Şimdi Ara

Akademik çalışmalara uygun yazıcı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evimde maalesef bir yazıcı yok ve en basitinden tek sayfa bile bastırmak için kırtasiyelere koşturmak durumunda kalıyorum. Malum ekonomiden dolayı da bir sayfa için her seferinde 3-5 TL cebimden gidiyor. Sayfa sayısı arttıkça da fiyat katlanıyor. Son 5 seneyi göz önünde bulundurursam çıktı alırken belki de bir yazıcı parasını kırtasiyelere harcamışımdır. Bu yüzden de hem koşturma derdi hem de maliyet derdinden dolayı artık bir yazıcı almayı düşünüyorum fakat bir sürü seçenek var. Yazıcıdan hiç anlamayan biri olduğum için de sadece modellere öylesine bakmakla kalıyorum. Bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum.



    1- Fiyat üst limit) : 3.500-4000 TL'yi geçmezse güzel olur. Ama biraz daha zorlarsanız şu model daha iyi derseniz bütçemi yükseltebilirim.


    2- Aylık ortalama çıktı sayısı : 100-150 sayfayı geçeceğini sanmıyorum. Özellikle makale ve ders notu yazdırmak için kullanacağım. Bir tek baskı alımının yoğun olacağı ve ortalama verdiğim rakamı geçecek dönem akademik dönemin başı olacak o zamanlarda ders notu bastırırım. Onun dışında çok fazla baskım olmayacak.


    3-Çok fonksiyonlu mu : Evet, özellikle tarama ve fotokopi de olsun.


    4-Özellikle laser ya da özellikle inkjet mi istiyorsunuz : Bu özellikler nedir bilmiyorum.


    5-Renkli çıktı gerekli mi : Nadir de olsa gerekli olacak.


    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız : Ekonomik ve uzun kullanım ömrü sunsun yeter, o yüzden hangisi daha iyi olur pek bilmiyorum.


    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model var mı : Marka bilgim pek yok. Arıza çıkartma durumları az olan ya da servisi iyi olan, yedek parçaları ekonomik bir marka ile uzun yıllarca kullanabileyim yeterli.


    8-Fax özelliği isteniyor mu : Şu an için gerek yok gibi.


    9-Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) : Kablosuz bağlantı olsa güzel olur. Ama diğer bağlantı özellikleri de olabilir.



    Teşekkürler.








  • Tanklı yazıcı tercih etmenizi önerebilirim. Yazdıklarınıza göre baskı sayınız çok fazla olmayacak. Tarayıcı özelliği olması ve tanklı sistem olması da avantaj olacak. orijinal mürekkep fiyatlarını yüksek bulmanız halinde muadil mürekkep tercih edebilirsiniz. Bir örnek paylaşıyorum:

    dcptoner.com
    HP Smart Tank 515 Çok Fonksiyonlu Mürekkep Tanklı Yazıcı 1TJ09A | En İyi Tanklı Yazıcı Fiyatları
    https://dcptoner.com/hp-smart-tank-515-cok-fonksiyonlu-murekkep-tankli-yazici-1tj09a
  • Bence Epson 1210 yada Canon 2400 işinizi görür aylık 150 sayfa gene rakam değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renkli seçeneğinizi eleyin bence. Aylık 150 ortalama ve yaz tatili gibi tatil süreleriniz de olacağı için mürekkepli kesinlikle tavsiye etmem. Donma kuruma kartş bozulması gibi bir çok sorun yaşarsınız. Tavsiyem Xerox 3025BI modelidi. Wifili ve Fotokopi Tarama özl.


    hatta sıfır da almayın Dolap Uygulamasında Xerox 3025 diye aratın. 2.el alın en fazla toneri kötüdür sıfır muadil toner alırsınız oda 150tl olabilir. Dolapta da yazıcı 2200 ile 2500 arasındadır. Yok yere çok para harcamayın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.