Şimdi Ara

ADSL için sabit telefon hattına gerek yok!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tüketici Mahkemesi'nde emsal olacak karar

    16.07.2009 13:33
    Konya Tüketici Mahkemesi, sabit telefon hizmeti olmadan, ADSL hizmetinin sunulabileceği yönünde karar aldı.

    Konya'da bir ADSL kullanıcısı 3 Ağustos 2007 tarihinde sabit telefon olmadan, ADSL hizmetinden faydalanmak için Selçuklu Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyetine (TSHH) başvuruda bulundu. TSHH, 24 Ekim 2007 tarihinde aldığı 2007/612 nolu kararla talebi yerinde bularak, telefon hattının iptaline, ADSL hizmetinin yerine getirilmesine karar verdi.

    İki hizmeti birlikte veren Türk Telekomun TSHH kararının iptali için Konya Tüketici Mahkemesine açtığı davada talebi Konya Tüketici Mahkemesinin 14 Mayıs 2009 tarihinde aldığı 2009/76 nolu kararla reddedildi.

    Mahkeme tarafından açıklanan gerekçeli kararda, bilirkişi raporlarına istinaden sabit telefon hizmeti olmadan, ADSL hizmeti sunulmasının önünde teknik bir engel bulunmadığı, Türk Telekomun sabit telefon aboneliği içermeyen ADSL internet erişimine ilişkin kurumca onaylanmış bir tarifesinin bulunmadığı, mevcut uygulamanın kurum düzenlemelerine aykırılık teşkil etmediği, ancak dünyanın değişik ülkelerinde sabit telefon ve ADSL hizmetinin ayrı ayrı verilebildiği, Telekomun da altyapısının buna müsait olduğu belirtildi.

    Kararda, şunlar kaydedildi:

    ''Tüketicinin dilediği hizmeti alma özgürlüğünün bulunduğu, yani sabit telefon hizmetinden faydalanmadan internet hizmetinden faydalanılabileceği, yine telefon ve internet hizmetlerinin ayrı ayrı verilmesinin maliyeti yükselteceği iddia edilmiş ise de kurum tarafından sabit telefon ve internet seçeneklerinin ayrı ayrı ve birlikte tarifeleri belirlenerek tüketiciye sunulması ve tüketicinin istediği paketi seçme özgürlüğünün sağlanması gerektiği ve Telekomünikasyon kurumunca da ayrı ayrı hizmet verilmesi paketlerinin reddedilmeyeceği gelen yazı cevaplarından anlaşıldığından, sonuç ve içerik olarak doğru olan TSHH kararının iptali talebinin reddine karar vermek gerekmiştir.''



    -TÜKETİCİLER BİRLİĞİ-



    Kararı değerlendiren Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkan Yardımcısı Ayhan Tekin, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, ''Türk Telekomun keyfi ve hukuksuz bir şekilde uyguladığı ADSL hat ücretlerine karşı Tüketiciler Birliğinin yürüttüğü hukuk mücadelesi zaferle sonuçlanmıştır'' dedi.

    Tekin, ADSL hattının teknik olarak bir telefon numarasına ve ses hattına ihtiyaç duymadığını, buna rağmen Türk Telekomun konuşma yapmayacak ADSL taleplerine de telefon tahsis ettiğini ve sabit ücret aldığını belirterek, bunun tamamen keyfi ve hukuksuz bir davranış olduğunu söyledi.

    Telekomun, yaklaşık 6 milyon ADSL abonesinden yıllık 1 milyar TL'ye varan sabit ücretlerden vazgeçmek istemediğini savunan Tekin, şunları kaydetti:

    ''Konya Tüketici Mahkemesi, konuyu derinlemesine ele almış ve bilirkişi raporlarına istinaden, 14 Mayıs 2009 tarih ve 2009/76 nolu kararında, ADSL'de sabit hat ve telefon aboneliği gerekmediğine karar verip, Telekomun açtığı itiraz davasını reddederek, hakem heyetinin tüketici lehine vermiş olduğu kararı onamıştır. Ayrıca Rekabet Kurulu da Şubat ayında almış olduğu bir kararla Türk Telekomun sabit hatsız ADSL hizmetini üç ay içinde başlatması kararı vermiştir.''

    Tekin, Türk Telekoma çağrıda bulunarak, ADSL hatlarıyla ilişkili telefon aboneliklerini kaldırarak bundan doğan sabit ücretlere derhal son verilmesini istedi.







