Şimdi Ara

Ak Partililerin Başarılı Akrabaları no: ∞-1 (Baldız)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
8.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
142 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bakanin-baldizina-dhmide-koltuk-2416586/

    quote:

    Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın Milli Savunma Bakanlığı’nda memur olarak görev yapan baldızı S.D’nin, Devlet Hava Meydanları İşletmesinde (DHMİ) daire başkanı olduğu bildirildi.



    Adamlar başarılı , ticaret dehası ve becerikli muhalifler onları kıskanıyor , çekememezlik bizimkisi başka bir şey değil.
    Düz Ak partili arkadaşlar yarın bir gün sizin yakınlarınızın , çocuklarınızın önünü de kesecekler , bunu görmeniz dileği ile.
    Mahşer günü benim hesap bitmezde olurda biterse bu Ak Partililerin hesap vermesini seyretmek isterdim.







  • Bu listeler istisnai atamaları gösteriyor sadece bu arada yani buzdağının görünen yüzü.Çok basit örnekler.
    Pek istisna olmamış gibi ama.

    http://artukluhaber.net/haber-chpli_kloctanvip_torpil_2listesi...-14625.html

    SINAVSIZ DEVLET MEMURİYETİNE İSTİSNAİ

    KADROLARDA ATANANLAR





    1. TUĞÇE ÖZER

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafçısı Kayhan ÖZER’in kızı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda 2 gün Basın Müşaviri olarak görev yaptırıldı. Bu sayede memuriyete açıktan atanmış oldu.

    2. YASİN EKREM SELİM

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Örtülü Ödeneğin başında olan Maksut SERİM’in oğlu. Açıktan atamayla AB Bakanlığında müşavirlik kadrosu verildi.

    3. Ali Taha KOÇ

    AKP’li eski Kültür Bakanı Atilla KOÇ’un oğlu. Sınavsız olarak Başbakanlıkta önce müşavir, sonra Baş Müşavir yapıldı. Ardında da Başkan olarak atanıp Saray’ın Bilişim Biriminin başına getirildi.

    4. FATMA ERTEN

    Mehmet Ali ŞAHİN’in teyzesinin kızı. KPSS’den aldığı puan atanmaya yetmeyince dönemin TBMM Başkanı yakını sayesinde önce sözleşmeli olarak Meclis’e bağlı Devlet Arşivlerine aldı. Bir süre sonra da İstisnai Kadro ile Mecliste müşavir yaparak, Memur olmasını temin etti. Bununla da yetinmedi, yeğenini eşinin bulunduğu, Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki MYO’ya memur olarak gönderilmesini sağladı.

    5. NURETTİN ŞAR

    AKP’li Ulaştırma Bakanı Lütfi ELVAN’ın Milletvekilliği döneminde danışmanlığını yaptı. Önce TÜRKSAT Direktörlüğü’ne kısa bir süre önce de sınavsız olarak TELEKOMİNİKASYON İletişim Başkanlığı Yönetim Sistemleri Koordinatörlüğü’ne getirildi.

    6. AHMET CAN TURPÇU

    Yeni AB Bakanı Volkan BOZKIR’ın Özel Kalem Müdürü Anıl TURPÇU’nun kardeşi. Kısa bir süre önce AB Bakanlığı’nda Müşavir yapılarak açıktan memuriyete atandı.

    7. LATİF ÇELİK

    Hüseyin ÇELİK’in yeğeni. KPSS puanı memur olmaya yetmeyince TBMM’de istisnai kadro ile memur yapıldı.

    8. SADİ KUNDUROĞLU

    Egemen BAĞIŞ’ın Amerika’dan arkadaşı. Önce Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’ne alınıp açıktan memur yapıldı. Daha sonra, naklen atamayla AB Bakanlığı Müşavirliği’ne geçirildi. Egemen BAĞIŞ’ın arkadaş kontenjanından danışmanı.

    9. AYŞE KUNDUROĞLU

    Sadi KUNDUROĞLU’nun eşi. AB Bakanlığı’nda açıktan atama ile başkan yapıldı. Sonra Bakanlığa bağlı Ulusal Ajansta görevlendirilerek maaşı iyileştirildi. Açık Öğretim mezunu.

    10.MEHMET SAFİ ÖZTEKİN

    Egemen BAĞIŞ’ın özel kalem müdürü İbrahim BAYRAM’ın arkadaşı. Zafer ÇAĞLAYAN döneminde Ekonomi Bakanlığı’ndaÖzel Kalem Müdürü olarak açıktan memur yapıldı.

    11.DOLUNAY YÜKSEL

    BAŞBAKAN’IN EŞİ SARE HANIMA HALTERCİ DANIŞMAN!

    Başbakan DAVUTOĞLU’nun eşi Sare Hanıma sekreterlik yapan kadın halterci Dolunay YÜKSEL, 3600 ek göstergeli ve bol ikramiye ve yüksek maaşla Başbakanlık Müşavirliği’ne atanıyor. Yani en az 3 yıl süreli yüksek öğrenim veren Fakülte ve Yüksek okulları bitirerek mesleğe özel yarışma sınavı ile giren ve belirli bir süre meslek içi eğitimden sonra özel bir yeterlilik sınavı sonunda atanan müfettiş ve uzmanların mesleklerinde en az 8 yıl görev yaptıktan sonra erişebildikleri 3600 ek göstergeye adeta paraşütle hiçbir riyakat ve kariyer gözetilmeksizin atanıyor. Hem de 26 Kasım 2014 tarihli 29187 sayılı Resmi Gazete ile bütün müfettiş ve uzmanların gözünün içine sokarak ve dalga geçer gibi atanıyor.

    12.ADİL MURAT ALAN

    AKP Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM eski Başkan vekili Nevzat PAKDİL’in Danışmanı idi. TİB’e sınavsız olarak uzman yapıldı.



    13.ÇAĞLA SEYMEN OĞLU

    Trabzon Milletvekili Safiye SEYMENOĞLU’nun kızı. Ekrem SERİM’in yeni evlendiği eşi, herhangi bir sınava girmeden, açıktan atamayla Başbakanlık Basın ve Halkla ilişkiler müşavirliğinde memur oldu.

    14.TUĞBA NUR ÇİĞEROĞLU

    AKP Uşak eski Milletvekili Nuri USLU’nun kızı. İktisat Fakültesi Mezunu. Üniversitede akademisyen olmak istiyor ve babası devreye giriyor. Önce, KARAHALLI MYO’da kadro açılıyor. Fakat eski vekilin kızı sıralamada ilk 4’e giremiyor. Ardından EŞME MYO’da yeni bir kadro açılıyor. Ama bu kadro “Bankacılık ve Sigortacılık” mezunu olmayı gerektiriyor. İlan süresinin dolmasına 2 gün kala alım şartları değiştiriliyor ve bu değişiklik yaygın bir biçimde Kamu Oyuna duyurulmuyor. Eski Vekilin kızı basının referansı ile nihayet Üniversiteye kapağı atıyor.

