Şimdi Ara

Ahmet Buhan Lisesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu okulun yerini bilen varmı??

    Hafta sonu orda aöf sınavına girecem ama okulu bilmiyorum.Netten falanda baktım bulamadım...Gidip araştırmakda istemiyorum açıkcası

    Adres şöyle;

    ŞİŞLİ ABİDEİ HÜRRİYET C. ÇAĞLAYAN YOLU





  • kentrehberi.ibb.gov.tr
  • çağlayan meydanında
    hani şu mitinglerin yapıldığı yer
    bence önceden gidip görmende fayda var
  • Ahmet Buhan Lisesi Öğencileri: Okulumuzu Yıktırmayacağız
    gönderen: Sosyalist Barikat Wednesday May 11, 2005 at 01:47 AM
    sbarikat@hotmail.com 0212 632 23 19

    Çağlayan Ahmet Buhan Lisesi öğrencileri okullarını yıktırmayacaklarını belirterek eyleme geçtiler

    2 Nisan 2005 tarihinde okullarının satılmasını protesto eden Ahmet Buhan Lisesi öğrencileri, 10 Mayıs 2005 Salı günü de sabah saat 08.15'te okul girişinde yıkımı protesto etmek için bir basın açıklaması daha gerçekleştirdi. Öğrenciler, basın açıklamasında kısaca "Gecekondu yıkımlarında sınır tanımayanlar bu kez de eğitim öğretim yuvalarına göz dikmektedirler. Gecekondu yıkımlarıyla binlerce ailemizi evsiz barksız bırakarak mağdur edenler dizginlerini iyice çözerek şimdi de biz öğrencileri mağdur etmektedirler" diyerek "Bizler Ahmet Buhan Lisesi Öğrencileri olarak diyoruz ki, eğitim, öğretim hakkımızın engellenmesinin hiçbir gerekçesi olamaz. Okulumuzun yıkılması yasadışıdır. Bu nedenle yıkıma karşı her türlü yasal ve meşru yolları kullanacağız. Okulumuza sahip çıkacağız" sözleriyle basın açıklamasını bitirdiler. Basın açıklamasında "Okulumuzu Yıktırmayacağız - Ahmet Buhan Lisesi Öğrencileri" pankartı açıldı. Okullarının yıkılıp yerine adliye binası yapılmasını istemeyen öğrenciler, eylem sırasında "Adliye Değil, Okul İstiyoruz", "Okulumuzu Yıktırmayacağız", "Eğitim Hakkımız Engellenemez", "Öğrenciyiz, Haklıyız, Kazanacağız" sloganlarını attı. Sabahleyin okul girişini ekip otolarıyla kapatan polis, öğrencilerin üzerinde baskı uyguladı. Daha önce de bu eylemin duyurusunu yapan 6 öğrenci polis tarafından saldırıya uğramıştı. Polisin bu eylemde de okulu ablukaya alarak, öğrenciler üzerinde baskı uygulaması dikkat çekiciydi. Eyleme okuldaki öğrencilerin tamamına yakını katıldı.




    Öğrenciler Yıkıma Karşı

    HaberGECEKONDU MAHALLERİNİ YIKAN AKP HÜKÜMETİ ŞİMDİ DE OKUL YIKARAK EĞİTİM HAKKINI ENGELLİYOR
    Çağlayan'da bulunan Ahmet Buhan Lisesi öğrencileri, Gençlik Derneği Lise Komisyonu'nun örgütlediği eylemle okullarının Trakya bölgesinin adliyesi yapılmasını protesto ederek okullarına ve eğitim haklarına sahip çıktı.

