Şimdi Ara

Acildir megane 2 lpg motor yağ kaçağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
9.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aracım 93500 km 2009 megane 2 1.6 16v lpg li. arac 45000 km lpg takıldı. 75000 de baskı balata triger seti değişti. Son zamanlarda şanzımandan gelen değişik sesler nedeniyle şanzıman yağını değiştirmek için bosch car servise gittim ancak aracın karter muhafazasını söktüğümüzde yer yerin yap olduğunu gördük özellikle motor blok kısmının arkasından bir yağ sızıntısı var. Hemen en üstte bulunan kapak kısmına bakıldı ve bu kısımdaki silikonlu mancun yenilendi aracın motor alt takımı yıkandı ancak 1 gün sonra bakıldığında yine bir çok yerinde yağ damlacıkları görüldü ama motor bloğunun önünde herhangi bir sızma yok arka kısımda sızma var buda araç liftte kaldırılınca görülüyor. Ayrıca motorda herhangi bir hararet sorunu v.s bulunmuyor. Sorunsuz çalışıyor. Yakıt düzgün herhalgi bir siyah duman v.s bir sorun yok. Biz yaptığımız araştırmalarda sorunun silindir kapak contasından olduğunu tahmin ediyoruz ancak tam olarak anlayamadık. Bu gibi sorun yaşamış arkadaşlardan yardım bekliyorum.







  • arkadaşım bence sana iyi bir usta lazım..

    kanımca silindir üst kapak contasından kaçırıyordur yağı, ki bu durumda değişmesi lazım

    aynı problem aynı aracın 1.4 ü ile başıma gelmişti..

    dikkat edersen sana iyi bir usta bulmalısın dedim.. nedenine gelince ben megane 2 mi ilk aldıgımda ilk bir ay maalesef sanayiden çıkamamıştım..

    o zamanki sorunlarım şunlardı:

    1-çukura girince aractan ciğerleri sızlatan paldır küldür sesler gelmesi
    2-alt devirlerde sabit hızda araçta tekleme


    1. sorunum için yetkili servise, özel servise oraya buraya koşturup durdum. 5 farklı yerden 5 farklı problem tespiti yapıldı. tabi moraller sıfır..
    daha sonra, özel bir meseleden dolayı gitmediğim ustama son çare olarak gittim. adam arabaya bindi 50 metre gittik dedi bunun direksiyon kutusu değişecek..

    yetkili servis işçilik dahil 1000 tl fiyat verdi.. bundan 3 yıl evvel.. orjinal parçayı yanlış hatırlamıorsam 350 tl civarına aldık ve 100 tl işçilikle hallettık.
    2. soruna gelince ateşleme sisteminden kaynaklanıyor dedi. 30 tl ye buji, tanesi 60 tl den orjinal bosch aldım (aksaraydan) ve değiştirdik sorun çözüldü..


    şimdi diyeceksın bunca şeyi ne diye anlattın.. ben çok uğraştım aracımla, ama maalesef güvenilir ellere teslim etmesek soğan gibi soyacaklardı, kazıklanacaktım.

    renault dan anlayan, iyi bir ustaya git. şuan senın sorununun tespiti öyle zor bişey olmasa gerek. saygılar




  • K4m motor kodlu tüm araçlar (Megane Laguna Fluence vb.) İki yerden yağ kaçırır. Birincisi emme manifoldu oringi. İkincisi ise termostat contası ve saplaması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıdaki arkadaş doğru söylemiş ikisi de aynı anda tespit edildi 151000 megane 3


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.