Şimdi Ara

add2psu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • add2psu almayı ve 600w+400w yapmayı düşünüyorum(elimde 2 side mevcut) ilk 400w kullanıyordum 1050 ti alınca yetmedi 600w aldım şuanda işlemcimi i5 den i7k ya çıkarttım ve o.c yapamıyorum .düşüncem odurki 600w'ı anakart ve ekran kartına 400w'ı ekstra kullandığım 4 fan+dvd+ssd+3 hdd ye bağlamak. böyle bir yöntem kullanan avantaj ve dezavantajlarını gören arkadaşların burdan fikir düşünce ve yorumlarını öğrenmek isterim.



  • Güvenlilik açısında bir sıkıntı olmaz ama genelde böyle konfigürasyonlar tavsiye edilmez. Mümkünse biraz daha ekleyin kaliteli 750-800W bir ünite alın. İki güç kaynağıyla tekli düzeneğe göre stabilite sorunları artsa da tamamen farklı iki güç kaynağıyla yapılınca sorun olma ihtimali daha fazla artar. İki farlı güç kaynağı demek; iki farlı voltaj regülasyonu, iki farklı ripple başarımı, iki farklı transient load tepkisi demek. Birebir aynı güç kaynağı olsa bile güç kaynakları anlık yük değişikliklerinden farklı tepkiler verir. Atıyorum oyun oynuyorsunuz, bilgisayar da ups ye bağlı. Intel diyor ki: elektrikler gittiğinde güç kaynağı bulk kondansatörlerden 17 ms daha tam yükte güç sağlayabilsin ki ups o arada devreye girsin ve bilgisayar kapanmasın. O ekran kartına bağladığınız güç kaynağı bu süreyi karşılayamaz ve kapanırsa ups devreye girinceye kadar son fail olur yani.

    Detaylıca:https://www.hardocp.com/article/2011/08/24/black_art_dual_psus_in_your_enthusiast_pc/10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 7 Şubat 2018; 13:45:47 >




  • Hocam 1 güç kaynağınız bozulup sigortası attı diyelim. Diğeri bunu fark edene kadar sisteminiz zarar görebilir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylediklerinizde haklısınız bende internet ortamında biraz araştırdım ve tek güç kaynağı konusuna kanaat getirdim. Ama içimde bi merak var dual core kasamı toplayı bu sistemi uygulayıp deneyimlemek istiyorum . Düşünceleriniz için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.