    1500 öğrenciyi ve 30 eğitim görevlilerini ortada bırakacak olan yıkım kararını 10 Mayıs günü okullarının önünde protesto eden öğrenciler sabah saat 08.00'de "Okulumuzu Yıktırmayacağız Ahmet Buhan Lisesi öğrencileri" imzalı pankart açtı. "Eğitim Hakkımız Engellenemez, Öğrenciyiz Haklıyız Kazanacağız, Adliye Değil Okul İstiyoruz" sloganlarını atan ve aynı talepleri içeren dövizleri taşıyan öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Evrim Topuz yıkıma karşı her türlü yasal ve meşru haklarını kullanacaklarını dile getirdi. Topuz açıklamasında: "Gecekondu yıkımlarında sınır tanımayanlar bu kez de eğitim-öğretim yuvalarına göz dikmektedirler. Gecekondu yıkımlarıyla binlerce ailemizi evsiz-barksız bırakarak mağdur edenler dizginlerini iyice çözerek şimdi de biz öğrencileri mağdur etmektedirler.
    Adalet sarayları adaleti korumak, kollamak ve adaleti sağlamakla yükümlüdür. Peki, o halde okulumuzun yıkılarak 1500 öğrencinin ve yaklaşık 30 öğretmenin mağdur edilmesi eğitim öğretim hakkının engellenmesi adalet midir.?" diye sordu. Resmi ve polisler okulun çevresine yığınak yaptığı göründü. Açıklamadan sonra bildiri dağıtmak isteyen öğrenciler polisin saldırısına maruz kaldılar.
    Okullarına sahip çıkacaklarını söyleyen öğrenciler "Öğrenciyiz Haklıyız Kazanacağız" sloganını atarak dağıldılar.

    Ahmet Buhan Lisesi Öğrencilerinin okuduğu açıklama metnini yayınlıyoruz:

    BASINA VE KAMUOYUNA

    YIKIMLARDA HEDEF BU DEFA OKULLARIMIZ!

    Gecekondu yıkımlarında sınır tanımayanlar bu kez de eğitim-öğretim yuvalarına göz dikmektedirler. Gecekondu yıkımlarıyla binlerce ailemizi evsiz-barksız bırakarak mağdur edenler dizginlerini iyice çözerek şimdi de biz öğrencileri mağdur etmektedirler.
    Evet, okulumuzu yıkmak istiyorlar.
    Yıkım gerekçeleri olarak da okulumuzun bulunduğu alanı tamamen kamulaştırarak buraya Trakya Bölgesi Adliyesi yapılacağını söylüyorlar.
    Adalet sarayları adaleti korumak, kollamak ve adaleti sağlamakla yükümlüdür.
    Peki, o halde okulumuzun yıkılarak 1500 öğrencinin ve yaklaşık 30 öğretmenin mağdur edilmesi eğitim öğretim hakkının engellenmesi adalet midir?
    Özellikle mağdur edilenler, engellenenler bizler olmamıza rağmen ne velilerimize ne de bizlere hiçbir açıklama yapılmadan bizim adımıza kararlar almışlardır.
    Mağdur edilenler, eğitim hakkı engellenen sadece bizler de değiliz. Maçka Akif Tuncer Lisesi de kapatılarak müze yapılmak isteniyor. Orada okuyan öğrenci arkadaşlarımız da bizler gibi mağdur edilmek istenmektedirler. Ayrıca Cuma günü basın açıklamamızın duyurusunu yaparken 6 arkadaşımız polisler tarafından saldırıya uğramıştır. Polisin bu keyfiliği ve tahammülsüzlüğü okullarımızın yıkılmasının eğitim hakkımızın engellenmesinin de meşru olmadığının ve yasadışı olduğunun bir kanıtıdır.

    Bizler Ahmet Buhan Lisesi öğrencileri olarak diyoruz ki- Eğitim-öğretim hakkımızın engellenmesinin hiçbir gerekçesi olamaz.

    Okulumuzun yıkılması yasadışıdır. Bu nedenle yıkıma karşı her türlü yasal ve meşru yolları kullanacağız. Okulumuza sahip çıkacağız.

    OKULUMUZU YIKTIRMAYACAĞIZ!
    EĞİTİM HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ!
    ÖĞRENCİYİZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ!

    AHMET BUHAN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ "


    Bunları buldum az daha okulu yıkıcaklarmış giremicekmişsin
  • HE HE harbiden yıkacaklarmış okulu be yaw:)

    ya şu kentrehberi.ibb den bulamıyorumki bir türlü okulu yaw
  • kentrehberinde harita var orada adres girme yeri var ilk önce semti seçiyorsun sonra mahalleyi sonrada sokak numarasını seç o çıkar.
  • ya git caglayan meydanında kime sorsan gosterir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.