Şimdi Ara

Activision Blizzard oyunlarına Türkçe dil desteği yolda: İş ilanı açıldı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
4
Favori
8.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Activision Blizzard oyunlarına Türkçe dil desteği yolda: İş ilanı açıldı!
    Activision ve Blizzard Entertainment oyun stüdyolarının çatı şirketi Activision Blizzard, oyunlara Türkçe dil desteği getirmek için kolları sıvadı. Bu iki oyun stüdyosunun LinkedIn sayfasında Türkçe yerelleştirme pozisyonları için iş ilanları yayınlandı. Activision için “Türkçe Kalite Kontrol Lideri” ve “Türkçe Oyun Test Uzmanı” pozisyonları için; Blizzard Entertainment için ise “Türkçe Dil Lideri” pozisyonunda iş ilanı paylaşıldı.



    Yerelleştirme çalışmaları yapılacak



    Türkçe Dil Lideri pozisyonunun detayında yer alan ifadelere göre Blizzard Entertainment ürün ve hizmetlerinin yerelleştirmesi için Türkçe Dil Lideri aranıyor. Bu pozisyonda çalışacak kişinin çeşitli ortaklarla iş birliği yaparak yerelleştirme çalışmaları yapılması, yerelleştirme kalitesinin takibi ve yerelleştirilmiş içeriklerin gözden geçirilmesi süreçlerinde yöneticilik yapacak. Adayların ileri düzeyde dil bilgisinin yanı sıra yerelleştirme projelerinde görev almış olması, Türkiye’nin tarihi, siyasi, sosyal gibi kritik konularının farkında olması, Blizzard’ın duygusal yönünü Türkçe nasıl dönüştüreceğine hakim olması, Türkiye’deki çeviri ve dublaj sektörüne aşina olması isteniyor.



    Activision Blizzard oyunlarına Türkçe dil desteği yolda: İş ilanı açıldı!
    Activision için Türkçe Dili Kalite Kontrol Lideri pozisyonundaki kişi, test ekiplerini kontrol edecek. Metin ve seslerdeki yerelleştirme hatalarının takibi sürecini yönetecek. Türkçe Oyun Test Uzmanı ilanına baktığımızda ise bu pozisyonda çalışacak kişinin Call of Duty ve diğer Activision oyunlarındaki Türkçe metin ve seslerdeki hataları tespit etmesi isteniyor. Bu pozisyonda çalışacak kişinin PC, konsol ve mobil dahil olmak üzere çeşitli platformlarda oyun oynamayı seven bir kişi olması gerekiyor.



    Activision Blizzard oyunlarına Türkçe dil desteği yolda: İş ilanı açıldı!



    Ayrıca Bkz.İlk oyunuyla büyük övgüler alan Hades'in devam oyunu Türkçe gelebilir



    Hangi oyunlara Türkçe dil seçeneği eklenecek?



    İş ilanlarına göre Call of Duty'e Türkçe dil seçeneği eklenecek ancak başka hangi oyunlara Türkçe dil seçeneği ekleneceği belli değil. Call of Duty'e ek olarak Activision tarafından geliştirilen Crash Bandicot, Tony Hawks Pro Skater, Sekiro gibi oyunlara Türkçe dili eklenebilir. Aynı şekilde Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen World of Warcraft, Overwatch, Diablo, Hearthstone, StarCraft ve Warcraft serisine Türkçe dil desteği eklenebilir.



    Call of Duty, World of Warcraft, Diablo gibi oyunları Türkçe dil desteğiyle oynamak ayrı bir keyif verecektir. Oyunseverler olarak şimdiden heyecanlandığımızı söyleyebiliriz.