    15.MUSTAFA ERKEN



    AKP Uşak eski Milletvekili Mustafa ÇETİN’in eşinin yeğeni. Uşak Valiliği Özel Kalem Müdürlüğüne atanarak istisnai Kadrodan memur yapıldı.

    16.ZEYNEP SEZAL

    AKP eski Kahramanmaraş milletvekili Ali SEZAL’ın kızı. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK tarafından KPSS’si olmadığı halde Kahramanmaraş’a öğretmen olarak atandı.

    17.ÇİĞDEM ERDOĞAN ATABEK

    AKP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı iken Aile ve Sosyal Politikalar Bakan yardımcılığına atandı. 1981 doğumlu. KPSS’ye hiç ihtiyaç duyulmaksızın 8000 ek göstermeli makama oturdu.

    18.ZAFER TARIKDAROĞLU

    Erzurum AKP Genlik Kolları Başkanı iken dönemin Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Recep AKDAĞ tarafından Sağlık Bakanlığı’naMüşavir olarak açıktan atandı.

    19. SELİM TERZİ

    AK PARTİ Üsküdar Gençlik Kolları başkanı idi. Açıktan atama ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirilerek memur olması sağlandı.

    20. ALPEREN KARAOSMANOĞLU

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın uzun yıllar Özel Kalem Müdür Yardımcılığını yapan, şimdiki Bilim Sanayi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre KARAOSMANOĞLU’nun oğlu. AB Bakanlığında açıktan atamayla memur yapıldı. Bir süre sonra da maaşların oldukça yüksek olduğu Başbakanlık yatırım Destek Ajansına geçti.

    21. TALHA YANILMAZ

    Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ’ın yeğeni. Belediyenin istisnai memurluk kadrosu olan Özel Kalem Müdürlüğüne getirilerek memur yapıldı. Bu göreve getirilmeden öncesi esnaflık yapıyordu.

    22. ELİF ÖZTÜRK

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri eski daire Başkanı Hüseyin ÖZTÜRK’ün kızı. AB Bakanlığı’na açıktan atamayla müşavir yapıldı.

    23. MUSTAFA SEÇEN

    AKP’li Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla SEÇEL’in oğlu.Önce Nevşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne getirilerek açıktan memur olması sağlandı. Ardından da TRT’ye geçiş yaptırılarak, Televizyon Daire Başkanlığında işe başlatıldı.

    24. TUNA BEKLEVİÇ

    AKP’nin İktidarda olduğu 2007 yılında bir eşeğin boynuna “Ben bile bu ülkeyi daha iyi yönetirim” yazılı pankart astı. 2011’de çok ağır eleştirdiği AKP’nin Edirne’den 2. Sıra Milletvekili adayı olup, seçilemedi. Ödülünü AB Bakanlığı’nda Danışman yapılıp açıktan memur olarak aldı.
    Ortakları ile araları bozulunca ortaya çıkan bir torpil en altta İstanbul Üniversitesinin cevabını link olarak veriyorum.

    http://www.sozcu.com.tr/egitim/on-lisans-mezunu-yandasa-sinavsiz-universite.html

    İstanbul Üniversitesi’nin Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’ne (AUZEF) usulsüz şekilde öğrenci alındığı ortaya çıktı. Bugün Gazetesi’nin haberi İstanbul Üniversitesi’ndeki torpil skandalını ortaya çıkardı.

    Skandal uygulamadan faydalanan öğrencilerin çoğu iktidara yakın isimlerin çocukları oldu. 450 kişilik AKP torpilli listede Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun yeğeni Ufkay Reis, AKP Kadın Kolları MKYK Üyesi Nurcan Ünsal’ın yakını Emine Uygur da var.

    Habere göre, AKP teşkilatındaki yönetici ve üyelerden referans alan 2 yıllık ön lisans mezunları, usulsüz olarak fakülteye kaydediliyor. Torpilliler arasında İran menşeili öğrenciler de var.

    İŞTE LİSTEDEKİ PARTİLİ REFERANSLAR:

    Hak etmedikleri halde çocuklarını ve yeğenlerini fakülteye kayıt yaptıran bazı AKP yöneticileri:

    – Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun yeğeni Ufkay Reis

    – AKP Kadın Kolları MKYK Üyesi Nurcan Ünsal’ın yakını Emine Uygur

    – AKP İstanbul Ümraniye eski İlçe Başkanı Öztürk Oran’ın kardeşi Tacettin Oran

    – AKP Ankara İl Teşkilatı Yönetimi Kurulu Üyesi Mustafa Şahin’in yeğeni Adem Ekizoğlu

    – AKP İnegöl İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Osman Özütürk’ün oğlu Zeki Özütürk ve kızı Tuğba Özütürk

    – AKP Elazığ İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kutlu’nun yeğeni Ahmet Kutlu

    – AKP Diyarbakır Silvan İlçe Yönetim kurulu üyesi M. Zeki Yaşa’nın yeğeni Selman Bodakçi

    – AKP Diyarbakır Kulp İlçe Teşkilat Başkanı Veysel Çelik’in kuzeni Serenç Çelik

    – AKP Siirt Aydınlar İlçe Teşkilat Başkanı Ömer Faruk Sualp’in kuzeni Burak Şeker

    – AKP Çorlu İlçe Teşkilat Üyesi İsmail Ge-çili’nin yeğeni Erhan Önder

    – AKP İstanbul Fatih İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Barış Boyacı’nın yeğeni Ömer Biricik

    – AKP Çorum İskilip İlçe Teşkilat Başkanı Ali Koçkaya’nın kuzeni ve Mehmet Ali Çetinkale

    – AKP Adıyaman Gerger İlçe Teşkilat Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kutlubay’ın yakını Ali Kılıç

    – AKP Zonguldak eski Milletvekili Polat Türkmen’in yakını Murat Özdağ

    – AKP Ordu Akkuş İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Çayıroğlu’nun yeğeni Merve Güler


    İstanbul Üniversitesinin Cevabı: (Bana işi kitabına uydurduk şeklinde geldi)


    http://www.haber7.com/egitim/haber/1321904-torpil-iddiasina-istanbul-universitesinden-cevap
    şu iktidar bi değişsin, evlerinden alinacak hepsi evlerinden. özellikle o parali troller turkiyede iş dahi bulamayacaklar. Alemlerin Rabbinin vaad ettigi günler yakindir. şu konuda sana katiliyorum, ben muhafazakar bir insan olarak, nerede agzinda islam, Allah ve Peygamber lafini düşürmeyen insanlari gorsem altlarinda pislik akiyor. ve Atatürkü normal şartlar altinda ömrümde hiç benimsememiştim, ama bu akp zamaninda din ve islam çatisi altinda bu kadar aldatan bir toplumu görünce ataturkun insanlari idam etmesini,surgun etmesini, soykirim yapmasini artik anlayişla karşilamaya başladim.



