Şimdi Ara

ADSL den VDSL 'e geçiş (Altyapı sorunu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 9 senedir ADSL kullanıyorum ama artık düşük hızlardan bıktım. TTNet VDSL'e başvurmuştum ancak altyapı olmadığı için iptal edildi. Yaklaşık 40 metre uzakta telekomun fiber kablo toplama saha dolabı var. Başvursam binaya hat çekerler mi? Süreç nasıl işliyor ? Konu hakkında bilgilendirebilir misiniz ?

    Not:Görsel bina içinde telefon kutusuna gelen kabloyu gösteriyor

    2018-Ekim Güncelleme:Tip-7 saha dolabı kurulumu yapıldı. Ulaşılabilir hızım 14.000 KPBS görünüyor. Saha dolabının evime uzaklığı 25 metre.
    ADSL den VDSL 'e geçiş (Altyapı sorunu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerring -- 11 Ekim 2018; 16:52:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • bende 7 senedir adsl kullaniyorum malesef alt yapi yok hiz yerlerde biktim ne gerekiyorsa yapacam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binaya fiber çekmek yerine FFTC bir kabin koysalar uzaklığınıza göre çok yüksek hızlar alabilirsiniz, müdürlüğe gidebilirsiniz bunun için fakat biraz zor.
  • Bizim mahallede fiber dolabı bile yok ama vdsl verdiler sen yine şanslısın 40 metre diyorsun bizim ana caddelerde var en yakın ana caddeye yürüme ile 5 dk uzaktayım ama hattımı vdsl e yükselttiler hemde dandik bakır kablo ile.. sanırım vdsl teknolojisi değişti değişik bir tür kullanılıyormuş bu dandik bakırla bile 50 verdiler ve hat değerlerim de aşağıda ki gibi bence sende bastır alırsın


    Bağlantı Durumu
    Yardım
    DSL senkronizasyon durumu Yukarı
    DSL up zamanı 23 Days 15:15:45

    Hat Durumu
    Yardım
    Hat standartı VDSL2
    Kanal türü
    HiÇ biri
    Aşağı yönde hat hızı (kbit/s) 51192
    Yukarı yönde hat hızı (kbit/s) 4089
    Aşağı yönde SNR (dB) 13.1
    Yukarı yönde SNR (dB) 27
    Aşağı yönde hat zayıflaması (dB) 12.4
    Yukarı yönde hat zayıflaması (dB) 5.8
    Aşağı yönde Çıkış gücü (dBmV) 14.3
    Yukarı yönde Çıkış gücü (dBmV) 8.1
    Aşağı yönde CRC 71098
    Yukarı yönde CRC 0
    Aşağı yönde FEC 6709
    Yukarı yönde FEC 1




  • Hat dolabını dün araba çarptığı için yenilediler. Altıyapı ile ilgili çalışma yapmayı düşünmüyorlar sanırım. Yine 16mbite kaldık.
  • powerring kullanıcısına yanıt
    ne var bizim oradakinede carpsalar belki dis kabin hasar gormustur komple hasar olaydi yenisini koyarlardi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 yıldır adsl kullanıyorum ve mahalleye fiber bu yaz geldi ama hattı olmayan binaalra verildi öncelik onlarınmış...bende ilçe telekom btk bimer telekom online işlemlerden etmedik şikayet bırakmadım en son dediler projeye alındınız 2 ay sonra sordum ödenek çıkmadı başladım tekar şikayete geçen gün telekomdan görevli aradı niye oraya buraya şikayet ediyorsun dedi durumu anlattım il müdürlüğüne gir destek birimine dilekçe ver en net sonucu ordan alırsın dedi gittim verdim dilekçemi bakalım dosya numarası verdiler aranacaksınız numarayı kaybetmeyin dediler...sonuç bekliyorum ama bir şey olmayacağı belli çünki telekom şuan hiç hattı olmayan yerlere yani sıfır binalara fiber götürüyor onun haricinde saha dolabına kadar fiber hizmeti var yani vdsl oda aynısı zaten onada razıyız tabi...eski bakır hattı olan yerleri de kafasına göre projelendirmiş programlamış isterse yapıyor istemezse yapmıyor çünki şöyle bir durum var hizmet var mı var iyi mi kötü mü bakmıyor hız yavaş mı hızlı mı ilgilenmiyor hizmetin olmasına bakılıyor o yzden de bakır hattı olanlar olarak telekomun elindeyiz ya seve se ya seve seve demiş atlar ne güzel de otutturmuşlar...




