Şimdi Ara

Ağırlıklar neden pahalı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Corona öncesi 80-100tl olan plastik ağırlıklar olmuş sana 300-400 tl. Birde bugun trendyolda indirim adı altında 200'e satılıyor 65kglar. Ben bu kadar fırsatçı bir insan topluluğu daha görmedim.

    Satılan ürünün incelemesine baktım ne bütün ağırlıklar hep birlikte bara takılıyor ne ergonomik yapıdalar. Adamlar doldurmuş saçma salak şekilde çimentoyu çakmış fiyatı geçmiş. Kalite desen yok herkes zamanla dökülüyor yazmış.


    Keşke zamanında spor salonu üyeliğini uzatmak yerine döküm alsaydım ömür boyu kullanırdım. Şimdi dökümler bile uçmuş 20 kg olanı 400 tlye satıyorlar. 7.5 kg döküm plaka 110 küsür. 1000tlye halter döküm seti var yuh ebesinin ya.


    Zaten adam akıllı beslenemiyorduk şimdi spor yapamaz olduk.  








  • Sorma ya

    Benim çocukluktan kalma dandik dumbellarım var döküm, ama diskleri iç delik çapı 3cm, döküm agırlık arıyorum kilosu 9 liradan satılıyor inanılmaz cidden

  • Arkadaşlar ben de bu konudan muzdariptim hatta ben de konu açtım bu şekilde foruma. Sorunu ise Facebook'tan çözdüm. Facebook'ta ikinci el gym eşyası satan gruplar var herkes ilan verebiliyor. Oradan 70 kg. döküm plakayı 350 TL'ye aldım. 170 TL de kargo verdim toplamda 510 TL'ye geldi. Tabii olimpik değildi ortası 3cm. ancak çok dert değil. Ağırlığa uygun 213 cm. bar da aldım. İşimi görür yani. Bu tarz gruplarda salonunu kapatan ucuza eşya satan çok insan oluyor. Letgo, Sahibinden gibi platformlarda hep kan emiciler var. Kilosunu 20 liraya satıyorlar utanmazlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: r.H

    Arkadaşlar ben de bu konudan muzdariptim hatta ben de konu açtım bu şekilde foruma. Sorunu ise Facebook'tan çözdüm. Facebook'ta ikinci el gym eşyası satan gruplar var herkes ilan verebiliyor. Oradan 70 kg. döküm plakayı 350 TL'ye aldım. 170 TL de kargo verdim toplamda 510 TL'ye geldi. Tabii olimpik değildi ortası 3cm. ancak çok dert değil. Ağırlığa uygun 213 cm. bar da aldım. İşimi görür yani. Bu tarz gruplarda salonunu kapatan ucuza eşya satan çok insan oluyor. Letgo, Sahibinden gibi platformlarda hep kan emiciler var. Kilosunu 20 liraya satıyorlar utanmazlar.

    Grup linkini atabilir misiniz ? Letgo ve sahibinden konusunda dediklerinize katılıyorum hocam

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sirinle Beni Sirin Baba

    Grup linkini atabilir misiniz ? Letgo ve sahibinden konusunda dediklerinize katılıyorum hocam



    Alıntıları Göster
    https://m.facebook.com/groups/184526312380722/?ref=group_browse

    https://m.facebook.com/groups/411413698916276/?ref=group_browse




  • demir pahalı

  • ney ucuz ki

  • spor salonuna gidemediğinden millet bunlara saldırıyor ondan pahalı. pandemi başında trendyol'da 15tl'ye 1 paket nuhun ankara makarnası satmaya çalışan godoşları unutmadık.

  • 2 yıldır bu sporu evde yapıyorum fakat ilk senemde internette satılan ucuz bench sehpası ve doldurma ağırlıkları kullandım. Bir yere kadar işe yaradılar tabi, acemiliğimi attım ama 1 sene dolduktan sonra yetmemeye başladılar. Ben de geçen yıl (ekim 2019'da) Decathlon'dan bench sehpası, halter standı ve halter barıyla birlikte döküm ağırlıklar aldım. Toplam 2500 tl verdim. Salona vereceğim para yerine evime alayım, uzun yıllar belki de ömürlük kullanırım diye düşündüm. Hem de evde olduğu için daha az zaman ayırabiliyorsunuz bu işe. Öbür türlü salona git gel vs. uzun iş, ki bir süre sonra heralde ya üşenip gitmezdim ya da yine para harcayıp eve ekipman alırdım. Bu da yine ekstra maliyet olurdu. Baştan evde yapmaya karar verdim. Gerçi bir süre sonra bağımlılık haline geliyor bu iş. Yapmayınca rahat edemiyorsunuz artık.


    Neyse, dediğim gibi 2500 tl gibi bir harcamam oldu ama işimi gayet görüyorum. Çalıştıramadığım bölge yok. Halter standı squat yapmama da olanak sağlıyor. Halteri ise elimdeki plakalarla 120 kg ağırlığa kadar çıkartabiliyorum bar dahil. Bu da uzun süre yetecek bir ağırlık. Şuan zaten 120 kglarla çalışmıyorum bile. İlerde 2 adet daha 20 kg plaka alırsam gayet yeterli olacaktır zaten. Yalnız geçen yıldan beri fiyatlar çok yükselmiş. Şuan benim gibi 2500e alamazsınız elimdekileri.


    Birkaç örnek verirsem:

    20 kg kauçuk plakayı 250 tlye almışım. Şuan 400 tl

    10 kg döküm plakayı 110 tlye almışım. Şuan 135 tl

    155 cm barı 144 tlye almışım. Şuan 200 tl

    Bench sehpasını 400 tlye almışım. Şuan 525 tl

    Halter standı pek değişmemiş. 500'e almışım. 525 olmuş.


    Fakat genel olarak fiyatlar çok yükselmiş. Farklı sitelerden daha uyguna bulunabilir belki. Yine de ileriye dönük düşünmek lazım. Salona yıllarca verilecek paranın daha azıyla evde ömür boyu kullanacağınız ekipmanlar alabilirsiniz.





  • Karantina çıktığından beri evde kullanılacak spor malzemeleri tavan yaptı. Genelde spor yapacağım diye bir ton malzeme alınır sonra yer kaplıyor diye unutulur. Tabi anormal yükseliş şu sıralar biraz duruldu gibi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.