    Kuran-i kerimde yasaklar net olarak belirtilmistir. ve Allahin tövbe konusunda insiyatif kullanmayacagi tek şey kul hakkidir.



    - kul hakki = hirsizlik. Bu durumu savunanda en az onlar kadar bu gunaha bulasacaklar.



    Münafikun Suresi, 2. ayet: Onlar, yeminlerini bir siper edinip Allah'ın yolundan alıkoydular. Doğrusu ne kötü şey yapıyorlar. Burada Allahin kesin hukumlerinden bahsediliyor, koydugu yasaklardan bahsediyor.



    Mumin bir insan bu şartlar altinda akpyi savunmamali, savunursa da mutlaka hirsizligin ve kul hakkinin arkasinda durmali. Şüphesiz Allah kalplerde olani bilendir.
  • Bir biz öküzüz Türkiye'de zaten, bunlar deha. Adamlar şak diye enerji bakanı falan oluyor mesela, kariyere bak!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bunda yanlış bir şey yok ki.



    Baldız baldan tatlıdır.



    Ne yapacaktı adam, 30 yaşında 90 kilo dış kapının iç mandalını mı daire başkanı yapacaktı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dhmi suan en yuksek maas veren devlet kurumudur. Torpilin dibidir.

    Helal olsun. Calismis hak etmis. Baldız isini biliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halisünasyon

    Bu mesaj silindi.
    Hocam hangi birini yazalım , sonsuza yaklaştılar.
    Sadece google'da vip torpil yazsanız neler neler var.
    Uzağa gitmeye gerek yok.
    Damat var kabinede komedi , Aile bakanının ablası bile (Büyükelçi atandı bunu savunan gazeteci var bu ülkede) Diğer kardeşi Btk başkanı , diğer kardeşi ...

    Bunlar üst kademe alt kademelerde yeni mezun hülle yolu ile atanan uzmanından tut yok yok.
    Fetö zamanı soruları çaldılar (sizce paylaşılmamış olması mümkün mü ) şimdi aaaa neler yapmışlar diyorlar.
    Üniversitelerde zaten aldı yürüdü.Böyle acımasız , ülkeyi düşünmeyen bir kadrolaşma görülmedi tarihte , liyakatsizlik aldı yürüdü.
    Eşim eskiden çok sıkıntı çekmiş o nedenle Ak partinin korkutucu politikaları nedeni ile hep onlara oy vermiş , çocuklarına çok düşkün bunları ona gösterdim ve Meral Akşener'e oy vereceğini söylüyor.
    Ülkesini seven adam bunları görüp ne mal olduklarını anlar ama maalesef insanlar görmek istemiyor.
    Yazık ülkeme.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgora

    Hocam hangi birini yazalım , sonsuza yaklaştılar.
    Sadece google'da vip torpil yazsanız neler neler var.
    Uzağa gitmeye gerek yok.
    Damat var kabinede komedi , Aile bakanının ablası bile (Büyükelçi atandı bunu savunan gazeteci var bu ülkede) Diğer kardeşi Btk başkanı , diğer kardeşi ...

    Bunlar üst kademe alt kademelerde yeni mezun hülle yolu ile atanan uzmanından tut yok yok.
    Fetö zamanı soruları çaldılar (sizce paylaşılmamış olması mümkün mü ) şimdi aaaa neler yapmışlar diyorlar.
    Üniversitelerde zaten aldı yürüdü.Böyle acımasız , ülkeyi düşünmeyen bir kadrolaşma görülmedi tarihte , liyakatsizlik aldı yürüdü.
    Eşim eskiden çok sıkıntı çekmiş o nedenle Ak partinin korkutucu politikaları nedeni ile hep onlara oy vermiş , çocuklarına çok düşkün bunları ona gösterdim ve Meral Akşener'e oy vereceğini söylüyor.
    Ülkesini seven adam bunları görüp ne mal olduklarını anlar ama maalesef insanlar görmek istemiyor.
    Yazık ülkeme.

    Alıntıları Göster
    Bu yil oy kullanacak genc kardeslerimiz var, akp basa geldiginde en azindan bosa okul okumasinlar hayal kurmasinlar...o yuzden yazarsan forumda takiliyorlar isin ciddiyetini anlarlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kul Hakkı dinimizde önemli bir konu , babamın cenazesinde dayımın öğretmeni bir anı anlattı , köyde dayımla gidiyorlar öğretmeni dayıma , haydi biraz nohut alda yiyelim diyor o zaman ilkokul 4'e giden dayımda "Öğretmenin ben başkasının malını izin almadan almam" demiş.

    Kul hakkı kadar buna göz yummakta benzer.Benim torpil nedeni ile bir üniversite'de kendine yer bulamayıp , odtü'ye gidip oradan bir üniversitede'de hoca olan arkadaşım bile bu seviyede bir kayırma-adam yerleştirme olmadı diyor ise artık sona geldik.

    Ak parti'lileri de aklım almıyor çok iyi bir dindar değilim ama o kadar çok parametre var ki , hakkı yenenler , yerini haketmeyen bir insanın verdiği daha düşük kalite hizmet nedeni ile hakkı ve zamanı kaybolanlar ve bunların dayandığı milyonlarca insan ve diğer parametreler devlette çalışsam kafayı yerdim.
    Devletin hakkını yemek için aptal olmak lazım o kadar çok insanın hakkı yeniliyor ki.

    Bunlar herkesin malumu mesela 2014 sonu ve 2015 başı Haluk koç 3 liste yayınladı başlayalım.

    https://www.haberler.com/chp-kpss-de-vip-torpil-listesini-acikladi-6757317-haberi/
    (linkte bir kaç itiraz var okuyabilirsiniz bakalım haklı görecek misiniz.


    HALUK KOÇ'UN AÇIKLADIĞI TORPİL LİSTESİ

    ERDOĞAN'IN KUZENLERİ

    – Erdoğan'ın teyzesinin oğlu İbrahim Er ilköğretim müfettişi iken, AKP'nin iktidara gelmesinin ardından MEB ilköğretim Genel Müdür Yardımcılığı'na sonrasında da ilköğretim Genel Müdürlüğü görevine getirildi. 2011 yılında ise Danıştay tarihinde belki de bir ilk olarak bir ilkokul öğretmeni Danıştay üyesi yapıldı.

    – Erdoğan'ın teyzesinin diğer oğlu da Recep Ali Er sınıf öğretmeni iken 2013 yılında da KYK Genel Müdür Yardımcısı yapıldı.

