Şimdi Ara

Açılma sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [^] Yav bir bilgisayar var arkadaşlar ,yani şöyle bir en az 100 defa açıp kapayınca açılıyor ,sanki motoru ısıtıyor, sonra işinizi görüyorsunuz. Ana o da ne? Tekrar açtmaya yeltendiğinizde yine aynı şey!! Biosu update ettim, yine aynı ,hatta bu sefer bilgisayar kısa sürede ısnıyor ve açılıyor ama gel gelellim tam "verifying dmı pool data" da (hatta bunu da yazmıyor) öylece kilitli kalıyor , öyle siz monitöre o size, eblek eblek birbirinize bakıyorsunuz. Nedir bu ya? Bİr ara burada bir arkadaş aynı sorunu yaşamıştı, ama ona da faydalı bir şeyler söylenmemişti. Bilen var mıdır? Anakart Acorp, yongaseti Via, bir sürü ram var,( 320 )Pc100 -133 karman çorman yani, Pentium II 300Mhz, W98.







  • Ram leri düşür 256MB 100MHZ olanları tak
    Diski formatlaman gerekebilir
  • Ramleri çok değiştirip taktım, yine aynı, hdd yi de değiştirdim ,yine aynı. Nedir bu? Yani sen söylemeden önce bunları denemiştim. Ama bakalım başka
    model bir harddiskle deneyelim, çünkü değiştirdiklerim aynı markaydı.
  • powersupply
  • [?]Deneyeceğim dostum ,saol![OK]
  • sanırım soğutma sistemini de kontrol etsen iyi olur...
  • O sorun benimdi cevap vermemişlerdi. Hocam ilk önce poweri dene daha sonra Anakarttaki pili değiştir. Oda olmuyorsa diğer parçalarda da bir sorun yoksa anakartı değiştir.
  • bende de böyle bir sorun vardı ama ekran kartından olduğunu yaklaşık 3 sene sonra çözdüm sabahları açınca windows ambleminde kitleniyordu resetledikten donra çalışıyordu ....
  • sorun ya windows ta yada boardda bence başıma bu tür olaylar çok geldi p.s.u dan olduğuna hiç rastlamadım
  • hard disk.
  • hiçbiri değil arkadaşlar ,hala bulamadım ne olduğunu. Sisteme parça çıkarıp takmaktan kas yaptım yemin ederim, her şeyi denedim, power supply ı değiştirdim, hdd leri defalarca değiştirdim, işlemci bile değiştirdim, ramleri değiştirdim. Yani işletim sisteminden diyorsunuz da hdd yi okumadan kilitliyor, ben hala bios diyorum ama , güncellendiği halde bunun yapıyor. 2 saat kasa açılmıyor, çok ciddiyim, tam iki saat sonra birden açılıveriyor ,tabii siz artık resetleyip durmaktan şişmiş oluyorsunuz. Sonra , vefiyng dmi pool data da kilitliyor ,tam pnp/isa aygıtların listesini sıralarken, bir saat de burada harcıyorsunuz. Sizce anakart mı hopladı? Ne olmuş olabilir?
  • Bir de pil değiştirelim bakalım!
  • 1-bios ayarlarin bozuk ise surekli o hatayi alirsin, hdd yok gibi bir durum soz konusudur.
    2-iki saat sonra acilabiliyor ise problemsiz, demek ki bios ayarlarin dogru.
    3-pc'yi acmaya calisirken acilmamasi ve ugraslar.. iki saat sonra acilirken pil mi isiniyor (sarj oluyor) da pc aciliyor? bunu tesbit edip foruma da yazman uyelerimiz icin faydali olur tabi. neden olmasin diyorum.
    4-hdd'nin sesini dinle derim bir de anormal bir ses duyuyor musun?

    sonuc olarak geriye bir tek o/c kaldi :-) hdd'nin sesini dinleme imkanim olmadigi icin ben oncelikle hdd,o/c,pil siralamasi yaptim. tabi top sende, cek sutunu gol olsun eheheh 1-0 olsun senin olsun hoca :-)))
  • başka yerlerde arama arkadaş bal gibin anakartın ramleri ile
    cebelleşiyor tek tek tak pc 100 olanları önce dene tek tek tak
    bak hangisi arızalı

    attım golü bakem 1/0 sıra maat hocada [:o)]
  • hoca sesli ve sessiz turden olmak uzere iki turlu dmi pool data olayi vardir. seslisi pek hayira alamet degildir deee, sessizsizinde tek tek takacagina imza atsan yeterli olur bence (parmak basma olayi eueheuehe)
    ufcan lam sen iki gun once bisiler yakmistin hatirladin mi / hoca dogru yolda ilerliyorsun bee, bana gencligimi hatirlatmaya basladin. burada yuvarlak ortasi delik bir aynam var, sen ne yaptin_?http://www.donanimhaber.com/forum/icon_smile_big.gif

    edited by maat (sabah sabah eeueheu)
  • yav yok ya, o/c yapılmış bir sistem değil. Şu ram işi de şöyle; bu sistem bal gibi çalışıyordu aynı ramlerle, bilmiyorum deneyelim bakalım. pili de değiştirdim , aynı tas aynı hamam. :(
  • parça takıp çıkarırırken anakartın üzerindeki çiplerin biri veya birkaçı ezilmiş, yamulmuş veya anakartttaki birkaç tüp şeklindeki çipler birbirine temas ediyor olabilir. buda sorun çıkarır.

    ve en önemlisi

    kasanın için sıkışıksa güç kabloları diğer donanımlara yaslanıyor ve onların oynamasını sağlıyor olabilir.

    AMA EĞER sorumun illaki bios diyorsan aynı anakarttan olan arkadaşına git onun biosunu sök kendininkine tak.
    marka, model, bios modeli aynı olmalı (Örn: Asus, Cuv4x-C, mosel** acpi bios. gibi)

    İyi çalışmalar...
  • dostum olabilir mi bilmiyorum, ondan değil gibime geliyor çünkü bilgisayar 2 ya da 3 saat sonra açılıyor (HEr nasıl oluyorsa) Yani anakartda bir sorun var gibi gözükmüyor
  • Dostum arkadaşlar burda biraz işi abartmışlar her halde kusura bakmayın bunun bir programla alakası yok çünkü daha bilgisayarın tuşuna bastıgında sorun başlıyor buda donanımsal olduğunu açıklıyor. şöyle diyelim tüm parçalrı çıkartıp dene sadece CPU ve Board kalsın eger hata veriyorsa bunun anlamı diğer parçalarda sorun olduğudur eger diğer parçalarda sorun yoksa ve yine ses vermiyorsa (yani hata sinyali) anakarttan şüpelen çünkü Cpu olsa Cpu bukadar çabuk ısınmaz ve kilitlemez bu yük ihtimalle Bios tan yapıyor nasıl yapılacağı sorarsan yardım ederim.
    Blac Bird...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.