Şimdi Ara

Ağ Haritalamaya Siz de Destek Olun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, sizlerden bir ufak bir isteğim var. Nperf uygulamasıyla alakalı. Bilmeyenler için kısaca bahsedeyim. Nperf bir hız testi ve mobil kapsama alanı haritalama uygulaması. Bu uygulama sayesinde herkes dilediği yerlerde haritalama yaparak kullandığı operatörün o bölgede 2G/3G/4G/4.5G artık hangi yayın varsa bu sinyal bilgisini haritalayabiliyor. Böylece dünya çapında operatörlerin mobil altyapılarını gösteren bir harita oluşuyor.

    Ancak Nperf geliştiricileri verilerin güncel olması amacıyla her sene, bir önceki seneye ait sinyal bilgilerini haritadan siliyorlar. Ülkemizde haritalama yapan gönüllü sayısı çok az, ülkemizde yüzölçümü olarak pek ufak sayılmaz bunun üstüne şehirleşmeyi de katarsak, gündelik rutinimiz dışındaki yerleri her zaman haritalayamıyoruz, haritaladığımız zamanlarda ise bu iş için hatrı sayılır vakit ve emek harcıyoruz.

    Haritadaki verilerin silinmemesi için Nperf geliştiricilerine toplu bir şekilde e-posta göndermek aklımıza geldi. @sis651 hocam bize göndereceğimiz metni ve nasıl göndereceğimizi içeren bir rehber hazırladı. Buraya bırakıyorum.
    Haritalama işi tamamen gönüllülük esasına dayalı bir iş, hiçbirimiz bu işten para kazanmıyoruz, şahsi bir çıkarımız yok. Bu yüzden siz değerli arkadaşlarımızdan isteğim aşağıdaki rehberden yararlanarak Nperf'e bu yazıyı göndermeniz. Eğer gönderirseniz çok müteşekkir kalırım.

    quote:

    Nperf.com sitesini az sayıda kişi de olsak mobil kapsama haritalama için kullanıyoruz. Ancak ortak sıkıntımız, yaklaşık bir yıldan eski veriler veriyi güncel tutabilmek amacıyla siliniyor. Şuan baktığımda 02/01/2018 tarihinden beri toplanan verilere göre haritayı görebiliyoruz sadece. Bu aslında iyi bir uygulama ama Türkiye'de mobil kapsama haritalayan kullanıcı sayısı az olunca bir yıldan sonra yüklediğimiz veriler silinebiliyor. Biz de sonuçta bu işi paralı değil, gönüllü yapıyoruz. Her yeri güncel tutmak amacıyla haritalama için gezme durumumuz yok. Bunu birkaç kez geliştiricilere bildirmiş olsam da gördüğümüz kadarıyla bir sonuç alamadım.

    Bu yüzden kaç kişi toplanıp iletişime geçmeye çalışırsak daha iyi olur diye düşünüyoruz. En azından Türkiye bari bu bir yıldan eski verilerin silinmesi uygulamasından hariç tutulmalı. Yoksa haritalamalarımız bir yıl sonra boşa gidiyor. Nadir kullandığımız yolları kullandığımız bir haritalama oturumu da silinmiş oluyor bu şekilde.

    İletişim için öncelikle şu adresteki formu dolduralım:https://www.nperf.com/en/contact/

    İlgili alanları dolduralım. Alanların Türkçe karşılıkları şöyledir:

    Last name: SOYADI.
    First name: ADI
    Your e-mail: E-POSTA ADRESİNİZ

    Subject of your message :* MESAJINIZIN KONUSU
    Burada Other (diğer) seçeneğini seçelim ki hem site hem de mobil uygulamalarda olan bir durumu belirteceğiz.

    Your message: Mesajınız.
    Bu kısma da nPerf.com'a yüklediğimiz verinin bir süre sonra silinmesinden duyduğumuz rahatsızlığı belirten ve bunun en azından Türkiye'de yapılmaması gerektiğini belirten bir mesaj yazalım.

    İsterseniz de direk aşağıdaki iletiyi kopyalayıp yapıştırabilirsiniz ama biraz İngilizce'niz varsa başka şeyler de ekleyebilir, düzenleyebilirsiniz; karşı tarafta daha etkili olacaktır. Taslak ileti şöyledir:
    _____________________________________________________________________
    Dear nPerf developer;

    I'm a Turkish nPerf user and data contributor for the nPerf Coverage and Download Speed Maps. nPerf is really an easy way to map the coverage with a nice app and beautiful coverage presentation in the app and on the website. I've been using it for a long time and mapped a lot of different places.

    However, there is an issue I don't like about coverage data retention. Uploaded coverage data is deleted after about a year. This may be a good practise to keep the data up to date and manage the servers easier. But we don't have a lot of coverage mappers in Türkiye, so some parts of the map are cleared after about a year and someone has to map it again.

    As we are not a big crowd, some parts of our works are on roads we rarely use, mamybe once in a lifetime. So when this part of the map is cleared, we don't have data for that area anymore. Seeing our uploaded data being deleted after a time, bothers us and discourages us from mapping. I have friends who left mapping after seeing his data is deleted after a time.