    – Erdoğan'ın 2 yıllık itfaiyecilik mezunu olan akrabası Recep Ali Erdoğan şu anda KOSGEB İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı olarak görev yapıyor.

    AVUKATININ EŞİ, ÖZEL KALEM MÜDÜRÜNÜN YEĞENİ

    – Erdoğan'ın Avukatı Muammer Cemaloğlu'nun eşi Berna Cematoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda memur olarak çalışıyor.

    – Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın yeğeni Burhan Doğan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda uzman yardımcısı yapıldı.

    – Erdoğan'ın AKP Genel Başkanlık Makamındaki Özel Kalem Müdürü Fatih Can'ın kardeşi, Ömer Faruk Can, sınavsız olarak Telekomünikasyon iletişim Başkanlığı'nda (TİB) işe alındı ve uzman yapıldı.

    CEMİL ÇİÇEK'İN OĞLU

    – Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesi'nden arkadaşı İbrahim Eren ATV'den Başbakanlığa alınıp istisnai kadrodan memur yapıldıktan sonra TRT Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

    – TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in oğlu Ahmet Çağrı Çiçek, 2000 yılında TBMM Dış ilişkiler ve Protokol Müdürlüğü'nde işe başladı, SPK'da Sermaye Piyasaları Daire Başkanı oldu, Mayıs 2012'dede EPDK üyeliğini getirildi.

    – Başbakan Bülent Arınç'ın danışmanı Metin Karadağ, TİB'e kaydırılarak uzman yapıldı.

    MEHMET ŞİMŞEK'İN AMCASININ OĞLU

    – Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in amcasının oğlu Mehmet Veysi Şimşek, Batman'da tarım işleri uğraşan bir kişi idi. Veysi Şimşek önce Hazine Müsteşarlığında gayrı resmi danışman yapıldı. Mehmet Şimşek Maliye Bakanı olduktan sonra ise Veysi Şimşek Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda başkan müşaviri yapıldı.

    – Şimşek'in baldızı Coğrafya Öğretmeni Esin Kara herhangi bir sınava girmeden TOKİ'de göreve başlatıldı. Baldızının eşi Avrupa Birliği Bakanlığı'na müşavir olarak alındı.

    – Milli Savunma Bakanı ismet Yılmaz'ın abisinin bacanağı Mustafa Yaman, sınavsız olarak TİB'de işe alındı ve uzman yapıldı.

    NABİ AVCI'NIN YEĞENİNİN EŞİ

    – Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yeğeninin eşi Ahmet Onur Ak, KOSGEB'te işe başlatıldı. Hâlihazırda Bakan Danışmanı olarak görev yapıyor.

    – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Faruk Çelik'in yeğeni Ahmet Toraman, Diyanette imam iken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda işe başlatıldı.

    – Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin bacanağı Orhan Öğe, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı.

    EFKAN ALA'NIN KIZ KARDEŞİ

    – İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kız kardeşi Elif Ala sınavsız olarak Şırnak Valiliği'ne Özel Kalem Müdürü yapıldı. Hiç bekletilmeksizin önce memleketi Erzurum'a, sonrasında Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanlığı'na memur olarak atandı.

    – Ala'nın erkek kardeşi Atıf Ala öğretmen iken Bakan kardeşinin torpilleri sayesinde 3 yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine kadar yükseltildi.

    FİKRİ IŞIK'IN YAKIN ARKADAŞI

    – Efkan Ala'nın Başbakanlık Müsteşarlığı görevi esnasında Özel Kalem Müdürü olan Serap Akınoğlu, maaşı yükselsin diye kadrosu TİB'e kaydırıldı.

    İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş'in kızı Nurdan Güneş şimdiki Bakan Ala Batman Valisi iken sınavsız olarak Valiliğe Özel Kalem Müdürü yapıldı. Nurdan Güneş eşinin yanına Ankara'ya tayin edildi. Güneş'in oğlu Abdülhamit Güneş önce Şırnak Valiliği'ne Özel Kalem Müdürü olarak atandı. Ardından da bir gün bile Şırnak'a gönderilmeden Başbakanlığa memur olarak alındı. Başbakanlık Güvenlik işleri Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı yapıldı.

    – Bilim ve Sanayi Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yakın arkadaşı Arif Koyuncu bir belediyede özel kalem müdürlüğü verilerek, istisnai kadrodan memur yapıldıktan sonra önce TRT'de müşavir, ardından TÜBİTAK'ta Genel Sekreter yapıldı.

    ATALAY'IN KIZININ YAKIN ARKADAŞI

    – Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay kızının arkadaşı olarak tanıttığı Melabat Çelebiözü, önce sınavsız olarak çok yüksek ücretle Bakanlık Müşavirliği'nde göreve başlatıldı. Sonrasında da Atom Enerjisi Kurumu'na uzman olarak atandı.

    – Eski içişleri Bakanı Muammer Güler'in bateristlik ve barmenlik yapan yeğeni Hakan Güler, önce sınavsız olarak özel kalem müdürlüğüne atanıp memur yapıldı. Sonrasında da Avrupa Birliği Uzmanlığına atandı.

    – Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in kayınbiraderi Mehmet Akif Okur, önce Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı, sonrada Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda Genel Müdür Yardımcısı yapıldı.

    FATMA ŞAHİN'İN ERKEK KARDEŞİ

    – Gaziantep Belediye Başkanı ve eski Bakan Fatma Şahin'in erkek kardeşi Ünal Kıymık, açıktan Muş Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanarak devlet memuru olması sağlandı.

    – Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, kızının arkadaşı olarak tanıttığı Melahat Çelebiözü, önce sınavsız olarak çok yüksek ücretle bakanlık müşavirliğinde göreve başlatıldı. Sonrasında da ATOM Enerjisi Kurumu'na uzman olarak atandı.




  • Bu listeler istisnai atamaları gösteriyor sadece bu arada yani buzdağının görünen yüzü.Çok basit örnekler.
    Pek istisna olmamış gibi ama.

    http://artukluhaber.net/haber-chpli_kloctanvip_torpil_2listesi...-14625.html

    SINAVSIZ DEVLET MEMURİYETİNE İSTİSNAİ

    KADROLARDA ATANANLAR





    1. TUĞÇE ÖZER

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafçısı Kayhan ÖZER’in kızı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda 2 gün Basın Müşaviri olarak görev yaptırıldı. Bu sayede memuriyete açıktan atanmış oldu.

    2. YASİN EKREM SELİM

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Örtülü Ödeneğin başında olan Maksut SERİM’in oğlu. Açıktan atamayla AB Bakanlığında müşavirlik kadrosu verildi.

    3. Ali Taha KOÇ

    AKP’li eski Kültür Bakanı Atilla KOÇ’un oğlu. Sınavsız olarak Başbakanlıkta önce müşavir, sonra Baş Müşavir yapıldı. Ardında da Başkan olarak atanıp Saray’ın Bilişim Biriminin başına getirildi.

