Şimdi Ara

Ağır hasarlı BMW yarım saatte sattık. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
5.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arada arkadaşlar araç Antalya'ya giderken arıza yaptı tahrik arızası vermiş 80 kmh hızı geçmiyormuş satın alan arkadaş ile görüştük arızayı yarı yarıya yaptırmaya karar verdik antalyada BMW özel serviste yaptırılacak contada kaçak var 7 bin TL masraf çıktı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Yanlis anlasilmasin benim icin Merco C den Bmw 3 ten baslar

    Bahsettiklerim 94-2004 arasi araclar

    Alıntıları Göster
    valla c serisi de 3 serisi de güzel olmasına güzel de biraderde c serisi vardı yeni sattı; c sınıfı araba gibi daracık içi. neden d sınıfı diyorlar anlamıyorum. tamam aks genişliği olarak passat'tan iyi c serisi de 3 serisi de ama hadi bagajın küçüklüğü neyse de iç hacim ikisinde de kötü. kalitesine birşey diyemem ama rahat edebileceğim e serisi ve 5 serisidir, daha aşağısı çok dar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jacob Robbins

    Çünkü millet marka algısı yüzünden alıyor eski olsun marka olsun piyasası olsun, aslında bu eski araçlarda da değil yenilerde de öyle sırf piyasası var diye Passat alıyor çoğu kişi , Mondeo vs araçlara hep yazık oldu kaldı ki Türkiye'ye gelmeyen Accord,Camry falan saymıyorum
    ya arkadaş bi araba neden piyasa aracı olur? tavuk-yumurta ilişkisi gibi sanmayın bunu, kimse aptal değil, sebepleri var:

    -servisi yaygın olmalı ve parçası kolay bulunabilmeli
    -model seçeneği bol olmalı, her keseye hitap eden bir seçenek olmalı
    -konforlu, kaliteli olmalı ve fiyatı da bu konfor ve kaliteye uygun olmalı
    -tüketicinin taleplerine cevap verebilmeli. mesela passat özelinde; küçük dizel motor + dsg seçeneği var (rakiplerinin çoğunda bu yok, olan dizel de çok yakıyor), küçük benzinli ve az yakan seçeneği var (rakiplerinin benzinlileri çok yakıyor), cam tavan seçeneği var (insanlar çok istiyor bunu da), içi geniş, bagajı devasa (bir tek superb var passat dışında bunu sunabilen)
    -sorunsuz olmalı (5 senedir vw kullanıyorum sorunsuz araçlar kimse kusura bakmasın caponlar daha sorunsuz diyenler bilmiyorum eski şirketimde gördüm civiclerin ne kadar sorunsuz(?) olduklarını.
    -model sürekliliği olmalı ve her kasa değiştiğinde anormal bir şekilde model değişmemeli ki 2. eli de düşmesin.
    -sağlam bir fiyat politikası olmalı; adam pejo alıyor, 3-5 ay sonra pejo bir kampanya yapıyor adam resmen pişman oluyor. vw'de hiçbir zaman pişman olmazsın, asla fiyatını bir kampanyayla zort diye düşürüp seni aldığına pişman etmezler.

    daha aklıma gelmeyen ufak tefek bir ton ayrıntıya çok özen gösteriyor doğuş, vw'lerin 2. elinin sağlam olması için elinden geleni yapıyor.

    zamanında kia sorento modeli vardı, güzel bir modeldi, deli gibi sattı. daha eskiden samara vardı, deli gibi sattı. getz yine deli gibi sattı. güzel model çıkarttıklarında millet alıyor. ama arkasını getiremiyorlar işte. vw bunu yapabiliyor, üstüne koyarak gidebiliyor.

    mondeo örneğine bakalım; bir türlü 1.6 dizel otomatik versiyonu gelmedi, bu bile tek başına yeterli. arabanın içi de bir passat konforunda genişliğinde değil. bu ikisi yeter zaten.
    accord, camry falan biraz komik olmuş. accord da hiç küçük motorla gelmedi. kaldı ki accord, avensis bunlar bir passat konforunda kalitesinde değil kimse kusura bakmasın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

    Hocam naptin 97 model Mercedes C de sadece iki tane airbag var. ESP yoktur buyuk ihtimal.
    23 yillik suspansiyon yenilemezsen sifir arabadan daha iyi konfor vermesi zor.
    Guvenlik desen o zamanki sartlar ile 2 yildiz almis NCApten bugun girse bir yildiz alamaz.

    Ha donanim olarak deri koltugu vs. olabilir ancak fazla olarak.

