Şimdi Ara

AdMob/Adsense Hukuka Aykırı Vergi Borçlandırması - 13.12.2020 Güncellendi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
5.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam arkadaşlar,

    24.02.2020 GÜNCELLEMESİ
    Arkadaşlarım,kardeşlerim
    Bu konuda çok fazla mesaj aldım hem bilgilendirme amaçlı hem de fikir danışan, yazılımla ilgilenen kardeşlerimize fikir amaçlı güncelleme yapıyorum.
    Son olarak, yıllık 3 adet olmak üzere her bir ceza kalemine itiraz ettik, 2 yıllık çıkartılan borçlar için toplam 6 dava açtık benim şahsi kazancım yıllar önce olduğundan borç-harç edip açtım her bir dava yaklaşık 300 TL birde avukatlık ücreti var toplam tutarın %10 civarı ancak tanıdık bir avukat yardımcı oldu kulaklarını çınlatayım Allah ondan razı olsun.

    Özet: Bu borçlara KDV yeni çıkan yasa ile eklendi ve bilgi ihracatında zaten KDV olmaz, iptal edilmeli, vergi borçları makul ve mantıklı ölçülerde olmalı,
    Vergi oranını hesaplayan müfettiş gideri yoktur %90 kardır az bir şey elektrik harcamış mağazaya yazılım vermiş para kazanmış diye not düşmüş halbuki para kazandığım yazılımı gelişmem 4 yılımı aldı yazılımdan ve süreçlerde anlamadığı ortada. Arkadaşlık siteleri de öyle kazanıyor diye not düşmüş, yazılımı arkadaşlık sitelerinden ibaret sanmış sanırım bu tamamen hatalı bir hesap.

    #Bizim istediğimiz: KDV sonradan eklendi yasayı geriye dönük işlettiler bu düzeltilsin, Net kar oranı mantıklı şekilde hesaplansın, yazılım 5 dk da hazırlanıp sunulmuş gibi hesaplama yapılmış geliştirme ve tutundurma aşaması 4 yıllık süreçtir bu da hesaba katılsın, çalışıp ya da şirket kurup ödeyelim hem devlet kazansın hem hayatlarımız kurtulsun zira çıkartılan borçlar çoğu kişinin hayatı boyunca çalışsa ödeyemeyeceği kadar fazla.
    #Maliye tarafının istediği; Bu dava iptal edilsin, mevcut borçlara mahkeme ücreti ve bizi savunan avukatın ücreti de eklensin, yani ölün diyorlar kısaca.

    Tüm bu olaylardan çıkardığım sonuç ise Maliye ile 2. görüşmem de karar değiştirip KDV de eklenecek dedikleri sırada maliyeci tarafından şöyle özetlenmiştir
    "Bu işlerle uğraşacağına gidip bir dönercide sigortalı çalışsaydın bunlar olmazdı, pişman mısın? Pişmanlıktan faydalanırsan cezanda ufak bir indirim yaparız. ... Amerika'ya vergi veriyorsun da bize neden vermiyorsun hepsini alacağız"

    Sonuç olarak ayda bin lira faiz işleyen borçlara birde karşı tarafın isteği mahkeme ücretleri ve kendilerini savunan avukatın da ücreti eklenmesi şeklinde, bende yazılım ile uğraştığıma ve gelen iş tekliflerini reddedip burada kaldığıma bin pişmanım, eğer Türkiye'de kalacaksanız vizyonunuz çok çok yüksek ise dönerci açın, kebapçı açın bir süre daha ülke idare eder en azından karnınız doyar, imkanınız yoksa maliyecilerin dediğini yapın dönercide çalışın yarı aç yarı tok idare edersiniz, eğer insani ölçülerde yaşamak istiyor ve aklınızı kullanmak istiyorsanız karşılığında ceza almamak istiyorsanız hemen ülkeyi terk edin.

    #######################################################################

    13.12.2020 GÜNCELLEMESİ
    Konuyu Güncelliyorum;

    Ben Android OS için sistem yazılımları geliştiriyordum ancak müfettiş beyefendiler vergilendirme yaparken ise "arkadaşlık sitelerinin (gold üyelik yıllık gelirleri) işletilmesinden elde edilen net kar oranı %90" olarak rapor tutmuş anlaşılan badem bıyıklı müfettiş beyefendilerin yazılımdan anladığı kız tavlama sitelerinden ibaret, ve gideri yoktur tamamı kardır diyip ona göre vergilendirmiş, işin ilginç tarafı ise her hafta katlanıyor neye göre kime göre belli değil, yeni tebligat yok, sanırım Tunusa yapılan yardımları, Müteahhitlere yandaşlara verilen muafiyetleri bize eklediler.