  • Olay Danıştay da. Asıl önemli olan Danıştay dan çıkacak karar da..
  • telekom en son danıştaya gitti, bu kararı iptal ettirmek için,hep diyorum şu ülkede Telekom,ne yasa ne hukuk tanıyor,herşeyin üstünde görüyo kendini

    eninde sonunda bunu kabul edeceksin telekom
  • Bu dava yeni birşey değil daha önce defalarca dava açıldı ve çoğunda adsl için telefona gerek yok kararı çıktı dava açan kullanıcılar telefon hattını kapatırdı adsl kullanmaya devam ettiler ama telekom bu bunun intikamını aldı ve bir süre sonra 10 sayfalık sözleşmedeki bir maddeyi kullanarak bu kullanıcıların adsl aboneliğini iptal etti. Hadi buyrun sizde dava açın şimdi.
  • Telekomun en büyük düşmanı şu anda Turkcell... Turkcell'i sevmem ama düşmanımın düşmanı dostumdur felsefesiyle şu Turkcell'den bir internet atağı gelse keşke bir de...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EmRSrL


    Telekomun, yaklaşık 6 milyon ADSL abonesinden yıllık 1 milyar TL'ye varan sabit ücretlerden vazgeçmek istemediğini savunan Tekin, şunları kaydetti:


    Bukadar paradan vazgeçebililermi? sömürün bakalım..


    quote:


    ''Konya Tüketici Mahkemesi, konuyu derinlemesine ele almış ve bilirkişi raporlarına istinaden, 14 Mayıs 2009 tarih ve 2009/76 nolu kararında, ADSL'de sabit hat ve telefon aboneliği gerekmediğine karar verip, Telekomun açtığı itiraz davasını reddederek, hakem heyetinin tüketici lehine vermiş olduğu kararı onamıştır. Ayrıca Rekabet Kurulu da Şubat ayında almış olduğu bir kararla Türk Telekomun sabit hatsız ADSL hizmetini üç ay içinde başlatması kararı vermiştir.''

    Tekin, Türk Telekoma çağrıda bulunarak, ADSL hatlarıyla ilişkili telefon aboneliklerini kaldırarak bundan doğan sabit ücretlere derhal son verilmesini istedi.


    Eninde sonunda içimizden birilerimizin çıkıpta bu paranın haksız yere alındığını ortaya koyacak ve çıkıp dava açacaktı sağolsunlar bu kararıda yerel mahkemeden çıkarmışlar kendilerine teşekkür edelim. illa itiraz edip dava mı açmak lazım sesimizi yükseltmeden bu memlekette neden işler yürümez illa mahkemelikmi olacaz enterasan bir ülkeyiz vesselam. Ya aslında aklın yolu bir, ortak bir yol bulsalar telekom sabit ücretten vazgeçsede millet telefonlarını kapattırmasa telekom para kazanmaya devam etse ya aslında az para değil 1 milyar TL vazgeçmek zor ama hiç olmazsa konuşma ücretinden alırlar hiç kazanmamaktan iyidir. Diğer yandan onlarda cep telefonu kullansınlar diyenler olabilir, zararlarını herkes şu veya bu şekilde duymuştur çokta sağlıklı bir iletişim değil. Bu gün hala cep telefonu kullanmayan kişiler veya kullanamayan (baz istasyonu olmayan) yerler vardır, iletişim bir şekilde devam etmesi gerekli neyse hayırlısı olsun.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: donanımcı123

    Bu dava yeni birşey değil daha önce defalarca dava açıldı ve çoğunda adsl için telefona gerek yok kararı çıktı dava açan kullanıcılar telefon hattını kapatırdı adsl kullanmaya devam ettiler ama telekom bu bunun intikamını aldı ve bir süre sonra 10 sayfalık sözleşmedeki bir maddeyi kullanarak bu kullanıcıların adsl aboneliğini iptal etti. Hadi buyrun sizde dava açın şimdi.



    senin şu yaklaşımınla zaten bieşylerin değişmesi mümkün değil,danıştaydan red çıksında,görürüz o telekomunuzu

    eninde sonunda bu karar çıkacaktır ötesi berisi gerisi kalmadı artık...

    bu arada bide bişeyi iyi araştırmadan sallamayalım,mahkemeye verirsen o karar seni bağlıyor ve sen telefonsuz adsl kullanabiliyosun artık...