    Ama bugun guncel bir arabada LED farlar, kor nokta sistemi, daha fazla airbag, ESP, cekis kontrol vs. gibi sistemler, Android auto/apple car play gibi o yillarda bulunmasi mumkun olmayan bir cok donanim var.

    5-10 yillik belki de, 20-25 yila cikinca guncel arabalarla donanim olarak yarisamaz.

    20-25 yillik Mercedes alirsaniz premium marka icin guvenliginizden odun vermis olursunuz.

    Alıntıları Göster
    onları da geçtim de arkadaşımda 2008 touareg var, donanımı falan da bol ama yaşlı olduğunu çok belli ediyor, eskilikten değil, az kullanılmış temiz bir araç ama mesela direksiyonu kocaman, tuşlarının şekli falan belli ediyor yaşını. konsolu demode. şimdi 23 yıllık mercedes tamam 1 yıldız falan onu da geçtim de direksiyonda teyp tuşu bile yoktur, çok demode.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    onları da geçtim de arkadaşımda 2008 touareg var, donanımı falan da bol ama yaşlı olduğunu çok belli ediyor, eskilikten değil, az kullanılmış temiz bir araç ama mesela direksiyonu kocaman, tuşlarının şekli falan belli ediyor yaşını. konsolu demode. şimdi 23 yıllık mercedes tamam 1 yıldız falan onu da geçtim de direksiyonda teyp tuşu bile yoktur, çok demode.

    Alıntıları Göster
    Olaya yanlis yerden bakiyorsunuz. 20 yil once 6 li cd changer oln arac full+full olarak geciyordu. Simdi usb veya telefon hafizasinda binlerce sarki var htta hafizaya gerek yok spotify veya youtube premium var. Teknolojik gelismeleri elbet karsilastiramayiz.

    Bunlari kastetmiyorum. Benim demek istedigim surus hissiyati 2000 model Mercedes in arkasinda yolculuk yapmak veya surmek, virajlara girmek 2020 Polo veya Leon undan iyidir bana kalirsa. Kaldi ki motorun verdigi hissiyat da cok daha iyidir. Yuksek hizlarda verdigi guven de karsilastirilamaz. Bunlari sadece kullananlar anlayabilir. Ulkemizde yillar gecti alim gucu dustu yuksek motorlu sifir arac alinmiyor buna yapabilecegimiz bir sey yok. Herkes ister bol donanimli, performansli, guvenli, son model ve konforlu ama olmuyor.

    İlla bir sey sececeksek ben donanimi bir kenara birakirim. Su anki aracimda sadece Aux kablosu var ve direksiyonda hic tus yok ama 0-100 6.9 saniye. Beni mutlu eden sey bu. Sizi mutlu eden sey direksiyondan tusa basmak olabilir serit takip olabilir vs.

    Umarim anlatabildim telefondan Navigasyon aciyorum mesela ekran da yok aracimda. Bunu satarsam gidip 0.9 clio veya 1.0 vag grubu almam. Bu yuzden satamiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 28 Ağustos 2020; 11:22:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremceylan57

    Bu arada arkadaşlar araç Antalya'ya giderken arıza yaptı tahrik arızası vermiş 80 kmh hızı geçmiyormuş satın alan arkadaş ile görüştük arızayı yarı yarıya yaptırmaya karar verdik antalyada BMW özel serviste yaptırılacak contada kaçak var 7 bin TL masraf çıktı
    Öncelikle geçmiş olsun. Satış yapmanızda hayır varmış. Yarı masrafından kurtulmuş oldunuz.

    Arkadaşın bu mesajı da konuyu kitler nitelikte ve eski premium marka araçları umarsızca savunanlara cevap mahiyetinde olmuş. İyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 Neredeyse hatasız boyasız ayarında 100 bin kmde f30 almıştım 2-2,5 sene önce. Derdi tasası bitmedi. Aracın heryerinden su kaçıyor yağ akıtıyor, yılda 2 kez radyatör patlatıyor. Şanzumanı su alıyor. Yani gerçekten günlük sanayiye uğruyordum. Bu kadar büyük kazalar geçiripte alınan araçta ne sorun çıkar gerçekten merak ediyorum..

    not: N13B16 nın kronik sorunları çok fazla . özellikle bu motoru kullanan araç için bunlar yazdım.
  • Satılmayacak araç yoktur sözünü doğrular nitelikte olmuş. Gerçekten hiç tutulmayan bir araç olmadıktan sonra her aracın bir değeri vardır elbet.
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten daha donanimli diye sen dedin ben de sadece oyle olmadigini belirttim cunku donanimli demek kisisel yorum degildir ya donanimlidir ya degildir. Aynen dedigin gibi teknoloji gelisiyor donanimlar ucuzluyor o yuzden yarisamaz zaten donanim konusunda. ben donanim yerine hiz seviyorum demek farkli bir sey, ona kimse bir sey diyemez. Aslinda anlatabilldin. dedigin gibi herkesin mutlu oldugu sey ve onem veridig sey farkli. O yuzden Sifir arac yerine 20 yillik premium sadece bazi kisiler icin mantikli olacaktir.

