Şimdi Ara

Adobe’den dev satın alım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Adobe’den dev satın alım



    İçerik dünyasının belki de bir numaralı araçlarının geliştiricisi olan Adobe, son dönemdeki en büyük satın alımlardan birisine imza atıyor. Popüler tasarım aracı Figma artık Adobe çatısı altında faaliyet gösterecek.



    Adobe ve Figma birleşimi



    2012 yılında kurulan Figma, tasarımcıların projeleri üzerinde uzaktan ve ortak bir şekilde çalışmasını, bunları buluta kaydetmesini, prototipler oluşturmasını sağlıyor. Tasarımcıların kolay bir şekilde uzaktan çalışma imkânı özellikle pandemi ile birlikte Figma’nın popüler olmasını sağladı. Yüzde 90 civarında kâr marjı olan firma 2025 yılında 16.5 milyar dolarlık bir pazara hakim olacak.



    Ayrıca Bkz.Adobe, ücretsiz bir Photoshop sürümü hazırlıyor



    Adobe de benzer amaçlar doğrultusunda faaliyet gösterdiği için Figma ile güçlerini birleştirmeye karar verdi. Satın alım 20 milyar dolar bedelle yapılacak ve Adobe toplamda 6 milyon adet hissesini 4 yıl boyunca kilitli kalacak şekilde Figma ekibine verecek. Kalan ise peşin olarak ödenecek. Figma patronu gönrevine devam ederken Adobe patronuna rapor verecek.



    Adobe kendi araçları ile Figma uzmanlığını entegre etmeyi planlıyor. Böylece internet dünyasının belki de en büyük ortak tasarım ekosistemi ortaya çıkmış olacak. Satın alımın 2023 yılında tamamlanması bekleniyor.




    Kaynak:https://news.adobe.com/news/news-details/2022/Adobe-to-Acquire-Figma/default.aspx







  • Tekelleşmeye izin verilecek mi merak ediyorum, zaten kafasına göre takılan bir firma olan adobe borusu öttürmek için birleşme adı altında bir işe girişmiş.

  • Aga vakti zamanında şu yazılım trenini de başımızdaki dinozorlar tarafından kaçırdık ya, bu nedenle vizyonsuz şu anki yaşlı kuşağa bol bol bela okumak gerekiyor, 2000'lerde hatırlıyorum internet yeni yeni evlere girmeye başladığı zaman çocuklardan biri bir bilgisayar alıp da karşısına geçse anne babaların gözünde o bilgiye açılan bir kapı değil de Atari olarak görülüyordu, hay Atari kadar başınıza taş düşsün emi, sonuç ilk kez burada ismini duyduğum bir firma için 20 milyar USD ödeniyor, biz de git ki ırgat gibi çalışalım da işte efendim domates, salatalık ihraç edip de para kazanalım, tabii ki bu arada Rusya'nın da gönlünü hoş tutmamız lazım, pandemi döneminde turist gelmez diye totomuz üç buçuk atıp da resmen görevlilere kuduz değilim gibi aşılandım maskesi taktırdılar, parasızlık ve vizyonsuzluk adamı öyle maymun eder. Kısaca bu paraları görünce üzülüyorum.

    Adobe’den dev satın alım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 16 Eylül 2022; 11:19:11 >




  • CEO satmayacagini soylemisti Adobe’ye. Demekki para her kapiyi aciyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • adobe xd ne olacak...

  • Yaw ondan vergi alma bundan vergi alma neyle ödenecek bunca memur maaşı az diyende siz degilmisiniz

  • 2006 yılında Macromedia satın alınırken meselenin buralara kadar geleceğini hiç kimse tahmin edemiyordu.

  • serdarcenk kullanıcısına yanıt

    Figma bilim dunyasinda brainstorming yaparken isimizi kolaylastiriyor, ben kullaniyorum ama 20 milyar dolar etmesine sasirdim. Bilmedigim urunleri vardir belki.

  • Figma, Adobe'nin yapamadığı Xd'nin başarılı versiyonu. Ayrıca bomboş toollardan arınmış, topluluğu son derece önem verilerek oluşturulmuştur.

    Adobe hiç topluluğa önem veren bir firma değil. Halbuki Figma inanılmaz kaliteli bir topluluk kurdu kısa sürede. Adobe bunu yok edecek adım gibi eminim. Ayrıca saçma sapan toollar getirerek güç tüketimini arttıracak aynı Photoshop ve İllustrator'e yaptığı gibi bir çöp dönüştürecek gibi düşünüyorum.
  • Haberin içeriğini özgün bir biçimde vermemişsiniz. Satın alımın detaylarını arkadaşlar figma community de bulabilirler. Orada figma CEO su ne çerçevede ve hangi vizyon üzerine bu işin gerçekleştiği konusunda açıklama yapıyor. Yani öyle üstünkörü bir satin alım yok. Figmanin daha da geliştirilmesi üzerine bir çalışma var

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.