  • Sen farklı frekanstasın. Benim dediğimi anlamamak için inat ediyorsun telekom size imzalattırdığı 10 sayfalık sözleşmeyi hiç okudunuz mu ? Çok basit bir sebepten dolayı bile aboneliğinizi tek taraflı iptal edebilirler.
  • acaba yurtdışında bu husus nasıl, yani orda sabit telefon gerekliliği var mı yok mu?
  • evet edebilir, ama mahkemeye iptal gerekçesini bu konu olarak sununca,tıpış tıpış kendi veriyor o adsl yi..karşı dava açın yeter ki,bizim dileğimiz bireysel değil artık herkesin faydalanacağı toptan bir çözüm gelmesi artık..
  • Telekom sözleşmesindeki birçok madde kullanıcı aleyhine kolayca çevirilebilecek maddelerden oluşuyor. Ve doğal olarakta siz bu hizmeti alırken paşa paşa bu sözleşmeyi imzaladığınız için kolayca hizmetinizi kapatır mahkemede hiçbir şey yapamaz çünkü sözleşmeyi imzalamışsın bitmiş olay.
  • ya arkadaşım sende anlama özürü var herhalde biz sana uygulayanları anlatıyoruz sen hala gazel okuyosun,bi kere o sözleşme 12 punto olmadığı için kafadan geçersiz oluyor zaten..bu kadar kuru kuruya savunma, bari,senden geçmiş,başkalarına engel olmaz hiç olmassa..
  • Peki arkadaşım o zaman telekom sözleşmesinin 12 punto olmadığı için geçersiz olduğu ve bununla ilgili telekoma açılmış davalardan ve sonuçlarından örnek bekliyorum senden.

    İkimizde aynı taraftayız aslında ama maalesef bazı şeyler sabit kalmış kafanızda onları savunuyorsunuz.
  • Bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Arada bir böyle umut verip bakın biz de tüketici haklarını koruyoruz ayağına yapılan ayak oyunları bunlar
  • Ulaştırma Bakanlığı sabit ücret alınmalı diyor. Umarım danıştay lehimize bir karar çıkarır. Bildiğmi kadarıyla yurt dışında çoğu yerde sabit ücret var.
  • Yahu 63 tl telefon faturası gelmiş acı ama gerçek bunun yanlızca 35 lirası görüşme ücreti.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: semender86

    Ulaştırma Bakanlığı sabit ücret alınmalı diyor. Umarım danıştay lehimize bir karar çıkarır. Bildiğmi kadarıyla yurt dışında çoğu yerde sabit ücret var.

    Ulaştırma Bakanlığı neye göre bunu söylüyor acaba. Gerekçe olarak ne gösteriyorlar. Bakanlık alınmalı diyorsa çıkacak kararda az çok belli. İşin garibi özelleştirmeden önce neden alınmıyordu. O zaman gerekli değildi de şimdi mi gerekli?

    O 1 Milyar TL'de bu halkı sömürenden ve sömürülmesine izin verenin 7 nesil torunundan çıkar inşallah. Ama bu dünyada adalet olsaydı dünya yuvarlak olmazdı.
  • internet için her ay boşuna 10 lira para ödüyorum telekom gözün doymadımı hala kaldır artık şu telefon işini
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yken

    acaba yurtdışında bu husus nasıl, yani orda sabit telefon gerekliliği var mı yok mu?

    yurtdışında adsl mi kaldıki be dostum adamlar fiber döşemişler heryere telekom gibi milleti keriz yerine koymuyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARKRUSE -- 16 Temmuz 2009; 19:40:38 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Computeus


    quote:

    Orjinalden alıntı: semender86

    Ulaştırma Bakanlığı sabit ücret alınmalı diyor. Umarım danıştay lehimize bir karar çıkarır. Bildiğmi kadarıyla yurt dışında çoğu yerde sabit ücret var.

    Ulaştırma Bakanlığı neye göre bunu söylüyor acaba. Gerekçe olarak ne gösteriyorlar. Bakanlık alınmalı diyorsa çıkacak kararda az çok belli. İşin garibi özelleştirmeden önce neden alınmıyordu. O zaman gerekli değildi de şimdi mi gerekli?

    O 1 Milyar TL'de bu halkı sömürenden ve sömürülmesine izin verenin 7 nesil torunundan çıkar inşallah. Ama bu dünyada adalet olsaydı dünya yuvarlak olmazdı.


    10 TL alıyor iyi hoş bari bunun karşılığında bedava dakika verse sorun yok. Ulaştırma Bakanlığı + AKP + Oger Telekom = Amerika neden olcak :)




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.