Şimdi Ara

ADOBE PREMIERE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
2
Favori
27.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • video montaj proğramı olan Adobe Premierenin ben de elements 3.0 sürümü mevcut. Bu program ile kurgu yapan arkadaşlar bana bu programda AVCHD export yapma imkanının olup olmadığını ve varsa hangi sürümlerin buna olanak tanığını söyleyebilirlerse memnun olurum. Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigturco -- 20 Ocak 2009; 23:16:24 >



  • bildiğim kadarıyla avchd desteği premiere ve after effects'e creative studio 4'le birlikte yeni geldi, elements'de böyle bir olanak olduğunu sanmıyorum. konuyla ilgilihttp://blogs.adobe.com/davtechtable/2008/09/intro_to_cs4_and_new_avchd_edi.html adresini inceleyebilirsiniz...
  • Bu link de benden olsun :http://www.adobeforums.com/webx/.3bb574e6/

    Aynı program bende de var.
    Denemek için, seversem CS3'e falan terfi ederim diye almıştım. Bir de DVD yaparken, karşıma çıkan hazır menu'leri için!!!

    Yeniden yükledim (notebook'um çökmüştü), HC9'la çektiğim HDV'lerde sorun yaratmadı.
    Bir yerlerden indirdiğim Panasonic SD9 ile çekilmiş MPEG4 Video (H264) 1920x1080 23.98fps.MTS vardı. Onu yükledim. Tanımadı.
  • Hocam kolay gelsin. Premiere por için e-book gibi eğitici bir döküman arıyorum fakat bulamadım. Bu konuda yardımınız dokunur mu?

    Teşekkür ederim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: MIND GAMES

    Bu link de benden olsun :http://www.adobeforums.com/webx/.3bb574e6/

    Aynı program bende de var.
    Denemek için, seversem CS3'e falan terfi ederim diye almıştım. Bir de DVD yaparken, karşıma çıkan hazır menu'leri için!!!

    Yeniden yükledim (notebook'um çökmüştü), HC9'la çektiğim HDV'lerde sorun yaratmadı.
    Bir yerlerden indirdiğim Panasonic SD9 ile çekilmiş MPEG4 Video (H264) 1920x1080 23.98fps.MTS vardı. Onu yükledim. Tanımadı.




  • Benim sinemalarım diye bir sitede olacaktı. Oradan da bir link, Kadir Köymen.

    Kendi adıma, en kolayı, google dan "tutorials" ya "vegas tutorials" ya da "adobe tutorials" diye arama yapmak. Mutlaka çıkıyor bir şeyler.
    Eğer şansım varsa, Sonu Vegas'ın forum'unda dolaşırken, "hazır projelere" rastlıyorum. Tıklayınca Vegas'ta açılıyor.
    Özellikle yazılar. Mesela adam NTSC 3:4 yapmış, bunu artık PAL 16:9 a uygulamak çok kolay oluyor. Proje açılınca görüyorsun zaten, hangi değerleri değiştirmiş, tılamış falan gibi!

    Umarım Premiere Pro için de bu tür şeyler vardır. Hazır projeler.
  • Adobe Premiere.de bir başka sorun da montajın bitmesinden sonra DVD ye yazma aşamasında hazır DVD menüsü kullanma sorunu. Adobe Elements 3.0 sürümünde DVD menüsü hazırlanamıyordu. bu bahsettiğim sürümlerden sonra çıkan sürümlerde DVD menüsü hazırlanabiliyor mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bigturco

    Adobe Premiere.de bir başka sorun da montajın bitmesinden sonra DVD ye yazma aşamasında hazır DVD menüsü kullanma sorunu. Adobe Elements 3.0 sürümünde DVD menüsü hazırlanamıyordu. bu bahsettiğim sürümlerden sonra çıkan sürümlerde DVD menüsü hazırlanabiliyor mu?

    Adobe nin DVD hazırlama yazılımı "Encore" dur.. Premiere Pro da sadece DVD ye yazabilirsin.. Authoring denen işlemi yapamazsın...
    Başlık güzel olmuş umarım soru ve sorunlar bu başlıktan paylaşılır... Yalnız şu "İ" harfindeki noktayı kaldırırsan daha da düzgün bir başlık olacak.. İngilizce de "İ" büyük İ harfi yoktur senin de bildiğin gibi..

    bu adresi de inceleyiniz...

    http://premierepro.wikia.com/wiki/Adobe_Premiere_Pro_Wiki

    http://premierepro.wikia.com/wiki/Category:Tutorials



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babaluga -- 20 Ocak 2009; 17:15:27 >




  • Premiere Elements 3.0 ile DVD yaparken, kontrol pek de sende olmasa da gene de aklı başında DVD'ler yapabiliyorsun. Hazır menu'leri kullanarak!
    Aklı başında derken, Play All ve Scene Selection düğmeleri olan!!

