Şimdi Ara

Acil Yardım Lazım Kaza Oldu...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar,

    Başımıza bir iş geldi. Kazanın boyutu önemli değil ama olayların detayları biraz önemli. Araç kullanma konusunda pratik yapmak isteyen bir arkadaşıma bir esnaf tanıdığı aracının emanet etti ve İstanbul Teknik Üniversitesi'ne gelip antrenman yapmaya başladık. Bir futbol sahasının 2 katı büyüklüğünde bir park yerimiz var, servislerin akşam vakti gelip parkettikleri. O bölgenin tam ortasında yatay bir çizgi şeklinde 7 tane aydınlatma direği var. Onların etrafında slolom yapma alıştırması yapıyorduk. Hava da oldukça yağmurluydu. 6 tane direği başarılı bir şekilde geçtikten sonra son direkten bir yarım daire çizerek aynı sloloma geri dönmek üzereyken birden bire öneümüzde bir çift ışık belirdi. Hemen arkadaşım ayak ben de el frenlerine asıldık ve durduk ama adam durmadı ve hafif üstümüze kırdı ve hafif bir şeklide dokundu. Karşı araç bir Golf 4 ve jant kapaklı model. Sağ arka jant kapağı kırıldı ve lastik çok hafif yamuldu.

    Olaydan sonra iki tarafta da tutanak olmadığı için yazılı bir belge hazırlayamadık. Polis de çağıramadık zira bulundurması zorunlu olduğu için yok yere ceza yiyecektik. Sorun şu; karşı taraf ince lastikli versiyona sahip ve muhtemelen sadece bijonları yamulmuş bile olabilir çünkü araba gayet normal bir şekilde gidiyordu ve eğrilik çok çok azdı, öte yandan mil veya yaylar da zarar görmüş olabilir; kestirmek mümkün değil. Kartvizitleri değişip yarın buluşmak istedik ancak öncelikle ne yapmamız gerektiğini size bir danışmak istedim.

    Bölge kocaman bir otopark ve aydınlaması da oldukça yeterli. Şekil itibariyle de adamın farlarını tam önümüze geldiğinde görmemiz olası değil, muhtemelen farları yanmıyordu ve bizi geç farkedip son anda selektör yaptı. Üstelik sol tarafında 3-4 arabanın yanyana gidebileceği kadar geniş bir açıklık vardı. Bizi görmesine rağmen sola değil sağa manevra yapması hata 1, hızını azaltmadan geçseydi hiç çarpışmazdık, ona rağmen ani fren yapıp kayması ve zorla çarptırması hata 2. Gerçi onlara göre de bizim antrenman yapıyor olmamız hata ama sonuçta yolun başından beri farlarımız açık bir şekilde slolom yapıyoruz, otoparka giriş noktası bize 50 metreden daha uzak, bizi görmek için çok fazla zamanı vardı ama yine de kaza oldu.

    Sorunlardan bir diğeri de şu ki bizim araç emanetti, sahibine ne desek diye kara kara düşünüyor arkadaşım. Sonuçta çok çok yakını değil, iyilik yapan bir tanıdığı. Böyle bir durumda ne yapmamız akıllıca olur? Karşı tarafın hasarı nasıldır, arkadaşım "100-150 lira birşeyse karşı tarafa verelim sigortalar karışmasın, bizim araçta da birşey yok kimseye söylemeyelim" diyor. Mantıklı mıdır? Yoksa Kaskolar devreye girer mi ya da sadece trafik sigortası ile halledebilir miyiz? Olayın okul içinde olması seyrini değiştirir mi? Ya da benim aklıma gelmeyen başka sorular da olabilir, onlar hakkında vereceğiniz bir tavsiye var mı?

    Şimdiden çok teşekkür ederim herkese..



  • Karsi tarafla konusun masrafini aranizda halledin .Trafige kapali alan oldugu icin baya yoruma acik olmus konu pek karar veremedim ama karsi tarafla konusup anlasin aranizda halledin .
  • geçmiş olsun. Bencede karşı tarafla anlaşın. Bu arada emnat araba alıp slalom testi yapmak işte bu yüzden arabamı kimseye vermiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: husam74

    geçmiş olsun. Bencede karşı tarafla anlaşın. Bu arada emnat araba alıp slalom testi yapmak işte bu yüzden arabamı kimseye vermiyorum

    Yanlış anladınız; aracı veren kişi arkadaşımın acemi olduğunu bilip de verdi. Ne yapacağımızı biliyordu. Slolom dediğimiz de 10km/sa civarında bir "yer tayini" eğitimi.
  • geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Üç Ayaklı -- 1 Aralık 2012; 21:39:21 >
  • emanet arabayla slolom hayatta basarılar
    iyiki cogu kez arkadaşlarımı kırdım vermedım arabamı!
  • böyle bir alana traik polisi değil jandarma bakıyor olabilir.
  • geçmiş olsun aranızda halledin derim pek bişey çıkmaz sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.