    • 23.11.2020de ceza 95 Bin TL idi

    • 10.12.2020'de 154 Bin TL oldu

    • 11.12.2020'de 190 Bin TL oldu


    AdMob/Adsense Hukuka Aykırı Vergi Borçlandırması - 13.12.2020 Güncellendi




    Güncel Hali:
    AdMob/Adsense Hukuka Aykırı Vergi Borçlandırması - 13.12.2020 Güncellendi





    __________________________________________________________________________________
    23.11.2020 GÜNCELLEMESİ
    1 hafta önce 95 bin Tl kesilen ceza KDV indirimi istedikten sonra istedikten sonra 154 bin TL ye çıktı(bilgi ihracatında KDV olmaz, yasayı 2019 da değiştirip 2016 yılı için geriye dönük işletip hukuksuz karar verdiler) bir hafta sonra ne olur bilinmez ama kendi iş vermediği, kazandırmadığı sadece ikametim bu ülkede olduğu için kestiği hem de kazandığımdan fazlasını istediği aç gözlülere ve onu destekleyen bu ülkeyinin uçuruma sürükleyenlere alkış tutan, hükümet gençleri işsizlik ve borç batağı yüzünden intihara sürüklerken politikaları oyları ile destekleyen, kısacası bu ülkeyi gençlere, aklını kullananlara dar eden hükümete ve onu destekleyenlere hakkım iki dünyada da haramdır.
    Bu borçları ödemek için şu an hükümetin belirlediği asgari ücret ile işe başlamam durumunda 70 ay yemeden içmeden çalışmam gerek faizler hariç, faizler eklendiğinde yaklaşık 100aya tekabül ediyor en iyi ihtimalle...
    Bu ütopik erişilemez cezalar ülkeyi ya terkedeceksin ya burada öleceksin demektir.
    __________________________________________________________________________________________________________________


    18.11.2020 GÜNCELLEMESİ
    Konuyu güncelliyorum arkadaşlar.
    #Güncel olarak yaklaşık 2016-2017 yılı için yaklaşık 100binTl(+-) civarı vergi cezası geldi 2018 yılı hariç.
    Ceza nereden geldi?
    2019 yılında Ocak ayında getirilen bir yasa biz yazılımcılara, geçmişe dönük(!) yasalara aykırı bir şekidle KDV cezası getirilen, fikri ve akılcı ürünlere ve ülkemizde gerçekleşmemiş kazançlara raporlar ile itiraz ve ispat etmemize rağmen(!) hukuk bir kenara bırakılıp borçlandırılmış gençleriz(!). Fikri üretime KDV getiren Dünya'da tek ülkeyiz(!).

    Bu hesaba göre;
    Şahsi olarak 2016-2017 yılına ait Gelir Vergisi + Vergi Ziya Cezası + KDV Vergisi (!) dahil yaklaşık 100bin TL ceza kesildi, 30 civarı tebligat ile maliye bizzat cezaları (elektronik ortamda)tebliğ etti ve 5 gün içerisinde cezalar yasallaşacak tebliğ edilmiş sayılacak, şahsi olarak kazandığım para o yıla kadar ki geçirdiğim süredeki(18-27 yaş arası) borçlarımı, eğitim hayatımı ancak idame ettirmeye yetmiştir ve şu an ödeme gibi bir durum söz konusu bile değildir. 2018 yılına ait cezalar ise meçhul, bütün bunların tek sebebi ise yurt dışındaki iş ve ortaklık tekliflerini hiçe sayıp ülkemiz kazansın ülkemizde kalalım mücadelesidir, çünkü bahsi geçen kazançlar ile Türkiye'nin hiçbir ilişkisi yoktur, yurtdışında da emsal durumlar vardır fakat bu denli cezalar kesilmemiştir emsallerinde yazılımcılar devlet ve yatırımcı destekli şirketleşmiş ya da zamanında vergilendirilmiştir, bizde ise hükümet 4 yıl beklemiş verginin yanında ziya cezaları ve KDV eklemiş neredeyse kazanılan paranın tamamını ister duruma gelmiştir.(Neden devleti bekledin sen başvuru yapsaydın gibi sığ düşünceli arkadaşlarımız için açıklama yapayım 1)çünkü kazanç ülkemizde gerçekleşmemiştir, 2)ülkemizde emsali olan bir sektör değildir, 3)ülkemizde vergiler ağırdır gelişmeye dayalı muafiyet sadece inşaat sektöründe vardır oda gelişmemektedir, 4)ve en önemlisi ülkemizde çocuklar doğarken bile borçlu doğmakta gençlikte borç bataklığına sürüklenmekte ve sıfıra ulaşmak için yukarıda bahsetmiş olduğum kazancı bulmak zorundadır, istisnalar vardır kaideyi bozmamaktadır.


