Şimdi Ara

Adsense Vergi Mevzusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bir blog sitem var ilk kez 300 lira bugün ödeme aldım.Vergi mevzusunu sadece youtuber olanlar için sanıyordum.Ama tüm adsense kullanıcılarını kapsıyormuş.


    Bu yüzden web sitemi kapatacağım bugün hesabıma yatan bu para için herhangi bir vergi mevzu olur mu yani başımı ağrıtacak bir mevzu ile karşılaşır mıyım ?


    Yardımcı olursanız çok memnun olurum teşekkür ederim.




  • 300 lira aşırı fazla benim kazandığım para 81 kuruş nasıl bir blog siteniz var abooo

  • paraya ihtiyacın varsa devam et çok büyük rakam değil

  • Bu benimde çok merak ettiğim bir konu. 3 ayda 1, 250 lira alıyorum adsenseden ama bu kadar küçük miktarların maliyenin radarına takılacağını düşünmediğim için vergilendirme olayını çok takmıyorum. Ayda minimum 5 10 bin kazananlar aydınlatabilirse sevinirim.

  • kadimhukuk.com sitesinde bulduğum yazıya göre yıllık 650 bin TL ye kadarki (2021) kazançlar için herhangi bir vergilendirme olmadığı yönünde.


    Google AdSense Gelirlerin Vergilendirilmesi Hakkında Sık Sorulan Sorular

    Youtube’a gezi videoları paylaşıyorum. Takipçi sayım artmasından sonra Google Adsense üzerinden reklam payı almaya başladım. Almış olduğum bu reklam payı nedeniyle vergi verecek miyim?

    Gelir Vergisi Kanunu Md. 65 hükmüne göre “Her türlü serbest meslek faaliyetinden doğan kazançlar serbest meslek kazancıdır. Serbest meslek faaliyeti; sermayeden ziyade şahsi mesaiye, ilmi veya mesleki bilgiye veya ihtisasa dayanan ve ticari mahiyette olmayan işlerin işverene tabi olmaksızın şahsi sorumluluk altında kendi nam ve hesabına yapılmasıdır.” Bu mahiyetteki kazancın yıllık olarak 650.000 TL’yi (2021 yılı için) aşması halinde ise kanunda yer alan istisna ortadan kalkmakta ve beyan yükümlülüğü doğmaktadır. Bu gelirlerin beyan edilmesi halinde ise belgelendirmek kaydıyla giderlerde indirilebilmektedir. Gerçek kişilerin telif kazancı olarak elde edecekleri bu tür kazançlar istisna sınırı içerisinde kalmak ve vergi mükellefi olmayanlardan elde edilmek kaydıyla Katma Değer Vergisi’nin de konusuna girmemektedir. Bu tür kazançlar istisna sınırını aşması ve vergi mükelleflerinden elde edilmesi halinde Katma Değer Vergisi hesaplanması ve ödenmesi durumu da ortaya çıkacaktır.

  • Youtube vergileri artırılsın..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.