  • birde proje çiziliyor proje onaylanırsa ödenek çıkıyor sonra taşeron firmaya devrediliyor yada belediye kazı izinleri felan alınıyor verilirse tabi..sonra alt yapı safhası kablo çekme felan sokaklara yeni tip dolabı koyma işleri sonra fiber sonlandırma işlemleri bütün işler bittikten sonrada 2- 3 ay test süresi var sonra hizmet aktifleştirme süresi felan 1 yıl diyelim gitsin anlayacağın çok zahmetli elektrik su hattı gibi değil...asıl sorun ülkede hizmete kolaylık sağlanmıyor hizmet verecek kuruluşlar çok zorluklar çekiyor bu işleri yapabilmek için işin birde bu tarafı var örneğin belediye kazı izni vermeyince hiç bir şey yapamıyorlar yanılmıyorsam geçen bir arkadaş yazmıştı adana da belediyenin birisi 6 yıl kazı izni verilmediği için fiber işleri yapılamamış..
  • Bugün 12mbit internet bağlamışlar.Ulaşılabilir değerim 17 küsür. İlk faturayla birlikte hakem heyetine ayıp oranında indirim isteyeceğim. Ben de uğraşacağım. Gerekirse her yere şikayet edeceğim.
  • Konu güncellendi. Telekom tip-7 saha dolabı yerleştirdiler. Saha dolabının eve uzaklığı yaklaşık 25 metre. Bu noktadan sonra ne yapmam gerekiyor ? Altyapının kontrol edilmesi için dilekçe yazdım. Modemim VDSL desteklemiyor. Ulaşılabilir hızım 14.000 KPBS görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vdsl için binaya fiber hat çekilmez .eski tip saha dolabının yanına fiber saha dolabı konur yada saha dolabı teke düşürülüp bakır+fiber altyapı tek dolapta olur . vdsl o dolaptan sana bakır kablolarla gelir . 100-150 metre mesafeye kadar 100 mbit alabilirsin . mesafe artıkça alabileceğin hız düşer . çektiğin resim apartmana ait sanırım onda herhangi bir işlem olmuyor .

    eğer fiber istiyorsan belki mesafe yakın olduğundan cat5-6 kablo çekip direk fiber bağlayabilirler
  • powerring kullanıcısına yanıt
    Hat degerlerindr hat zayiflsma degerin ne kadar sifira yakinsa o oranda yuksek hiz teorik olarak alinabilir. Kabin aktif ve bagli degilseniz bolgedeki mudurlugun santraline gidip ua da altyapi bolumune ulasip kabinin uzerindeki numarayi ve sizin bina numarasini iletip tasinma talep edebilirsiniz diye dusunuyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • powerring kullanıcısına yanıt
    Dostum hat değerlerini paylaşın mısınız belki hat VDSL destekliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-15814DA30 -- 12 Ekim 2018; 1:55:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son değerler bunlar
    ADSL den VDSL 'e geçiş (Altyapı sorunu)
  • powerring kullanıcısına yanıt
    VDSL al fakat sıkıntı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altyapı durumuyla ilgili telekoma dilekçe yazdım. Gelecek cevaba göre hareket edeceğim. Hat değerlerimi görmeden bir şey yapmak istemiyorum. Önceki yıl alt yapı var dediler, ama bir türlü VDSL yapamadılar. Mahalledeki hemen hemen tüm hat dolapları değişti. Belki de talep doğrultusunda portu falan değiştirip aktifleştirecekler. Şu an nasıl bir süreç işlediğine dair hiçbir fikrim yok. Temennim en kısa sürede hazır edilmesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • powerring kullanıcısına yanıt
    2019 yatırımlar devam edecek yani isterseniz Turk Telekom il müdürlüğü planlama bölümü var oraya gidince hat değerlerine bakarsınız. Fiber projesi var mı diye sorun oraya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-15814DA30 -- 13 Ekim 2018; 1:20:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.