    Bu konudaki maceram kısaca şöyle : uzunca bir süre Nero 7 ile yaptım ama bana pek de profesyolce gözükmüyordu yapılan DVD'ler.
    Sonra Premiere Elements 3.0 ı keşfettim. Hazır menüler. Sadece yazlıarını falan değiştiriyorsun kafana göre. Daha profesyonel görünümlü.
    Sonunda al takke ver külah derken, karıştıra karıştıra DVD Architecht'i sökmeyi de başardım.
    Adobe Encore'u da indirmiştim ama ben sökene kadar süresi bitmişti zaten. Ama aklım onda, hakkından gelicem inş...
  • Sayın babaluga; PREMIERE hususundaki (İ) harfi uyarınıza teşekkür ederim. Yabancı dil bilmeme karşın dilimize karşı ad gösterdiğim hassasiyet nedeniyle büyük (İ) harfi kullanmıştım, ama kelimenin aslına uygun olması açısından uyarınızı yerinde görüyor ve düzeltme işlemini yapıyorum.
  • Adobe Premiere'de şöyle bişiler var mı! Ne olduğunu tam olarak anlayayım diye soruyorum!??

    Vegas'ta rastladım.
    Options
    Preferences
    Video
    Dynamic Ram Preview Max MB (128)

    Biraz karıştırdım, bu ne kadar "0" doğru gelirse, render etmek için kullanabileceği ram o kadar artıyor(muş)!
    Bu tür ayarlar Adobe'da da var mı?

    Bir de böyle yapacağına, "şu kadar GB ram'ın şu kadarını kullan" falan diye komut verebileceğimiz bir yer var mı?

    Mesela 2 GB ram'ın hepsini kullan (render ederken) ya da 1.5 GB sini kullan falan gibi!???!!
  • Adobe Elements 3.0 programının pro 2.0 dan olumlu yönde bazı farklılıklara sahip olduğunu geçtiğimiz birkaç gündeki denemelerim sonucu anladım. Öncelikle adobe 3.0 benim bu seride DVD menüsü hazırlama imkanı veridğini gördüğüm tek örnek. Bir diğer avantajı da yüksek çözünürlüklü (HD) export yapma imkanı vermesi. Buna mukabil Pro 2.0'ın ham görüntünün de izlenebildiği bir görüntü penceresi sunması ve görüntüleri çok pratik biçimde kesen jilet (razor) ikonuna sahip olması da onun artı özellikleri.
  • Adobe'nin Elements sürümleri özellikler bakımından biraz kırpılmış yazılımlar.Photosohop elements de böyle, premiere elements de böyle.

    Diğer yandan ilk kullandığım photoshop 6 ya göre mesela Photoshop elements 2 nin daha hoş özellikleri vardı.Sanırım aynı durum Premiere elements için de geçerli.İlk premiere pro 7(1.0) ve 1.5 kullanmıştım aynı zamanda Premiere elements v.1 denemiştim ama biraz yavan gelmişti.Tabii elements 3 versiyonunda çok şey değişmişitir mutlaka.

    Bunlar amatör ev kullanıcısı için üretilmiş sürümler.Bazı özellikleri bakımından daha pratik olabiliyor.Mesela Adobe Premiere Pro ,Adobe Encore yazılımı ile birlikte kullanıldığı taktirde çok detaylı DVD menüleri hazırlama imkanı oluyor.Hatta bizim gibi amatör kullanıcıların gerek duymayacağı kadar fazla detayları var.Bu bakımdan Premiere Elements kullanım açısından daha pratik olabilir.

    Bununla beraber Elemenst ve Pro versiyonlarında hemen hemen aynı video ve video geçiş efektleri var.Farklar daha ziyade ara birimde ve editleme araçlarında.Pro lar ise biraz daha kullanışlı oluyor bu açıdan bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 23 Ocak 2009; 21:16:10 >




  • Kendine özgü "şirin" bir program sonuçta!
    Kendini fazla da yormak istemeyenler için, acelesi olanlar için ideal!
    4.0'ı çıktı sonra da aniden 7.0 oldu!