    Guvenligi bir kenarak birakiyorsun 0-100 icin. hem performansli arabay biniyorsun hem de guvenlikten odun veriyorsun. Ama senin icin onemli olan performans ise tabiiki kisisel tercih diyecek bir sey yok.

    Hocam sadece kullanan anlar demissin. ben kullandim biliyorum. Sahip de oldum. test amacli da kullandim. 20 yillik Mercedes dedigim gibi suspansiyonu yenilemediysen sifir Cliodan konforlu degildir. Eger suspansiyonu yenilediysen Sifir Cliodan konforludur. Ayrica viraj konusunda katilmiyorum sifir araba daha iyi olabilir 20 yillik arabanin modeline gore. Sportif bir model ise iyi yol tutus vardir ama 97 model C serisi ile bugunku CLio arasinda cok fark goremezsin. Dedigin gibi sadece kullanan anlayabilir. Sen bu yeni araclari kullandin mi? 200 bin km yapmis 20 yillik bmw 3 serisinden in sifir clioya bin Clio daha konforlu gelecek goreceksin. Ayrica turbo sayesinde ortalama kullaniciya performanssiz da gelmeyecek. 20 yillik arabanin da 6.9u bugun verip veremedigi soru isareti motor durumuna gore.

    Dedigin gibi tercih meselesi ve butce meselesi. Cogunluga yeni araclar daha uygun ki o yuzden cok satiliyor. Kullanmayan anlayamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 28 Ağustos 2020; 14:33:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

    Hocam zaten daha donanimli diye sen dedin ben de sadece oyle olmadigini belirttim cunku donanimli demek kisisel yorum degildir ya donanimlidir ya degildir. Aynen dedigin gibi teknoloji gelisiyor donanimlar ucuzluyor o yuzden yarisamaz zaten donanim konusunda. ben donanim yerine hiz seviyorum demek farkli bir sey, ona kimse bir sey diyemez. Aslinda anlatabilldin. dedigin gibi herkesin mutlu oldugu sey ve onem veridig sey farkli. O yuzden Sifir arac yerine 20 yillik premium sadece bazi kisiler icin mantikli olacaktir.

    Guvenligi bir kenarak birakiyorsun 0-100 icin. hem performansli arabay biniyorsun hem de guvenlikten odun veriyorsun. Ama senin icin onemli olan performans ise tabiiki kisisel tercih diyecek bir sey yok.

    Hocam sadece kullanan anlar demissin. ben kullandim biliyorum. Sahip de oldum. test amacli da kullandim. 20 yillik Mercedes dedigim gibi suspansiyonu yenilemediysen sifir Cliodan konforlu degildir. Eger suspansiyonu yenilediysen Sifir Cliodan konforludur. Ayrica viraj konusunda katilmiyorum sifir araba daha iyi olabilir 20 yillik arabanin modeline gore. Sportif bir model ise iyi yol tutus vardir ama 97 model C serisi ile bugunku CLio arasinda cok fark goremezsin. Dedigin gibi sadece kullanan anlayabilir. Sen bu yeni araclari kullandin mi? 200 bin km yapmis 20 yillik bmw 3 serisinden in sifir clioya bin Clio daha konforlu gelecek goreceksin. Ayrica turbo sayesinde ortalama kullaniciya performanssiz da gelmeyecek. 20 yillik arabanin da 6.9u bugun verip veremedigi soru isareti motor durumuna gore.

    Dedigin gibi tercih meselesi ve butce meselesi. Cogunluga yeni araclar daha uygun ki o yuzden cok satiliyor. Kullanmayan anlayamaz.
    İyi de B sinifi araclarin bos paketlerinden bahsediyordum ben 150-170 bine aldigimiz B sinifi bos paketli araclarin arka frenleri kampana nasil guvenligi daha iyi olacak? 2 airbag var onlarda da. Ust donanimlar daha pahali 200 ustune cikacaksak zaten hayatta B sinifi almam ki ben

    Premium almam 2.el D sinifi alirim 10 yasinda. Benim icin bu ulkede sifir arac bitti zaten.

