Şimdi Ara

Ağdaki tanımadığım cihazlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Başlıkta belirttiğim sorunla ilgili yardım, bilgi almak için açtım konuyu. Sorunum şu ağımda bilmediğim cihazlar aşağıya ekran görüntülerini de paylaşacağım sık sık karşıma çıkıyor ve artık şüphelenmeye başladım. Bu cihazlar ne wifi nede lan bağlantısıyla bağlı cihazlar.Bana ait olan cihazların mac adresleriyle de karşılaştırdım kesinlikle yabancı mac adresleri. Bununla ilgili fikir verebilecek olan arkadaşların desteğini bekliyorum.

    Aşağıda ekran görüntüsü olan cihazlardan bazıları ve sık sık değişiyor bu cihazlar. Mesela General mobile ve Dav. Ekran görüntülerini farklı zamanlarda aldım.


    Ağdaki tanımadığım cihazlarAğdaki tanımadığım cihazlarAğdaki tanımadığım cihazlar



  • Bu durum seni haliyle rahatsız ediyorsa ve elinde bu cihazların mac adresleri varsa o cihazların modemine bağlanamasını kolayca engelleyebilirsin.

    Anladığım kadarıyla Airties 5760 kullanıyorsun ve airties'ler genelde aynı arayüzü kullanırlar, 192.168.2.1 adresi ile cihazının arayüzüne girince belirlediğin mac adreslerini engellemek için yapman gereken'ler aşağıdaki resimde.

    Ağdaki tanımadığım cihazlar
  • Eyvallah hocam cevap için. Belirtmeyi unutmuşum 3 4 tanesini engellemiştim dediğiniz şekilde ona rağmen aynı cihazlar gözükmeye devam ediyolardı. Dün sorunun çözümüne ulaştım. Daha önce benzer sorunla karşılaşanlar olmuş. Windowsun ağa dahil olan cihazların haricinde ağa girmeye çalışanları da bu listeye dahil etmesi sebebiyle gözüküyorlarmış. Çözüm olarak wps nin kapatılması ve ağ isminin gizlenmesi önerilmiş. Bu ikisini de dün uyguladım ve herhangi bir tanınmayan cihaz artık görmüyorum.

    Çözüm için kullandığım kaynak:https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-networking/unknown-phone-appears-as-a-conected-devices-in-my/6e482ac3-23f3-4a4d-9cc2-1a30dd35ed9e?page=3&auth=1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.