    Sonuç olarak; kazandığını ver kurtul demiştir, yazılım alanında Dünya'da son sıralarda olmamıza rağmen yazılım geliştiricilere bu şekilde para odaklı cezalar kesilmesi ülkeye hiçbir değer katmayacak bir faydası olmayacaktır aksine geliştiricileri yazılımdan soğutacaktır ve diğer ülkeler bir şeyler başarıp sektöre yön verirken bizler halen yüzyıllar öncesi düşüncesini atamıyor olacağız, umarım bu yanlıştan dönülür ve yazılımcılar cezalandırmak yerine kazanılır.
    __________________________________________________________________________________________________________________





    Bilindiği üzere hükümet bir süredir Admob ve Adsense kullanıcılarını borçlandırma yolları arıyor, birer suçlu gibi neredeyse her ay vergi müfettişlerine ifade/belge/rapor vermekteyiz.

    ##Olay silsilesini okumak isteyen aşağıdaki metinleri okuyabilir, gerek yazılımda bu yolda yürümek isteyen gerek olayın sonucunu merak eden kardeşlerimiz için olayın ilerleyişini güncellemek istiyorum;







    Ben Adana'da ikamet etmekteyim ve en son müfettiş yardımcısı Hasan Kiraz ile görüştüm, kazancın Türkiye ile ilgili olan kısmının vergilerini ödeyeceğimi ancak büyük kısmının geri kalan 148 ülkeden kazanıldığını belge ve dinamik raporlar ile ispat ettim.
    Hasan bey kişilik haklarımı hiçe sayarak Admob kullanıcı maillerimi ve şifrelerimi kendilerine vermem gerektiği konusunda ısrarcı davranmasına rağmen vermedim, kendi bilgisayarlarından dinamik olarak hesabımın tüm bilgilerini birlikte inceledik tüm yazılımlarımı mağazadan kaldırdığımı dolayısı ile milyonlarca kullanıcılarımı kaybettiğimi dolayısı ile de geçen yazdan bu yana hiç para kazanmadığımı teyit ettik verdiğim her bilginin doğru ve tutarlı olduğunu ispat ettim, ben tamamen doğru beyanlarla size yardımcı olacağım ancak sizde yardımcı olun bu durumu aşalım yazılım şirketi açma planlarım var bundan sonrası için kurumsallaşmak istediğimi beyan ettim ve bana beklemem gerektiğini tekrar görüşülüp imza isteneceğini söyledi.

    Güncel olarak: 21 Şubat Cuma günü Hasan bey telefon ile ulaşmış ve mail ile belge göndereceğini o belgeyi doldurup imza atmam için yeniden görüşme istemiş ve pazartesi 10'da gelmemi söylemiştir. Düzenlenen tutanakta vergilendirmenin Türkiye kazançları ile değil 148 ülkenin tamamından elde edilen kazançlar + vergi ziya cezaları ve diğer vergilendirmeler olacağını gördüm. Dolayısı ile bizden istenen belgeler ve kazanç raporları sadece formaliteden ibaretmiş, yani ortada uzlaşma ya da hak arama yok 4 sene önce kazandığım tüm gelirleri bakanlık benden istiyor, sorun şu ki gelirlerin üzerinden yıllar geçti 2 hafta sonra da askerim.

    Görünen o ki hukuka aykırı şekilde borçlandırma yapılacak, aynı durumda olduğumuz diğer arkadaşlar ve yol gösterebilecek başka arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim, boş muhabbet yapacak ya da tartışma yaratacak kişiler yazmasın lütfen, gördüğüm kadarıyla ülkeyi terk etmekten başka bir çare kalmadı.


    Vergi müfettişi bazı alanları doldurmuş bazılarını benim doldurmamı istemiştir, mail ile gönderilen form şöyledir.

