Şimdi Ara

Akasa Venom Voodoo'ya sıvı metal sürerek bozdum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4770k işlemcimi delid yaptıktan sonra artan metali soğutucu ve cpu arasına sıktım. Bilmeyenler için soğutucu bakır heatpipe ile işlemciyi direk temas halinde tutuyor. bakır boruların arası da 1mm civarı aliminyum malzeme. Sıvı metal işleminden bir sene sonra aşırı sıcaklık almaya başladım işlemciyi açtığım zaman sıvı metalin IHS üzerinde neredeyse bittiğini fotoğrafta gösterdiğim kırmızı daire içindeki kısımların helva kıvamına geldiğini farkettim. Sıvı metalin aliminyum yüzeylere uygulanmamasını biliyordum ancak böyle boru temaslı soğutucularda bu denli sıkıntı çıkaracağını bilmiyordum. İşin ilginci şudur ki helva gibi olan parça aslında hala iş yapıyor yani soğutucuyu işlemciye basıyor. Ancak yeni sıvı metal olmayan termal macun kullanmama ragmen işlemci stres testinde 90-100 derecelerde gezerken soğutucu buz gibi. Soğutucuyu çıkarıp altında çakmak yakıyorum bakır boruların hiçbiri ısıyı taşımıyor. Bu arada işlemcinin yüzeyi ısınıyor yani çekirdek ile IHS arasında bir sorun yok. Zaten soğutucu değiştirme düşüncem olduğu için böyle bir işe girişmiştim o yüzden çok takmadım.


    Anlamadığım kısım:

    Sıvı metal bakıra zarar vermiyor ancak aradaki milimetrik boşluklardan resimdeki bloğu eritmiş. Bu durumda ben soğutucuyu montelediğim zaman neden soğutucudan randıman alamıyorum. Soğutucunun yüzeyi gayet düz, hatta emin olmak için ince bir zımparayla soğutucu yüzeyi ve işlemciyi dümdüz hale getirdim. İşlemciye uyguladığı baskı da gayet yeterli termal macunun izlerinden belli oluyor. Bu konu hakkında fikri olan yardımcı olabilirse sevinirim resmen aydınlanmış olacağım.

    Akasa Venom Voodoo'ya sıvı metal sürerek bozdum.



  • geçmiş olsun benim fx8350 yada anakart hakkın rahmetine kavuştuğu için benimde elimde kaldı aynı soğutucudan. gayet güzel bir soğutucu.


    ısı borusunu bir yerlerden delip içindeki gazın yada sıvıyı buharlaştırıp uçmasına sebep olmuş olabilir. Termal iletimde ısı borusunun içindeki madde çok önemli.


  • Hocam, ben de 4790k ile kullanıyorum aynı soğutucuyu.. Delid işlemini yaptırdım arkadaşa.Sonra meraktan amazon com dan thermal grizzly Conductonaut sıvı metal aldım.

    Arkadaş Mx 4 macun sürmüştü. Onu sildim. İşlemcinin üzerine itinayla çok çok ince bir tabaka sıvı metal sürdüm. Venom voodoonun 4 ısı borusu temas ediyor 4790k ya. En dıştaki borular açıkta.


    Sen sıvı metali fazla sürmüşsün sanırım. Resimde işaretlediğin kısımlar işlemciye temas etmiyor.


    Ben soğutucuya sıvı metal sürmedim. Onu sadece ıslak mendille sildim. Macun kalıntılarını temizledim.


    Sonuç: Performans Mx4 ile neredeyse aynı. Ancak fan yüzde yüzdeyken daha çabuk soğuyor.


    Benim venomun ramlere bakan kısmındaki fanı kullanmıyorum. Ramleri takmama engel olduğu için 9 cm BeQuiet marka fan aldım onun yerine ve plastik yuvaya plastik kelepçeyle tutturdum.


    4.7Ghz de 75 dereceyi geçmiyor oyunlarda.

    4.5 Ghz Turbo 4.6Ghzde kullanıyorum. Cyberpunk 2077 de maksimum 70 derece.


    Akasa Venom Voodoo da montaj sıkıntılı. Yanlışlıkla her vida tam sıkılmazsa soğutucu ağır olduğundan dikey kasalarda işlemciye tam temas etmiyor. Sıvı metalin akmasına sebep olmuş olabilir o nedenle.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 24 Haziran 2021; 14:53:48 >
  • Hocam merhabalar, elinizde halen Akasa Venom Voodoo fan duruyormu?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.