığını düşünüyor. Biliyor musunuz Türkiye’de 2004-2019 yılları arasında toplam 37 bin 46 yangın çıktı. Ve bu yangınlarda 141 bin hektar ormanlık alan kül oldu. 2019’da çıkan orman yangınlarının yarıdan fazlası ‘faili meçhul’ olarak kayıtlara geçti. Bu rakam, 65 bin hektarlık alanı kapsayan Beyşehir Gölü’nün iki katından fazla… Gözünüzde canlanması için verebileceğim bir diğer örnekse; 166 bin 500 hektarlık Tuz Gölü… Yangınlar neredeyse Tuz Gölü’nün yüzölçümüne yakın. İllere göre yapılan sıralamaya göre Muğla ve İzmir en çok yangın çıkan iller olarak yer alıyor. Kundaklama yapılan yerler… Yanan ormanlar ve orman yerine yapılan oteller… İşte bu videoda yeşil alanların otel oluşuna şahitlik edeceğiz… Odatv’ye hoş geldiniz... Ben Pınar Saraçoğlu. Arşiv Odası başlıyor. Kanalımıza Abone Olun ► https://www.youtube.com/channel/UCV8cU-Vdj1Cra6a2Eqco7EQ Odatv Resmi Web Sitesi: https://odatv4.com/ Odatv Sosyal Medya Hesapları; Facebook: https://www.facebook.com/odatv/ Twitter: https://twitter.com/odatv Instagram: https://www.instagram.com/odatvresmi/
    https://www.youtube.com/watch?v=qIrRlxxnIaE



    Muğla’nın Marmaris ilçesinde ünlü bir otelin üst bölgesindeki ormanlık alanda çıkan yangın Türkiye'nin gündemine oturdu. Yangınına müdahale sırasında 1 personelin şehit düşmesi de hepimizi derinden yaraladı. Uzmanlar yangının kundaklama olmadığını düşünüyor. Biliyor musunuz Türkiye’de 2004-2019 yılları arasında toplam 37 bin 46 yangın çıktı. Ve bu yangınlarda 141 bin hektar ormanlık alan kül oldu.



    2019’da çıkan orman yangınlarının yarıdan fazlası ‘faili meçhul’ olarak kayıtlara geçti. Bu rakam, 65 bin hektarlık alanı kapsayan Beyşehir Gölü’nün iki katından fazla… Gözünüzde canlanması için verebileceğim bir diğer örnekse; 166 bin 500 hektarlık Tuz Gölü… Yangınlar neredeyse Tuz Gölü’nün yüzölçümüne yakın. İllere göre yapılan sıralamaya göre Muğla ve İzmir en çok yangın çıkan iller olarak yer alıyor.



    Kundaklama yapılan yerler… Yanan ormanlar ve orman yerine yapılan oteller… İşte bu videoda yeşil alanların otel oluşuna şahitlik edeceğiz…








  • şans eseri tam da koylarda otel yapmalık yerler yanmış

  • yangınları pkk üstlenmiş hala otel diyorlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-289234E80 -- 8 Mart 2024; 20:8:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-289234E80

    yangınları pkk üstlenmiş hala otel diyorlar

    birileri üstlendi tamam peki orayı yeniden mi eskisi gibi yapacak sanıyorsunuz hocam belli kısmı orman olarak kalacak diger yerleri otel olacak bunları olan şeyler olmayan şeyler degil o kanun neden cıktı peki otel olmayacaksa

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-289234E80

    yangınları pkk üstlenmiş hala otel diyorlar

    Ooooo forumda görmeyi özlediğimiz akp sevdalısı internet kullanıcısı, söle bakem maaaşlar yattı mı, merkezden gelen algı maillerine uydunuz mu ? hadi bakalaım daha çok çalışırsan süpervizor falan olursun, çünkü ağababaların ortalıkta yok, ne demişler her kriz fırsat doğurur, hadi bakalım buradan yürürsün umarım.

  • Yangını pkk üstlenince oraya otel dikmek mi gerekiyor? Pkk yaktı suçlu ama oteli dikenler masum.

    Yak ormanı at suçu pkkya zaten karşı çıkan olamaz sonra olay unutulunca oteli dikersin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KAUANKA

    Bu mesaj silindi.