    4. FATMA ERTEN

    Mehmet Ali ŞAHİN’in teyzesinin kızı. KPSS’den aldığı puan atanmaya yetmeyince dönemin TBMM Başkanı yakını sayesinde önce sözleşmeli olarak Meclis’e bağlı Devlet Arşivlerine aldı. Bir süre sonra da İstisnai Kadro ile Mecliste müşavir yaparak, Memur olmasını temin etti. Bununla da yetinmedi, yeğenini eşinin bulunduğu, Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki MYO’ya memur olarak gönderilmesini sağladı.

    5. NURETTİN ŞAR

    AKP’li Ulaştırma Bakanı Lütfi ELVAN’ın Milletvekilliği döneminde danışmanlığını yaptı. Önce TÜRKSAT Direktörlüğü’ne kısa bir süre önce de sınavsız olarak TELEKOMİNİKASYON İletişim Başkanlığı Yönetim Sistemleri Koordinatörlüğü’ne getirildi.

    6. AHMET CAN TURPÇU

    Yeni AB Bakanı Volkan BOZKIR’ın Özel Kalem Müdürü Anıl TURPÇU’nun kardeşi. Kısa bir süre önce AB Bakanlığı’nda Müşavir yapılarak açıktan memuriyete atandı.

    7. LATİF ÇELİK

    Hüseyin ÇELİK’in yeğeni. KPSS puanı memur olmaya yetmeyince TBMM’de istisnai kadro ile memur yapıldı.

    8. SADİ KUNDUROĞLU

    Egemen BAĞIŞ’ın Amerika’dan arkadaşı. Önce Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’ne alınıp açıktan memur yapıldı. Daha sonra, naklen atamayla AB Bakanlığı Müşavirliği’ne geçirildi. Egemen BAĞIŞ’ın arkadaş kontenjanından danışmanı.

    9. AYŞE KUNDUROĞLU

    Sadi KUNDUROĞLU’nun eşi. AB Bakanlığı’nda açıktan atama ile başkan yapıldı. Sonra Bakanlığa bağlı Ulusal Ajansta görevlendirilerek maaşı iyileştirildi. Açık Öğretim mezunu.

    10.MEHMET SAFİ ÖZTEKİN

    Egemen BAĞIŞ’ın özel kalem müdürü İbrahim BAYRAM’ın arkadaşı. Zafer ÇAĞLAYAN döneminde Ekonomi Bakanlığı’ndaÖzel Kalem Müdürü olarak açıktan memur yapıldı.

    11.DOLUNAY YÜKSEL

    BAŞBAKAN’IN EŞİ SARE HANIMA HALTERCİ DANIŞMAN!

    Başbakan DAVUTOĞLU’nun eşi Sare Hanıma sekreterlik yapan kadın halterci Dolunay YÜKSEL, 3600 ek göstergeli ve bol ikramiye ve yüksek maaşla Başbakanlık Müşavirliği’ne atanıyor. Yani en az 3 yıl süreli yüksek öğrenim veren Fakülte ve Yüksek okulları bitirerek mesleğe özel yarışma sınavı ile giren ve belirli bir süre meslek içi eğitimden sonra özel bir yeterlilik sınavı sonunda atanan müfettiş ve uzmanların mesleklerinde en az 8 yıl görev yaptıktan sonra erişebildikleri 3600 ek göstergeye adeta paraşütle hiçbir riyakat ve kariyer gözetilmeksizin atanıyor. Hem de 26 Kasım 2014 tarihli 29187 sayılı Resmi Gazete ile bütün müfettiş ve uzmanların gözünün içine sokarak ve dalga geçer gibi atanıyor.

    12.ADİL MURAT ALAN

    AKP Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM eski Başkan vekili Nevzat PAKDİL’in Danışmanı idi. TİB’e sınavsız olarak uzman yapıldı.



    13.ÇAĞLA SEYMEN OĞLU

    Trabzon Milletvekili Safiye SEYMENOĞLU’nun kızı. Ekrem SERİM’in yeni evlendiği eşi, herhangi bir sınava girmeden, açıktan atamayla Başbakanlık Basın ve Halkla ilişkiler müşavirliğinde memur oldu.

    14.TUĞBA NUR ÇİĞEROĞLU

    AKP Uşak eski Milletvekili Nuri USLU’nun kızı. İktisat Fakültesi Mezunu. Üniversitede akademisyen olmak istiyor ve babası devreye giriyor. Önce, KARAHALLI MYO’da kadro açılıyor. Fakat eski vekilin kızı sıralamada ilk 4’e giremiyor. Ardından EŞME MYO’da yeni bir kadro açılıyor. Ama bu kadro “Bankacılık ve Sigortacılık” mezunu olmayı gerektiriyor. İlan süresinin dolmasına 2 gün kala alım şartları değiştiriliyor ve bu değişiklik yaygın bir biçimde Kamu Oyuna duyurulmuyor. Eski Vekilin kızı basının referansı ile nihayet Üniversiteye kapağı atıyor.

    15.MUSTAFA ERKEN



    AKP Uşak eski Milletvekili Mustafa ÇETİN’in eşinin yeğeni. Uşak Valiliği Özel Kalem Müdürlüğüne atanarak istisnai Kadrodan memur yapıldı.

    16.ZEYNEP SEZAL

    AKP eski Kahramanmaraş milletvekili Ali SEZAL’ın kızı. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK tarafından KPSS’si olmadığı halde Kahramanmaraş’a öğretmen olarak atandı.

    17.ÇİĞDEM ERDOĞAN ATABEK

    AKP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı iken Aile ve Sosyal Politikalar Bakan yardımcılığına atandı. 1981 doğumlu. KPSS’ye hiç ihtiyaç duyulmaksızın 8000 ek göstermeli makama oturdu.

    18.ZAFER TARIKDAROĞLU

    Erzurum AKP Genlik Kolları Başkanı iken dönemin Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Recep AKDAĞ tarafından Sağlık Bakanlığı’naMüşavir olarak açıktan atandı.

    19. SELİM TERZİ

    AK PARTİ Üsküdar Gençlik Kolları başkanı idi. Açıktan atama ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirilerek memur olması sağlandı.

    20. ALPEREN KARAOSMANOĞLU

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın uzun yıllar Özel Kalem Müdür Yardımcılığını yapan, şimdiki Bilim Sanayi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre KARAOSMANOĞLU’nun oğlu. AB Bakanlığında açıktan atamayla memur yapıldı. Bir süre sonra da maaşların oldukça yüksek olduğu Başbakanlık yatırım Destek Ajansına geçti.

