Şimdi Ara

Adobe sonunda Flash Player'ın ölüm tarihini açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adobe sonunda Flash Player'ın ölüm tarihini açıkladı

    Adobe, Windows işletim sistemi de dahil olmak üzere çok sayıda ürünü etkileyebilecek tarihi bir kararla 2020 yılı sonunda Flash Player'ın fişinin çekileceğini duyurdu.

     

    Flash hala dünya genelinde yaygın olarak kabul görse de HTML5, WebGL ve WebAssembly gibi açık standartların kullanımının hızlı bir şekilde artmasıyla birlikte Adobe, Flash Player'ın kullanımdan kaldırılmasının mantıklı olduğunu düşünüyor.

     

    Şirket yaptığı açıklamada bu süreci olabildiğince sorunsuz atlatmak için Apple, Microsoft, Facebook, Mozilla ve Google gibi teknoloji ortaklarıyla işbirliği yaparak Flash'ın kullanım ömrünü sona erdirmeyi planadığını söyledi.

     

    Elveda Flash Player


    Flash Player, içerdiği güvenlik açıklarıyla günümüzün modern çözümlerine entegre edilmiş en savunmasız yazılımlardan biri haline gelmişti. Öyle ki birçok popüler web tarayıcısı flash desteğini sonlandırarak HTML5'i varsayılan standart haline getirmeye başladı.

     

    Ayrıca Bkz.The Sims 4, Kasım ayında Xbox One'a geliyor
    Adobe, tarayıcılar ve işletim sistemleri için güvenlik yamalarını 2020 yılının sonuna kadar sunmaya devam edeceğini ancak bu tarhite herkesin alternatif çözümlere geçişini tamamlamış olması gerektiğini söyledi.

     

    Microsoft zaten 2020 yılının sonuna kadar Flash Player'ı Windows işletim sistemi ve tarayıcılarından kaldıracağını açıklamıştı. Benzer önlemler Adobe'un kararından etkilenen diğer şirketler tarafından da hayata geçirilecek.







  • quote:

    Mozilla updated its plugin roadmap for Firefox and adjusted it based on Adobe's end of support announcement.

    2018 Second Half -- Firefox users have to enable Flash on each session they want to use Flash.
    2019 Early -- Firefox will display a visible warning to users if a site uses Flash.
    2019 -- Flash is disabled by default. Users won't be prompted anymore to enable Flash, but Flash may still be activated on certain sites by users.
    2020 -- Flash support is removed from Firefox. Firefox ESR continues to support Flash until the end of 2020.
    2021 -- Firefox won't load the Flash plugin anymore when Adobe stops shipping security updates for Flash in December 2020


    Microsoft announced on the Microsoft Edge development blog how it plans to retire Adobe Flash in company products

    2018 -- Microsoft Edge requires users to enable Flash for each session individually. Internet Explorer continues to allow Flash.
    2019 mid to late -- Flash is disabled by default in Microsoft Edge and Internet Explorer. Users have options to re-enable Flash.
    2020 end -- Adobe Flash is removed from Microsoft Edge and Internet Explorer. Flash cannot be run anymore.

    Google announced on the company blog that Flash will be retired in Google Chrome as well.The company did not publish a roadmap but stated that it will remove Flash completely from Google Chrome toward the end of 2020.




  • Steve amca açıklamıştı. Tu kaka demişti. Şimdi gerçek mi oluyor..

  • Öleli çok oldu aslında, bir devir kapandı.
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Cidden 2017 yılında ASP:NET mi kaldı ama bu saatten sonra yapacak bir şey yok. Belki forum 0'dan yazılabilir ama mevcut veritabanı devasa boyutlara ulaşmış durumda onu düzgün aktarmak ayrı bir ekip gerektirir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HighVoltage4

    Öleli çok oldu aslında, bir devir kapandı.

    Biz hiç duymadık. :)
    Helvasını tek başına zıkkımlandın demek :((

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vakti zamaninda ozellikle telefona yuklemek icin ugrasiyordum vaybe nerden nereye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Ya arkadaş şaka mı ediyorsun, klasik asp kullanıyorlar hala, asp. Net için bildiğim kadarı ile uğraşıyorlar ama gördüğüm sonuç nafile,

    1-mvc ye geçmelilet

    2-başarı için mevcut ekip yerine ayrı ekip yapmalı (yazılım yönetim tekniği gereği, bkz ms)

    3-eski sayfalar devşirilmemeli, static Content olarak aktarılmalı, (gerekirse bazı sayfa içi custom özellikler es geçilmesi pahasına)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah tez zamanda. Tarayıcıda güvenlik açığı yaratmasına rağmen halen bazı sitelerde videoların açılması için gerekli olan flash ın sonu gelmeli artık.
  • Bencede artık gelinmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baya geç kalındı yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RElS

    İnşallah tez zamanda. Tarayıcıda güvenlik açığı yaratmasına rağmen halen bazı sitelerde videoların açılması için gerekli olan flash ın sonu gelmeli artık.

    Aynen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölmedi mi zaten bende yüklü bile değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bir ev kullanıcısı olarak flash player'ın tabutuna son çiviyi taa 2014 yılında çakmıştım. Kendisi hayvan gibi işlemciye yüklenirdi. HTML5 video ile kıyaslayınca kendisi çok daha fazla işlemci kullanıyordu. Özellikle dizüstü bilgisayar kullananlar flash playerı işlemci fanını deli gibi döndürmesiyle hatırlayacaklardır

  • Çoktan olması gereken bir şey bu zamana kadar uzadı bilerek kaç senedir yüklemiyordum. Arada bu videoyu oynatmak için flash player yüklemeniz gereken site gördüğümde de oradan hızla uzaklaşıyorum bende adeta virüslü bir şeyler yüklemeye çalışan sayfa algısı yapıyor çünkü.

  • flash player haberleri bana steve jobsı hatırlatıyor. adam kaç yıl önce söylemişti flashın geleceği yok diye birileri de kaba etleriyle gülmüştü.. şimdi o kaba yerleriyle flashın gidişine ağlasınlar bakalım...

  • Gerçekten de günümüzde çok az yerde Adobe Flash gerekiyor. 2 sene içinde Adobe bitirmese dahi kendiliğinden bitecek gibi.
  • Steve Jobs diyince demediklerini bırakmayan haters grubu bakıyorum şuan sessiz.. Apple'ın öncülüğü bir kez daha kanıtlamış oldu. ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    Steve amca açıklamıştı. Tu kaka demişti. Şimdi gerçek mi oluyor..

    Adamın ömrü yetmedi ne yazık ki.
  • arkadaş iyi hoş da html5 bir tek bende mi gıcıklık yapıyor. çok sekmede video açınca (canlı yayın falan), diğer sekmelerdeki videolar donuyo. buna bi çözüm getirmeleri lazım. flash olarak açtığım sekmedeki video donmuyor. eski ve güvenlik açığı var da kullanışlılık açısından daha bir kaç fırım ekmek yemesi lazım html5' in.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.