    My request is coverage data shouldn't be deleted after a time, unless there is a new data from the area. At least, Türkiye should be omitted from the data deleting process, so that we don't lose coverage data. We really want this as nPerf Turkish mapping community.

    Please help us by at least omitting Türkiye from your data deleting process.

    ________________________________________________________________________________________________________________________

    Devamında yandaki siyah alanda yer alan CAPTCHA kodlarını ilgili boşluğa girip "SEND" butonuna tıkladığımızda iletimiz gönderilmiş olacak.

    Mesajla ilgili kendi iletinizde de düzenleme yapabilirsiniz, ya da buraya da yazıp değişiklik yapabiliriz. Ancak zaten çok kalabalık bir kitle olmadığımız için çok da önemli değil. Olay mümkün olduğunca fazla kişinin yazıp şikayetini belirtmesi.

    Haritaladığını bildiğimiz daha çok kişiyi etiketleyip meseleden haberdar edebilir, daha çok kişiye ulaşmaya çalışabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 26 Şubat 2019; 23:38:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Zamanında bu iş için açmış olduğum başlık aklıma geldi. :D O zaman da çok kişi değilmişiz bu işi yapan. :)
    https://forum.donanimhaber.com/mobil-kapsama-alani-haritasi-olusturma--95230348
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Öteki tarafı da destekleyelim hocam ;)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben memlkete vs giderken yapiyorum. Ama suan full sehir iciyim yaza kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya destek tam destek verelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • habib_723 kullanıcısına yanıt
    Destekleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam İşte zaten işi en çok bozan da bu, şehir merkezi her zaman yapılır, ama rutün dışı yerleri özellikle yapmak gerekiyor. Burada bununla her sene uğraşacak kadar insan yok bu işi yapan. @Sis651 hocamın yazdığı gibi yerine yeni sinyal bilgisi gelince ekisi silinsin olsun bitsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende gönderdim. Bazı noktalarda yapmışlığım olmuştu ama artık daha cok dikkat edicem bu konuya.
  • tam destek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler arkadaşlar. İnşallah bu durum çözülür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • maile cevap geldi. verileri silme periyodunu 2 yıla cıkaracaklarmış. ayrıca uygulamayı ulkenizde yaygınlasması için destek olurmusunuz diye de ricada bulunmuslar.

    Hello,

    First of all, thank you for using nPerf and for taking part of the nPerf project in Turkey. We are aware of what you tell us. We had already plan to remove the all data of the maps after two years instead of one from the next weeks.

    On the other hand, could you help us to make the nPerf app known in your country? Maybe you could contact some tech medias in Turkey. They can talk about nPerf or use our speed test likehttps://www.chip.com.tr/hiz-testi-speedtest.

    You could contact internet carriers too in your country. They could use nPerf and host a server for free:https://www.nperf.com/en/host-server/
  • Bana da geldi hocam. Biraz onlar da yapsın Crtl c/v

    Valla silmesinler de her yerde tanıtmaya çakılırım, yeter ki silmesinler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Bende attım banada aynı cevap geldi. 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asi_genc6134 kullanıcısına yanıt
    Onlar da kopyala yapıştır yapıyor hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar da kopyala yapıştır yapmış. :D Bana da aynı cevap geldi.

    Aslında o yazdıkları uzun zamandır istedikleri bir şey. Türkiye'deki performanslarından memnun değiller. Biraz daha yoğun kullanım olsa, belki daha fazla özen gösterirler isteklerimize. CHIP'e o hız testini koydurmaları bir başarı aslında bile de.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam Gönderdim
  • Selam,

    Her şeyden önce, Nperf'yi kullandığınız ve Türkiye'deki Nperf projesine katıldığınız için teşekkür ederiz. Bize ne söylediğinin farkındayız. Önümüzdeki haftalardan biri yerine iki yıl sonra haritaların tüm verilerini kaldırmayı planladık.

    Öte yandan, bize ülkenizde bilinen nPerf uygulaması yapmak için yardımcı olabilir? Belki Türkiye'de bazı teknik medyalarla iletişime geçebilirsiniz. NPerf hakkında konuşabilirler veya hız testimizi kullanabilirlerhttps://www.chip.com.tr/hiz-testi-speedtest .

    Ülkenizdeki internet taşıyıcılarıyla iletişime geçebilirsiniz. Nperf'yi kullanabilir ve bir sunucuyu ücretsiz olarak barındırabilirler :https://www.nperf.com/en/host-server/

    Saygılarımızla,

    nPerf

    Raúl
    nPerf.com -bağlantınızı hak ediyoruz.
    Böyle cevap gelmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • indirmek istiyen olursa
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nperf.tester&hl=tr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağ Haritalamaya Siz de Destek Olun
    Ağ Haritalamaya Siz de Destek Olun
    Ağ Haritalamaya Siz de Destek Olun
    Ağ Haritalamaya Siz de Destek Olun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.