    21. TALHA YANILMAZ

    Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ’ın yeğeni. Belediyenin istisnai memurluk kadrosu olan Özel Kalem Müdürlüğüne getirilerek memur yapıldı. Bu göreve getirilmeden öncesi esnaflık yapıyordu.

    22. ELİF ÖZTÜRK

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri eski daire Başkanı Hüseyin ÖZTÜRK’ün kızı. AB Bakanlığı’na açıktan atamayla müşavir yapıldı.

    23. MUSTAFA SEÇEN

    AKP’li Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla SEÇEL’in oğlu.Önce Nevşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne getirilerek açıktan memur olması sağlandı. Ardından da TRT’ye geçiş yaptırılarak, Televizyon Daire Başkanlığında işe başlatıldı.

    24. TUNA BEKLEVİÇ

    AKP’nin İktidarda olduğu 2007 yılında bir eşeğin boynuna “Ben bile bu ülkeyi daha iyi yönetirim” yazılı pankart astı. 2011’de çok ağır eleştirdiği AKP’nin Edirne’den 2. Sıra Milletvekili adayı olup, seçilemedi. Ödülünü AB Bakanlığı’nda Danışman yapılıp açıktan memur olarak aldı.




  • http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/183201/CHP_li_Koc_ucuncu_VIP_torpil_listesini_acikladi.html

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, basın toplantısı düzenleyerek Ak Parti döneminde hukuksuz olarak yapılan atamalarla ilgili belgeleri kamuoyu ile paylaştı.

    CHP'li Haluk Koç, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)'na girmeden devlet memurluğuna atanan AKP yönetici yakınlarını şu şekilde açıkladı:

    AKP'li Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun kuzeni Mehmet Şenbabaoğlu sınavsız olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na Bakanlık Müşaviri olarak atandı.

    AKP'li Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin ablasının torunu Gülsün Özdemir, Temmuz 2012'de Denizli Valiliği'nde özel kalem müdürü yapılarak açıktan memur olması sağlandı.

    AKP'li Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin yeğeni Ümit Hamal, Denizli Belediyesi'ne Özel Kalem Müdürü olarak atanıp sınavsız ve açıktan memur olması sağlandı.

    AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın oğlu Alaattin Ünüvar (25 yaşında) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na KPSS vb. herhangi bir sınava girmeksizin Bakanlık Müşaviri olarak atandı.

    AKP Karabük Milletvekili Osman Kahveci'nin öz yeğeni Bilal Kahveci, Pendik Belediye'sinde işe alındıktan kısa bir süre sonra memur kadrosuyla Karabük İl Bayındırlık Müdürlüğü'ne tayin edildi. Diğer yeğeni Sezgin Kahveci yine Pendik Belediye'sinde işe alındıktan kısa bir süre sonra Karabük Orman İşletme Müdürlüğü'ne atandı. Osman Kahveci'nin oğlu Rıdvan Kahveci, Telekomünikasyon Bakanlığı'nda çalışırken TİB'de Daire Başkanlığına atandı. Osman Kahveci'nin gelini Zeynep Kahveci de TBMM'ye atandı.

    AKP İstanbul Milletvekili Harun Karaca'nın oğlu Fatih Karaca, önce KPSS'siz olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Özel Kalem Müdürü olarak atandı. Ardından da kadrosu İstanbul Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü'ne alındı.

    AKP Ankara Milletvekili Ülker Güzel'in gelini Cemre Güzel, Başbakanlık'ta Basın ve Halkla ilişkiler Müşaviri olarak görevlendirildi ve KPSS'siz olarak memur olması sağlandı.

    AKP Kilis Milletvekili Hasan Kara'nın yeğeni Bekir Çiftçi, Kilis Valiliği'ne Özel Kalem Müdürü olarak atanıp memur olması sağlandı.

    AKP Kocaeli Milletvekili Nevzat Doğan'ın yeğeninin kocası Güray Oruç, özel sektörde çalışırken KPSS'siz olarak 2014 Mayıs ayında Kocaeli Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanarak memur olması sağlandı.

    AKP Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz'ın eşi Necat Beyaz, Başbakanlık Müşaviri yapıldı.

    AKP Van Milletvekili Fatih Çiftçi'nin kardeşi Suna Çiftçi, Temmuz 2013 tarihinde Ankara Valiliği'nde Özel Kalem Müdürü olarak memur yapıldı. 1 ay sonra da Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nde mühendis olarak çalışmaya başladı.

    AKP Adana Milletvekili Fatoş Gürkan'ın kocası Erhan Gürkan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü'nde Bakanlık müşaviri olarak göreve başlatıldı.

    AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın kuzeni Esra Aydın, Zonguldak Valiliği'nde Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanıp sınavsız olarak memur yapıldı. Nisan 2014'te de TBMM Genel Sekreterliği'nde çalışmaya başladı.

    AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı'nın eniştesi İbrahim Alakuş, Haziran 2014'te Gaziantep'te Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirilerek sınavsız olarak memur olması sağlandı.

    AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın kızı Kübra Aksak Dönmez, 2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Özel Kalem Müdürü olarak çalışmaya başladı.

    AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş'ın dünürü (lise mezunu) Fevzi Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne Özel Kalem Müdürü olarak atandı.

    AKP Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin oğlu Ömer Faruk Tanrıverdi, Ocak 2014'te Avrupa Birliği Bakanlığı'nda Özel Kalem Müdürü olarak atanıp, açıktan memur olması sağlandı.

    AKP Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen'in kuzeni Muhammed Said Güllüoğlu, Şanlıurfa Belediyesi'ne Özel Kalem Müdürü olarak atanıp açıktan, sınavsız memur olması sağlandı.

    AKP İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık'ın damadı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Başbakanlık Müşaviri olarak atandı.

    AKP Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in kuzeni Mustafa Erkin Demir, Kepez Belediye Başkanlığı'na Özel Kalem Müdürü olarak atanıp açıktan memur olması sağlandı.

    AKP Adıyaman eski Milletvekili ve şimdiki Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu'nun eniştesi Mahmut Said Kutlu, Adıyaman Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'ne atandı.

    AKP Gümüşhane eski Milletvekili Yahya Doğan'ın yeğeni Merve Şirin Başer, 2008 yılında Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'nde Basın ve Halkla İlişkiler biriminde "Müşavirö yapıldı.

    AKP Bolu eski Milletvekili Yüksel Coşkunyürek'in bacanağı Tahsin Akduman, Bolu İl İdaresi Genel Sekreterliği'ne atandı.

    AKP Ankara eski Milletvekili İsmail Alptekin'in oğlu Mehmet Fatih Alptekin, TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na bağlı Dolmabahçe Sarayı'nda KPSS'siz olarak müşavir yapıldı.

    AKP Sivas eski Milletvekili Osman Kılıç'ın damadı Yusuf Deliser, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne Özel Kalem Müdürü olarak atandı, sonrasında mühendis kadrosuna geçmesi sağlandı.