    Madem pkk yakıyor peki seninkiler ne yapıyor? Pkk yakarken siz karşısında çaresiz mi kalıyorsunuz? Yapacak birşeyiniz yok mu? Hani 200 bilmem kaç tane kalmıştı sayısının küsüratına kadar biliyorsunuz ama icraat sıfır nasıl işse.

    Ülkeyi yönetiyorsun ama işiniz gücünüz mazeret uydurmak. Orman yandı pkk yaktı. Sonra neden otel dikildi? Ses yok. Uçaklar bozuk 2 sene önce uçuyordu kayyum atandı artık uçamıyor nedense.

    Sonra lafa gelince pkk avukatı falan filan. Yananın hesabını vermek yok, otelin nasıl dikildiğini açıklamak yok. Aklınca çamur at cevap verdiğini san.

    Ben 90'lardan beri pkk laflarını dinliyorum. Hayret yanan yerlere dikilen oteller pkknın olmalı. Veletlere pkk ve avukatlık hikayeleri anlat bu kadar sene bunları duyduk sökmez artık.





  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    "KONTROLLÜ YANGIN" deyin olsun bitsin...

    Hirsizin hiç sucu yok kardes anliyorum seni Akıllı Yangınlarla Küllerinden Doğan 10 Otel 

    Hesap vermesi gerekenlere de halkimiz gerekli cevabi verir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KAUANKA K kullanıcısına yanıt

    Bana sorduğunuz bir tane hesap söylesene?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KAUANKA K kullanıcısına yanıt

    Bir kere de hükümetin izi sorgulayın be.


    1.)Yangınları PKK yaptıysa MİT ve polis teşkilatı ne işe yarıyor? Demek ki PKK nın şehir yapılanması ülkede hala çık güçlü. İçişleri bakanlığının büyük bir zaafı var öyleyse.


    2.)Türkiye 'nin neden yangın söndürme uçağı yok? Neden yeterli ekipmanımız yok? Lan Bi soru sorun şu hükümete. Hakkınız bu sizin. Neden koca Türkiye' nin yeterli yangın söndürme uçağı yok? Bir saraya harcanan para ile kaç tane uçak alınırdı?


    3.)Yanan ormanlık arazilere çeşitli nedenlerle imar izni verildiği bir gerçek. Koca otellerin nesini yalanlayacaksınız?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 2 Ağustos 2021; 8:20:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kes traşı fesli trolü!



    15 Temmuz 2007’de Güvercinlik mahallesinde 100 hektarlık Kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda yangın meydana gelmiş, yangın sonucunda 250 hektar orman alanı ile 30 hektara yakın tarım arazisi ve zeytinlik yok olmuştu.


    Dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü ve eski AKP Antalya Milletvekili İbrahim Aydın “Ormanlık alanlar ve imar yerleri belli. Kesinlikle iddia ediyorum ki yanan yerler ne 2B kapsamında olacak ne de imara açılacak. Dışarıda söylenenlere itibar edilmesin. Yakın zamanda yanan yerleri temizleyeceğiz. Ekim ayında ilk yağmurlarla birlikte tohumlama ve fidan dikimi yaparak yeşillendireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.


    Ancak bu ifadelere rağmen yanan arazinin bir bölümünde lüks oteller yapıldı. Bölgede yer alan La Blanche Island isimli otel 2012’de, Titanic Deluxe Bodrum 2016’da, Lujo Bodrum Hotel 2018’de açıldı.


    Akıllı Yangınlarla Küllerinden Doğan 10 Otel




    Akıllı Yangınlarla Küllerinden Doğan 10 Otel

    Sene 2021




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surpentor -- 2 Ağustos 2021; 8:56:38 >





  • < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İçişleri bakanı pkklı sayısı 200'ün altına indi diyordu, şimdi ülkeyi mi yakıyor bu 200'den az kişi ve tüm emniyet, asker, istihbaratımız bir şey yapamıyor mu? Hiç yakışıyor mu itibarımıza?


    Türk Hava Kurumunu da mı pkk kapatıp uçaklarını hangara çekti? Kurumun pilotlarını işten çıkartıp başına kayyum atadı? O kayyumu da düğüne aaaa pardon nikaha gönderdi?


    Yanan yerlere yapılacak oteller de pkk işbirlikçileridir o zaman değil mi?