    Kaynak:https://www.linkedin.com/jobs/view/turkish-language-lead-at-blizzard-entertainment-3326068342/?refId=TrDXWh981%2FivxsjiiONxXA%3D%3D&trackingId=BHEtV%2FEbJJ9Ebe8w%2BcCiJg%3D%3D
    Kaynak:https://www.linkedin.com/jobs/view/3374777254/?alternateChannel=search&refId=H%2FCrsavnIHtcIO2dNUFDuw%3D%3D&trackingId=0sFInhXOYMrwrEXfmopXqQ%3D%3D
    Kaynak:https://www.linkedin.com/jobs/view/3390024190/?alternateChannel=search&refId=H%2FCrsavnIHtcIO2dNUFDuw%3D%3D&trackingId=ZxiYXlXACTGUJsQt7K8txQ%3D%3D







  • Şu oyunların Türkçeleştirme muhabbetlerine gelip de ingilizce öğrenin diyenlere ayar oluyorum. Arkadaşım siz kendinize kendi dilinizde oynamayı hak görmüyorsunuz, bir çok ülkenin kendi dilleri varken ve hatta bazen ingiliz ingilizcesi ve amerikan ingilizcesi diye bile ayrılırken siz hala ingilizce öğrenin de kalmışsınız.

    Problem ingilizce öğrenmek değil arkadaşım anlamıyorsunuz siz. Burada mesele sana verilen değer, o zaman herkes ingilizce öğrensin madem ne gerek var o kadar dil çevirmeye yok almancaymış yok fransıscaymış yok ispanyolcaymış. Bu ülkelerin zaten ingilizceleri de iyi çevirmesinler abicim madem boş yere. Benim ana dilim gibi ingilizcem var arkadaşım ama oyunları Türkçe kendi dilimde görmek istiyorun, lamı çimi yok siz bu değeri kendinize layık görmüyorsunuz maalesef olayı hala ingilizce bilmekten ibaret sanıyorsunuz..
    Oyun sektörünün hedefindeki ülkelerden birisi olmaya başladığımız anlamına gelir bu. (komplo teorisi anlamında değil yanlış anlamayın hemen) Bu konuda daha çok yatırım yapılmalı ülkede, bugüne kadar güzel işlere başlandı ama genelde 2D android oyunları vs idi ve girişimlerin pek çoğu satılarak paray dönüştürüldü. Asıl amaç 3D, AAA oyun yapmak olmalı. Bu ülkede buna uygun hedef kitle de, bunun geliştirilmesi için gerekli genç parlak zekalar da mevcut.
  • hadi inşallah

  • Hayret çok şaşırdım.

  • Diablo oyuncusu artar. Sevindim. Helliquary Boss party bulamıyoruz. Zaten Warband hak getire..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Diabloya getirin de gerisini sonra yaparsınız.

  • Bizim hayalleri siyah poşete koy be usta

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok şükür

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ölmeden bu günleri de görmek nasip olur inşallah

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Blizzard oyunlarını seven birisi olarak sevindim. Umarım Ubisoft, Bethesda ve diğer RPG oyun yapan firmalarda Türkçe destek verir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 12 Ocak 2023; 20:11:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İrlanda'ya gitmek için fırsat.

  • Blizzarda bak örnek al zalımın oğlu ubisoft

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şeytanın bacağını kıracağız artık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daha çok mobil oyunlar odaklı düşünüyor olabilirler.

  • Umarım bu karar Rockstar, Bethesta, Ea, Ubi gibi firmalara örnek olur ve onlarda ülkemizde hatırı sayılır miktardaki satılan oyunları için bir girişimde bulunurlar.
  • Bir sonraki Call of Duty oyununu Türkçe altyazılı oynayacağız o zaman.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyun sektörünün hedefindeki ülkelerden birisi olmaya başladığımız anlamına gelir bu. (komplo teorisi anlamında değil yanlış anlamayın hemen) Bu konuda daha çok yatırım yapılmalı ülkede, bugüne kadar güzel işlere başlandı ama genelde 2D android oyunları vs idi ve girişimlerin pek çoğu satılarak paray dönüştürüldü. Asıl amaç 3D, AAA oyun yapmak olmalı. Bu ülkede buna uygun hedef kitle de, bunun geliştirilmesi için gerekli genç parlak zekalar da mevcut.

  • Zaten çıkmış oyunlara eklemezler sekiro gibi

  • Hearthstone Türkçe gelsin acil seri.

  • Vay be bu günleri de mi görecektik

  • Microsoft adamın dibisin, başka türlü hayatta COD oyunlarına Türkçe dil falan gelmezdi.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.