    AKP Konya eski Milletvekili Mustafa Ünaldı'nın oğlu Abdullah Enes Ünaldı, Konya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne Basın Müşaviri olarak atandı.

    AKP eski İstanbul Milletvekili ve şimdiki Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmek'in erkek kardeşinin kayını Mahmut Bektaş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne Özel Kalem Müdürü olarak atanıp açıktan memur olması sağlandı.

    Kadın ve Aile Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın sınıf arkadaşı Hatun Özkümüş, 4 yıl önce emekli oldu. İslam'ın Bakan olmasının ardından sanki devlette memur kalmamış gibi, emeklilikten sonra yeniden görev verilerek, Bakanlıkta daire başkanı yapıldı.

    Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanı Ramazan Bal'ın kızı Handan (Bal) Ceylan, Eylül ayında Van'ın Saray ilçesinin bir köyüne öğretmen olarak atandı. Önce Van merkeze görevlendirildi. Kobani olaylarının hemen ardından birkaç haftalık rapor aldı. Sonrasında da babasının devreye girmesiyle Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi'nde göreve başlatıldı. Kasım'dan bu yana da Ankara'da görev yapıyor. Oysa yeni yönetmeliğe göre ilk atanan öğretmenlerin 3 yıl atandığı yerden ayrılmasına imkan tanınmıyor"

    CHP'li Koç ayrıca AKPi'nin "VİP torpil" ile memuriyete yükselen isimleri de şöyle sıraladı:

    "AKP'li TBMM BAŞKANI Cemil Çiçek'in yeğeni Mustafa Çiçek, TÜRKSAT'ta direktör yapıldı. Yeğeninin eşi Yıldız Çiçek de TOKİ'de uzman olarak göreve başlatıldı. Cemil Çiçek'in diğer yeğeni Çiğdem Çiçek ise MEB'de öğretmenken TRT'ye uzman olarak geçiş yaptı.

    AKP'li kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın eniştesi Muzaffer Çakar, Bingöl Üniversitesi'nde Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.

    AKP'li Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun kızının kayını Mustafa Seğer, Orman ve Su İşleri Bakanlığında Müşavir yapıldı.

    Gümrük Bakanı Nurettin Canikli'nin bacanağı Orhan Öğe, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'na Müsteşar Yardımcısı olarak atandı.

    AKP'li Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in kardeşi Ramazan Çelik, öğretmen olarak çalışmakta iken Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na müşavir yapıldı.

    AKP'li Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in yeğeni Ali Fuat Eker, Müşavir kadrosuyla Tarım İl Müdürlüğü'nde görevlendirildi.

    AKP'li Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in kuzeni Sedat Yenidünya, Bakanlığa bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'ne KPSS'siz olarak Daire Başkanı yapıldı.

    AKP'li eski Milli Savunma Bakanı ve şimdiki İzmir Milletvekili Mehmet Vecdi Gönül'ün oğlu İbrahim Ömer Gönül, Sermaye Piyasası Kurulu'na müşavir olarak atandı.

    AKP'li eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın eniştesi Mücahit Demirtaş (lise mezunu), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müsteşar yardımcısı olarak atandı.

    AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ın kardeşi Nevzat Aydın, herhangi bir vazifesi yok iken DHMİ'de müdür oldu. Normal prosedür gereğince bir kişinin bu göreve atanabilmesi için ortalama 20 yıllık bir mesleki birikim gerekiyor.

    AKP Hatay Milletvekili Adem Yeşildal'ın kayınbiraderi Ahmet Tiryaki, TELEKOM'da sözleşmeli personel iken Hatay Aile ve Sosyal Politikalar'da kadrolu memur yapıldı.

    AKP Bingöl Milletvekili Abdurrahman Anık'ın (üvey) yeğeni Sadrettin Dinler, Bingöl Valiliği'ne Yazı İşleri Müdürü yapıldı.

    AKP Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğlulları'nın kuzeni Feyza Ergün, Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'nde müşavir olarak göreve başlatıldı.

    AKP Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık'ın eşi Muharrem Çığlık, eşi Milletvekili olduktan sonra 2008 yılından itibaren Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'nde müşavir olarak çalışmaya başladı.

    AKP Samsun Milletvekili Ahmet Yeni'nin kayını Ömer Altınsoy, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Spor Genel Müdürü Yardımcısı olarak atandı.

    AKP Ankara Milletvekili Bülent Gedikli'nin kayını Rıfat Cihan Sevim, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'ne müşavir olarak atandı.

    AKP Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal'ın kuzeni Kadir Kanat, Kalkınma Bakanlığı'na müşavir olarak atandı.

    AKP Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil'in eniştesi Mümin Kahveci, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürlüğü'ne Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

    AKP Tokat Milletvekili Dilek Yüksel'in eşi Uğur Yüksel, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler birimine müşavir olarak atandı.

    AKP'li eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kayını Feyzullah Cihanser Erel, Kemal Unakıtan Bakan olduğu dönemde, Sağlık Bakanlığı'na müsteşar yardımcısı olarak atandı.

    AKP Ankara eski Milletvekili Remziye Öztoprak'ın kardeşinin baldızı Rahile Doğru, 4 yıllık üniversite mezunu olmadan, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü'nde müşavir yapıldı.

    AKP Sinop eski Milletvekili Cahit Can'ın damadı Seyfullah Aslantürk, Açıköğretim Fakültesinde İktisat Bölümü okumuş olup, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın danışmanlığını yaptı. Ve kısa bir süre önce Başbakanlık Müşavirliği görevine getirildi.

    AKP Bingöl eski Milletvekili Feyzi Berdibek'in kardeşi Muhammed Berdibek, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Kurumu'na Uzman olarak atandı.

    AKP Çorum eski Milletvekili Agah Kafkas'ın yeğeninin kocası Yakup Güzel, Sanayii ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi.

    AKP Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş'ın kuzeni Sinan Göktaş, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) müşavir olarak atandı.

    AKP Van eski Milletvekili Maliki Ejder Arvas'ın dünürü Raif Kutluk, Kalkınma Bakanlığı'na müşavir olarak atandı.

    AKP Kilis eski Milletvekili Hasan Kara'nın kayını Lokman Yeğen, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı'na müşavir olarak atandı.

