Şimdi Ara

Açılmama sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gene bilgisayar ve gene saçma şeyler...Geçen gün durup dururken ethernet hızı 100mbsden 1gbs yükseldi fakat net gitti anlamadığım bir sebepten. Ağa bağlı diğer bilgisayarlar ile internete girebiliyorken benim bilgisayarda net yok oldu bir anda. Bunun üzerine sinirlenip gene bir yumruk attım kasaya sonra bilgisayarcının kutsal yöntemlerinden biri olan yeniden başlatmayı denedim. Fakat bu sefer bilgisayar açılıyor ve açıldıktan 5-10 sn sonra (o bbilmemne sürücüleri okuma kısmında falan) restartlayıp durdu kendini. Bende hddlerden birini görmüyor diye düşündüm ve zaten kabloları birbirine dolaşmış makinamda 1 hddmin sata kablosunu çıkarmışımdır diye düşünüp kasayı açtım. Kasayı açtıktan sonrada uzun süredir kasanın içini temizlemediğimi farkettim ve hdd-cd rom haricinde her parçayı çıkartıp tozunu alıp yeniden taktım. Şimdi power tuşuna basınca hafif ve kısa bir 'bip' sesi geliyor fakat birşey olmuyor. Tekrar basıncada hiçbir ses gelmiyor. Psu'yu kapatıp yeniden açtığımda yeniden aynısı oluyor ve bilgisayar çalışmıyor. Anakarta güç gitmiyor desem anakartın usbsinden bağladığım kart okuyucunun ışıkları yanıyor. Bu buna dayanak olur mu onu da bilmiyorum.

    Yani kısaca sorunum bilgisayarın power tuşuna basınca kısa ve hafif bir 'bip' sesi geliyor ve hiçbirşey olmuyor. Tekrar basıncada hiçbir ses gelmiyor. Psu'yu kapatıp yeniden açtığımda yeniden aynısı oluyor ve bilgisayar çalışmıyor. Sorun nedir? Anakart mı bozuldu? Üstüne ethernetin saçmalaması nedendir? Yardım ederseniz sevinirim..

    Gerekirse diye; anakart gigabyte p35 ds3c



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yuco -- 14 Şubat 2009; 13:28:50 >







  • ramları kontrol edin muhtemelen ramlardendir
  • RAM'leri çıkartıp teker teker de denedim fakat sorun devam ediyor.

    Bu çok tiz bip sesinin manasını bilsem bi..
  • kalın arka arkaya bip sesi werıorsa ramlerdendır muhtemelen.
  • Dediğim gibi sadece çok kısa tiz bir bip sesi geliyor.
  • yok mudur hiçbir fikri olan. Kasa 2 gündür yerde yatıyor ve teknik servise gidecek gibi gözüküyor gitmeden yapabileceklerimi yapayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.