Şimdi Ara

AEG L87695WD Fan Motor Sorunu / Yedek Parça nereden bulunur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar,

    AEG L87695WD Lavamat Turbo Kurutmalı Çamaşır makinamızı 2014 sonundan bu yana sorunsuz kullanıyorduk. Birden Kurutmamaya başladı... Biraz araştırdım ve servis sorunlarını vs. okuyunca gözüm korktu ve kendim çözebilirmiyim diye araştırma yaptım... Cihazın Servis Moduna girince en son hata olarak Ed8 'i tespit ettim. Bu hatanın Fan Motoru sorunu olduğunu bir ingiliz forumunda okudum... Bazen sorun basit oluyor, bazen motoru değiştirmek gerekiyor diyorlar..

    Sormak istediğim... Fan Motorundaki sorun nasıl giderilir? ya da fan motorunu ben değiştirebilirmiyim? Değiştirebilirsem uygun fan motoru nereden bulabilirim?

    Şimdiden teşekkürler..
    Ek: Ed8 hatası hakkında bilgi yer alan sayfa... Bu modele ait servis manuali henüz bulamadım..https://www.justanswer.com/uk-appliance/chi6u-having-issues-aeg-lavamat-turbo-protex-when.html







  • Merhaba,

    Öncelikle geçmiş olsun. Makinenin fan motoru arızasından evvel fana giden kablolarında sorun olmuşmuş olabilir.

    Fan makinenin kazanının üzerindedir.üst kapağım açtığınızda kazanın üzerinde sıcak hava kanalını görecesiniz. Fan da hava kanalının üzerindedir. Öncelikle kablolamayı kontrol edin, sorun yoksa sökülmesi konusunda yardımcı olurum.
  • Teşekkürler Candogan62... Sanırım bu makinayı da sizin tavsiyenizle almıştım... Şu ana kadar memnun da kaldık. Kapağı nasıl açacağım bir araştırıp, biraz incelemeye çalışacağım... İlgili sitede bir şekilde tıkanmış/kirlenmiş olacağı da yazıyor...Bir kontrolde fayda var. Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commodore

    Teşekkürler Candogan62... Sanırım bu makinayı da sizin tavsiyenizle almıştım... Şu ana kadar memnun da kaldık. Kapağı nasıl açacağım bir araştırıp, biraz incelemeye çalışacağım... İlgili sitede bir şekilde tıkanmış/kirlenmiş olacağı da yazıyor...Bir kontrolde fayda var. Teşekkürler.
    Merhaba,

    Sıcak hava kanalını sökmek için makinenin üst tablası ile kontrol panelini sökmeniz gerekir. Ancak bu işlemleri yapmak pek zor sayılmaz. Yalnızca normal tornavida yerine Torx T20 ve somun başlı vidayı açan tornavida setine ihtiyacınız var.
  • İlginiz için teşekkürler...Havalarda iyi gidince, kurutmaya çok ihtiyaç olmadı. Zamanda bulamadım.. Üst kapağı yeni açtım. Motoruda gördüm. Motorun etrafındaki somunları sökünce çıkacağını ve motorda sorun varsa göreceğimi düşündüm ama somunları söksem de çıkmadı. Sanırım kurutma kısmını komple çıkartmak gerekiyor... Servis modunda C10 modu sanırım kurutmayla alakalı. O moda aldığımda cihazda çıt çıt ses geliyor ve ekranda Ed8 yazıyor. C10 modunda çalışırken video çektim..
    https://drive.google.com/file/d/1tY3vBV79xFTEkbIFti0j8GXuD6FpPyOi/view

    Öneriniz nedir? Sanırım motorun olduğu sıcak hava kanalını komple sökmek gerek...bu çıt çıt sesi bir fikir (tahmin) şansı veriyor mu?




  • @candogan62 hocam meşgulsunuz sanırım. Aşağıdaki videoyu gördünüz mü? Fikriniz var mı? Teşekkürler.
    https://drive.google.com/file/d/1tY3vBV79xFTEkbIFti0j8GXuD6FpPyOi/view



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commodore -- 14 Ekim 2019; 16:27:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commodore

    @candogan62 hocam meşgulsunuz sanırım. Aşağıdaki videoyu gördünüz mü? Fikriniz var mı? Teşekkürler.
    https://drive.google.com/file/d/1tY3vBV79xFTEkbIFti0j8GXuD6FpPyOi/view
    Merhaba, sorun dediğiniz gibi fan motorundan kaynaklı. Ed8 fan takometre sorunudur. Kart fan motorundan sinyal alamıyor. Test sonundaki röle sesi kapı kilidi içindir, ancak videoda bir ara fana komut sesini de ayrıca duydum gibi.

    Fan motorunu değiştirmeniz sorunu çözecektir büyük ihtimalle. Kart olmasına pek ihtimal vermiyorum.

    Fanı kendiniz değiştirmek isterseniz Electrolux yetkili servislerinden sipariş verebilirsiniz.

    Bu linkten baktım, parça kodu 1327912026 olarak görünüyor.
    https://shop.electrolux.co.uk/search?q=%3Arelevance%3Apnc%3A91460570301




  • çok ama çok teşekkürler. Sağolunuz. Kendim uğraşmayıp, bir servisin hemen halletmesi sanırım daha iyi olacak :( Şişli bölgesi için tavsiye edebileceğiniz bir servis var mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commodore

    çok ama çok teşekkürler. Sağolunuz. Kendim uğraşmayıp, bir servisin hemen halletmesi sanırım daha iyi olacak :( Şişli bölgesi için tavsiye edebileceğiniz bir servis var mı acaba?
    Beşiktaş yetkili servisinden hizmet alabilirsiniz.

    0 212 236 09 55
    https://www.electrolux.com.tr/support/find-a-service-centre/
  • İlginiz için çok teşekkürler... Sorun fan motorundaydı. Beşiktaş servisten arkadaşlar gelip, yarım saatte hallettiler. Sorun hal oldu.
  • Benim makinamda bazen program ortasında 1dk ye gelip sanki sürekli şu boşaltıyormuş sürekli çalışıyor rezistans değişti ama aynı. Kart sorunumu acaba çünkü 1dk kalınca kısa programa alıp yıkama bitiyor. Servis moduna nasıl alabilirim hatayı görebilmek için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victorist -- 23 Ekim 2021; 0:1:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.