    Bilal Erdoğan'ın arkadaşı 1981 İstanbul doğumlu Rize kütüğüne bağlı Erkan Kandemir, İnşaat Mühendisliğinden, Sağlık Bakanı Yardımcılığına terfi etti"

    "BU İŞİN AYNI ZAMANDA VEBALİ DE BÜYÜK"

    İstanbul Sultanahmet'teki Turizm Polisi Şube Müdürlüğü'ne düzenlenen ve polis memuru Kenan Kumaş'ın hayatını kaybettiği canlı bombalı saldırısı ile ilgili konuşan Haluk Koç, "İstanbul'da biliyorsunuz önce DHKP-C dediler, CHP ile bir şekilde ilişkilendirmeye çalıştılar sonra bir Dağıstanlı, bir radikal terörist Sultanahmet'te bir canlı bomba eylemi gerçekleştirmişti. Bu eylemde şehit olan bir polis memurumuz var, Kenan Kumaş. Bir kere daha Allah'ın rahmeti üzerine olsun diyorum. Biliyorsunuz Kenan Kumaş, fizik öğretmeniydi. Atanamamıştı. Çok uğraşmıştı, atanamamıştı. Torpili olmadığı için atanamamıştı. Şehit oldu. Bu işin aynı zamanda vebali de büyük" ifadelerini kullandı.




  • Ortakları ile araları bozulunca ortaya çıkan bir torpil en altta İstanbul Üniversitesinin cevabını link olarak veriyorum.

    http://www.sozcu.com.tr/egitim/on-lisans-mezunu-yandasa-sinavsiz-universite.html

    İstanbul Üniversitesi’nin Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’ne (AUZEF) usulsüz şekilde öğrenci alındığı ortaya çıktı. Bugün Gazetesi’nin haberi İstanbul Üniversitesi’ndeki torpil skandalını ortaya çıkardı.

    Skandal uygulamadan faydalanan öğrencilerin çoğu iktidara yakın isimlerin çocukları oldu. 450 kişilik AKP torpilli listede Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun yeğeni Ufkay Reis, AKP Kadın Kolları MKYK Üyesi Nurcan Ünsal’ın yakını Emine Uygur da var.

    Habere göre, AKP teşkilatındaki yönetici ve üyelerden referans alan 2 yıllık ön lisans mezunları, usulsüz olarak fakülteye kaydediliyor. Torpilliler arasında İran menşeili öğrenciler de var.

    İŞTE LİSTEDEKİ PARTİLİ REFERANSLAR:

    Hak etmedikleri halde çocuklarını ve yeğenlerini fakülteye kayıt yaptıran bazı AKP yöneticileri:

    – Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun yeğeni Ufkay Reis

    – AKP Kadın Kolları MKYK Üyesi Nurcan Ünsal’ın yakını Emine Uygur

    – AKP İstanbul Ümraniye eski İlçe Başkanı Öztürk Oran’ın kardeşi Tacettin Oran

    – AKP Ankara İl Teşkilatı Yönetimi Kurulu Üyesi Mustafa Şahin’in yeğeni Adem Ekizoğlu

    – AKP İnegöl İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Osman Özütürk’ün oğlu Zeki Özütürk ve kızı Tuğba Özütürk

    – AKP Elazığ İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kutlu’nun yeğeni Ahmet Kutlu

    – AKP Diyarbakır Silvan İlçe Yönetim kurulu üyesi M. Zeki Yaşa’nın yeğeni Selman Bodakçi

    – AKP Diyarbakır Kulp İlçe Teşkilat Başkanı Veysel Çelik’in kuzeni Serenç Çelik

    – AKP Siirt Aydınlar İlçe Teşkilat Başkanı Ömer Faruk Sualp’in kuzeni Burak Şeker

    – AKP Çorlu İlçe Teşkilat Üyesi İsmail Ge-çili’nin yeğeni Erhan Önder

    – AKP İstanbul Fatih İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Barış Boyacı’nın yeğeni Ömer Biricik

    – AKP Çorum İskilip İlçe Teşkilat Başkanı Ali Koçkaya’nın kuzeni ve Mehmet Ali Çetinkale

    – AKP Adıyaman Gerger İlçe Teşkilat Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kutlubay’ın yakını Ali Kılıç

    – AKP Zonguldak eski Milletvekili Polat Türkmen’in yakını Murat Özdağ

    – AKP Ordu Akkuş İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Çayıroğlu’nun yeğeni Merve Güler


    İstanbul Üniversitesinin Cevabı: (Bana işi kitabına uydurduk şeklinde geldi)


    http://www.haber7.com/egitim/haber/1321904-torpil-iddiasina-istanbul-universitesinden-cevap




  • Bunlar sadece üst kademe ve istisnai kadrodan atamalar , bunu alta doğru genişletin.
    Bu sistemin bir parçası bile olsanız toplam kalite düşeceği için herkes istisnasız zarar görecek.
  • Din vicdan işi. Vicdan bozuldu mu dinde yanlış yöne gider. Adamlar öncekiler yedi sıra bizde diye iktidar oldu. Seçmenleri de aynı kafa da.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Sorun bu yola sapan bütün ülkeler hatta şöylede diyebiliriz geleceğini siyasal islamcı iktidarlara bırakan tüm ülkeler sefil oldu.
  • Onların hepisi bikerem cohg Zegi kiskanin ceHAPelerilerrrr111!1!1!1!1!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu iktidar bi değişsin, evlerinden alinacak hepsi evlerinden. özellikle o parali troller turkiyede iş dahi bulamayacaklar. Alemlerin Rabbinin vaad ettigi günler yakindir. şu konuda sana katiliyorum, ben muhafazakar bir insan olarak, nerede agzinda islam, Allah ve Peygamber lafini düşürmeyen insanlari gorsem altlarinda pislik akiyor. ve Atatürkü normal şartlar altinda ömrümde hiç benimsememiştim, ama bu akp zamaninda din ve islam çatisi altinda bu kadar aldatan bir toplumu görünce ataturkun insanlari idam etmesini,surgun etmesini, soykirim yapmasini artik anlayişla karşilamaya başladim.



    Kuran-i kerimde yasaklar net olarak belirtilmistir. ve Allahin tövbe konusunda insiyatif kullanmayacagi tek şey kul hakkidir.



    - kul hakki = hirsizlik. Bu durumu savunanda en az onlar kadar bu gunaha bulasacaklar.



    Münafikun Suresi, 2. ayet: Onlar, yeminlerini bir siper edinip Allah'ın yolundan alıkoydular. Doğrusu ne kötü şey yapıyorlar. Burada Allahin kesin hukumlerinden bahsediliyor, koydugu yasaklardan bahsediyor.



    Mumin bir insan bu şartlar altinda akpyi savunmamali, savunursa da mutlaka hirsizligin ve kul hakkinin arkasinda durmali. Şüphesiz Allah kalplerde olani bilendir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Durmak yok torpile devam
  • Allah adaleti iyiligi akrabaya yardimi emreder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin Özeti


  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-078AFC984

    Allah adaleti iyiligi akrabaya yardimi emreder.
    Ancak kendini kandırır insan , Allah'ı kandırmak mümkün değil.
  • Garibanin hakini koruyan tek lider baskomutan Recep Tayyip Erdoğandir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.