    Bu arada 2020 model araclarin arka camlari manual sadece direksiyonda tus var ve ekrani var diye 1.0 araca katlanamam ben. Bir de kampana olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Hocam ben zaten sadece 97 model Mercedes bugunku sifir aractan donanimli olamdigi soyledim. Gidin sifir alin veya almayin diye bir tavsiye de bulunmadim.

    Onemli olan optimumu bulmak. Fiyat bandina gore tabiiki ikinci el 5-10 yillik arac almak mantikli olabilir. 2. el D sinifi ya da hatta C sinifi bile daha mantikli olur bence de bos clio/polo yerine.

    Ben sifir alinmali demedim. Ama tercih 97 Mercedes vs. sifir Clio ise Sifir Clio alirim. O kadar eskiye gitmek cogu insan uzer.

    Ben de katlanamam oyle bos araca dediginiz gibi. Ben de ayni sepeblerden F30umu satip sifir arac almiyorum hatta.

    Hocam 6.9 0-100 u olan arac ne merak ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 28 Ağustos 2020; 14:40:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

    Hocam ben zaten sadece 97 model Mercedes bugunku sifir aractan donanimli olamdigi soyledim. Gidin sifir alin veya almayin diye bir tavsiye de bulunmadim.

    Onemli olan optimumu bulmak. Fiyat bandina gore tabiiki ikinci el 5-10 yillik arac almak mantikli olabilir. 2. el D sinifi ya da hatta C sinifi bile daha mantikli olur bence de bos clio/polo yerine.

    Ben sifir alinmali demedim. Ama tercih 97 Mercedes vs. sifir Clio ise Sifir Clio alirim. O kadar eskiye gitmek cogu insan uzer.

    Ben de katlanamam oyle bos araca dediginiz gibi. Ben de ayni sepeblerden F30umu satip sifir arac almiyorum hatta.

    Hocam 6.9 0-100 u olan arac ne merak ettim.
    Ohooo amerika'da siz de sifir arac alamiyorsaniz biz olelim gerci olduk sayilir peynir et falan yemiyoruz

    Bende Ibiza Cupra var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yarın hatasız boyasız diye ilanı 200 bine görürsünüz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Yine kisisel tercih meselesi hocam. Iki tane cocugum var onceliklerim farkli diyelim.
    Ama gidip de sifir 3 serisi alamam evet. Sifir alirsam daha ucuz bir sey alabilirim. Ki almam zaten cunku sifir bmw almak demek yuzde 30-50 arasi deger kaybi ilk 3 yilda. O yuzden ikinci el alirim.

    97 model degil herhalde Cupra:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 28 Ağustos 2020; 15:0:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    ya arkadaş bi araba neden piyasa aracı olur? tavuk-yumurta ilişkisi gibi sanmayın bunu, kimse aptal değil, sebepleri var:

    -servisi yaygın olmalı ve parçası kolay bulunabilmeli
    -model seçeneği bol olmalı, her keseye hitap eden bir seçenek olmalı
    -konforlu, kaliteli olmalı ve fiyatı da bu konfor ve kaliteye uygun olmalı
    -tüketicinin taleplerine cevap verebilmeli. mesela passat özelinde; küçük dizel motor + dsg seçeneği var (rakiplerinin çoğunda bu yok, olan dizel de çok yakıyor), küçük benzinli ve az yakan seçeneği var (rakiplerinin benzinlileri çok yakıyor), cam tavan seçeneği var (insanlar çok istiyor bunu da), içi geniş, bagajı devasa (bir tek superb var passat dışında bunu sunabilen)
    -sorunsuz olmalı (5 senedir vw kullanıyorum sorunsuz araçlar kimse kusura bakmasın caponlar daha sorunsuz diyenler bilmiyorum eski şirketimde gördüm civiclerin ne kadar sorunsuz(?) olduklarını.
    -model sürekliliği olmalı ve her kasa değiştiğinde anormal bir şekilde model değişmemeli ki 2. eli de düşmesin.
    -sağlam bir fiyat politikası olmalı; adam pejo alıyor, 3-5 ay sonra pejo bir kampanya yapıyor adam resmen pişman oluyor. vw'de hiçbir zaman pişman olmazsın, asla fiyatını bir kampanyayla zort diye düşürüp seni aldığına pişman etmezler.