    Mpeg2'leri desteklememesi ise çok enteresan bir durum. Hem DVD yapabiliyor hem de mpeg2 leri desteklemiyor!
  • Adobe Premiere Pro 2.0 ın m2t uzantılı dosyaları tanımaması ve desteklenmeyen dosya formatı uyarısı vermesini anlayamıyorum. Bu programın bende deneme sürümü mevcut. Acaba deneme versiyonu olması nedeniyle mi birtakım özellikler kısıtlanmış durumda. Bu programın tam sürümünü kullanan arkadaşlar bu konuda bilgi verirlerse sevinirim.
  • Adobe premieri ilk öğrendiğim versiyon 6 idi.daha sonra 6.5 , 7 (Yani premiere pro 1) ve 1.5 versiyonlarını kullandım.En uzun kullandığım 1.5 oldu.Daha sonra prm pro 2.0 ye geçeyim dedim.Aslında 1.5 le arasında pek fazla fark yoktur.Ne yazık ki bazı özelliklerinde sorunlar yaşadım.projelerin açılmasında,kaydedilmesinde vs.vs. bir sürü hatalar canımı sıktı.Sonra Prm proCS3 denedim.halen de onu kullanıyorum.Hiç bir sorun yok.Gayet güzel çalışıyor.Premiere yazılımının kabul ettiği bütün formatları tanıyor.m2t de buna dahil.HDV videolar m2t oluyor ve CS3 de gayet güzel çalışıyor.

    Sizdeki durum denem sürümü olmasıyla ilgili değil.Zira ben de deneme sürümlerini kullanıyorum.Deneme sürümleri sadece zaman kısıtlamalıdır.1 ay boyunca bütün fonksiyonlar full kullanılabilir.

    Premiere pro 2 nin m2t yi tanıması için ayrıca güncellenmesi yama yüklenmesi gerekiyor olabilir.Mesela 1.5 versiyonunda sırf HDV için bir yama mecuttu.Ayrıca sistemde yüklü olan codec paketleri,quick time player sürümü de bazan programın çalışmasını etkiliyor.Bu dediğim güncellemeleri ve en son sürümlerini kullanmayı deneyin.Ama şahsen ben premiere pro 2 yi bir türlü düzgün kullanamadım.Sorunsuz kullanabildiğim premiere pro cs3 ü tavsiye ederim.Halen herhangi bir yamasını falan kullanmıyorum.Olduğu gibi.Quick time 7.5 yüklü.K-lite codec pack var bende.m2t dosyaları sorunsuz import ediyor.Prm pro CS4 var son sürüm olarak.Ama onu ben henüz denemedim.Bilmiyorum.Yeni formatların tanınmasında daha başarılı olabilir.AVCHD desteği vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 28 Ocak 2009; 20:40:49 >




  • Lokman Hekim rumuzlu arkadaşa veridği aydınlatıcı bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. CS3 sürümünü kullıyor olduğunuza göre şunu da sizden sormak isterim: CS3'te de aynı Pro 2.0'da olduğu gibi hem üzerinden alıntı yapılacak görüntünün hem de proje görüntüsünün görülebildiği 2 ayrı pencere var mı?
  • Evet var.Zaten arabirimler CS3 ve pro 2.0 de aynıdır.Premiere pro 2.0 de alışkın olduğunuz bütün işlevler ve kullanıcı arabirimi CS3 de aynı.Dediğiniz özellik zaten premiere pro'ların hepsinde vardır.(sadece premiere 6.5 ve öncesinde yoktur)
  • Adobe Primierenin CS3 sürümünü kullanan bir arkadaş var mı acaba? Eğer crackli olarak elde etti ise nereden ve ne şekilde temin ettiğini söyleyerek bana yardımcı olabilirse çok sevinirim.
  • adobe Pre. pro. c3 ve cs4 ikiside var ve tıkır tıkır calısşıyor ancak cs4 de bazı ozellikler kaldırılmıs ?! mesala dv-avi export yok birde jpeg export iki surumdede yok ne hikmetse ,bu konuda bir filmi jpeg olarak export eden varmı acaba merak ediyorum.Crack ayarı için acık uğraştım ama sonunda oldu :)
  • Adobe CS3 de görünüt üzerine eklenen kayan alt yazıların altına renkli bant eklemek mümkün mü?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.