    T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Adana Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığının 18.09.2019 tarih ve 23929873-663.05[19241]-E.21529 sayılı işemri ve eklerinde belirtilen hususlar çerçevesinde mükellefin 2016 ve 2017 takvim yılı hesap ve işlemlerinin tam inceleme kapsamında genel inceleme gerekçesiyle incelenmesi Müfettişliğimizden istenmiştir. İlgili inceleme ile ilgili olarak mükellef ile birlikte tespit edilen hususlara aşağıda yer verilmiştir.
    1. Bu tutanakta yer alan hususların, vergi kanunları karşısında yapılması muhtemel işlemler bakımından ispatlama vasıtası olduğu ve bu işlemlerin neler olduğu tutanağın düzenlenmesinden önce mükellefe açıklanmıştır.
    2. Mükellefin banka hesap hareketlerinin tetkikinde Google tarafından mükellefe yapılan ödemeler 2016 ve 2017 yılları itibariyle aşağıdaki gibidir:


    1) Mükelleften yukarıdaki para hareketlerinin mahiyeti hakkında kapsamlı bilgi vermesi talep edilmiş olup, mükellef cevaben: “…..” demiştir.
    2) Mükellefe yukarıdaki ödemelerle ilgili tevsik edici belgeleri tarafımıza sunup sunamayacağı da sorulmuş olup, mükellef cevaben: “…. “ demiştir.
    3) Mükelleften yukarıdaki para hareketlerine taalluk eden kazancı sürecinde herhangi bir gideri olup olmadığı, hasılatı elde ederken yaklaşık olarak ne kadar maliyete katlandığı sorulmuş olup, mükellef cevaben: “…..” demiştir.
    4) İşbu vergi inceleme tutanağı imzalanma gününden en az iki gün önce itiraz ve mülahazalarının tutanağa geçirilebilmesini sağlamak amacıyla mükellefin bilgisine sunulmuştur.
    5) Mükellefe Rapor Değerlendirme Komisyonu tarafından dinlenme talebi olup olmadığı sorulmuştur. Mükellef cevaben “Yoktur.” demiştir.
    6) Mükellef, inceleme sonucunda tarh edilecek vergiler ve kesilecek vergi ziyaı cezası konusunda Vergi Usul Kanunu’nun Ek:11 maddesi uyarınca “tarhiyat öncesi uzlaşma” hükümlerinden yararlanmak istediğini ifade ve beyan etmiştir.
    7) Mükellefe incelemeye veya bu tutanakta yer alan hususlara ilişkin başkaca itiraz ve mülahazaları olup olmadığı sorulmuş olup; mükellef cevaben, “Hayır yoktur.” demiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suntoday -- 24 Şubat 2021; 16:36:21 >







  • Bana mail ile gönderilen tutanak ve anlatılanlar doğrultusunda durum şu;
    İmza isteyip tüm sorumluluğu kendi isteğimiz ile kabul etmiş sayılmamız isteniyor, ben şahsen böyle bir sorumluluğa giremem.
    Vatandaşlıktan çıkmayı da düşünüyorum çünkü 4 yıl önceki kazancımdan dolayı alacağım cezayı ömür boyu ödemekle bitiremem, bu kadar hukuksuzca bir borçlandırma tarihte görülmemiştir.
  • Konuda gelişme var arkadaşlar.
  • hocam tutanağı imzalamayı düşünüyor musun? çarşamba günü bizim de görüşmemiz var sanırım aynı şeyler bize de sorulacak. ne şekilde tavır alacaksın? imzalamazsan yaptırım ne olur ayrıca kdv ile ilgili bir durum var mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakamoz01 -- 24 Şubat 2020; 0:33:12 >
  • Bana mail ile gönderilen tutanak ve anlatılanlar doğrultusunda durum şu;
    İmza isteyip tüm sorumluluğu kendi isteğimiz ile kabul etmiş sayılmamız isteniyor, ben şahsen böyle bir sorumluluğa giremem.
    Vatandaşlıktan çıkmayı da düşünüyorum çünkü 4 yıl önceki kazancımdan dolayı alacağım cezayı ömür boyu ödemekle bitiremem, bu kadar hukuksuzca bir borçlandırma tarihte görülmemiştir.
  • hocam son durum nedir? Görüştünüz mü? yarın bizim de görüşmemiz var belgeyi imzaladınız mı?
  • Görüşmeye gitmedim, gitsem de imza karşılığı ömür boyu borçlandırmak isteyecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suntoday -- 25 Şubat 2020; 0:49:46 >
  • Ekstra olarak r10.net e de yazın bu konuda bilgili kişiler var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumunuz için teşekkürler @ugur.k hocam


