Şimdi Ara

Açık parfümlerde sonradan ortaya çıkan kötü koku

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yolda yürürken veya toplu taşımada sık sık etrafımda önceden parfümmüş ama şimdi iğrenç bir şekle bürünmüş ağır bir koku geliyor burnuma.


    Bugün Üsküdar-Beşiktaş motorundayken önümde duran adamdan da böyle iğrenç bir koku geliyordu; dayanamadım, arkamdaki kalabalığı yarıp en arkaya geçmek zorunda kaldım.


    İşin kötüsü, sanırım bu kötü koku gelen kişiler bunun farkında değil, kendisine kötü koku gelmiyor muhtemelen burunları alıştığı için, öyle dolaşıyorlar ortalıkta. Ama çok kötü bir koku. Diğer insanlar da onların kötü koktuğunu söylemeye çekiniyorlar anladığım kadarıyla. Bir gün birine ben söyleyeceğim ama.


    Bu kötü kokuyu etrafta çok fazla duyuyorum. Tahminim açık parfümler bir süre sonra böyle kötü hale geliyor. Tüm açık parfümler böyle midir, yoksa belli koşullar altında mı böyle oluyor (hani haftada bir ya da ayda bir yıkanıp da üstüste sıkmak gibi)?


    Zira ben de zaman zaman açık parfüm kullanıyorum ama ne kızımdan ne de eşimden "kötü kokuyorsun" gibi olumsuz bir tepki almadım. Belki belli başlı açık parfümler için geçerlidir bu durum ama bilmiyorum. Bilen varsa ve yeşillendirirse sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemanigation-2 -- 22 Haziran 2022; 13:13:52 >







  • Hocam açık parfümlerin geneli öyle bence.

    1 2 sene önce bargellodan aşırı beğenerek parfüm almıştım. Hiç kötü koku olmadı. Geçenlerde yine aynı parfümü aldım. O kadar ağır kokuyor ki. Sanki bozulmuş gibi. Hatta 2 tane almıştım, diğeri öyle değildir diye biri bitmeden diğerini açtım o da öyle oldu.

    Ya satın alınan dükkandan kaynaklı (sıcakta mı tutuyorlar napıyolar anlamadım) ya da açık parfümlerin geneli öyle.

    Size tavsiyem maddi durumunuz elveriyorsa (malûm kaliteli parfümler çok pahalı) açık parfüm almayın. Bi kere kaliteli alın uzun ömürlü olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence de açık parfümlerin geneli öyle. Burunları alıştığı için kendilerine kötü koku gelmiyor sanırım, ama gerçekten kötü kokuyorlar.


    Bunu bildiğim için zaten orijinal kullanıyorum genelde, ama dövizin aşırı yükselmesi ve yüksek enflasyon nedeniyle orijinallerin fiyatları uçtu. Orijinal almadan önce belirli bir parfümün bende nasıl duracağı konusunda fikir edinmek için açık parfümleri kullanıyorum yine de. Zara gibi daha ucuz (o bile artık pahalı) alternatiflere yönelmeye başladım. Zara parfümleri zaten beğenilen markaların clone'ları ama kalıcılıkları çok az. Yine de harika kokuyorlar. En son Zara Navy Black ve Vibrant Leather aldım ve bırakın taklit ettikleri orijinalleri, sırf kendi kokuları için bile alınır. 1-2 saatte bir yenilendiklerinde güzel ilk notalara gün içinde ulaşılabiliyor da, bu güzel bir şey.


    Cevap için teşekkürler.





  • icemanigation-2 İ kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam.
    Babamdan biliyorum. O da bazen açık parfüm alıyor bargellodan.
    Orijinal parfümleriyse yıllarca kullanıyor. İlk günkü gibi güzel kokuyor.
    Kaliteli parfümler alınmalı en azından 1 kere alınıyor :))

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • icemanigation-2 İ kullanıcısına yanıt

    Açık parfümcüler fiksatör yada sıvı vazelin tarzı ürünler kullanıyorlar.Kalıcılığı artırmak ve esansı az koyarak maliyeti azaltmak için.Kalan koku aslında kullanılan kimyasalların kokusu.Gelin bizden tester ürün satın alın hem paranız cebinizde kalsın hem esans oranı gerçekten yüksek parfümleri deneme şansınız olsun.Beğenmezseniz de açık açık konuya yazarsınız güveniyorum ben ürünlerimize  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UsainBolt -- 25 Haziran 2022; 17:41:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım bu kötü koku, açık parfümlerin koltuk altına sıkılmasından dolayı ortaya çıkıyor. Zira normalde gerçek bir parfümün bile silajı veya projeksiyonu birkaç metre iken, bu kötü kokunun yayılımı kokan kişinin arkasında 15-20 metreyi buluyor. Bu mesafeye de sanırım ancak parfümün koltuk altına sıkılmasından dolayı kimyasalların pişmesi ve son derece ağırlaşmasıyla ulaşılabilir. Tahminim bu yönde.


    Sözüm meclisten dışarı: gerçek parfüm kullansanız dahi, lütfen koltuk altına sıkmayın. Parfüm koltuk altına sıkılmaz. Aşırı kötü kokuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemanigation-2 -- 29 Haziran 2022; 10:32:33 >
  • Alerjisi olanlar için açık parfümler çok tehlikeli. Solunum olarak da sağlıklı değil.


    Hem sağlıklı değil hem de gereksiz fiyatları yüksek.



    Ben uygun fiyatlı orjinal markaların kullanılmasını tavsiye ederim.


    Fiyat performans olarak uygun çok parfüm var.


    Parfümlerin mevsimlere göre yerine göre nasıl kullanıldığı da çok önemli.

  • Bu açık parfümlerde biraz terleyince terle karışınca gerçekten kötü kokuyor yazın daha çok deodorant mantıklı ucuyor bir süre sonra ve tere daha dayanıklı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.