    Ülke yanarken buraların imara açılması kararının Cumhurbaşkanına bağlanmasını da unutmayalım.


    Ha bir de gündem nasıl değişti değil mi?


    Kriz, pandemi, mülteciler, yolsuzluklar, pislikler, intiharlar nasıl da unutuldu bir anda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 2 Ağustos 2021; 15:2:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KAUANKA

    "KONTROLLÜ YANGIN" deyin olsun bitsin...

    Hirsizin hiç sucu yok kardes anliyorum seni  

    Hesap vermesi gerekenlere de halkimiz gerekli cevabi verir.

    He he öyle.

    Sizin nereniz düzgün ki kontrollü yangın lafından gocunasın? Ortaya sürekli yeni birşeyler atıp bir de büyük harflerle yazmak tam trol işi.

    Hırsız dediğinin olup olmadığı bile belli değil. Senin gibiler işi oraya çekmeye çalışıyor. Ortaya birşey at ki herkes oraya baksın meselenin aslıyla ilgilenmesin. İstediğin bu. Yemezler. O pkk laflarını çok duydum belki sen dünyada yoktun.

    Ülkede iktidarda olan parti ona buna suç atıp sanki o yönetmiyormuş gibi numara yapmaz. Sürekli bahane uydurmaz. Önceleri bu taktikleri iyi yutturuyordunuz artık sökmüyor. Orman yanıyorsa ve söndüremiyorsan sorumlu sensin. Pkk yaksa bile onu bulup yakalayacak olan sensin. Öyle milletten dünya kadar vergi alıp evi yanana kredi demeyeceksin. Adamlara ev yapamayacak kadar acizsiniz vergileri yemeyi biliyorsunuz.

    Yıllardır ormanı pkk yakar ama oteli başkası diker. Garibanın biri o yanan yere ev dikse 2 günde yıkarsınız.


    Senin gibilerden çok gördüm. Anca böyle şeyler yazarsın. 10 mesaj cevap yazsam rezil etsem bile farketmez. Utanmanız yok. 5 dakika sonra ya gider başkasına aynı şekilde salça olursun ya da görmezden gelirsin.





  • ya bunlar gerçekten iddia etikleri gibi müslüman mı? yani bunu yapanların gerçekten öteki dünya inançları var mı? yoksa kadir gecesinin olduğu gün oruç tutup teravi namazı sonrası bilmem kaç kez tespih çekince tüm günahlarının affolacağını falan mı düşünüyorlar? yanacaksınız inşallah!

  • Benim merak ettiğim bu otellere imar iznini belediyeler vermiyor muydu?

    Marmaris, Muğla Belediyeleri kimin elindeydi?

    Bilemedim....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoomBookTR

    Benim merak ettiğim bu otellere imar iznini belediyeler vermiyor muydu?

    Marmaris, Muğla Belediyeleri kimin elindeydi?

    Bilemedim....

    2B orman yasası ile akp ormanların yakilisini resmiyete döktü, siz alkisladiniz. Bu bedeua ettik. Orman alanları belediye sorumluluğunda değildir. Sorumluluk 2b projesiyle cigerlerimizi kavuran akp ve utanmadan bu mesajı atabilen sizlerindir. Hazine arazisi ormanlık sit alanlarindan yakarak devairilip imara açılırken bütün bu pislikleri görmeyip bu mesajı utanmadan atabilmek büyük bir şuursuzluk ister.


    Gözlerimle görsem benzin döküp yaktiklarini, o benzin bidonunu veren 2B yasasının orman katili mimarları ve alkışlayanlardır.


    O yasa yürürlükte olduğu sürece her bir yanmış yaprak parçası sizin utancınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Akıllı Yangınlarla Küllerinden Doğan 10 OtelTurgay Yildizyoutube
    YAK Bİ ORMAN ABİME!
    https://www.youtube.com/watch?v=qj-Gm4E87kI
  • GoSSgO G kullanıcısına yanıt

    Yav he he... Suç benim. Hepsini ben yakıyorum çok bilmiş. İşiniz gücünüz algı...

    Yazdığımı iyi oku. Belediyelerin sorumlulukları varken yangın bölgelerinde neden malum belediyeler elini sürmüyor ve yanmasını seyrediyor?

    Sen bunu söylesene...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoomBookTR -- 5 Ağustos 2021; 16:3:55 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.