    @yakamoz01 hocam görüşme yapacaktınız var mı bir gelişme?
  • Yanlış anlamayım ama ne kadar tutar kazandınız tahmini olarak bugüne kadar ? Ne kadar vergi vermenizi talep ediyorlar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam geçmiş olsun bende uygulama yapiyorum uygulama ıngilızce Turkiye ile işimiz yok acaba diyorum uygulamayi tr kapatsam yani indirmese kazancın tr olmadığı için vergiden yırtarmıyız .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Admob ile düşük miktarda para kazananlar da çağırılır mı sizce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erzurum22

    Merhaba hocam geçmiş olsun bende uygulama yapiyorum uygulama ıngilızce Turkiye ile işimiz yok acaba diyorum uygulamayi tr kapatsam yani indirmese kazancın tr olmadığı için vergiden yırtarmıyız .
    Benim uygulamalarda aynı şekilde Türkiye ile bağlantısı yok dil seçeneği bile yok hepsi ingilizce, indirme raporlarına kadar hangi ülkede kaç kişi indirmiş bilgisine kadar sundum ancak maliye onlara bakmıyor, maliye şöyle düşünüyor "nasıl borçlandırırım", başta birkaç belgesi kabul edeceğiz dediler sonra Ocak 2019 da KDV yasası çıkartıp 2017 yılı kazancı için emir geldi yasa değişti dediler gerisini siz düşünün yasa geriye dünyanın hiçbir yerinde işlemez ama bizde işliyor birde pandemi döneminde dünyadaki ülkelere yardımlar gitti iyice paraya ihtiyaç oldu gençlerin yakasına yapışacaklar diğer arkadaşın da mesajına cevap olmuştur sanırım...




  • Hocam bir sekilde şahıs şirketi kurup öyle devam etmek gerekiyor galiba yapicak bir sey yok birde söyle bir sey duydum yurt dışı olursa kdv ödemiyormuşsun yurt içi kdv dahil bu terimleri pek anlamam ama heralde kazancin %15 vericez bizim bu ışlet sabit degil dalgalanma çok zaten 4 aydir admob ödememi yapmiyor bankayi ekledik her sey yaptik yok gelmiyo odeme onceden geliyordu msj atiyoz cvp yok nereye yazıcaz bilmiyom biktim artik :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MirageDagger M kullanıcısına yanıt
    Hocam kesin degil ama 1500 altina pek bakmıyormuşlar aslinda vergi dairesini arayip sorarsanız daha iyi olur yillik ne kadar kazanç vergiye tabi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @Erzurum22 duyduklarınıza inanmayın, ben bizzat vergi müdürleri ile görüştüm, şahıs şirketi kurarsanız basamağa göre örneğin 10ç000 TL kazandınız
    %35 vergi 3.500TL
    %18 KDV 1.800TL
    Sigorta yaklaşık 1000TL
    Mali Müşavir Yaklaşık 300TL

    (Zam geleceği söylentileri vardı onları hesaba katmıyorum)

    Size kalan 10.000 - 6.600 = 3.400TL
  • https://www.parasut.com/blog/google-gelirlerinin-vergilendirilmesi

    75 bine kadar 29 yaş alti muaf vergiden bu hakki kullanabilirsiniz arkdaslar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Erzurum22 E kullanıcısına yanıt
    Paylaştığın için teşekkürler kardeşim.
    Fakat Adsense madurları için değil, bizler geçmişe dönük borçlandırıldığımız için etkilemiyor.
  • hocam benim gelirlerimde artıyor, sizin durumunuz nedr ne yapmalym sizce?
  • noapte kullanıcısına yanıt
    Gayet yerinde bir uygulama ben bir maliyeye yazayim bu durumu. Adam oturdugu yerden binlerce para kazanacak sonra vergiye gelince mirin kirin edecek. Suriyenin icinde sicagin altindaki gariban mehmetcikten maasindan binlerce tl vergi kesiliyorsa bunlarinda kesilecek. Vergi adaletsizligi olmayacak sosyal demoktat bir ulkede bana dokunmayan yilan bin yasasin yok.

    Ben bir maliyeye konuyu tekrar gundeme getireyim arastirsinlar iktisatci arkadasta bunu destekliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.