Şimdi Ara

Acil Leptop için işlemci tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brandomercury2

    fan soketi 3lü diye tahmin ediyorum bunlardan biri + öteki - öteki hakkında bir fikrim yok 2 seçenek düşünülebilir kasayı açıp o şekilde kullanıp işlemcinin üzerine olabilecek en küçük pc fanlarından yerleştirmek ve bir şekilde sabitlemek lazım ve bu yeni fana gücü harici vermemiz gerekecek(yani dizüstünden de alabilirsin gücü ama ben o riske girmezdim ayrıca fanı çıkarınca bilgisayarın açılmama ihtimali var fanı da takabilirsin yada aynı direnci sağlayacak bir düzenek de olabilir ama elektronikten çok anlamadığım için sadece eski fanı takardım) dc fan olur alacağınız soğutucunun fanının kaç volt ile çalıştığına bakıp (ki genelde üstünde yazar) ona uygun bir arama yaparak(misal 220v to 12v) o soğutucuyu harici beslersiniz. Bu ilk seçenekti şimdi 2. seçenek sizin fanınızla aynı voltta çalışan aynı tasarımda olan (bakır blokla uyumlu) ama hızlı (belki daha verimli) bir fan bulmak hiç aramadım bilemeyeceğim umarım bulursunuz tabi aynı uygun elektrik değerlerinde olmasa bile yine harici beslemeyle aynı tasarımda olursa bir şekilde harici beslenebilir (aslında anakarta hakim olunsa kart üzerinden enerji çekilebilecek çok yer vardır muhtemelen en kötü usbden alınabilirdi diye tahmin ediyorum)
    şimdide farklı bir sorun var turbo boost devreye girmiyor veya giriyor ama işlemcinin ana hızı olan 2.50 nin üstüne 3.10 a çıkmıyor ne yaptıysam olmadı. :(


    Acil Leptop için işlemci tavsiyesi




  • şöyle üstünkörü yabancı kaynaklara baktım biosta energy saver açık mı? baktığım başka bir kaynak ise turbo boost'un özerk(autonomous) olduğunu işlemciyi hep o frekansta tutmayacağını söylüyor ama sanırım sizin durumunuz farklı hiç 2.5ghzyi geçmiyor. belki bios update diyeceğim ama iyi araştırmak lazım önceki biosa dönmek o kadar kolay olmayabiliyor. Ayrıca işler çok çirkinleşirse bios modlayan sitelere bakmanız gerekecek(sizin anakartınız için modlu bir bios yoksa belki de ilgili araçları indirip sizin bios'u düzenlemeniz gerekecek) işlemciyi taktıktan sonra format atmışmıydınız(bildiğiniz üzere bazen daha yüksek çekirdekli işlemci takınca hala eski işlemcinin çekirdek sayısını gösteriyor sizinkiyle aynı durum olmasa da eğer diskte yer açabilirseniz-diskin boyutunu küçültmek mümkün 14gb kadar yer açıp oraya bir win8 win7 kurup en azından formatla düzeliyor mu diyebakabilirsiniz)

    Başka bir kaynakta ise bazı dizüstülerde sadece şarjda turbo boost devreye giriyor(sanırım güç seçeneklerinden ama muhtemelen siz bunu zaten denemişsinizdir )

    Diğer bir kaynakta eğer bilgisayarı soğutamıyorsanız turbo boost çalışmıyormuş

    Eğer bakmadıysanız intel turbo boost monitor diye bir yazılım varmış

    bios ayarlarını sıfırlayınca düzeldiğini okuduğum başka bir yazıya da denk geldim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brandomercury2 -- 27 Aralık 2019; 19:0:18 >




  • brandomercury2 kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkür ederim. Sırasıyla yanıt veriyorum.

    Biosta energy saver yok. İşlemci tam yükte 2.50 de düşüş olmuyor boştaykende olması gerektiği gibi energy saver işareti çıkıyor. Hp nin sitesinden en güncel bios kuruluydu zaten değişiklik yapmadım ( F.39 ) Custom biosu hiç duymadım bilgim olmayan işlere kalkışırsam geri dönüşü olmayan hale getiririm sanırım. Format atmadım ve dediğiniz gibi 2450 4 çekirdek aygıt yöneticisinde 4 çekirdek gözüküyor ama cpz de 2 çekirdek gözüküyor b815 gibi farkettim ama windows yüzünden olacağını düşünmedim bu gün format atacağım w10. Güç yönetimi yüksek performansta şöyle bir durumda gördüm ilginç bir şekilde b815 takılıyken işlemci max frekansı % dilim şeklinde düşürebiliyordum. 2450 taktıktan sonra o seçenek kaybolmuş. Soğutma konusunda çok eminim özel soğutucu var fan çıkış yerinde max yükte bile 80 dereceyi görmüyor çok iyi o bölüm. Turbo boost yazılımı yükledim oda işe yaramadı. Bios ayarlarınıda sıfırladım sonuç aynı.


    Edit win 10 yükleyince sorun çözüldü 3.10 da gördüm



    Acil Leptop için işlemci tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bio technolog -- 27 Aralık 2019; 21:30:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.