    daha aklıma gelmeyen ufak tefek bir ton ayrıntıya çok özen gösteriyor doğuş, vw'lerin 2. elinin sağlam olması için elinden geleni yapıyor.

    zamanında kia sorento modeli vardı, güzel bir modeldi, deli gibi sattı. daha eskiden samara vardı, deli gibi sattı. getz yine deli gibi sattı. güzel model çıkarttıklarında millet alıyor. ama arkasını getiremiyorlar işte. vw bunu yapabiliyor, üstüne koyarak gidebiliyor.

    mondeo örneğine bakalım; bir türlü 1.6 dizel otomatik versiyonu gelmedi, bu bile tek başına yeterli. arabanın içi de bir passat konforunda genişliğinde değil. bu ikisi yeter zaten.
    accord, camry falan biraz komik olmuş. accord da hiç küçük motorla gelmedi. kaldı ki accord, avensis bunlar bir passat konforunda kalitesinde değil kimse kusura bakmasın.

    Alıntıları Göster
    Şu forumda herkes mouesonu günah kecesi ilan ediyor da senin ekstrem boyutlarda ve fanligini görüp de banlamiyorlar ya helal olsun ya Passat her arabadan iyi tmm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bizde isteriz eski ama mercedes bmw premium araçlara binmeyi fakat bozulduğunda tamir masrafı sürekli başka yerlerden hatalar arızalar vermesi vs sebeplerle yeni modelli egea focus vs araçlara binmemize sebep oluyor. 91 model w124 e200 ümüz var evet çok konforlu çok güzel fakat sürekli arızasından masrafından bıktık birde egea sahibiyiz modelli araba sorunsuz güvenlikli yormuyor uzun yolda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Olaya yanlis yerden bakiyorsunuz. 20 yil once 6 li cd changer oln arac full+full olarak geciyordu. Simdi usb veya telefon hafizasinda binlerce sarki var htta hafizaya gerek yok spotify veya youtube premium var. Teknolojik gelismeleri elbet karsilastiramayiz.

    Bunlari kastetmiyorum. Benim demek istedigim surus hissiyati 2000 model Mercedes in arkasinda yolculuk yapmak veya surmek, virajlara girmek 2020 Polo veya Leon undan iyidir bana kalirsa. Kaldi ki motorun verdigi hissiyat da cok daha iyidir. Yuksek hizlarda verdigi guven de karsilastirilamaz. Bunlari sadece kullananlar anlayabilir. Ulkemizde yillar gecti alim gucu dustu yuksek motorlu sifir arac alinmiyor buna yapabilecegimiz bir sey yok. Herkes ister bol donanimli, performansli, guvenli, son model ve konforlu ama olmuyor.

    İlla bir sey sececeksek ben donanimi bir kenara birakirim. Su anki aracimda sadece Aux kablosu var ve direksiyonda hic tus yok ama 0-100 6.9 saniye. Beni mutlu eden sey bu. Sizi mutlu eden sey direksiyondan tusa basmak olabilir serit takip olabilir vs.

    Umarim anlatabildim telefondan Navigasyon aciyorum mesela ekran da yok aracimda. Bunu satarsam gidip 0.9 clio veya 1.0 vag grubu almam. Bu yuzden satamiyorum.

    Alıntıları Göster
    ben de çok donanım düşkünü değilimdir ama araç fazla da demode olmasın. konforlu olsun fazla oyuncak olmasa da olsun bence de yoksa gider talisman alırdım passat değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: defiant82

    Şu forumda herkes mouesonu günah kecesi ilan ediyor da senin ekstrem boyutlarda ve fanligini görüp de banlamiyorlar ya helal olsun ya Passat her arabadan iyi tmm

    Alıntıları Göster
    boş boş konuşuyorsun. ver üstüne 150-200bin c serisine bineyim, passat'a değil.
  • bütün samimiyetimle yazıyorum, benim 2011 paliomla yanyana koyup seç deseler almazdım bu bmwyi. palio çok süper olduğu için değil bmwnin bitkisel hayata girmiş temrinal dönemine şahit olmak istemediğim için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Küçük Oscar

    Hocam neden alır dersen ben kendi açımdan bakıyorum symbol egea c ellyse olmuş 90-100 lira.2012 Honda civic ler olmuş 150 lira ben hondaya o parayı vereceğime gider pert de olsa leş de olsa BMW alırım.Hiç yoksa ismi var sportif sürüş keyfi veriyor civic ne veriyor teneke ve plastik hissi veriyor
    Araban var mı ya da alacak paran var mı bilmiyorum ama bu kafayla çok kazık yersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.